Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

παιδότοποι για βρέφη

Recommended Posts

παντα είχα την απορία...

υπάρχουν παιδότοποι για βρεφη; Ηλικίας κάτω των 2,5-3 χρονών;

Και αν ναι, ενδιαφέρομαι για Αθήνα. Σε ποιες περιοχές, ονόματα, διευθύνσεις...;;;

Υπάρχουν κοπέλες που παίζουν μαζί τους κια τα προσέχουνε;

ξέρω δεν αξίζει, είναι πολύ μικρά, μπορεί να αρρωστήσουν... Εχω όμως απορία

age.png

Διαφημίσεις

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

όσο έχω ψάξει το θέμα γιατί κι εγώ έχω μια κορούλα ενός έτους δεν υπάρχουν παιδότοποι για βρέφη. δεν σου λένε όχι αν τα πάς αλλά η ευθύνη είναι δική σου όπως και για τα μεγαλύτερα παιδιά. έχουν κοπέλες να τα παίζουν αλλά δεν είναι υπεύθυνες για την ασφαλειά τους

Σε κάθε παιδότοπο έχει μια τσουλήθρα που πέφτεις στα μπαλάκια

Αυτό θεωρούνε οτι είναι για τα βρέφη.

Στους περισσότερους παιδότοπους είναι μέσα στο κεντρικό παιδότοπο που σημαίνει οτι μπορεί το μωρό να φάει καμια αδέσποτη απο τα μεγαλύτερα.

Στο παιδότοπο στη Ν.ιωνία ΠΑΡΑΜΥΘΙ το έχουν ξεχωριστά και νομίζω οτι είναι πιο καλά για τα μωρά

Οι μικροί παιδότοποι, κυρίως τις ήσυχες μέρες είναι πολύ φιλικοί σε μικρότερα παιδάκια. Μιλάω πάντα γύρω στα 1,5 - 2, γιατί πριν δεν τους αρέσει αυτό το είδος παιχνιδιού. Αν βρεις έναν μικρό παιδότοπο, μπορείς να ρωτήσεις τον ιδιοκτήτη ποια μέρα δεν έχει πολλά παιδάκια και να κάνει μία δοκιμή. Σημαντικός παράγοντας είναι και τα κορίτσια- αγόρια που απασχολούν τα παιδιά. Στον παιδότοπο που πηγαίνουμε εμείς (μη φανταστείτε, μία φορά περίπου το μήνα τώρα το χειμώνα), γίνεται πραγματικό παιχνίδι, δεν τα προσέχουν απλά. Τα γκρουπάρουν ανάλογα με την ηλικία και έτσι απασχολούνται τα μεγαλύτερα με ομαδικό παιχνίδι και δεν τρέχουν σαν τρελά, να είναι επικίνδυνα για τα μικρότερα. Και πάλι έχει τύχει να έχει τόση βοβούρα που να σηκωθούμε να φύγουμε. Έχω πάει σε παιδότοπο που οι κοπελιές απλά έβλεπαν... διακριτικά.

Διαφημίσεις

Αθήνα είναι, Νότια Προάστια, αλλά δεν είναι ο μόνος. Απλά είναι μικρός και υπάρχουν απογεύματα που υπάρχουν μόνο 5-6 παιδάκια. Πρέπει να ψάξεις τους παιδότοπους της γειτονιάς σου και σίγουρα θα βρεις.

κοριτσια γενικα οι συνοικιακοι παιδοτοποι .. κοικταχτε στη γειτονια σας! ... ειναι πιο ησυχοι και μεσο βδομαδα δεν εχουν πολλα παιδακια!!!

και εγω εναν τετοιο εχω βρει εχουν μαθει και οι κοπελες τον μικρο μια χαρα καθεται ... βεβαια αντι για 3 ευρω τον καφε τον πληρωνω 5 γιατι αφηνω κατι της στις κοπελες .... αλλα ειπαμε .... να πιουμε καφε!!!!! :wink::wink:

• 4 months later...

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει παιδότοπος (κατάλληλα διαμορφωμένος) για παιδάκια πολύ μικρά (ενός έτους ή και μικρότερα). Διότι, σίγουρα τα μωράκια θέλουν πιο πολύ φροντίδα και προσοχή 100% από τις κοπέλες του παιδότοπου...ξέρετε κάποιον, ίσως στα βόρεια προάστεια?

t6c4p3.pngXRnsp2.png

Γειά σου Ελίζα και εγω την ίδια απορία είχα πριν λίγο καιρό ! Παιδότοπος για τόσο μικρά παιδάκια δυστηχως δεν υπάρχει στα βόρεια προάστεια από όσο έψαξα. Υπάρχει όμως το gymboree που είναι στην Νέα Ερυθραία που είναι κάτι σαν εκπαιδευτικός παιδότοπος , έχουν τμήματα αναλογα με την ηλικία και συμμετέχει και η μαμά η ο μπαμπάς μαζί με το μωρό!Μπορείς να κάνεις και ένα "δοκιμαστικό μάθημα" εγω να σου πώ θα το δοκιμάσω γιατί θέλω να της κάνω κάτι διαφορετικό από κούνιες και βόλτες με το καρότσι!

