Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σκιαχτηκα, Άδικα ή Δίκαια???

Recommended Posts

Κορίτσια & Αγόρια,

Να ρωτήσω???

Ευχαριστώ!!!

Λοιπόν το Σάββατο πήγαμε σε παιδότοπο (δεν έχει σημασία ποιος είναι).

Γενικά ήταν προσεγμένος, το κάπνισμα απαγορευμένο και τα λοιπά.

Όμως, πες πως πάνω στην κουβέντα ξεχαστείς, λέμε τώρα...

Μπορεί να σου πάρουν το παιδί... (έχω θέμα γενικότερο στο κεφαλάκι μου)

Αλλά βρε παιδιά, μέσα στον πανικό των παιδιών, που να θυμάται η κάθε κοπελιά ότι αυτό είναι το δικό μου το παιδί είτε το παραδίπλα του άλλου κτλ.

Δεν πρέπει να έχουν ταμπελάκια (όπως στο μαιευτήριο) ώστε να γίνεται έλεγχος??? Ένα το παιδί και ένα ο γονιός ή ο συνοδός????

Αλήθεια το κάνουν αυτό παιδότοποι που πάτε (εάν πάτε)??

Γενικά το Σάββατο σκιάχτηκα... πολύ όμως!!

Αμάν πια!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Διαφημίσεις

Σάββατο σε παιδότοπο? Φτου κακά!! :lol::lol::lol:

εκτός κι αν είναι της Νινέττας ή ενα δυο άλλοι που παμε και μας ξέρουν και τους ξέρουμε... αλλά και πάλι... Σάββατο συνήθως έχουν πάρτυ και έχει πααααααααρα πολύ κόσμο!

Ισως τις καθημερινές να είναι πιο άνετα.

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

baduz χωρίς να έχω καταλάβει ακριβώς τι εννοείς :oops: ακόμα και στον παιδότοπο δεν την αφήνουμε από τα μάτια μας. Και κάθε τόσο σηκώνομαι και τσεκάρω που βρίσκεται και τι κάνει. Την άλλη φορά ήταν μόνο μία κοπέλα για πολλά παιδιά. Που να πρωτοτρέξει..

Ποτέ ξανά Σάββατο!

Αυτά που εννοώ Αντιγόνη μου είναι με το που πάμε στον παιδότοπο να μας βάζουν βραχιολάκι, και στον συνοδό και στο παιδί και κατά την έξοδο να γίνεται έλεγχος!

Ούτε και εγώ την αφήνω από τα μάτια μου και σχεδόν όλο το χρόνο είμαι μέσα!

cHmop2.png

μηπως να προτιμουσες τους πιο μικρους παιδοτοπους και πιο συνοικιακους????το σαββατο οχι δε προλαβαινω ναμαθω ποιος ειναι ο γονιος αλλα τα μισα ονοματα τα ξεχναω.....30 παιδια μια κοπελα ειμαι δεν εχω ματια στη πλατη.......πατνως και εγω σε παιδοτοπο να παω αλλου τη μικρη δε την αφηνω απο τα ματια μου.....αλλα δε χρειαζεται ...εμενα ειναι σειρηνα παο μονη της....δε παει να εχει 100 ατομα...η μονη που ακουγεται απο τη χαρα της ειναι αυτη.... :lol:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

μηπως να προτιμουσες τους πιο μικρους παιδοτοπους και πιο συνοικιακους????το σαββατο οχι δε προλαβαινω ναμαθω ποιος ειναι ο γονιος αλλα τα μισα ονοματα τα ξεχναω.....30 παιδια μια κοπελα ειμαι δεν εχω ματια στη πλατη.......πατνως και εγω σε παιδοτοπο να παω αλλου τη μικρη δε την αφηνω απο τα ματια μου.....αλλα δε χρειαζεται ...εμενα ειναι σειρηνα παο μονη της....δε παει να εχει 100 ατομα...η μονη που ακουγεται απο τη χαρα της ειναι αυτη.... :lol:

Φυσικά και δεν προλαβαίνεις να τα μάθεις! Αυτό λεω, που να τα μάθεις??? Και με τόσα που γίνονται έχω αρχίσει να φοβάμαι και τον ίσκιο μου!!!!!

Πάντως το Σάββατο γινότανε χαμός χαμός!

Μέχρι στιγμή, της φοράω ρούχα έντονα ώστε να την ξεχωρίζω ανά πάσα στιγμή...

Αχχχ αυτή η μάνα ποτέ δεν ησυχάζει!!!!!!!!!! :wink:

cHmop2.png

να σαι καλά ρε babuz μ'έκανες και γέλασα :D:D ,αλλα πέρα απο την πλάκα έχεις δίκιο και πήγαινε μια τρίτη ή πέμπτη να δείς πόσο καλύτερα είναι και το παιδάκι σου θα το ευχαριστηθεί περισσότερο

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

να σαι καλά ρε babuz μ'έκανες και γέλασα :D:D ,αλλα πέρα απο την πλάκα έχεις δίκιο και πήγαινε μια τρίτη ή πέμπτη να δείς πόσο καλύτερα είναι και το παιδάκι σου θα το ευχαριστηθεί περισσότερο

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Εδώ που τα λέμε για γέλια είναι!!!!!!

Πότε βρε ΤΙΤΗ, καθημερινή είναι δύσκολα!!!!

Ένα Σ/Κ μένει και αυτό χίλια κομμάτια να προλάβω, το σπιτι, την λαικη, και τις υποχρεώσεις!

Ευτυχώς που υπάρχουν οι γονείς μου και την βγάζουν βόλτες το πρωι!!!

Αλλιώς το παιδί θα είχε σαλτάρει μέσα στο σπίτι!

Και ο παιδότοπος δεν είναι κάτι που μου αρέσει, πάλι κλεισμένα σε 4 τοίχους είναι!!!!

