Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δημοτικοί VS Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών


Recommended Posts

Σε τι υπερτερούν οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί τελικά; Αν υπερτερούν;

Αναρωτιόμουν αν τα 450-550?, που ζητάνε οι σταθμοί εδώ γύρω προσφέρουν κάτι περισσότερο στα παιδιά μας από έναν του Δήμου.

Γενικά, αν εξαιρέσουμε το μεγάλο αριθμό παιδιών στου δημ., οι δραστηριότητες, το πρόγραμμα, η διατροφή κλπ. δεν ισχύουν θεωρητικά παντού τα ίδια ανάλογα με την ηλικία; Η συμπεριφορά, ο σεβασμός, το περιβάλλον δεν είναι πάλι παντού σχετικά και αναλόγως των ανθρώπων;

 

Αρχικά, δε μου είχε καν περάσει από το μυαλό να πάω σε δημόσιο, αλλά με αυτά που είδα και άκουσα στους ιδιωτικούς (με κανέναν δεν ξετρελάθηκα κι έχω δει 9), το σκέφτομαι.

 

Ας με διαφωτίσει κάποιος με σχετική εμπειρία παρακαλώ! Γιατί κοντεύει να με τρελάνει επιτέλους αυτό το θέμα και ο καιρός περνάει...

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


εγώ εμπειρία σε παιδικούς σταθμούς δεν έχω ακόμη. απλώς θα σου πώ τη γνώμη μου και ότι έχω ακούσει...

κατα γενική ομολογια το θέμα είναι να πέσεις σε καλή παιδαγωγό. αυτή μπορεί να δουλεύει είτε σε ιδιωτικό είτε σε δημοτικό σταθμό.

απο 'κει και περα τα χρήματα που δίνεις σε ένα δημοτικό σταθμό, υπολογίζονται ανάλογα με τη φορολογική δήλωση των γονέων και την οικογενειακή κατάσταση. οποτε υπάρχουν γονείς που δίνουν στον δημοτικό παιδικό σταθμό (δπσ) τα ίδια χρήματα όπως σε έναν ιδιωτικό.

αν ο δπσ είανι καινούριος θα έχει ωραίες εγκαταστάσεις όπως ένας ιδιωτικός.

οι ιδιωτικοι είανι ανοιχτοι χριστούγεννα- πάσχα τις ημέρες που δουλεύουν οι γονείς. οι δπσ κλείνουν όπως τα σχολεία (15 μέρες χριστούγεννα, 5 μέρες πάσχα κλπ). τον ιούλιο όμως είναι ανοιχτοί.

στους ιδιωτικούς σταθμούς αν κάτι δεν σου αρέσει δε θα ντραπείς να το πεις (ελληνική νοοτροπία "πληρώνω"), στους δημοτικούς είτε δεν θα το πεις, είτε το λες και ξέρεις ότι δεν θα γίνει. βέβαια κι εδώ πληρώνεις, αλλά... λες είναι δημοτικος. ξέρεις... απλως στο μυαλό υπάρχει αυτό.

στους ιδιωτικούς οι δραστηριότητες είανι περισσότερες. κολυμβητήριο, χορός κλπ κλπ εφ' όσον πληρώνεις.

το ωράριο νομίζω είναι διευρημένο στους ιδιωτικούς.

μπορεί λοιπόν να μην υπερτερούν οι ιδιωτικοί. οπως προείπα, το θέμα είανι η δασκάλα. όπου την πετύχεις. εγώ είμαι ΥΠΕΡ της σωστής εκπαίδευσης και ΚΑΤΑ του πολυτελούς κτηρίου. εντάξει όχι και τρόγλη;

