Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σας αρεσουν οι Mazoo and the Zoo???

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες και όλους.

Θα ήθελα να μοιραστώ εναν προβληματισμό μου μαζί σας. Άκουσα το καινούργιο CD των Mazoo and the Zoo το 2 και μπορώ να πω ότι δεν ενθουσιάστηκα καθόλου με αυτό που άκουγα... Εντάξει στο 1ο τους CD ο Παπαγάλος ή η Καμήλα αφελή τραγουδάκια, με αρκετό χαβαλέ στον στίχο (που τα παιδια κολάνε με κάποιες εκφράσεις και τους αρέσει ), αλλα τουλάχιστον "ακινδυνα". Όμως στα καινούργια έχουμε τον Ελέφαντα τον Χοντρούλη, το Λιονταρι τον Κουμπουρα της τάξης, τον Πιγκουίνο που περνάει όλη την νύκτα αγκαλια με την Πιγκουίνα του για να μην κρυώνει (ευτυχώς που δεν μας λένε τι κάνουν όλη νύκτα!!!) και όλα τους τα τραγούδια είναι παρόμιου ύφους. Και δεν λέω για την μουσική τους που η Κατσίκα είναι αντιγραφή του Ισπανου τύπου που τραγούδαγε πέρισυ στην Eurovision (δεν θυμαμαι το όνομα του...). Κάποιο από αυτα θα τα έχετε δει στην τηλεόραση και είμαι σίγουρος ότι έρχονται και τα επόμενα...

Αντε λοιπον, οι δικές μου οι κόρες είναι μικρές και ισως προσπαθώ να ελέγχω τι ακούνε (αν και αυτό είναι δύσκολο γιατί παίζονται συνέχεια και αμα τα ακουσουν κολλανε...), αλλά σε μεγαλυτερες ηλικίες και σε παιδια του Δημοτικού τι γίνεται?? Τα οποία και μεγαλυτερη άποψη για το τι θα ακούσουν έχουν αλλα και στην τάξη τους τα πειράγματα για Ελέφαντες και Λιοντάρια υποθέτω είναι άκρως υποτιμητικά??

Τι κάνουμε ή τι μπορούμε να κάνουμε??

'Αραγε αυτή είναι η μουσική για παιδια που παράγουμε στη χρονιά του 2009??

Σιγουρα είναι πιο προβεβλημένη απο τα ΜΜΕ πάντως.

Βέβαια σε αυτο ευθύνεται το ότι κανάλι και δισκογραφική εταιρεία ανηκουν στους ίδιους ανθρώπους...

Τελικά είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε??

Θα με ενδιέφερε να ακούσω και τις δικές σας απόψεις.

Ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα.

Ένας υπερβολικός???? μπαμπάς

UOMVp3.pngNossp2.png

Διαφημίσεις

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

"Σιγουρα είναι πιο προβεβλημένη απο τα ΜΜΕ πάντως."

Ποιο προβεβλημένη?? Πλύση εγκεφάλου μας κάνουν!

Εύκολος τρόπος για εύκολο χρήμα.

Φτηνά και πρόχειρα γυρισμένα video clip, χωρίς κάποια "δημιουργική" φαντασία.

Τσιμπάνε τα πιτσιρίκια, αλλά τσιμπάνε μέχρι και οι πατεράδες με τα ναζιάρικα κοριτσάκια τα σορτσάκια και τις μπότες... και αυτό είναι το ζητούμενο το οποίο και εύκολα πετυχαίνουν.

Με μέτρο και μεις τα ακούμε. Αλλά προς Θεού δεν θα τα αγοράσω κιόλας.

(Αχ.. που είναι οι εποχές με τη φρουτοπία την τενεκεδούπολη και το Μορμόλη....)

συμφωνω.το πρωτο τρωγοταν αλλα το δευτερο χαλια.κι εμεις το ακουμε που μας το εφεραν αλλα για να χορεψουμε.δεν θα της το μαθω να το τραγουδαει κιολας.με μετρο και κουβεντα στο τι βλεπουν,θα το αντεξουμε κι αυτο.