Άντε να έρθει η Άνοιξη ώστε να βγαίνουμε πιο συχνά!

cHmop2.png

Εμένα δεν με απασχολεί η κοπέλα να μάθει το όνομα του παιδιού και οτι ανήκει σε μένα το εν λόγω παιδί. Μου αρκεί να προσέχει το παιδί μου να μην χτυπήσει. Γιατί αν χτυπήσει πείτε μου τι κάνετε? Πολύ θέλω να ακούσω!

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Εμένα δεν με απασχολεί η κοπέλα να μάθει το όνομα του παιδιού και οτι ανήκει σε μένα το εν λόγω παιδί. Μου αρκεί να προσέχει το παιδί μου να μην χτυπήσει. Γιατί αν χτυπήσει πείτε μου τι κάνετε? Πολύ θέλω να ακούσω!

αντε γιατι ανοιγουμε μεγαλο θεμα τωρα μιας και ειμαι απο την αλλη μερια της κοπελας που προσεχει.....

δε ξερω ποσο χρονων ειναι το παιδακι σου αλλα αν τωρα Σ/Κ βλεπεις 30 μεγαλα παιδια δημοτικου που τρεχουν σαν αλαφιασμενα θα βαλεις το διχρονο παιδακι μεσα και θα εχεις και την απαιτηση να στο προσεχουν???????γιατι εχω δει κατι τετοια κουλα και τα παιρνω.....δεν ειναι οτι δε μπορω να το προσεχω και να παιξω....ειναι οτι πες οτι ειμαι πανω με το μικρο και κατω πλακωνονται τα μεγαλα και πρεπει να κανω το διαιτητη??τι γινετε???

παντως σε ενα παιδοτοπο δυσκολα χτυπαει ενα παιδι....πως εννοεις να χτυπησει??απο αλλο παιδι???γιατι και αυτο μεσα στο προγραμμα ειναι οπως και οταν παει παιδικο σχολειο κλπ κλπ κλπ δε γινεται να τα προλαβαινει καποιος ολα πια.....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

ΒΙΚΥ δεν ξέρω πόσο είναι το παιδί σου η δικιά μου πάντως είναι 18 μηνών και τις λίγες φορές που έχουμε πάει σε παιδότοπο είναι απο τα πιο μικρά μη σου πώ η μικρότερη.δεν έχω την απαίτηση η κοπέλα που τα προσέχει να είναι πάνω απο το δικό μου παιδί και εγώ να πίνω τον καφέ μου ,αυτό που θέλω όμως είναι όταν δει οτι δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα παιδάκια να μου το πεί τουλάχιστον να 'εχω τον νού μου περισσότερο,όπως και έχει τύχη.τώρα αν χτυπήσει δεν ξέρω πως θα αντιδράσω,φαντάζομαι εξαρτάται απο τις συνθήκες.αν την χτυπήσει επίτηδες μεγαλύτερο παιδάκι θα γίνει ο κακός χαμός.αν γίνει κατα λάθος πάνω στο παιχνίδι τι να πώ,απο τη στιγμή που βρίσκετε σε ένα χώρο με πολλά παιδάκια που ξεδίνουν αυτά είναι αναμενόμενα

ΒΙΚΥ δεν ξέρω πόσο είναι το παιδί σου η δικιά μου πάντως είναι 18 μηνών και τις λίγες φορές που έχουμε πάει σε παιδότοπο είναι απο τα πιο μικρά μη σου πώ η μικρότερη.δεν έχω την απαίτηση η κοπέλα που τα προσέχει να είναι πάνω απο το δικό μου παιδί και εγώ να πίνω τον καφέ μου ,αυτό που θέλω όμως είναι όταν δει οτι δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα παιδάκια να μου το πεί τουλάχιστον να 'εχω τον νού μου περισσότερο,όπως και έχει τύχη.τώρα αν χτυπήσει δεν ξέρω πως θα αντιδράσω,φαντάζομαι εξαρτάται απο τις συνθήκες.αν την χτυπήσει επίτηδες μεγαλύτερο παιδάκι θα γίνει ο κακός χαμός.αν γίνει κατα λάθος πάνω στο παιχνίδι τι να πώ,απο τη στιγμή που βρίσκετε σε ένα χώρο με πολλά παιδάκια που ξεδίνουν αυτά είναι αναμενόμενα

εγω παντως οποτε παω με τη μικρη παιδοτοπο (τωρα ερχεται εκει που δουλευω πια ) ΠΑΝΤΑ ημουνα μεσα μαζι της και παιζαμε.....δε παω στο παιδοτοπο για καφε και για μενα παω για να παιξει η μικρη και να κανει κατι διαφορετικο.....

υπαρχουν 2 κατηγοριες γονεων απο οτι εχω δει...αυτοι που τα αμολανε και πινουν το καφε και δε ριχνουν ουτε εναβλεφαρο δε παει να ειναι 12 μηνων το παιδι και αυτοι που ναι μεν τα βαζουνε μεσα αλλα το ματι τους συνεχεια ειναι εκει.....υπαρχει και η κατηγορια αυτων που μπαινουν μεσα μαζι (σαν και εμενα ) αλλα ειμαστε σπανια ρατσα.....

οταν ειναι μικρα και μεγαλα προσπαθεις να τα απομονωσεις τα μικρα μαζι ....δε γινεται παντα βεβαια.....αλλα προσπαθεις παντως......

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

αντε γιατι ανοιγουμε μεγαλο θεμα τωρα μιας και ειμαι απο την αλλη μερια της κοπελας που προσεχει.....