 

age.png

Link to comment
Share on other sites

goofy καλημέρα,

το γιο μου τον πηγαινα σε δημοτικό παιδικό σταθμό και τη κόρη μου τη πάω τωρα σε ιδιωτικό. Χωρίς πολλά λόγια θέλω να σου πω ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά, εκτός βέβαια από το σχολικό που πηγαινοφέρνει τα παιδιά. Τη κόρη μου αναγκάστηκα να τη πάω σε ιδιωτικό γιατί έκλεισε ο δημοτικός που φιλοξενούσε το γιο μου που ήταν δυο στενα από το σπίτι μου και οι άλλοι σταθμοί είναι μακριά μας. Στον ιδιωτικό μου τη πηγαινοφέρνουν οπότε δεν έχω πρόβλημα που είναι λίγο μακριά μου. Α! μια διαφορά που ξέχασα να σου πω είναι ότι στο δ.π.σ. για στολή Χριστουγεννιάτικη (που κάνουν τα σκετσακια τους) έδεινα 10-12 ευρώ ενώ για στολή της μικρής πληρωσα 45ευρώ.

Όσον αφορά τις τιμές των ιδιωτικών νομίζω οτι σου είπαν πάρα πολλά 450-550, εγώ στο Χαλάνδρι πληρωνω 370 μαζι με φαγητό, 2 διαδρομές σχολικό και όση ώρα κι αν κάτσει το παιδί (είναι μερικοι παιδικοι που σε χρεώνουν αλλίως αν το παιδι κάτσει μετά τις 1-2μ.μ.). Ο ακριβότερος που είχα ρωτήσει ήταν 450 και φυσικά δεν τον προτίμησα.

Αν τελικά επιλέξεις ιδ.π.σ. να προτιμήσεις κάποιον που έχει και άδεια νηπιαγωγείου (άσχετα αν το πας εκεί νηπειο ή όχι) διότι αυτοι οι παιδικοί είναι υπό την επίβλεψη του υπουργειου παιδείας (οι αλλοι υπουργειο υγείας) και οι έλεγχοι ή τα στανταρς είναι πιο αυστηρα.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Καλημέρα! :):)

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς τα χρήματα είναι πάνω κάτω αυτά. Κι εγώ δεν το περίμενα. Πολύ χρήσιμο αυτό για την άδεια νηπιαγωγείου. Ευχαριστώ! Το σχολικό δε με πειράζει, γιατί ο δικός μας δημ.π.στ. είναι δυο τετράγωνα πιο πάνω από το σπίτι μας.

 

Ισμήνη να σου πω ότι πολλοί ιδιωτικοί σταθμοί θέλουν 5000? και, το χρόνο και κλείνουν όπως τα σχολεία. Οι υπόλοιποι (πλην ενός) έχουν τις αργίες των δημοσίων υπαλλήλων, κλείνουν όλο τον Αύγουστο και τουλάχιστον μια βδομάδα Χριστούγεννα και Πάσχα. Επομένως μιλάμε για όχι σημαντικές διαφορές και σε αυτό.

Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι είναι θέμα παιδαγωγού, πού θα πέσεις δηλ.

Κι εδώ μέσα έχω διαβάσει για καλούς και κακούς ιδιωτικούς και για καλούς και κακούς δημόσιους. Δεν ξέρω τι να κάνω.

Τι κάνει ένα παιδικό σταθμό πολύ καλό τελικά;

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Link to comment
Share on other sites

goofy δεν υπάρχει καλός ή κακός παιδικός αλλά όπως είπε και η ismeni

καλός ή κακός παιδαγωγός. Αυτό θα το καταλάβεις πιο πολύ απο το παιδί σου αργότερα, πόσο συχνα μιλάει για τη δασκάλα του, αν τη θαυμάζει, αν το ενδιαφέρει η γνώμη της και άλλες τέτοιες λεπτομέριες. Και μη νομίζεις ότι αυτά θα στα πει το παιδί αν το ρωτας, έτσι δε πρόκειται να σου πει τίποτα. Αυτά θα του βγαίνουν αυθόρμητα σε ανυποψίαστες στιγμές. Καλό θα είναι και εσύ να κάνεις στις γιορτές κανα συμβολικό, εστω, δωράκι στις κοπέλες του παιδικού (δημ. ή ιδιωτ.) έχω καταλάβει ότι το εκτιμούν και όσο να΄ναι δίνουν λίγο παραπάνω σημασία στο παιδάκι σου. Πάντως αν ο δημ.στ. είναι τόσο κοντά στο σπίτι σου εγώ θα έλεγα να το προτιμήσεις. Σημασία πιο πολύ σάυτη την ηλικία είναι η επαφή του παιδιου σου με τα άλλα παιδάκια που θα το βοηθησει πολυ στην ομιλία του, στο ομαδικό πνευμα στην κοινωνικοποίηση του γενικότερα.

