Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επικίνδυνη ουσία σε παιδικά μπιμπερό


angy

Recommended Posts

Μια πλαστική ουσία που υπάρχει και σε παιδικά μπιμπερό αποδείχτηκε ότι είναι πιο επικίνδυνη απ' ό,τι θεωρείτο καθώς παραμένει περισσότερο στον οργανισμό.

 

Μια επικίνδυνη χημική ουσία, η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή προϊόντων από πλαστικό ενδέχεται να παραμένει στον οργανισμό για μεγαλύτερο διάστημα απ' ό,τι θεωρείτο μέχρι τώρα και ο ανθρώπινος οργανισμός να την απορροφά από άλλες πηγές πλην των τροφίμων, ανακοίνωσαν σήμερα αμερικανοί ερευνητές.

 

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περαιτέρω έρευνα για την ασφάλεια της ουσίας Βisphenol A (BPA), αλλά δεν ανέφερε κάποιο σχέδιο για τον έλεγχο της συγκεκριμένης ουσίας, η οποία βρίσκεται σε παιδικά μπιμπερό και άλλα προϊόντα.

 

Ο δρ. Ρίτσαρντ Στάλχατ του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ και οι συνεργάτες του μελέτησαν τα επίπεδα της ουσίας αυτής στα ούρα 1.469 αμερικανών ενηλίκων, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε κυβερνητική έρευνα.

 

Μέχρι τώρα θεωρείτο ότι η BPA αποβάλλεται τελείως και γρήγορα από τον οργανισμό με την ούρηση, αλλά η μελέτη αυτή δείχνει ότι ακόμη κι εκείνοι που ήταν εντελώς νηστικοί για μια ολόκληρη μέρα είχαν σημαντικά επίπεδα της ουσίας αυτής στον οργανισμό τους.

 

Η BPA χρησιμοποιείται σε πολλές συσκευασίες τροφίμων και αναψυκτικών και σε κάποιες ιατρικές συσκευές και «αντιγράφει» τη λειτουργία των οιστρογόνων -μιας ορμόνης- στον οργανισμό.

 

Ο άνθρωπος την καταναλώνει όταν, μέσω του πλαστικού περνάει σε βρεφικό γάλα, νερό ή σε συσκευασμένα τρόφιμα.

 

Βρετανική έρευνα του 2008 έδειξε ότι υψηλά επίπεδα της ουσίας αυτής στον οργανισμό συνδέονται με την εμφάνιση καρδιακών νοσημάτων, διαβήτη και ηπατικών παθήσεων.

 

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

πηγη:http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/01/2009_265076

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...