δε ξερω ποσο χρονων ειναι το παιδακι σου αλλα αν τωρα Σ/Κ βλεπεις 30 μεγαλα παιδια δημοτικου που τρεχουν σαν αλαφιασμενα θα βαλεις το διχρονο παιδακι μεσα και θα εχεις και την απαιτηση να στο προσεχουν???????γιατι εχω δει κατι τετοια κουλα και τα παιρνω.....δεν ειναι οτι δε μπορω να το προσεχω και να παιξω....ειναι οτι πες οτι ειμαι πανω με το μικρο και κατω πλακωνονται τα μεγαλα και πρεπει να κανω το διαιτητη??τι γινετε???

παντως σε ενα παιδοτοπο δυσκολα χτυπαει ενα παιδι....πως εννοεις να χτυπησει??απο αλλο παιδι???γιατι και αυτο μεσα στο προγραμμα ειναι οπως και οταν παει παιδικο σχολειο κλπ κλπ κλπ δε γινεται να τα προλαβαινει καποιος ολα πια.....

Νομίζω ότι έχεις δίκιο!

Θα ήθελα να ξέρουν τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση μεγάλου κακού!

Και όπως επίσης, εάν μου ξεφύγει της προσοχής να μην την αφήσουν να ανέβει σε παιχνίδι που δεν κάνουν για την ηλικία της. (21 μηνών η μπου-μπου)

cHmop2.png

20 μηνών είναι ο μικρός μου και παίζοντας μαζί με τον αδελφό του 5,5 ετών σε παιδότοπο με 8 παιδάκια σύνολο χτύπησε πολύ σε σημείο να ματώσει. Η κοπέλα που τα πρόσεχε είπε οτι "έφταιγε ο αδελφός του" γιατί τον κράταγε από τα χέρια στην τσουλήθρα μεγάλος πάνω στην κορυφή της τσουλήθρας και ο μικρός από κάτω του να του κρατάει τα χέρια ο μεγάλος για να μην "τσουλήσει" μόνος του στην τσουλήθρα και χτυπήσει. Τελικά, δεν άντεξε να τον κρατάει άλλο και τον άφησε με το αποτέλεσμα να χτυπήσει και να τρέξει αρκετό αίμα. Η κοπέλα κράταγε αγκαλιά ένα άλλο παιδάκι λίγο μικρότερο από το δικό μου και ασχολιόταν με αυτό αποκλειστικά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν αντιλήφθηκε τι γινόταν ή θεώρησε σημαντικότερο να ασχολείται μόνο με το άλλο παιδί. Εγώ, ναι εκείνη την στιγμή δεν πρόσεχα... έχοντας πολύ εμπιστοσύνη στον χώρο που βρισκόμουν. Διατήρησα την ψυχραιμία μου καθάρισα το παιδί και τα άφησα να συνεχίσουν το παιχνίδι...

Εάν απλά έλεγε στον μεγάλο ανέβασε τον επάνω δεν θα είχε γίνει τίποτα, αυτό, μια κουβέντα θα ήταν αρκετή. Η ακόμα απλούστερο θα μπορούσε να μην είχε αφήσει το μικρό να πάει έως την τσουλήθρα. Υποτίθεται οτι είναι δουλειά τους να ξέρουν τι είναι κατάλληλο για κάθε παιδί.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

υπαρχει και η κατηγορια αυτων που μπαινουν μεσα μαζι

για να είμαι ειλικρινής δεν ανήκω σε αυτή τη κατηγορία μόνο και μόνο επειδή είμαι όλη μέρα με τη μικρή και ήδη κρέμετε πάνω μου και θέλω να μάθει να παίζει χωρίς τη παρουσία μου.αν όμως δώ ότι δεν "ταιριάζει" στο όλο σύνολο θα αναγκαστώ να μπώ και εγώ μέσα.στο κάτω κάτω δεν μπορώ να έχω την απαίτηση να προσέξει μια ξένη κοπέλα το παιδί μου όταν έχει και άλλα 30΄πάνω απο το κεφάλι της;εδώ εμείς με ένα και πάλι δεν μπορούμε να το ελέγξουμε πλήρως

Διαφημίσεις

Εγω δεν εχω τετοιο προβλημα γιατι ο Χαρης δεν μπαινει ποτε σε παιδοτοπους που ειναι πολλα παιδια εκτος κι αν εχουμε παει πολλες φορες οποτε και γνωριζει το προσωπικο και μας γνωριζουν κι εκεινοι.. Και μεχρι να γινει αυτο σημαινει οτι θα εχω περασει ατελειωτες ωρες μεσα στον παιδοτοπο που σημαινει αυτοματα οτι αποκλειεται να μην ξερουν ποιανου μαμα ειμαι..

Παντως στους μεγαλους παιδοτοπους υπαρχει προβλημα.. εγω προσωπικα δεν τους προτιμω και δεν παω.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

20 μηνών είναι ο μικρός μου και παίζοντας μαζί με τον αδελφό του 5,5 ετών σε παιδότοπο με 8 παιδάκια σύνολο χτύπησε πολύ σε σημείο να ματώσει. Η κοπέλα που τα πρόσεχε είπε οτι "έφταιγε ο αδελφός του" γιατί τον κράταγε από τα χέρια στην τσουλήθρα μεγάλος πάνω στην κορυφή της τσουλήθρας και ο μικρός από κάτω του να του κρατάει τα χέρια ο μεγάλος για να μην "τσουλήσει" μόνος του στην τσουλήθρα και χτυπήσει. Τελικά, δεν άντεξε να τον κρατάει άλλο και τον άφησε με το αποτέλεσμα να χτυπήσει και να τρέξει αρκετό αίμα. Η κοπέλα κράταγε αγκαλιά ένα άλλο παιδάκι λίγο μικρότερο από το δικό μου και ασχολιόταν με αυτό αποκλειστικά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν αντιλήφθηκε τι γινόταν ή θεώρησε σημαντικότερο να ασχολείται μόνο με το άλλο παιδί. Εγώ, ναι εκείνη την στιγμή δεν πρόσεχα... έχοντας πολύ εμπιστοσύνη στον χώρο που βρισκόμουν. Διατήρησα την ψυχραιμία μου καθάρισα το παιδί και τα άφησα να συνεχίσουν το παιχνίδι...