Τα στοιχεία μπορεις να τα βρεις απο το ιντερνετ , αν δεν τα βρεις πες μου να σου τα στείλω με πμ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑΣ ΜΟΥ!!!!!

Διαφημίσεις

Ναι! Το βρήκα ΜΑΙΡΑ. Σε ευχαριστω πάρα πολύ! Ήδη έκανα εγγραφή για να μου αποστείλουν τα προγράμματά τους.

Το μόνο, που νομίζω ότι τα περισσότερα προγράμματα, τα έχουν καθημερινές, πριν τις 17.00 (ώρες που είμαι στην δουλειά...:?)

Όμως σίγουρα θα πάω για μία δοκιμή...

http://www.gymboree.gr/

t6c4p3.pngXRnsp2.png

Σε αρκετούς παιδότοπους εχει ειδικά διαμορφωμένους , αρκετά μικρότερους χώρους για τα πιο μικρά παιδάκια. Π.χ στο Art 4 fun στα Βριλήσσια, στο Παραμύθι στη Νέα Ιωνία, στο perperino στον Περισσό, στο Toys Land στη Λυκοβρυση. Συνήθως έχει μια κοπελα που τα προσέχει μέσα, αλλά, για τα τοσο μικρά, ποτε δεν μπορεις να έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη!Το πιο πιθανό είναι να περάσεις το μισό απογευμα σου μέσα στον παιδότοπο, οπως άλλωστε και με τα μεγαλύτερα παιδιά μας!

Σε αρκετούς παιδότοπους εχει ειδικά διαμορφωμένους , αρκετά μικρότερους χώρους για τα πιο μικρά παιδάκια. Π.χ στο Art 4 fun στα Βριλήσσια, στο Παραμύθι στη Νέα Ιωνία, στο perperino στον Περισσό, στο Toys Land στη Λυκοβρυση. Συνήθως έχει μια κοπελα που τα προσέχει μέσα, αλλά, για τα τοσο μικρά, ποτε δεν μπορεις να έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη!Το πιο πιθανό είναι να περάσεις το μισό απογευμα σου μέσα στον παιδότοπο, οπως άλλωστε και με τα μεγαλύτερα παιδιά μας!

Σίγουρα, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη 100% σε άλλη κοπέλα...

Σε όσους παιδότοπους έχω πάει, έχει χώρο για μωράκια, αλλά καταλαμβάνεται και αυτός από μεγαλύτερα παιδάκια... αυτός ο παιδότοπος στα Βριλήσσια, μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον! Θα τον επισκεφθούμε σύντομα!!!

:D

t6c4p3.pngXRnsp2.png

...Λοιπόν, γράφω και αυτό και σταματάω, διότι οι κριτικές μου σήμερα είναι μια απογοήτευση!

ΑRT 4 FUN... Kαταρχήν είναι στην Τούφα Χαλανδρίου (κάτω δλδ από το σημείο που η Αττική οδός χωρίζει Βριλήσσια από Χαλάνδρι).

Πήγαμε 2 φορές φέτος το χειμώνα...

Η πρώτη -αναγνωριστική- ήταν καλή.

Αναλογικά.

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο χώρος που είναι για τα βρεφάκια είναι ένα κομματάκι (στην κυριολεξία) 1 επί 3 , κάτι σα μίνι διάδρομος, δίπλα στην πόρτα... Όπου η πόρτα άνοιγε και το βλαστάρι σου έτρωγε το κρύο της αρκούδας... Μικρό το κακό λες...

Ωραία παιχνίδια ξύλινα (γνωστής εταιρείας), και μια κοπέλα μέσα στον μίνι διάδρομο, μαζί με τα βρεφάκια να τα απασχολεί και να τα προσέχει. Με κάλτσες. Και αυτή, και τα παιδάκια.

Και παράλληλα, υπήρχε μια σχετική "αυστηρότητα" σχετικά με το ποιό παιδάκι μπαίνει.Όχι πάνω των 2 ετών. Αυτά έχουν άλλο χώρο, με τα αντίστοιχα της ηλικίας παιχνίδια, δραστηριότητες κλπ.