Σχετικά τώρα με το πότε κλεινουν οι δημόσιοι σε πληροφορώ ότι δε κλεινουν όπως τα σχολεία δλδ 15 ημ. τα Χριστουγεννα αλλά 5-6 μέρες μόνο αναλογα με το πως θα "παισουν" οι αργίες κιόλας και το καλοκαίρι μόνο τον Αυγουστο όπως δλδ και οι ιδιωτικοί.

Αλήθεια πόσο είναι το παιδάκι σου;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

η κόρη μου είναι 15 μηνών. εχω σχολή μπαλέτου και αυτά που σας λέω τα έχω ακούσει από μαμάδες που φέρνουν τα κοριτσάκια τους στη σχολή. τα περισσότερα πηγαίνουν σε παιδικούς σταθ,ούς της περιοχής. ίσως αυτά ισχύουν στη γειτονιά μας. τι να πώ;;;

ξέρω για τα χρήματα στους ιδιωτικούς. μπορεί όντως να φτάσουν και στα €5.000. τυχαίνει βέβαια μηνιαία κάποια οικογένεια να δίνει €300 στον δ.π.σ. που είναι περίπου η τιμή του ιδιωτικού.

αυτό που λες goofy για το κλείσιμο των ιδιωτικών, δεν το ξέρω. ότι μου έχουν πει για τους ιδιωτικούς της περιοχή μας.

τελικά;!;!;!;! ο παιδαγωγός κάνει τη διαφορά.

 

age.png

Link to comment
Share on other sites

Η μικρή μου είναι σχεδόν 2,5 ετών.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια κορίτσια.

Δε το πιστεύω ότι οι ιδιωτικοί κλείνουν όπως οι δημόσιοι!

Πάντως ο σταθμός που κάπως μου άρεσε περισσότερο (ιδιωτ.), μόλις τα υπολόγισα και μου βγαίνει 6170? το χρόνο με σχολικό (11μήνο), χωρίς έξτρα δραστηριότητες όπως π.χ. κολύμπι. Είναι πάαααρα πολλά!Αλλα δε θα ήθελα και να συμβιβαστώ με κάποιον άλλον που δε μου άρεσε μόνο και μόνο λόγω κόστους.

Θα πάω από Δευτέρα και στο δημοτικό σταθμό μιας και έτυχε να ακούσω και πολύ καλά λόγια σήμερα από τα απόγευμα. Αυτό που με ανησυχεί με τους δημόσιους είναι κατά πόσον τα ταΐζουν, τα σκουπίζουν, τα πλένουν, τα συνοδεύουν στην τουαλέτα. όταν μια κοπέλα έχει να κάνει με 10-15 παιδιά τι γίνεται;

 

Αυτό με τα δωράκια στις δασκάλες, δε φαίνεται κάπως σίγουρα; Κάπως σα λάδωμα-γλύψιμο κλπ?Γενικά δεν έχω κάνει ποτέ χειρονομία παρόμοια και μου φαίνεται δύσκολο, αλλά να μου το έλεγε και η πεθερά μου σήμερα, το διάβασα και τώρα...Πώς ακριβώς το κάνεις;

 

Σας ευχαριστώ και πάλι!

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Link to comment
Share on other sites

όντως... πάρα πολλά χρήματα. εγω ρώτησα σημερα σε ιδιωτικό και μου είπαν τα μισά. οι δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται.