Εάν απλά έλεγε στον μεγάλο ανέβασε τον επάνω δεν θα είχε γίνει τίποτα, αυτό, μια κουβέντα θα ήταν αρκετή. Η ακόμα απλούστερο θα μπορούσε να μην είχε αφήσει το μικρό να πάει έως την τσουλήθρα. Υποτίθεται οτι είναι δουλειά τους να ξέρουν τι είναι κατάλληλο για κάθε παιδί.

να σου πω αμεσως ποιο ειναι το λαθος εδω.....εμπιστευτηκε το μεγαλο παιδι οτι θα παιξει με το μικρο....δε το κανεις ποτε αυτο ...ειναι μαθηματικα δεδομενο οτι τα μεγαλα αδεφλια οσο και να αγαπουν τα μικρα τους αδελφακια καποια στιγμη θα τα αφησουν και θα κανουν κατι αλλο....γιατι και εκεινα θελουν να παιξουν....οσο για το να μην το αφησει να παει στη τσουληθρα...εσυ αν το πεις αυτο στο παιδι σου θα σε ακουσει???γιατι εμενα σιγουρα η δικια μου δε θα το κανει....(ασχετα οτι της αρεσει η τσουληθρα και κανει μονη της ) ...εκει που δουλευω εχουμε και μια τσουληθρα που καταληγει στα κλασσικα μπαλακια....σε μικρα παιδια παντα ρωταω τους γονεις αν κανουνε μονα τους ή οχι ή σε περιπτωση μεγαλου φορτου εργασιας (Πολλα παιδια) τουλαχιστον σε παιδακια μικρα που δε ξερω στην αρχη προσεχω να δω πως κινειται στο χωρο που δισταζει κλπ κλπ αν δε μπορει ο γονιος για καποιο λογο να πει .....αυτα βεβαια τα κανω εγω.....ειναι λιγο δυσκολο σε παιδακια οταν ειδικα εχουν μεγαλυτερα αδερφια που κανουν πολλα πραγματα να τους πεις εσυ οχι !!να το πω στη μανα του ναι..... :lol:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

εμένα η κόρη μου είανι πολύ μικρή ακόμη (ούτε 16 μηνών) να την πάω σε παιδότοπο. παρ' όλ' αυτά προχτες είχαν πάρτυ τα ξαδέλφια της και πήγε με τον μπαμπά της και τη μεγάααααλη αδελφή της (13 χρονών) η οποία ήταν συνέχεια ξω-πισω της. αργότερα που πήγα εγώ για να φύγει ο άντρας μου, δεν ξεκόλαγε από τα φουσκωτά. εγώ όμως δεν μπορούσα να μπώ μέσα...

αυτό που θέλω να πώ είναι ότι η πόρτα κλέιδωνε κάθε φορά που έμπαινε κι έβγαινε κάποιος συνοδός, με ή χωρίς παιδί. είναι κι αυτός ένας έλεγχος. λεω εγώ τώρα... μπάιενι κάποιος με σκοπό να αρπαξει ένα παιδί. ξεκλειδώνει η πόρτα, αρπάζει το παιδί, το οποίο λογικά θα δυσανασχετίσει που θα το πάρει κάποιος που δεν ξέρει. αυτός δεν θα ανοίξει την πόρτα ως κύριος να φύγει. κάποιος θα του ξεκλειδώσει. εεεεε αυτός που θα ξεκλειδώσει, δεν θα καταλάβει ότι κάτι τρέχει; λέω εγώ τώρα.....

ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΥΧΕΙ!!!!!

age.png

Βρε κορίτσια, εξαρτάται και πως το βλέπει ο καθένας το θέμα παιδότοπος. Υποτίθεται οτι εκεί πάμε οι γονείς να χαλαρώσουμε και λίγο. Γι αυτό τα πάμε εκεί που υπάρχει έμπειρο προσωπικό να τα προσέχει. Αν είναι να μπαίνω εγώ μέσα στην κατασκευή το πάω στην παιδική χαρά, τρέχω συνέχεια πίσω του, που είναι και ανοιχτός χώρος και μου ρχεται και τζάμπα ή κάθομαι σπίτι μου για ποιό λόγο να πληρώνω? Νομίζω? Για να διευκολύνεται η παιδαγωγός με το να έχει ένα παιδάκι λιγότερο? Τώρα για το θέμα της αρπαγής πάντα υπάρχει φόβος και εγώ δεν θα ξανα αφήσω από τα μάτια μου τα παιδιά μου και θα φροντίζω να κάθομαι σε τραπεζάκι κοντά στην έξοδο, και σίγουρα δεν πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Εμείς αποφεύγουμε τους παιδότοπους συνειδητά ...

την πρώτη φορα που τον πήγα θυμάμαι (ηταν 9 μηνών) ... και το ίδιο βράδυ προσπάθησε να σκαρφαλώσει στην κουνια του , με αποτέλεσμα να πέσει κάτω φυσικά.

Πέρα απο αυτό , συμφωνώ με την Βικυ ότι στο παιδότοπο πάμε για να παίξουν & να χαλαρώσει ο γονιός ...

κάθε παιδάκι δεν μπορεί να έχει την αποκλιστική του κοπέλα - που το προσέχει , και αν βεβαια γινετε αυτό , σιγουρα θα γίνετε εις βάρος των υπολοίπων παιδιών :mad: και φυσικά το θεωρώ απαράδεκτο απο τον ιδιοκτήτη του παιδότοπου να επιτρέπει αυτο να συμβαίνει , εννοώ αυτος ο διαχωρισμός ... (όλοι τα ίδια χρήματα πληρώνουν ...)