Μέχρι που έκανε και πιπί η Νικόλ και η κοπέλα μου ζήτησε πάνες, και δεν ήθελε να πάω! (πήγα όμως, γιατί είμαι μια κιουρία!!!). Στο μεταξύ, εμείς ανενόχλητοι θεωρητικά (γιατί ήταν η πρώτη φορά και δεν ησυχάζαμε) θα μπορούσαμε να πίνουμε το τσάι μας και να διαβάζουμε το βιβλιαράκι μας.

Αφού πληρώσαμε το αντίτιμο της ώρας, πήγαμε ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ στους φίλους μας που μένουν 2 βήματα να τους πούμε για τον θησαυρό που έχουν στα πόδια τους. Αυτοί μας είπαν ότι γνωρίζουν τον παιδότοπο και τίποτα άλλο.

Και κανονίζουμε να πάμε από κοινού, αυτοί με το κοριτσάκι τους 2,5 ετών, εμείς με τη δική μας ~10 μηνών τότε...

Δίνουμε τα παιδάκια μας και παραγγέλνουμε τα τσάγια και τους καφέδες μας. Στον μίνι διάδρομο η Νικόλ, στον επάνω όροφο η Μελίνα... Κοπέλα για τα βρέφη ΑΦΑΝΤΗ. "Θα έρθει" μας λένε, "θα έρθει" λέμε και εμείς... Στο μεταξύ, τσουπ! Να η Μελίνα να κατεβαίνει ΜΟΝΗ τη στριφογυριστή σκάλα... Από πίσω κανείς... Τη βουτάει η μαμά της, την ξαναπάει να παίξει.

Στα βρέφη... ερημιά! Να περιμένω εγώ παίζοντας με τη Νικόλ και τα υπόλοιπα παιδάκια -και μαμάδες- όπου ο πισινός μου δε χωράει στον μίνι διάδρομο... Και στο μεταξύ να καταφθάνουν κάτι παιδάκια από αυτά που πρέπει να τους βάζουν κάτι στο γάλα και είναι στην τρελή υπερδιέγερση όλη μέρα... Εννοείται πάνω από 2 ετών. Που όμως είναι γνωστά της ιδιοκτήτριας, οπότε το κάνει ΓΑΡΓΑΡΑ που ούτε παπούτσια βγάζουν και στο "βρεφών" μπαίνουν, και τον πανικό σπέρνουν στα μικρά που έχουν αρχίσει τα κλάματα! Οι βρεφομαμάδες αρχικά περιμένουμε ΚΙΟΥΡΙΕΣ να γίνει κάτι, να μιλήσει κάποιος,... Μάταια! Στο μεταξύ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ δεν έχει φανεί και έχει περάσει μισάωρο.

Φορτώνω και εγώ, βουτάω Νικόλ, και λέω στον καλό μου να τα μαζέψει και να φύγουμε. Όπου ο καλός μου τα μαζεύει, και πάει να μιλήσει στην ιδιοκτήτρια να της πει ότι δεν πληρεί καμμία από τις συνθήκες που διαφημίζει, και τί σκοπεύει να κάνει για την ικανοποίησή μας...

Αυτή το παίζει ΧΑΖΗ, πληρώνεται για ΜΙΑ ΩΡΑ ενώ έχουμε καθίσει ΜΙΣΗ (και αυτή με εμένα και τις άλλες μαμάδες στον ρόλο "παιδαγωγών"), του λέει κάτι στο γνωστό Ελληνικό στυλάκι "...αν σου αρέσει, αλλιώς μην ξανάρθεις!", και άναυδος ο καλός μου βγαίνει έξω και δε μου λέει τίποτα διότι βράζω από θυμό... (μου τα εξομολογήθηκε αργότερα, που είχα απομακρυνθεί!!!).

Τελικά ήπιαμε τα καφεδάκια μας και τα παιδάκια έπαιξαν στο σπίτι των φίλων μας. Και κάπου εκεί ήρθε και η ομολογία αυτών... "...εμάς δε μας κάνει εντύπωση, το έχουμε ξαναζήσει ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι! Απλά, σας είδαμε ενθουσιασμένους και δεν μιλήσαμε, είπαμε ότι θα έτυχε σε εμάς!"

Τί να πω? Μπορεί να έτυχε σε εμάς! Αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη... άνθρακας ο θησαυρός!

Πάρκο και πάλι πάρκο. Το κεφάλι σου ήσυχο και τσάμπα!

Και για του λόγου το αληθές... φωτογραφία νούμερο 7

http://www.art4fun.gr/kentro.htm

Βλέπετε αυτή την εσοχή του τοίχου, που μπροστά είναι ένα stand με παιχνίδια και από πίσω διακρίνονται ξύλινες κατασκευές σαν καμάρες...??? Αυτός είναι ο χώρος βρεφών! Και την πόρτα την βλέπετε επίσης! Και με τί φορά ανοίγει... Προς τα βρέφη! Καλό???

