Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΕΧΡΙ ΠΟΙΟΝ ΜΗΝΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ Ή ΔΟΥΛΕΥΑΤΕ?

Recommended Posts

θα ηθελα την βοηθεια σας σε κατι που εξαρταται βεβαια πανω απο ολα απο το αν ειναι καλη ή οχι μια εγκυμοσυνη :

ειμαι δικηγορος και δουλευω σε γραφειο αλλου, επομενως δεν ειμαι αφεντικο του εαυτου μου. του εχω πει οτι θα κατσω στο γραφειο μεχρι 6 μηνων και 26 ημερων. αυτος θελει να κατσω αλλον εναν μηνα, δηλαδη μεχρι 7 μηνων και 26 ημερων. για να παω στην δουλεια οδηγω καθε μερα 22 χλμ πηγαινε - ελα. εχω οικονομικη αναγκη να δουλεψω, αλλα δεν ξερω αν θα μπορω. τι πιστευετε? υπαρχουν μερες που καθομαι μεσα και ολο γραφω στον υπολογιστη. άλλες μερες παλι ειμαι στα δικαστηρια ανεβα κατεβα σκαλες. θα τα καταφερω αν κατσω παραπανω ? μεχρι στιγνης εχω καλη εγκυμοσυνη.

εσεις μεχρι ποτε δουλευατε?

Διαφημίσεις

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eγώ δούλευα μέχρι το τέλος του 7ου μήνα χωρίς πρόβλημα. Πήγαινα κι ερχόμουνα με συγκοινωνία και γενικά δεν μου φαινόταν. Απλά δεν σήκωνα βάρος, δεν ανέβαινα σε ράφια να κατεβάσω αρχεία και τηρούσα το ωράριο ευλαβικά. Θα σου έλεγα να το αφήσεις να δείς πως θα πάει. Μην νομίζεις ότι στο σπίτι χωρίς μωρό είναι καλύτερα. Θα σκυλοβαρεθείς! Επίσης όχι δεν έχω γεννήσει ΑΚΟΜΑ!!!!

ssttaa

Βασει ΙΚΑ δικαιουμαι περιπου 2 μηνες πριν τη γεννα και 2 μετα αλλα αν εχω καλη εγκυμοσυνη σκεφτομαι να το παω 1 - 3 ποιος καθεται στο σπιτι απο τον 8ο μεχρι τη γεννα. Θα δουμε.

lcWup3.png

εγώ σταμάτησα να δουλεύω μόλις μπήκα στον΄8ο, όπως προβλέπεται και από το νόμο. Δουλευα σε γραφείο, αλλά 4 ώρες,όχι 8.οπότε η μόνη δυσκολία ήταν το πηγαινελα με το μετρό και τα λεοφωρεία....όταν σταμάτησα τη δουλειά, μπορώ να πω ότι ψιλοβαρέθηκα στο σπίτι, άλλα βρήκα άλλες ασχολίες. Ετοίμασα το δωματιο του μωρού, έκανα τα τελευταία ψώνια, παρακολούθησα μαθήματα ανώδυνου τοκετού και σεμινάρια θηλασμού και φυσικά ξεκοκάλισα το φόρουμ!!!!(κάντε το οπωσδήποτε!!!!θα σας χρειαστεί!)

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, δεν ήταν καθόλου άσχημοι αυτοί οι 2 μήνες ξεκούρασης πριν τη γέννα. Ίσως να ήταν και οι τελευταίοι μήνες ξεκούρασης της ζωής μου!!!!Όταν γεννήσετε θα καταλάβετε τι εννοώ!

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

Διαφημίσεις

εγω δουλευα σε μια δουλεια 7 χρονια και 1 μηνα πριν γεννησω.οχι μονο δεν εκτιμησαν τιποτα αλλα εδω και 2 χρονια δεν εχω παρει ακομα το επιδομα ανεργιας που δικαιουμαι.μεγαλη ιστορια!ακομα εχουμε δικαστικη διαμαχη.αυτα που εχω περασει ουτε στον εχθρο μου!