ελάχιστοι είναι οι παιδότο ποι που πληρουν τις προδιαγραφές , για τα μικρα παιδια ειδικά.

στην καλύτερη των περιπτώσεων φευγεις απο τον παιδότοπο με ελαφριες γρατζουνιες , δαγκωμασιες ... και δεν ακούς και ουτε ένα : "συγνώμη - λυπάμαι " :(

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Βρε κορίτσια, εξαρτάται και πως το βλέπει ο καθένας το θέμα παιδότοπος. Υποτίθεται οτι εκεί πάμε οι γονείς να χαλαρώσουμε και λίγο. Γι αυτό τα πάμε εκεί που υπάρχει έμπειρο προσωπικό να τα προσέχει. Αν είναι να μπαίνω εγώ μέσα στην κατασκευή το πάω στην παιδική χαρά, τρέχω συνέχεια πίσω του, που είναι και ανοιχτός χώρος και μου ρχεται και τζάμπα ή κάθομαι σπίτι μου για ποιό λόγο να πληρώνω? Νομίζω? Για να διευκολύνεται η παιδαγωγός με το να έχει ένα παιδάκι λιγότερο? Τώρα για το θέμα της αρπαγής πάντα υπάρχει φόβος και εγώ δεν θα ξανα αφήσω από τα μάτια μου τα παιδιά μου και θα φροντίζω να κάθομαι σε τραπεζάκι κοντά στην έξοδο, και σίγουρα δεν πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν.

με συγχωρεις...αλλα εγω δε το εκανα σκεφτομενη την κοπελα που το προσεχει...απλα εγω ηθελαν να διεξω στη μικρη τι πρεπει να κανει και πως....να τη βοηθησω ....αν θελω να χαλαρωσω δε παω σε παιδοτοπο....η μικρη παει επισκεψη στη γιαγια που περναει καλα και εγω για καφε με φιλους για να μη τη κυνηγαω....αυτη ειναι η δικη μου φιλοσοφια....και επισης εκει που δουλευω σαφως δεν εχω την απαιτηση να μπαινουν οι γονεις μεσα για να μην εχω περισσοτερα παιδια να βλεπω....απλα δε μου αρεσει η λογικη που εχουν καποιοι γονεις...ενα μωρο που καλα καλα δε περπαταει ας το αφησουμε στη κοπελα και δε μας ενδιαφερει που εχει αλλα 30 μεσα να προσεξει μεγαλα ...να κοιταξει οτ δικο μας....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

με συγχωρεις...αλλα εγω δε το εκανα σκεφτομενη την κοπελα που το προσεχει...απλα εγω ηθελαν να διεξω στη μικρη τι πρεπει να κανει και πως....να τη βοηθησω ....αν θελω να χαλαρωσω δε παω σε παιδοτοπο....η μικρη παει επισκεψη στη γιαγια που περναει καλα και εγω για καφε με φιλους για να μη τη κυνηγαω....αυτη ειναι η δικη μου φιλοσοφια....και επισης εκει που δουλευω σαφως δεν εχω την απαιτηση να μπαινουν οι γονεις μεσα για να μην εχω περισσοτερα παιδια να βλεπω....απλα δε μου αρεσει η λογικη που εχουν καποιοι γονεις...ενα μωρο που καλα καλα δε περπαταει ας το αφησουμε στη κοπελα και δε μας ενδιαφερει που εχει αλλα 30 μεσα να προσεξει μεγαλα ...να κοιταξει οτ δικο μας....

Καταρχάς δεν αναφέρθηκε σε εσένα προσωπικά! :shock: Πολύ καλά κάνεις και κάνεις ότι κάνεις και όπως το κάνεις. Και μπράβο σου! Και είμαι σίγουρη οτι είσαι ευσυνείδητη στη δουλειά σου γιατί αλλιώς δεν θα έμπαινες στη διαδικασία να γράψεις. Επίσης είσαι τυχερή που μπορείς να αφήσεις τη μικρή σου στη γιαγιά της. Δεν μπορούν όλοι όμως να το κάνουν αυτό. Έτσι δεν είναι? Δεν έχουν όλοι αυτή τη δυνατότητα...Δυστυχώς... :(

Εν μέρει συμφωνώ με όσα γράφεις. Συγκεκριμένα οτι δεν πρέπει ο γονιός να έχει απαίτηση από την κοπέλα α προσέξει αποκλειστικά το δικό του παιδί. Ο γονιός όμως πρέπει να έχει απαίτηση από τον επιχειρηματία να εξασφαλίζει την ασφάλεια του παιδιού του και να έχει στον παιδότοπο του τόσες κοπέλες όσες χρειάζονται για να είναι ασφαλή ΟΛΑ τα παιδιά! Δεν υπάρχουν προδιαγραφές? Δεν υπάρχουν ευθύνες? Θες να πεις οτι καλά έπαθε το παιδί μου και χτύπησε αφού η μάνα του το αμόλησε? Δεν είδα πουθενά σε κανέναν παιδότοπο να γράφει οτι απαγορεύεται η είσοδος στην κατασκευή σε παιδιά κάτω των ... δεν ξέρω πόσο?! Θες να πεις οτι σωστά η κοπέλα που είχε την επίβλεψη της κατασκευής κράταγε αγκαλιά το άλλο παιδάκι και χαριεντίζονταν μαζί του αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα? Και εντάξει ατυχήματα μπορούν να συμβούν παντού δεν λέω, ούτε το έκανα θέμα στον παιδότοπο και στην επιχειρηματία. Αλλά να έρχεται η κοπέλα της φύλαξης και να μου λέει οτι έφταιγε το πεντάχρονο??? :shock: και αυτή δεν είχε καμία ευθύνη? Δηλαδή σε πιά περίπτωση θα είχε ευθύνη? Και όπως είπε και η Αφροδίτη πιο πάνω ούτε μια συγνώμη έστω τυπικά για τον άντρα μου που ήταν εκεί και έγινε πύραυλος. Αν δεν έρχονταν να μας πει οτι έφταιγε ο άλλος μικρός για το ατύχημα δεν θα μας είχε πειράξει τόσο. Εξάλλου δεν το έκανα θέμα, το έγραψα επειδή παραπάνω γράφτηκε οτι οι κοπέλες δεν ξέρουν ποιανού είναι το κάθε παιδί κ.λ.π. και είπα οτι αυτό δεν είναι και τόσο σημαντικό όσο η αποφυγή και η πρόληψη των ατυχημάτων.