Διαφημίσεις

πφφφφφφφφφφφφ... έσκασε το συνεφάκι που ονειρευόμουν για την διασκέδαση του μπεμπούλη μου...

Ας συνεχίσουμε όμως το ψάξιμο κορίτσια... κάτι καλό μπορεί να ανακαλύψουμε, ε?

:-D

t6c4p3.pngXRnsp2.png

Παντως τωρα που ειναι καλοκαιρι γιατι να πας να κλειστεις μεσα σε εναν παιδοτοπο.. Καλυτερα στο παρκο ή στιος κουνιες, ετσι κι αλλιως οπου και να εισαι θα πρεπει να εισαι απο πισω του (δεν θα ειχα εμπιστοσυνη σε ξενη κοπελα οταν ακομα το παιδι ειναι τοσο μικρο)...

πφφφφφφφφφφφφ... έσκασε το συνεφάκι που ονειρευόμουν για την διασκέδαση του μπεμπούλη μου...

Ας συνεχίσουμε όμως το ψάξιμο κορίτσια... κάτι καλό μπορεί να ανακαλύψουμε, ε?

:-D

...Ax! Bρε γειτόνισσα, συγγνώμη! Χάλια νιώθω τώρα...:-(

Απλά πιστεύω ότι σε γλίτωσα από μια σύγχυση! Εκτός αν θέλεις να πας για μια δοκιμή.:roll:

(στο μεταξύ, ο Γέρακας νομίζω ότι νομιμοποιείται να συμμετέχει στη συνάντηση που κανονίζουμε... για κοίτα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1050233#post1050233)

...Ax! Bρε γειτόνισσα, συγγνώμη! Χάλια νιώθω τώρα...:-(

Απλά πιστεύω ότι σε γλίτωσα από μια σύγχυση! Εκτός αν θέλεις να πας για μια δοκιμή.:roll:

(στο μεταξύ, ο Γέρακας νομίζω ότι νομιμοποιείται να συμμετέχει στη συνάντηση που κανονίζουμε... για κοίτα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1050233#post1050233)

Σώπα καλέ! Με "προσγείωσες" από τον σούπερ ενθουσιασμό μου...πάντως, μπορεί να πάμε, έστω μία φορά για δοκιμή, με τον μεγάλο μου γιο...

(πάντως αν δεν νομιμοποιείται ο Γέρακας, έχω και πεθερούλα στο Χολαργό - πιάνει??? Πολύ θα μου άρεσε να βρεθούμε, όμως αυτήν την Παρασκευή, θα έχω ετοιμασίες για τη γιορτή του αντρούλη μου. Θα παρακολουθώ το θέμα και την επόμενη φορά, θα σας έρθουμε - με τα παιδάκια φαντάζομαι, ε?)

t6c4p3.pngXRnsp2.png

(πάντως αν δεν νομιμοποιείται ο Γέρακας, έχω και πεθερούλα στο Χολαργό - πιάνει???

...εγώ πάλι αν είχα πεθερούλα στο Χολαργό, θα με βόλευε κουτί το Κερατσίνι!!!

...εγώ πάλι αν είχα πεθερούλα στο Χολαργό, θα με βόλευε κουτί το Κερατσίνι!!!

όχι, μωρέ... εμένα είναι πολύ καλή και βοηθάει αρκετά με τα παιδιά (όποτε μπορεί)

t6c4p3.pngXRnsp2.png

Γιατί να μην πάμε ένα παιδάκι ενός έτους σε παιδότοπο? Άλλωστε, παιδότοπος με παιδότοπο, έχει διαφορά. Άλλο να πάω τον γιο μου (13 μηνών) σε παιδότοπο με μπαλάκια, που πιθανώς να χτυπήσει και ίσως δεν του προσφέρει τίποτα και άλλο να ξεκινήσουμε μαζί τα διαδραστικά και δημιουργικά παιχνίδια (ειδικά για την ηλικία του). 'Ετσι, ψάχνω για το μωρό μου (όπως έψαχνα και για τον πρώτο μου γιο) διάφορες δραστηριότητες, όπως αυτές που έγραψε η ΜΑΙΡΑ στο gymboree. (και την ευχαριστώ, γιατί ήδη γράφτηκα και όταν πάω, θα σας πω πώς είναι)

t6c4p3.pngXRnsp2.png

Καλά, εγώ κατάλαβα ως παιδότοπο αυτό που λέμε ... παιδότοπο. Όχι δημιουργική απασχόληση. Sorry!. Δες και το Ωδειο του Νάκα.