γιατι βρε παιδιά, χαβαλέ εχουν!! εμένα μου αρέσουν και τα χορεύουμε με την μικρούλα μου!! Ούτως η άλλως δεν υπαρχει τιποτα ιδιαιτέρως ποιοτικό στην τιβι.

Σίγουρα "ληγμένα" :lol::lol: θα έχει πάρει αυτος που έχει γράψει τα στιχάκια, αλλά εχουν πολύ πλάκα και μας αρέσουν.

Διαφημίσεις

Αυτά τα τραγουδάκια είναι η λάιτ-παιδική εκδοχή των σκυλοτράγουδων και των φτηνιάρικων μελωδιών.

Εύκολα, "πιασάρικα", σουξέ, με βλακώδη στίχο και βλακωδέστερα μηνύματα, με μελωδία και ενορχήστρωση αφελή.

Εμείς τουλάχιστον έτσι το βλέπουμε και δεν τα προτιμάμε.

Εμείς πάλι παθαίνουμε ΑΜΟΚ με τα αυτά!

Και γενικά και ο περίγυρός μας (ανηψιός, ανηψιά, φιλοι, φίλες)!!!!

Πάντως εκτός από τα νανουρίσματα δεν βλέπω και τα παλαιότερα να έχουν και κάποιο στίχο με νόημα....

Αχ κουνελάκι κουνελάκι ξύλο που θα το φάς...

Είμαι εγώ μια μικρή πουπε ... έλα να πατήσεις τα δικά μου τα κουμπάκια

Η μικρή Ελένη κάθεται και κλαίει γιατί δεν την παίζουνε...

Στου Μανώλη την ταβέρνα έπεσε μια τουφεκιά

Πήρα ένα μήλο, μήλο δαγκωμένο τό 'δωσα την κόρη και έκανε αγόρι τον καραθανάση

Anyway ο καθείς όπως το βλέπει!

Εμείς πάντως διασκεδάζουμε με όλα τα τραγούδια,

Από το Φεγγαράκι μου, τον Μαργαρίτη, και φυσικά ακούμε και παραδοσιακή μουσική με ιδιαίτερη τιμή στον Πόντο και στην Θράκη!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Πάντως εκτός από τα νανουρίσματα δεν βλέπω και τα παλαιότερα να έχουν και κάποιο στίχο με νόημα....

αρκριβώς αυτό πηγαινα να γράψω όταν είδα την απάντηση της babuz.και μένα η κόρη μου και οι ανηψιές μου ρίχνουν τρελό χορό με το πρώτο cd.απο το δευτερο έχουμε ακούσει μόνο την κατσίκα και προβλέπετε το ίδιο.αυτο όμως δεν σημαίνει ότι δεν ακούνε και άλλα παιδικά τραγουδάκια,απλά ο ρυθμός είναι που τα κάνει και κολλάνε.ας μην αγχωνόμαστε τόσο πολύ πιά.

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

Όταν πρωτοάκουσα τα τραγουδάκια του πρωτου CD, μου φάνηκαν χαριτωμενα - και το αγοράσαμε, το ακουσαμε μερικες φορες χωρίς να δωσουμε ιδιαίτερη σημασια στο στιχο. Απο τη στιγμη όμως που είδα 1-2 κλιπακια στην τηλεόραση - με την καμηλα και τα τσιφτετέλια - πρόσεξα λιγο παραπανω τι ήταν αυτο που ακουγαμε και έχασα κάθε ιδέα... κλασσικο δείγμα φτηνιάρικου τσιφτετελοπόπ... (ΣΥμφωνώ απόλυτα με την Ursa) και το CD έχει αποσυρθει 'διακριτικα'... και εννοείται πως δεν θάγοράσουμε το 2ο.

Υπάρχουν απείρως καλύτερα παιδικα΄τραγουδια που προτιμώ ν΄ακουν τα παιδια μου και -ευτυχως!! - διαπιστωνω ότι τα προτιμουν κι εκεινα: Προτιμω να σιγοτραγουδαν την Ντενεκεδουπολη και να καθονται ν'ακουν προσεκτικα το Μορμολη, τη Συνέλευση των Ζωων και τα 6 τραγουδια για ποντίκια ή το Μιλα μου για μηλα ... απο την 'καμηλα που μασάει μήλα'

Eίναι άθλια. Αισθητικής τύπου διαφημίσεις Τζάμπο (με το διαφημισταρά του οποίου υπάρχουν νταλαβέρια). Mεγαλώνουν-μεγαλώνουν γερές... Πετρούλες με κάτι τέτοια. Μακριά.