Επίσης, να πω επειδή διάβασα οτι λέχθηκε οτι καλό είναι να αποφεύγονται οι μεγάλοι παιδότοποι, αυτό είναι εντελώς σχετικό. Μετά το συμβάν πήγαμε σε πολύ γνωστό παιδότοπο στην περιοχή του Μοσχάτου ΤΕΡΑΣΤΙΟ, με 4 κοπέλες να προσέχουν 34 παιδάκια, τα μέτρησα. Από τα πρώτα λεπτά η κοπέλα που είχε στην επίβλεψη της τα παιδιά μου ήξερε πως τα λένε και οτι εγώ είμαι η μαμά τους. Επίσης όταν ο μικρός μου κάποια στιγμή "μύρισε" :D φώναξε μια άλλη κοπέλα να καθίσει στη θέση της τον πήρε αγκαλιά μου τον έφερε και μου είπε πως αν ήθελα μπορούσε να τον αλλάξει :shock: !

Μόλις κάτι πήγιανε να ξεφύγει από τον έλενχο οι κοπέλες έβαζαν φωνή και έμπαιναν μέσα στην κατασκευή και ανέβαιναν πάνω :D Πως να μην είμαι ευχαριστημένη και χαλαρή?

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Καταρχάς δεν αναφέρθηκε σε εσένα προσωπικά! :shock: Πολύ καλά κάνεις και κάνεις ότι κάνεις και όπως το κάνεις. Και μπράβο σου! Και είμαι σίγουρη οτι είσαι ευσυνείδητη στη δουλειά σου γιατί αλλιώς δεν θα έμπαινες στη διαδικασία να γράψεις. Επίσης είσαι τυχερή που μπορείς να αφήσεις τη μικρή σου στη γιαγιά της. Δεν μπορούν όλοι όμως να το κάνουν αυτό. Έτσι δεν είναι? Δεν έχουν όλοι αυτή τη δυνατότητα...Δυστυχώς... :(

Εν μέρει συμφωνώ με όσα γράφεις. Συγκεκριμένα οτι δεν πρέπει ο γονιός να έχει απαίτηση από την κοπέλα α προσέξει αποκλειστικά το δικό του παιδί. Ο γονιός όμως πρέπει να έχει απαίτηση από τον επιχειρηματία να εξασφαλίζει την ασφάλεια του παιδιού του και να έχει στον παιδότοπο του τόσες κοπέλες όσες χρειάζονται για να είναι ασφαλή ΟΛΑ τα παιδιά! Δεν υπάρχουν προδιαγραφές? Δεν υπάρχουν ευθύνες? Θες να πεις οτι καλά έπαθε το παιδί μου και χτύπησε αφού η μάνα του το αμόλησε? Δεν είδα πουθενά σε κανέναν παιδότοπο να γράφει οτι απαγορεύεται η είσοδος στην κατασκευή σε παιδιά κάτω των ... δεν ξέρω πόσο?! Θες να πεις οτι σωστά η κοπέλα που είχε την επίβλεψη της κατασκευής κράταγε αγκαλιά το άλλο παιδάκι και χαριεντίζονταν μαζί του αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα? Και εντάξει ατυχήματα μπορούν να συμβούν παντού δεν λέω, ούτε το έκανα θέμα στον παιδότοπο και στην επιχειρηματία. Αλλά να έρχεται η κοπέλα της φύλαξης και να μου λέει οτι έφταιγε το πεντάχρονο??? :shock: και αυτή δεν είχε καμία ευθύνη? Δηλαδή σε πιά περίπτωση θα είχε ευθύνη? Και όπως είπε και η Αφροδίτη πιο πάνω ούτε μια συγνώμη έστω τυπικά για τον άντρα μου που ήταν εκεί και έγινε πύραυλος. Αν δεν έρχονταν να μας πει οτι έφταιγε ο άλλος μικρός για το ατύχημα δεν θα μας είχε πειράξει τόσο. Εξάλλου δεν το έκανα θέμα, το έγραψα επειδή παραπάνω γράφτηκε οτι οι κοπέλες δεν ξέρουν ποιανού είναι το κάθε παιδί κ.λ.π. και είπα οτι αυτό δεν είναι και τόσο σημαντικό όσο η αποφυγή και η πρόληψη των ατυχημάτων.

Επίσης, να πω επειδή διάβασα οτι λέχθηκε οτι καλό είναι να αποφεύγονται οι μεγάλοι παιδότοποι, αυτό είναι εντελώς σχετικό. Μετά το συμβάν πήγαμε σε πολύ γνωστό παιδότοπο στην περιοχή του Μοσχάτου ΤΕΡΑΣΤΙΟ, με 4 κοπέλες να προσέχουν 34 παιδάκια, τα μέτρησα. Από τα πρώτα λεπτά η κοπέλα που είχε στην επίβλεψη της τα παιδιά μου ήξερε πως τα λένε και οτι εγώ είμαι η μαμά τους. Επίσης όταν ο μικρός μου κάποια στιγμή "μύρισε" :D φώναξε μια άλλη κοπέλα να καθίσει στη θέση της τον πήρε αγκαλιά μου τον έφερε και μου είπε πως αν ήθελα μπορούσε να τον αλλάξει :shock: !

