Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Φιλλιπα Σ'ευχαριστω για την απαντηση σου.

Λοιπον εγω ειμαι 72 κιλα παρακαλω:-(,στο τελος της εγκυμοσηνης μου ειχα φτασει 91 λογω κατακρατησης υγρων και ακορεστης ορεξης:evil:.

Καπου στα Χριστουγεννα ειχα φτασει τα 70 αλλα με τα μελομακαρουνα και τους κουραμπιεδες ανεβηκε παλι η ζυγαρια.

Θελω να χασω τουλαχιστον 10 κιλα αλλα χωρις να μειωθει το γαλα μου,εχω και περιοδο απο περυσι τον Ιουνη και τις μερες που θηλαζω και ειμαι αδιαθετη νιωθω πως θελω να φαω οτι βρω μπροστα μου,λυσσα με πιανει:evil:.

Θα το παλεψω γιατι δεν μου αρεσω καθολου ετσι,μια ζωη ημουν 55 κιλα μετα που παντρευτηκα-γεννησα ειμαι σα φαλαινα:-(.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

A,οσων αφορα τον θυροειδη εχω κι εγω τις ταχυπαλμιες-αρρυθμιες που λες,αλλα οχι τοσο πολυ οσο εσυ,ουφ μα τι γινετε με τον θυροειδη τελικα ολη η Ελλαδα εχει?:confused:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Εγω να φανταστειτε ειχα παει σε καρδιολογο και μου ειχε δωσει χαπακια. Εκεινος ελεγε οτι οι ταχυπαλμιες ειναι λογω της προπτωσης μητροειδους βαλβιδας (φυσημα στην καρδια εκ γενετης) και λογω στρες... Ελα ομως που οι ταχυπαλμιες δεν περνουσαν..... Ευτυχως υποψιαστηκε θυροειδη μια παθολογος και ετσι ησυχασα..

• 1 month later...

Θηλάζω αποκλειστικά για 4 μήνες. Μέχρι να σαραντήσω έχασα όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης. Εκτοτε όμως έχω πάρει αρκετά κιλά. Η αλήθεια είναι ότι απ την αρχή τρώω αρκετά και αυτό το έκανα γιατί διάβασα κάπου ότι για να έχεις γάλα πρέπει να τρως καλά( στο βιβλίο της Πατσούρου αν θυμάμαι καλά). Αν αρχίσω κάποια δίαιτα για να χάσω κιλά (απλά ελαττώσω την ποσότητα-οχι να πάω σε διατροφολόγο), υπάρχει περίπτωση να ελαττωθεί το γάλα και να μην επαρκεί στο μωρό; Δε θα ήθελα να μου συμβεί κάτι τέτοιο. Αν κάποια έχει σχετική γνώση ή εμπειρία, παρακαλώ τα φώτα σας..

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά νομίζω λέγοντας να τρώμε καλά εννοείται να τρώμε από όλες τις τροφές αποφεύγοντας τις υποθερμιδικές διαιτες αλλά όχι και να τρώμε υπερβολικές ποσότητες.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Διαφημίσεις

εμενα η παιδιατρος μου ειπε οχι διαιτα..να τρωω κανονικα οπως παντα απλα να αποφευγω τα πολλα πρασινα λαχανικα χορτα και οσπρια γιατι μπορει να κανουν δυσπεψια στο μωρο...

εγω προσωπικα τρωω οπως παντα απλα αποφευγω δια ροπαλου τα φαγητα delivery και τα αναψυκτικα....μεσα σε 2 εβδομαδες εχω χασει 11 κιλα απο τα 15 της εγκυμοσυνης...κατι που δεν το περιμενα με τιποτα!!

D1Uip3.png

Κι εμένα ο παιδίατρος τα ίδια μου είπε. Διάβασα κάπου ότι μια θηλάζουσα γυναίκα πρέπει να παίρνει 500 θερμίδες παραπάνω από ότι μια μη θηλάζουσα, να περιλαμβάνονται όλες οι τροφές στο διαιτολόγιο της εκτός από αυτές που πειράζουν τη μητέρα, και να πίνει πολλα υγρά. Αλλά σίγουρα όχι υποθερμιδική δίαιτα άλλα ούτε και να τρώμε για 2.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Καλημερα κοριτσια!!!!

Νομιζω οτι αυτο που λενε οτι οταν θηλαζεις αδυνατιζεις ειναι μυθος!!!!!

Εγω στην εγκημοσυνη πηρα 12 κιλα τα οποια εχασα τις πρωτες δεκα μερες μετα ομως με τον θηλασμο πηρα 10 και θηλαζα 91/2 μηνες, μολις σταματησα το θηλασμο μετα απο 1 μηνα τα εχασα ολα!!!!

Ετρωγα τα παντα και κυριος γλυκα ειδικα τους πρωτους μηνες .....καθε μερα!!!!

Νομιζω οτι λιγο μετρο θελει αλλα και παλι γινετε κατακρατηση.