εγω δουλευα σε μια δουλεια 7 χρονια και 1 μηνα πριν γεννησω.οχι μονο δεν εκτιμησαν τιποτα αλλα εδω και 2 χρονια δεν εχω παρει ακομα το επιδομα ανεργιας που δικαιουμαι.μεγαλη ιστορια!ακομα εχουμε δικαστικη διαμαχη.αυτα που εχω περασει ουτε στον εχθρο μου!

και εμεις οι (νεοι) δικηγοροι, μια απο τα ιδια...και η μεγαλυτερη εκμεταλλευση γινεται απο τους ιδιους δικηγορους που επειτα ζητανε απο πελατες σαν εσενα ενα καρο λεφτα να τους υπερασπιστουν!!

εγω θα σταματησω και κανενα επιδομα δεν θα παρω παρα μονο 800 ευρω για τοκετο. ουτε μισθο, ουτε τιποτα αλλο. οσο δεν δουλευω, δεν πληρωνομαι. μαυρα χαλια. το ταμειο μας και γενικοτερα το κρατος δεν μεριμνα καθολου για καποιες κατηγοριες ανθρωπων.

Δούλευα μέχρι τα μέσα του έκτου μετά σταμάτησα λόγω απειλούμενης κύησης, επειδή είχα πολλές συσπάσεις. Όμως εμένα η δουλειά μου ήταν δύσκολη, είχε ορθοστασία, πάνω κάτω σκάλες, σπαστό ωράριο, εξαήμερο κα. οπότε και καλά να ήμουνα δεν νομίζω ότι είναι εφικτό μέχρι αρχές όγδοου να δούλευα. Κανονικά όμως είναι να σταματας αρχές όγδοου βάσει νόμου, 56 μέρες πριν τον τοκετό. Μεταξύ μας όμως αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν έχεις δουλειά γραφείου και καλό ωράριο. Δεν γινεται στον έβδομο με τούρλα κοιλιά να δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ να είσαι στους δρόμους, και να ανεβοκατεβαίνεις πάνω κάτω...είναι απάνθρωπο...

εγώ σταμάτησα να δουλεύω μόλις μπήκα στον΄8ο, όπως προβλέπεται και από το νόμο. Δουλευα σε γραφείο, αλλά 4 ώρες,όχι 8.οπότε η μόνη δυσκολία ήταν το πηγαινελα με το μετρό και τα λεοφωρεία....όταν σταμάτησα τη δουλειά, μπορώ να πω ότι ψιλοβαρέθηκα στο σπίτι, άλλα βρήκα άλλες ασχολίες. Ετοίμασα το δωματιο του μωρού, έκανα τα τελευταία ψώνια, παρακολούθησα μαθήματα ανώδυνου τοκετού και σεμινάρια θηλασμού και φυσικά ξεκοκάλισα το φόρουμ!!!!(κάντε το οπωσδήποτε!!!!θα σας χρειαστεί!)

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, δεν ήταν καθόλου άσχημοι αυτοί οι 2 μήνες ξεκούρασης πριν τη γέννα. Ίσως να ήταν και οι τελευταίοι μήνες ξεκούρασης της ζωής μου!!!!Όταν γεννήσετε θα καταλάβετε τι εννοώ!

TI ENNOEIS MOLIS MPHKES STON 8? DHLADH 8 KAI MIA MERA H 7 KAI 1 MERA??????