Μόλις κάτι πήγιανε να ξεφύγει από τον έλενχο οι κοπέλες έβαζαν φωνή και έμπαιναν μέσα στην κατασκευή και ανέβαιναν πάνω :D Πως να μην είμαι ευχαριστημένη και χαλαρή?

Βικυ μου συγνωμη που εκανα παραθεση τα δικα σου απλα τα πηρα ως αφορμη για να πω αυτα που ηθελα γιατι ετσι οπως γραφτηκαν νομιζα οτι απευθυνοσουνα και σε μενα....για τη δικια σου περιπτωση οπως απαντησα και πριν σαφως φταιει η κοπελα γιατι ενα πενταχρονο δε μπορει να προσεχει ενα ουτε διχρονο...αλλα εγω εχω κολλησει γιατι μου εχει συμβει συνεχεια....που αφηνουν ενα 12μηνο μεσα με 20 αλλα παιδια 6-7 χρονων που κανουν σα τρελα και δε ριχνουν και ενα βλεφαρο λεμεεεεεεεεεεεεεε...........ειναι ή δεν ειναι ασυνειδησια....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Εν μέρει συμφωνώ με όσα γράφεις. Συγκεκριμένα οτι δεν πρέπει ο γονιός να έχει απαίτηση από την κοπέλα α προσέξει αποκλειστικά το δικό του παιδί. Ο γονιός όμως πρέπει να έχει απαίτηση από τον επιχειρηματία να εξασφαλίζει την ασφάλεια του παιδιού του και να έχει στον παιδότοπο του τόσες κοπέλες όσες χρειάζονται για να είναι ασφαλή ΟΛΑ τα παιδιά! Δεν υπάρχουν προδιαγραφές? Δεν υπάρχουν ευθύνες? Θες να πεις οτι καλά έπαθε το παιδί μου και χτύπησε αφού η μάνα του το αμόλησε? Δεν είδα πουθενά σε κανέναν παιδότοπο να γράφει οτι απαγορεύεται η είσοδος στην κατασκευή σε παιδιά κάτω των ... δεν ξέρω πόσο?!

Βίκυ ρώτα και τη Νινέττα που τό χει ξαναπεί και θα στο πω κι εγώ. Οι προδιαγραφές που εγκρίνει η πολιτεία για τους παιδότοπους λένε ότι τα παιδιά μπαίνουν και παίζουν με ευθύνη των γονιών τους (κάτι σαν τις αλάνες δηλαδή). Συμφωνώ δεν συμφωνώ έτσι λέει ο νόμος. Επίσης σαφέστατα στους σωστούς παιδότοπους υπάρχει πινακίδα με τους κανονισμούς και λέει μέχρι πόσο χρονών επιτρέπονται να μπαίνουν τα παιδιά μέσα (μέχρι 8 ή 9 δεν θυμάμαι).

Τώρα αν ένα επιχειρηματίας που θέλει να είναι σωστός θα πρέπει να έχει κοπέλες που να μπορούν να ελέγξουν και να προσέξουν τα παιδιά ανάλογα με το χώρο που διαθέτει φυσικά, σε συνεργασία με τους γονείς πάντα.

Μου έχει τύχει σε παιδότοπο να είναι η κοπέλα πλήρως αδιάφορη (κάτι που εξόργισε τον επιχειρηματία), η μαμά του παιδιού (γύρω στο ενάμιση χρόνο το μικρό) να το έχει παρατήσει τελείως μόνο του μέσα στον παιδότοπο, ενώ καθότανε και έπινε το καφεδάκι της και επειδή η δικιά μου το έσπρωξε το δικό της 2 φορές (την πρώτη την τσάκωσα εγώ και την έβαλα να ζητήσει συγνώμμη), την 2η φορά δεν πρόλαβα και σηκωσε τον κόσμο στο πόδι. Είχε την απαίτηση να κάτσει να πιεί τι καφεδάκι ανενόχλητη και να αφήσει το 1,5 χρονών μωρό της να της το προσέχει κατ' αποκελιστικότητα η κοπέλα. Εγώ σ'αυτή την ηλικία δεν την άφηνα μόνη της μέσα στους παιδότοπους την δικιά μου ΠΟΤΕ.

Όπως επίσης δεν πάω σε παιδότοπο που δεν μπορώ να έχω οπτική επαφή με το παιδί μου από όλες τις πλευρές (καλή ώρα σαν της Νινέττας)

Πήγαμε πέρισυ το καλοκαίρι με 2 άλλες φίλες στο water park που έχει ανοίξει στο Σχιστό κοντά στο Χαϊδάρι μέσα στον παιδότοπο, ο οποίος είναι μια κατασκεή όσο τριώροφη πολυκατοικία (δεν υπερβάλλω) και μας δηλώσανε ευθαρσώς στην είσοδο , ότι μπαίνουμε με ευθύνη μας και ότι οι κοπέλες προσέχουν παιδιά άνω των 5 ετών. Και όταν λέμε προσέχουν, καθόντουσαν σε μια μεριά και κοιτάγανε τα μεγάλα παιδιά σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές και το νόμο. :shock:

[ Εγώ σ'αυτή την ηλικία δεν την άφηνα μόνη της μέσα στους παιδότοπους την δικιά μου ΠΟΤΕ.

Όπως επίσης δεν πάω σε παιδότοπο που δεν μπορώ να έχω οπτική επαφή με το παιδί μου από όλες τις πλευρές (καλή ώρα σαν της Νινέττας)

ΑΝ δεν κάνω λάθος, στην 1η συνάντηση της Νινέττας, η δικιά σου ήταν μικρότερη από ότι είναι o δικός μου τώρα....ΔΕΝ ήσουν μέσα στην κατασκευή, μαζί πίναμε το καφεδάκι μας και για του λόγου το αληθές:

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η Συναντηση στης ΝΙΝΕΤΤΑΣ ΤΟΝ 9ο/ 2007!