Διαφημίσεις

Eίναι άθλια. Αισθητικής τύπου διαφημίσεις Τζάμπο (με το διαφημισταρά του οποίου υπάρχουν νταλαβέρια). Mεγαλώνουν-μεγαλώνουν γερές... Πετρούλες με κάτι τέτοια. Μακριά.

Τι έχει δηλαδή η Πετρούλα??????

Εγώ μια χαρά την βλέπω!

cHmop2.png

Εγώ μια χαρά την βλέπω!

Για ιερόδουλος είναι μια χαρά.

Εγώ μια χαρά την βλέπω!

Για ιερόδουλος είναι μια χαρά.

Μάλιστα!

Δηλαδή ρε Zaira, τι θες να μας πεις, ότι η κόρη μου που τα ακούει θα γίνει ιερόδουλος???

Για χαλάρωσε και να είσαι πιο προσεκτική σε αυτά που γράφεις!

cHmop2.png

Μάλιστα!

Δηλαδή ρε Zaira, τι θες να μας πεις, ότι η κόρη μου που τα ακούει θα γίνει ιερόδουλος???

χαχα βρε εσύ χαλάρωσε. Προφανώς και όχι, απλά μπορεί να έχει λάθος πρότυπα που δε θες να περνάνε στο παιδί σου. Αυτό εννοεί.

Διαφημίσεις

ενατξη μωρε αν το παιδι χαβαλεδιαζει μπροστα στην τιβι και τα βλεπει λογικο ειναιμετα να θελει να τα ακουσει κι ολας ...τυπονονται αυτα

λιλιπουπολη?

κηποθεατρο?

ΜΠΑΧ για μωρα...ενα σωρο αλλα υπαρχουν μωρε ...αλλα αν την βρισκουμε εμεις με αυτα θα τηνβρουν και τα παδια μας.....!

εγω παντως δηλωνω ευθαρσος ΟΤΙ ΜΙΣΩ ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ :lol::lol::lol::lol::lol: ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΟΥ !!!!(ΑΓΓΑΛΙΑ ΠΑΝΕ ΘΑΡΩ )

ΔΕΝ ΘΕΛΩ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ Ρ ΕΠΑΙΔΙ ΜΟΥ !!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

εγω παντως δηλωνω ευθαρσος ΟΤΙ ΜΙΣΩ ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ :lol::lol::lol::lol::lol: ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΟΥ !!!!(ΑΓΓΑΛΙΑ ΠΑΝΕ ΘΑΡΩ )

ΔΕΝ ΘΕΛΩ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ Ρ ΕΠΑΙΔΙ ΜΟΥ !!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

πω πω ύβρεις που είπες τώρα! ΟΚ, για τους Μαζού, αλλά τα ζουζούνια γιατί;

Μάλιστα!

χαχα βρε εσύ χαλάρωσε. Προφανώς και όχι, απλά μπορεί να έχει λάθος πρότυπα που δε θες να περνάνε στο παιδί σου. Αυτό εννοεί.

Λες να χαλαρώσω???

Εντάξει θα χαλαρώσω!

Αλλά μου την δίνει (δεν μιλώ για την Zaira) αλλά γενικότερα και από τον κύκλο μου να λέμε λέμε λέμε και στο τέλος το τρώμε και το σουβλάκι....

Εξάλλου, όταν είσαι δίπλα στο παιδί σου και βάζεις τα όρια που πρέπει σε ΟΛΑ από τα ζουζούνια, τον Μαργαρίτη, την Αλεξίου, τον Βιβάλντι και τον Νταλάρα και σε όλα τα παιχνίδια ή το φαγητό ή και ότι ασχολίες έχει το παιδί, έχεις τον έλεγχο!

Δηλαδή, όταν πάμε σε Party τα παιδιά μας και έχει τα ζουζούνια θα του βάλουμε ωτοασπίδες????