η τελευταια μου ελπιδα πραγματικα ειναι να βγαλω το θεμα μου σε κανενα μεγαλο καναλι μπας και δικαιωθω.και μαλιστα εκρεμουν 2 επιδοματα ανεργιας γιατι δουλεψα και το καλοκαιρι 5 μηνες αλλα αν δεν βγει το πρωτο δεν μπορω να παρω ουτε το δευτερο.παρακαλω θερμα ολα τα μελη του φορουμ αν λεω αν γνωριζουν καποιον δημοσιογραφο η οποιονδηποτε ανθρωπο εχει σχεση μα καποιο καναλι ας με φερει σε καποι επαφη.πραγματικα εχω αναγκη τα επιδοματα.2 χρονια περιμενω.αν ημουν ανυπαντρη μητερα τι θα εκανα?θα εβγαινα να ζητιανεψω?παρακαλω οποια κοπελα μπορει να βοηθησει ας μου στειλει πμ.εστω να μου κλεισει καποιο ραντεβου και θα μπω στο πλοιο να κατεβω αθηνα να μιλησουμε.η αν δουλευει καποια κοπελα στον οαεδ στη αθηνα και αυτο ισως βοηθουσε να μαθω κατι περισσοτερο.ευχαριστω.πως δεν το σκεφτηκα τοσο καιρο να ζητησω τη βοηθεια σας?

Διαφημίσεις

Θα σου πω και γω την δικη μου εμπειρία είχα μια κανονική εγκυμοσύνη χωρίς κανένα πρόβλημα και ήμουν διατεθιμένη να δουλέψω και τον όγδοο όσο αντέχω έλεγα στην τελική δεν είχα πάρει και πολλά κιλά για να κουράζομαι ιδιαίτερα η δουλειά μου ήταν δουλειά γραφείου οπότε το θεώρησα λογικό. Βέβαια δεν ήταν διατεθιμένο το αφεντικό μου να με κρατήσει στην δουλειά μου (μεγάλη ιστορία τσαντίστηκαν πολύ 1ον που έμεινα εγκυος πιστέυω και 2ον που τους ανακοίνωσα οτι έχω σκοπό να πάρω και την 6μηνη του ΟΑΕΔ) και σταματησα κανονικά όπως το Ικα προστάζει... Δευτέρα δεν πήγα για δουλειά και Παρασκευή για ανεξήγητο ακόμα λόγο μου σπάσαν τα νερά και γέννησα πρόωρα την μικρή μου στις 32 και 5 ημέρες... Ούτε το δωμάτιο είχα ετοιμάσει ούτε κάν την βαλίτσα μου...Αποψή μου αν μπορείς κάτσε να ξεκουραστείς να κάνεις όλες σου τις ετοιμασίες και να συνειδητοποιήσεις οτι σε 2 μήνες το πολύ θα έχεις το μωράκι σου αγκαλιά. Μην ξεχνάς μετά σε περιμένει ένας αγώνας αυπνίας και κούρασης μάζεψε όσες πιο πολλές δυνάμεις μπορείς! Αυτά απο μένα τις καλυτερές μου εύχες για σένα και το μωράκι σου και καλή λευτεριά! :wink:

fqXEp3.png

Το δικό μας θαύμα...! Νεφέλη μου σε λατρεύω είσαι η ζωή μου!

ελένη πραγματικά σου εύχομαι να βρεις σύντομα λύση στο πρόβλημά σου, αν και προσωπικά δε μπορω να βοηθήσω, θα σου πρότεινα να ανοίξεις ένα άλλο θέμα, ίσως το δουν περισσότερες κοπέλες που θα εχουν κάποια λύση για σένα.

Τώρα για να απαντήσω κι εγώ στο θέμα της mano, κι εγώ εργάζομαι ακόμα, σύμφωνα με το ικα θα σταματήσω 56 μέρες πριν την ΠΗΤ, δηλαδη μεχρι και την πρώτη εβδομαδα του Φεβρουαρίου. Εργαζομαι σε γραφείο μεν, αλλά έχω ποοολύ άγχος και πίεση στη δουλειά, και ανυπομονώ να σταματήσω.