Κι εγώ σήμερα με το που μπήκα στο γραφείο, μπήκα στο φόρουμ μια και στο σπίτι είναι αδύνατο. Ήταν πραγματικά υπέροχα στης Νινέτας, δεν το περίμενα να περάσω τόσο ωραία και η μικρή μου το ίδιο. Καλά το ήξερα ότι είναι υπερβολικά ανεξάρτητη και αυτόνομη για την ηλικία της αλλά αυτή μας ξέχασε τελείως με το που μπήκε στο παιδότοπο. Αφού της φώναζα συνέχεια "που είσαι παιδί μου, έχεις μάνα και πατέρα".

Καλά θα κάνουμε λοιπόν πριν βιαστούμε να γράψουμε να "θυμόμαστε" τα γεγονότα και να είμαστε δίκαιοι. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα!

Οτι οι παιδότοποι είναι μέχρι 8-9ετών το ξέρω. ΑΠΟ πόσο χρονών -μηνών όμως γιατί δεν μας λένε???

ΕΥΤΥΧΩΣ που όλοι οι επιχειρηματίες δεν είναι ίδιοι, δεν κρύβονται -καλύπτονται πίσω ατό το "γράμμα του Νόμου" ζητάνε καμιά συγνώμη.

Θα θελα λοιπόν να έβλεπα την αντίδραση σου αν εκείνη την ημέρα στον παιδότοπο της Νιννέτας που είμασταν μαζί -το 2007 λέω- και ΔΕΝ ήσουν αποδεδειγμένα μέσα στην κατασκευή, αν έβγαινε το παιδί με την μπλούζα και τη μούρη μέσα στα αίματα, και ερχόταν η κοπέλα και σου έλεγε οτι έφταιγε ο γιός μου τι θα έκανες.... Να υποθέσω οτι θα έλεγες "Α! φταίω η μάνα, γιατί ο νόμος το λέει ξεκάθαρα, ο επιχειρηματίας δεν έχει ευθύνη!"

Θελω ομως να ρωτησω κατι τη Νινεττα.. Οταν λες οτι υπαρχει χωρος για παιδια που δεν περπατανε τι εννοεις? Υπαρχει και ατομο να τα προσεχει εκει? Γιατι ο δικος μου στανταρ θα θελει να παει στα παιχνιδια και θα πρεπει να ειμαι μαζι του να τον κυνηγαω.. Καθε φορα που παμε σε τετοιο χωρο μου φευγει η μεση να ειμαι σκυμμενη πανω από τον Χαρη που θελει να τρεχει να κυνηγαει τα παιδακια τα οποία μαλλον τον περνανε για χαλακι γιατι θελουν να σκουπισουν τα ποδια τους πανω του..Εχεις καμια φωτο από το χωρο να μας δειξεις? Εστω με πμ..

dora γεια σου,ο χωρος για τα παιδακια που δεν περπατανε ειναι μικρος περιπου σαν ενα μεγαλο παρκο.μεσα υπαρχουν παιχνιδια για μικρα παιδακια οπως τρενακι αλογακια αυτοκινητακια.κ.α. ειχει ξεχωριστη εισοδο απο την υπολοιπη παιχνιδοκατασκευη.υπαρχει ανθρωπος που προσεχει τα παιδακια ολου του παιδοτοπου και πολλες φορες υπαρχουν δυο.ο χαρουλης μπορει φυσικα να παει και στον μεγαλο χωρο και τα κοριτσια θα τον προσεξουν πολυ ωστε να διασκεδασει και εκεινος και εσεις

Ορίστε ο ΣΩΣΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ που νοιάζεται ΚΑΙ για την δική μας διασκέδαση!!! "ο χαρουλης μπορει φυσικα να παει και στον μεγαλο χωρο και τα κοριτσια θα τον προσεξουν πολυ ωστε να διασκεδασει και εκεινος και εσεις "

Α ωραια.. αν ειναι να παει ο Χαρουλης στον μεγαλο παιδοτοπο και να κοψομεσιαστει αλλος, θα τσακιστουμε να ερθουμε.. :P

ΣΩΣΤΗΗΗΗΗ!!!! :wink:

Με αυτά και τα άλλα που λέει ο λόγος, και για να μην χάνουμε την μπάλα, η ένσταση μου ήταν θα το ξαναπώ:

Δεν είδα πουθενά σε κανέναν παιδότοπο να γράφει οτι απαγορεύεται η είσοδος στην κατασκευή σε παιδιά κάτω των ... δεν ξέρω πόσο?! Θες να πεις οτι σωστά η κοπέλα που είχε την επίβλεψη της κατασκευής κράταγε αγκαλιά το άλλο παιδάκι και χαριεντίζονταν μαζί του αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα? Και εντάξει ατυχήματα μπορούν να συμβούν παντού δεν λέω, ούτε το έκανα θέμα στον παιδότοπο και στην επιχειρηματία. Αλλά να έρχεται η κοπέλα της φύλαξης και να μου λέει οτι έφταιγε το πεντάχρονο??? :shock: και αυτή δεν είχε καμία ευθύνη? Δηλαδή σε πιά περίπτωση θα είχε ευθύνη? Και όπως είπε και η Αφροδίτη πιο πάνω ούτε μια συγνώμη έστω τυπικά για τον άντρα μου που ήταν εκεί και έγινε πύραυλος. Αν δεν έρχονταν να μας πει οτι έφταιγε ο άλλος μικρός για το ατύχημα δεν θα μας είχε πειράξει τόσο.

Αυτά!

Φιλικά & δίκαια πάντα! :wink:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!