δεν ξέρω πού μένεις, αλλά για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς κάνεις αίτηση, περνάει από διοικητικό συμβούλιο (γιατί οι δημοτικοί σταθμοί είανι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαιου) και μετά από έγκριση σου λένε σε ποιον θα πας. δεν επιλέγεις εσύ, ποιον θέλεις. εφ' όσον βέβαια υπάρχουν πολλοί στην περιοχή. αν είανι ένας... τότε δεν έχει πρόβλημα. πας σε αυτόν.

και πάλι θα πώ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΕ ΤΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ. αν είναι σωστή θα ταίσει, θα πλύνει, θα φροντίσει όπως πρέπει.

 

age.png

Link to comment
Share on other sites

goofy καλημέρα,

1) το πόσα παιδάκια έχει η κάθε παιδαγωγός είναι καθορισμένο από το υπουργείο και ισχυει τόσο στους δημ.παιδ.στ. όσο και στους ιδιωτικούς. Επίσης να ξέρεις ότι στους δημ.π.σ. αν αρρωστησει ή απουσιάσει για οποιοδήποτε λόγο κάποιος από το προσωπικό τους υπάρχει αντικαταστάτης. Αυτό δε νομίζω να γίνεται σε κανένα ιδιωτικο.

2) Σε πληροφορώ οτι το φαγητό στους δημοσιους είναι πιο πλουσιο απότι στους ιδιωτικούς.

3) Τι εννοείς πως το κάνω με τα δωράκια; Όπως θες κάντο. Ενας τρόπος είναι να τα βάλεις μέσα στη τσάντα του παιδιου και να τους πεις έχω κατι για εσας, απλά. Γλύψιμο - ξεγλυψιμο, πες το όπως, θες μ΄αυτά τα συμβολικά δωράκια εγω βλέπω διαφορά. Μάλλον οι άλλες μαμαδες σκέφτονται σαν εσένα και δε κάνουν δωράκια; τι να πω;

Και μία παρατήρηση για τις τιμές των ιδιωτικών: Ψάχνοντας για παιδικό παρατήρησα ότι όσο πιο όμορφο και κουκλίστικο ήταν το κτηριο τόσο μεγαλωνανε οι τιμές και τόσο "τουπέ" είχε η υπευθυνη. Εγώ τον παιδικό της μικρής μου δε το διάλεξα βάση κτηρίου αλλά διότι με κέρδισε το προσωπικό. Επίσης, λόγω πληθωρας παιδικών στη περιοχή μου, διαλεξα όχι τον πιο οικονομικό αλλα τον λιγότερο ακριβό.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, εγώ την μικρή την στέλνω σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, δηλαδή κάτι μεταξύ δημοσίου και ιδωτικού. στην Θεσσαλονίκη τέτοιοι σταθμοί είναι η Μέριμνα παιδιού και το Άσυλο του παιδιού. Τα δίδακτρα είναι 170 Ευρώ το μήνα εκ τω οποίων τα 150 Ευρώ τα πληρώνει το ΙΚΑ. Τα παιδιά μαθαίνουν απίστευτα πράγματα. Μπορεί να μην έχουν τις τέλειες εγκαταστάσεις αλλά η δουλειά των παιδαγωγών είναι πάνω από όλα. Λειτουργούν 11 μήνες το χρόνο και κλείνουν μόνο στις επίσημες αργίες.

 