Πιστευω οτι σημασια εχει να δινουμε στα παιδακια μας το σημαντικοτερο δωρο τους, το μητρικο γαλα, αν φυσικα αυτο ειναι εφικτο και μετα απο αυτο ολα θα γινουν οπως πριν σε μερικες περιπτωσεις και καλυτερα!!!!!

Υπομονη και καλους θηλασμους κοριτσια!!!

9newp3.png8dIOp3.png

μα δεν νομιζω οτι χρειαζεται ειδικη διατροφη στο θηλασμο...τρωμε οπως πρωτα απλα εγω απο μονη μου αποφευγω οτι δεν ειναι <καλο> ακομα για το δικο μου σωμα οχι τωρ απου τρωει και το μωρο οτι τρωω εγω!!

D1Uip3.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...
  • 1 month later...

Καλησπέρα σε όλους

Να κάνω κι εγώ μια χαζή ερώτηση. Το ίδιο ισχύει και για την σάουνα στο θέμα του θηλασμού (Η κόρη μου είναι ~ 20 ημερών);; Έχω μια (όχι κανονική από telemarketing) και λέω να την χρησιμοποιήσω παράλληλα με δίαιτα και διάδρομο.Πρέπει να "μαζευτώ" μέχρι τον Οκτώβρη (γίνομαι κουμπάρα)....

Τι μου προτείνετε;;;;;;;;;

• 8 months later...

Προβληματιζομαι πολυ,το μωρακι μου ειναι 2μηνων και θηλαζουμε αποκλειστικα,ειπα να ξεκινησω ΔΙΑΤΡΟΦΗ και οχι διαιτα για να τρωω λιγο πιο ισσοροπημενα απο οτι πριν που ετρωγα πολλα γλυκα και βλακειες γενικα,ειναι 1600-1700 θερμιδες,εσεις τι λετε θα επηρεασει το γαλα μου?Ειναι 15 τα κιλα που θελω να χασω και ολοι μου λενε να μην κανω γιατι θα μειωθει το γαλα και αναρωτιεμαι πως θα μειωθει το γαλα αφου θα τρεφομαι σωστα και οχι με βλακειες,πριν ετρωγα για πρωι 2 φετες ψωμι με βιταμ μερεντα ή μαρμελαδα ή σφολιατοειδη διαφορα,ενω τωρα θα τρωω τοστ ή γαλα με δημητριακα κ.α σαφως πιο υγιεινα,εχει 3 γευματα την ημερα και 2 ενδιαμεσα..Εσεις τι λετε?

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

Διαφημίσεις

Φάε ότι θες το γάλα του μωρού δεν επιρρεάζεται με τίποτα. Αν του δίνεις γάλα, η παραγωγή δεν επιρρεάζεται. Εσύ θες απλά να προσέξεις λίγο τη διατροφής σου και να συμαζευτείς, τίποτα δε θα πάθει το γαλατάκι του μωρού σου μην ανησηχείς.

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Φάε ότι θες το γάλα του μωρού δεν επιρρεάζεται με τίποτα. Αν του δίνεις γάλα, η παραγωγή δεν επιρρεάζεται. Εσύ θες απλά να προσέξεις λίγο τη διατροφής σου και να συμαζευτείς, τίποτα δε θα πάθει το γαλατάκι του μωρού σου μην ανησηχείς.

αχ fikaki σε υπερευχαριστω και εγω αυτο πιστευω,αλλα ολοι μου λενε τι διατα και χαζα θες να σου μειωθει το γαλα και αγχωνομαι..:confused:

αχ fikaki σε υπερευχαριστω και εγω αυτο πιστευω,αλλα ολοι μου λενε τι διατα και χαζα θες να σου μειωθει το γαλα και αγχωνομαι..:confused:
Από εμπειρία, πιστεύω ότι όσοι σε συμβουλεύουν ουσιαστικά είναι άσχετοι. Πρόσφερε εσύ το στήθος σου στο μωρό σου κι όλα θα πάν καλά.
yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Καλησπερα,

Εγω που λες με τον θηλασμο και στα δυο μου παιδιά πήρα γυρω στα 7 κιλά. Επειδη στερηθηκα στην εγκυμοσυνη λογω αυξημενης καμπυλης ετρωγα αρκετα οταν θηλαζα και ολο γλυκά, ερχοταν παρεες σπιτι παραγγελναμε διαφορα απεξω. Τωρα είμαι σε διαιτα δηλ. εχω κοψει γλυκα, σαντουιτσ, πιτσες το πρωι τρωω κορν φλεικς, 1 φετα ψωμι την ημερα και βραδυ σαλατα και απο 83,6 που ειχα φτασε είμαι 70 - 71 κιλα. Εχασα απο μεση περιπου 15 ποντους και όλα αυτα σε 3 μηνες περιπου. Το γαλα μου μπορω να πω ότι αυξηθηκε. Ότι αλλο θελεις στην διαθεση σου.