Όλα πρέπει να τα γεύονται τα παιδιά με μέτρο.!!!

Γι'αυτό και εκνευρίστηκα!

ΑΑΑΑΑ και δεν με ενοχλεί καθόλου η Πετρούλα!!!!!

ααα να πω και στην Zaira όσα δεν φτάνει η Αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...

cHmop2.png

κρεμαστάρια για να κρεμάσει το κούφιο κεφάλι της η μαμά-αλεπού, η καταφερτζού που νοηματοδοτεί την ύπαρξη της γύρω από το τύλιγμα του καλού γαμπρού με το τζίπ το σούπερ ουάου και το μανατζεριλίκι και ονειρεύεται την κόρη της μια νέα βουγιουκλάκη που γίνεται από κλωτσοσκούφι σύζυγος βιομηχάνου.

πιφ.

Βρε κορίτσια, ψυχραιμια...

Τωρα τα είδα τα σχόλια για το θέμα μου, και πιστέψτε με, δεν ήταν ο σκοπός μου να δημιουργήσω αναστάτωση... Βασικά σε ένα forum που έχει χιλιάδες άτομα λογικό είναι να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Το καλύτερο είναι να μην είμαστε αιρετικοι για τίποτα...Το δικό μου σχόλιο δεν είχε να κάνει για τα Ζουζουνια και για όλη την παρόμια γκάμα τραγουδιών αλλά κυριώς το 2ο CD των Mazoo και για τα νοήματα που παιρνανε τα συγκεκριμένα τραγουδια...

Τωρα βεβαίως σε κάποιο πάρτυ άμα πάμε θα τα ακούσουμε αλλά παρ' όλα αυτα δεν σημαίνει ότι τα επικροτούμε κιόλας...

Οσο αναφορα τις διχογνωμίες δεν χρειάζεται να διαχωρίζουμε ΚΑΙ την παιδική μουσική σε έτεχνη και εμπορική, δεν έχει κανένα νόημα... Εξαρτάται την στιγμή και την διάθεση όπως και για τα τραγούδια που ακούμε και εμείς οι μαγάλοι.. Άλλη μουσική βάζουμε στα παιδάκια μας να ακούσουνε για παιχνίδι, άλλη γι χορό, αλλη στο αμάξι...

Επλίζω να ξεκαθάρισα τις αρχικες προθέσεις μου να μην λέει η Αντιγόνη ότι βάζω φωτιά και την κανω.... :D:D

UOMVp3.pngNossp2.png

κρεμαστάρια για να κρεμάσει το κούφιο κεφάλι της η μαμά-αλεπού, η καταφερτζού που νοηματοδοτεί την ύπαρξη της γύρω από το τύλιγμα του καλού γαμπρού με το τζίπ το σούπερ ουάου και το μανατζεριλίκι και ονειρεύεται την κόρη της μια νέα βουγιουκλάκη που γίνεται από κλωτσοσκούφι σύζυγος βιομηχάνου.

πιφ.

Να εξηγήσω ότι ότι γράφω παρακάτω αφορούν ΜΟΝΟ την Zaira!

Δεν ενοχλήθηκα από κανέναν άλλον σε ότι και να έγραψε, διότι έγραψαν την γνώμη τους και είναι απολύτως σεβαστή! Έτσι λοιπόν Zaira Μονο για εσένα τα παρακάτω!

Τι είπες τώρα????

Όλα αυτά από την Πετρούλα????

Λοιπόν Πετρούλα μου, άκουσε την μαμά αλεπού (baduz)

Βάλε κανένα κιλό, κόκαλο είσαι αδερφάκι μου, (παθαίνουμε υστερία να σε βλέπουμε έτσι!!!!)

Ρίξε κανένα ρούχο επάνω σου, σε φυσά πότε ο Βαρδάρης, πότε ο Μαΐστρος και θα κρυώσεις (παθαίνουμε υστερία να μην μπορούμε να βάλουμε και εμείς αυτά τα ρούχα)

Επιπλέον, κόψε το νάζι και σοβαρέψου γιατί ο ανδρικός (?) και γυναικείος πληθυσμός θέλει στην TV άτομα σοβαροφανή, με πυγμή, φρύδι αλλά Καραμανλή και ρούχα της σχεδιάστριας «Λουκά» και να δίνουν σοβαρά πρότυπα στα παιδιά τους, (παθαίνουμε υστερία εάν βλέπουμε τοιούτες ξέρεις εσύ....)