Κάτι τέτοιο παρόμοιο δεν υπάρχει στην Αθήνα?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καταρχήν γεια σας. Χαζεύω πολλές μέρες το site το οποίο βρίσκω πάρα πολύ ενδιαφέρον κι έτσι αποφάσισα να γίνω κι εγώ μέλος. Σχετικά με το σταθμό που ρώτησες EVDOXIA, υπάρχει και στην Αθήνα. Κι εγώ σε ένα τέτοιο έστελνα την κορούλα μου που τώρα είναι 3 1/2 χρονών. Και λέω έστελνα γιατί τη σταμάτησα. Τα παιδιά που προσέχει υποτίθεται η δασκάλα είναι 26! και η δασκάλα μία! είχε θετικά βέβαια όταν τον επέλεξα: πολύ μεγάλες αίθουσες που δεν ήταν καταθλιπτικές, ήταν καθαρός, κοντά στο σπίτι μου και οικονομικός. Όμως σαν πρωτάρα δεν ρώτησα πόσα παιδιά αντιστοιχούν σε μια δασκάλα και αυτό είναι λυπηρό, γιατί την πάτησα. Η μικρή μου έπεσε λίγες εβδομάδες πριν και δάγκωσε πολύ σοβαρά τη γλώσσα της αφού όπως καταλαβαίνετε μία δασκάλα δεν είναι δυνατόν να τα προσέχει 26 παιδιά! Όταν παραπονέθηκα στην διευθύντρια μου είπε εκτός των άλλων ότι είναι επιλογή μου που την πήγα και ότι όλοι οι δημοτικοί σταθμοί έχουν τόσα παιδιά με μία δασκάλα. Έφρηξα και επειδή έχασα την εμπιστοσύνη μου αποφάσισα να διακόψω.

 

Συγγνώμη για το μεγάλο Post.

url=http://ticker.7910.org/eng]an1cE_Q0g410000MjkyZHwxODU1MjM4ZGF8S2F0ZXJpbmEgd2lsbCBiZSA0IHllYXJzIG9sZCBpbg.gif[/url]

Link to comment
Share on other sites

Έλενα λυπάμαι για ό,τι έπαθε η μικρή σου! Αυτά φοβάμαι κι εγώ στους δημόσιους. Εδώ βέβαια έμαθα ότι αντιστοιχούν 25-30 παιδιά σε δύο παιδαγωγούς. Δεν είναι και λίγα!

Τελοσπάντων, πήγα χθες και είδα τον παιδικό σταθμό του δήμου κι έπαθα πλάκα!!! Τουλάχιστον από τους χώρους και την καθαριότητα. Οι καλύτεροι που είδα (και είδα άλλους 9 ιδιωτικούς). Ιδίως ο χώρος του ύπνου, ήταν ο μόνος που είδα με κρεβατάκια κι όχι στρώματα φρολέξ πεταμένα στο πάτωμα και το ένα δίπλα στο άλλο. Και το προσωπικό που συναντήσαμε πολύ συμπαθητικό (μαγείρισσες, καθαρίστριες, όχι δασκάλες).

Δυστυχώς η υπεύθυνη έλειπε και δεν έμαθα λεπτομέρειες, εις αύριον λοιπόν..

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Link to comment
Share on other sites

goofy σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Σου εύχομαι καλή επιτυχία με τον παιδικό και ελπίζω να είναι όπως τα περιμένεις και καλύτερα.

Εγώ δυστυχώς αγγάρεψα την πεθερά μου (που η καημένη δεν είπε και τίποτα) να κρατήσει τη μικρή μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε. Μάλλον όμως θα την ξαναστείλω από Σεπτέμβρη μιας και ο συγκεκριμένος παιδικός έκλεινε και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οπότε για λίγους μήνες που απέμειναν είπα να μην της αλλάξω περιβάλλον. Άσε που έτσι κι αλλιώς η πεθερά μου την κράταγε και πάλι αφού τρεις μέρες πήγαινε στον παιδικό και δύο εβδομάδες ήταν άρρωστη! :(

Τελοσπάντων, να μη σε κουράζω άλλο. Καλή επιτυχία και πες μας τελικά όταν μάθεις λεπτομέρειες. :wink:

url=http://ticker.7910.org/eng]an1cE_Q0g410000MjkyZHwxODU1MjM4ZGF8S2F0ZXJpbmEgd2lsbCBiZSA0IHllYXJzIG9sZCBpbg.gif[/url]

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Εμένα η κόρη μου πηγαίνει σε δημοτικό παιδικό σταθμό τον οποίο επέλεξα και για οικονομικούς λόγους αλλά και γιατί από διάφορα που έχω ακούσει για ιδιωτικούς παιδικούς θεώρησα ότι είναι καλύτερος (με την επιφύλαξη πάντα της ιδιαιτερότητας κάθε παιδαγωγού).