Προσωπικά θα σου έλεγα να μη βάζεις χρονικά περιθώρια από τώρα, ασε να δεις πώς θα πας και θα κρίνεις μόνη σου, ίσως να μην έχεις πρόβλημα να δουλεύεις και τον 8ο. :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Γέννησα 17 Ιανουαρίου και δούλευα μέχρι και 5 Ιανουαρίου... κατόπιν συμφωνίας με τον εργοδότη μου. Κανονικά έπρεπε να σταματήσω γύρω στις 25 Νοεμβρίου, αλλά επειδή είχα πολύ καλή εγκυμοσύνη κράτησα την άδεια για να την πάρω μετά τον τοκετό.

Διαφημίσεις

baby, σταματησα να δουλευω στους 8 και 1 ημερα (ή 56ήμερες πριν την Π.Η.Τ. όπως λέει το ΙΚΑ)

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

στην 1η εγκυμοσυνη στο γραφειο που δουλευα σταματησα σχεδον 8ο... δουλευα ομως απογευματα 4-6 ωρες αναλογως... δεν οδηγουσα -με πηγαιναν καθε μερα- και οι συνθηκες αψογες μιας και η αφεντικινα ηταν δικος μου ανθρωπος...

τωρα κανω 2 ιδιαιτερα, βγαζω το χαρτζηλικι μου -μια χαρα μπορω να πω- και ειμαι σπιτι μου οποτε θελω... ελπιζω να πανε ολα καλα και να σταματησω παλι πριν μπω στον μηνα μου...

me and my men...

και στις δύο εγκυμοσύνες δούλεψα μέχρι αρχές ένατου. Οσες έχετε καλές εγκυμοσύνες προτείνω να δουλέψετε διότι το διάστημα της αναμονής είναι σπαστικό. άσε που μασουλάς όλη την ώρα και μαζεύονται τα κιλά. προτιμείστε αν μπορείτε να φύγετε όσο το δυνατόν αργότερα για να γυρίσετε και αργότερα γιατί εκεί είναι η ανάγκη.

εγω ειμαι ασφαλιστικος συμβουλος και θα δουλευω μεχρι τον 9ο. και φυσικα θα γυρισω και γρηγορα στη δουλεια. οταν εισαι ελευθερη επαγγελματιας πρεπει να δουλεψεις γιατι το κρατος δεν δινει επιδοματα.

εγώ μπαίνω στον ένατο στις 28-7 και το γραφείο έτσι κι αλλιώς κλείνει τον Αύγουστο, οπότε αν όλα πάνε καλά θα δουλεύω μέχρι και τέλος του 8ου, είμαι κι εγώ ελευθ.επαγγελματίας, μηχανικός και κανονικά δε δικαιούμαι άδεια, εκτός αν μου τη δώσουν τιμής ένεκεν όπως και τα δώρα που μας δίνουν τώρα

1FdQp2.png

καλημερα.ζουζουνελ ευχαριστω για την απαντηση.μηπως μπορειτε να μου θυμισετε πως ανοιγουμε νεο θεμα γιατι το ξεχασα?ευχαριστω

Θα σου πρότεινα να πας στην κατηγορία "Γενικά θέματα, ιατρικά ή μη" και να ανοίξεις εκεί νέο θέμα, είναι μια κατηγορία που παρακολουθεί αρκετός κόσμος, ίσως βρεις λύση. Με το που θα μπεις στην ενότητα, θα δεις επάνω αριστερά στην οθόνη σου ένα μικρό οβάλ μπλε εικονίδιο (σαν κουμπακι να το πω) που γράφει "Νέο θέμα". Το πατάς και σου ανοίγει καινούριο παράθυρο για να γράψεις το κείμενό σου. Μην ξεχάσεις να βάλεις θέμα στη δημοσίευση. Αν χρειαστείς επιπλεον βοήθεια, στείλε πμ

Sorry για το off-topic!

EXXQp3.pngAIzKp2.png