Καλησπερα,

Εγω που λες με τον θηλασμο και στα δυο μου παιδιά πήρα γυρω στα 7 κιλά. Επειδη στερηθηκα στην εγκυμοσυνη λογω αυξημενης καμπυλης ετρωγα αρκετα οταν θηλαζα και ολο γλυκά, ερχοταν παρεες σπιτι παραγγελναμε διαφορα απεξω. Τωρα είμαι σε διαιτα δηλ. εχω κοψει γλυκα, σαντουιτσ, πιτσες το πρωι τρωω κορν φλεικς, 1 φετα ψωμι την ημερα και βραδυ σαλατα και απο 83,6 που ειχα φτασε είμαι 70 - 71 κιλα. Εχασα απο μεση περιπου 15 ποντους και όλα αυτα σε 3 μηνες περιπου. Το γαλα μου μπορω να πω ότι αυξηθηκε. Ότι αλλο θελεις στην διαθεση σου.

να σαι καλα που με εμψυχωνεις πραγματικα ειχα πελαγωσει με τις μπουρδες του καθε ενα,ποσες περιπου θερμιδες ετρωγες την ημερα εγω σημερα εφαγα περιπου 1800 ισως και λιγο παραπανω γιατι ειχα τραπεζωματα σε φιλους,παιζει ρολο που το μωρο μου ειναι 2 μηνων και οι παραπανω?Εισαι παραδειγνα προς αυτες που λενε οτι θηλασμος και διατα δεν πανε μαζι..:P

Καλησπερα,

εγω θελω τη διαιτα σου καλε!!!:D:D:D:D 13 κιλα σε 3 μηνες!!!!γουαου!!!!

εγω παλι οτι και να κανω δεν λεει να ξεκολλησει αυτη η ζυγαρια....στο πρωτο παιδι τα ιδια ειχα και τα εχασα μετα τον αποθηλασμο. τωρα παλι τα ιδια..δεν χανω γραμμαριο οσο θηλαζω. παλι χοντρη θα ειμαι στη βαφτιση α στο καλο πια!!!:rolleyes::rolleyes:

να σαι καλα που με εμψυχωνεις πραγματικα ειχα πελαγωσει με τις μπουρδες του καθε ενα,ποσες περιπου θερμιδες ετρωγες την ημερα εγω σημερα εφαγα περιπου 1800 ισως και λιγο παραπανω γιατι ειχα τραπεζωματα σε φιλους,παιζει ρολο που το μωρο μου ειναι 2 μηνων και οι παραπανω?Εισαι παραδειγνα προς αυτες που λενε οτι θηλασμος και διατα δεν πανε μαζι..:P

θηλασμος και διαιτα (προσεγμενη οχι υπερβολες) μια χαρα πανε μαζι..αλλα αυτη τη ρημαδα την πεινα και τη λυσσα για γλυκα τι θα την κανουμε;

θηλασμος και διαιτα (προσεγμενη οχι υπερβολες) μια χαρα πανε μαζι..αλλα αυτη τη ρημαδα την πεινα και τη λυσσα για γλυκα τι θα την κανουμε;

αυτο που το πας ειναι ενα θεμα,προς το παρων εφοδιαστηκα με μικρα σοκολατακια μαυρης σοκολατας οποτε στις λιγουρες κανα δυο και θα ειμαι ενταξει,ασε εχω στον καταψυκτη κορμο-τον εκανε η πεθερα μου-και δεν τον εχω αγγιξει:confused: παω ερχομαι τον βλεπω αλλα λεω ατιμε κορμε δεν θα σε φαω ρε μου εφερε και σηημερα μια φιλη ρεβανι ευτυχως ειναι λιγο οποτε θα το χλαπακιασει ο συζηγος:lol:

Λοιπον κορίτσια για να σας εμψυχωσω,

Μια ζωη είχα 5-6 κιλακια παραπανω ποτε δεν ημουν αδυνατη. Στην πρωτη μου εγκυμοσυνη πηρα 8-9 κιλα. Στην δευτερη εγκυμοσυνη δεν προλαβα να χασω τα κιλα της πρωτης και πηρα αλλα 10.

Τα Χριστουγεννα κοντεψα να παθω καταθλιψη δεν εμπαινα στα ρουχα μου, πηγαινα για ψωνια με τον ανδρα μου δεν μου χωρουσε τιποτα. Είπα πρεπει να κανω κατι τον Μαιο εχω και την βαπτιση. Ξεκινησα γυρω στα τελη Ιανουαριου.

Το πρωι τρωω κορν φλεικς, η μια φετα μαυρο ψωμι με γκουντα και 1 ποτηρι γαλα 1,5%.

Το μεσημερι κανονικο φαγητο λιγο μειωμενη μεριδα παντα συνοδευεται απο σαλατα. Εκτος τηγανητων.

Το βραδυ 1 σαλατα και λιγο τυρι με 1 φετα ψωμι, η ενα τοστ με γκουντα-ζαμπον και ενα ποτηρι γαλα.

2-3 φρουτα όλη την ημερα.

Γλυκα κομμενα αντε το πολυ ενα γλυκακι την εβδομαδα. Το φαγητο μου εχει ελαχιστο αλατι η και καθολου. Καφε δεν πινω γιατι κανει κατακρατηση.

Αυτα ότι αλλο θελετε στην διαθεση σας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...