Λοιπόν είμαι απόλυτα ευχαριστημένη!!!

Καταρχήν η κόρη μου είναι σε βρεφικό τμήμα (ηλικίες 2 - 2,5 αυτή τη στιγμή), όπου πράγματι υπάρχουν γύρω στα 25 παιδάκια αλλά με 4 δάσκαλες συν μία κοπέλα που κάνει την πρακτική της (για καλή μας τύχη η μία καλύτερη από την άλλη)!. Απ' όσο βέβαια γνωρίζω σε πιο μεγάλες ηλικίες είναι λιγότερες δασκάλες.

Επειδή την πρώτη εβδομάδα της προσαρμογής έμενα εκεί τις παρακολούθησα κι είδα πως δουλεύουνε. Τα παίρνουνε οι ίδιες και τα πάνε τουαλέττα σε ομαδούλες και όσα φοράνε πάνες τα αλλάζουνε αμέσως μόλις δουν ότι κάποιο λερώθηκε. Πριν το φαγητό τα βάζουνε όλα στη σειρά και τους πλένουν τα χεράκια και κατά τη διάρκεια διασκορπίζονται ανάμεσά τους και ταίζουν όσα δεν τρώνε μόνα τους.

Επίσης κατά τη διάρκεια της χρονιάς τα μαθαίνουν να πηγαίνουν στην τουαλέττα (όσα δεν ξέρουν) αλλά και να τρώνε μόνα τους χωρίς μάλιστα να λερώνονται :):):)

Κι επιπλέον η κόρη μου συνέχεια έρχεται με κάποια ιστορία από το σχολείο, ένα τραγουδάκι καινούριο, μια καινούργια δεξιότητα (πχ στη ζωγραφική) κλπ.

Α και, πολύ σημαντικό, σου λένε πάντα την αλήθεια, πράγμα που το τσεκάρω κι από αυτά που μου λέει η μικρή. Δηλαδή αν το παιδί δεν έχει φάει θα μου το πούνε, αν έκανε κάτι και τη μαλώσανε επίσης, και δεν θα πουν ψέμματα για να τα παρουσιάσουν όλα τέλεια.

Αυτά :)

6qjVp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ευτυχώς εσύ ήσουν πιο τυχερή angelina. Εγώ όταν θα αρχίσω να ξαναψάχνω για παιδικό (γιατί τώρα την κρατάει η πεθερά μου όταν εγώ λείπω) σε λίγους μήνες, θα είμαι πιο απαιτητική και καλύτερα ενημερωμένη αφού συμπεριφέρθηκα σαν χαζή. :( Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ τα έχω βάλει με τον εαυτό μου και πόσο άσχημα αισθάνομαι που ο σταθμός που επέλεξα για το παιδί μου δεν ήταν τελικά ο κατάλληλος.

url=http://ticker.7910.org/eng]an1cE_Q0g410000MjkyZHwxODU1MjM4ZGF8S2F0ZXJpbmEgd2lsbCBiZSA0IHllYXJzIG9sZCBpbg.gif[/url]

Link to comment
Share on other sites

Έλενα, δε νομίζω ότι χρειάζεται να κατηγορείς τον εαυτό σου. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να είμαστε σίγουρες για την επιλογή μας. Βασιζόμαστε στο ένστικτο και σε λιγοστές πληροφορίες που μπορούμε να συλλέξουμε με 1-2 επισκέψεις. Στην πράξη και στην καθημερινότητα, τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά.

 

Εγώ τελικά αποφάσισα να την πάω στο δημοτικό παιδικο σταθμό. Έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια και μάλιστα από εκεί πρώην νηπιαγωγό (φίλη φίλης), εκ των έσω δηλ.