Και τώρα για να σοβαρευτώ...(????)

Θα αρχίσω τα ρητά (είναι το φόρτε μου εξάλλου)

Αφιερωμένα στην Zaira

Ξεκινώ με Σοφοκλή:

Ενταύθα μέντοι πάντα τ' ανθρώπων νοσεί, κακοίς όταν θέλωσι ιάσθαι κακά.

Τίποτα στους ανθρώπους δεν πάει καλά, όταν θέλουν να γιατρέψουν τα κακά χρησιμοποιώντας το κακό

Συνεχίζω με Πλάτωνα

Αρετή υγεία τε τις αν είη και κάλλος και ευεξία ψυχής, κακία δε νόσος τε και αίσχος και ασθένεια.

Η αρετή είναι μια υγιής διάθεση της ψυχής και ομορφιά και δύναμη, ενώ κακία είναι η αρρώστια, η ασχήμια και η αδυναμία της

Ο αγαπημένος μου Αισχύλος

Δεσσεβίας μεν ύβρις τέκος

Η αλαζονεία είναι της ασέβειας γέννημα

Να και ο Δημοσθένης,

Πάντων εστί δυσχερέστατον το πολλοίς αρέσκειν

Το πιο δύσκολο απo όλα είναι να αρέσεις στους πολλούς).

Και τέλος (τουλάχιστον για τώρα)

Ο Διογένης μας και είναι με τρέλα αφιερωμένο, όπως και όλα τα παραπάνω στην αξιότιμη Zaira

“Εγώ ου λοιδορώ αλλά τας τρίχας επαινώ, ότι κρανίου κακού απηλλάγησαν”.

Εγώ δεν σε βρίζω αλλά επαινώ τις τρίχες που έφυγαν από τέτοιο κρανίο!

cHmop2.png

Εγω πιστευω οτι "εκει εξω" υπαρχουν τοσα στραβα και κακα που αποτρεποντας τους να ακουσουν ενα τετοιο παιδικο CD δεν θα μειωσει ουτε στο ελαχιστο την επιρροη που θα εχουν ετσι κιαλλιως μεγαλώνοντας.

Λεπτομέρειες.

Το θεμα ειναι αλλου.

Ομορφυναν κιαλλο τα κοριτσια του Mazoo and the Zoo ? ? ?

:lol::lol::lol:

Εγω πιστευω οτι "εκει εξω" υπαρχουν τοσα στραβα και κακα που αποτρεποντας τους να ακουσουν ενα τετοιο παιδικο CD δεν θα μειωσει ουτε στο ελαχιστο την επιρροη που θα εχουν ετσι κιαλλιως μεγαλώνοντας.

Λεπτομέρειες.

Το θεμα ειναι αλλου.

Ομορφυναν κιαλλο τα κοριτσια του Mazoo and the Zoo ? ? ?

:lol::lol::lol:

Ναι έβγαλαν λίγο μπουτάκι παραπάνω.... :wink:

Με έπιασες πάντως :wink:

cHmop2.png

Είτε ταϊζω το πιτσιρίκι μου κονσέρβες και προκάτ γεύματα, είτε του δίνω ν' ακούσει παιδικά γυφτολαϊκά σε συνθεσάιζερ, είτε το παρατάω μπροστά στη τιβί να αποχαυνώνεται βλέποντας Πετρούλες και Τατιάνες, πάλι υπόλογη είμαι. Και είτε έχω τη στοιχειώδη αντίληψη να το συνειδητοποιήσω, είτε κάθομαι και κατηγορώ τους άλλους που πράττουν διαφορετικά.

Τώρα, η υποκουλτούρα, vassilis71, νομίζω δεν έχει ηλικιακά σύνορα. Είναι αδιανόητο να βάλουμε στον ίδιο ντορβά την Λιλιπούπολη με αυτά το τσιφτετελοειδή βλαχοπόπ, επειδή απλώς και τα μεν και τα δε απευθύνονται σε παιδιά.