Το περιβάλλον, η διατροφή και η καθαριότητα είναι μακράν καλύτερα από οποιοδήποτε ιδιωτικό είδα. Στη θεωρία τώρα, ισχύει ό,τι και στους ιδιωτικούς όσον αφορά τις καθημερινές δραστηριότητες, την υγιεινή κλπ. Και κοστίζει και 90 ευρώ σε σχέση με τα 500 κάτι των ιδιωτικών.

Επιπλέον, λόγω του ότι η κοινωνία ακόμα εδώ στα Σπάτα είναι κλειστή (και οι Σπατανέες, λένε, εγώ δεν ξέρω τίποτα προς αποφυγή παρεξηγήσεων, περίεργες), πιστεύουμε όλοι ότι κάτι θα είχε ακουστεί αν υπήρχε. Αντιθέτως, ακούω μόνο καλά λόγια.

Το μόνο αρνητικό, ότι δε με αφήνουν με τίποτα να μείνω εκεί τις πρώτες μέρες. Που και αυτό κάπως θα το λύσω (καμιά ιδέα αλήθεια; Να πέσω γονηπετής;Να κλαίω;Να τάξω λαγούς με πετραψήλια;).

Από βδομάδα θα καταθέσω τα χαρτιά, το καθυστερώ ασυνείδητα μου φαίνεται, δε θέλω να την αποχωριστώ!

Βρε κορίτσια, κάτι πρέπει να γραφτεί και για το στάδιο προσαρμογής των μαμάδων, δε νομίζετε. Γιατί έχω την αίσθηση ότι εγώ θα δυσκολευτώ περισσότερο απ΄ότι η μικρή μου;;;

 

Σας ευχαριστώ πάντως όλες για την ανταπόκρισή σας.

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Link to comment
Share on other sites

Η Μ. Στυλιανάκη έχει γράψει κατά καιρούς πάρα πολλά για το πως πρέπει να γίνεται η προσαρμογή στον παιδικό. Τύπωσέ τα και πήγαινέ τα να τα διαβάσουνε. Εγώ αυτό είχα κάνει για να είμαι προετοιμασμένη σε περίπτωση που δεν με αφήνανε να κάτσω εκεί αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε :wink:

6qjVp3.png

Link to comment
Share on other sites

Ειχα διαβασει σε καποιο post, που δεν μπορω να βρω τωρα, οτι η Μαρια Σ και καποιος φορεας ψυχ. υποστηριξης (δεν θυμαμαι ποιος), θα ετοιμαζαν κατι επισημο, καποιο εντυπο. Ξερεις κανεις τι εγινε τελικα; Μαρια;;;

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Link to comment
Share on other sites

Μαρία Στ. μήπως μπορείς να μου πεις αν έχετε κάποιο έντυπο σχετικά με το στάδιο προσαρμογής; Θα μου ήταν πολύ χρήσιμο.

Ευχαριστώ

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Link to comment
Share on other sites

Συγχωρεστε με αλλα δεν τα διαβασα ολα οσα γραψατε...θελω να πω ομως κατι.Δεν πρεπει να ξεχνατε ποτε οτι ενας ιδιωτικος σταθμος ειναι μια επιχειρηση.Μπορει να ακουγεται ασχημα αλλα ετσι ειναι. Και διαφωνω σε αυτο που λετε "ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΕ ΤΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ"...στον ιδιωτικο τομεα ισχυει το "αναλογα σε τι διευθυντη θα πεσεις"!. Η νηπιαγωγος μπορει να ειναι υπεροχη,αν ομως δεν παρει το οκ απο την διευθυνση δεν μπορει να εφαρμοσει τιποτα απο αυτα που θεωρει οτι εχουν αναγκη τα παιδια. Ο διευθυντης ενδιαφερεται να ευχαριστησει τους γονεις γιατι απο εκει πεφτει το χρημα!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...

Kοριτσια καλησπερα. Διαβαζω τη συζητηση σας μαζι με την αδελφη μου, που ειναι βρεφονηπιαγωγος σε δημοτικο παιδικο σταθμο. Αντικειμενικα και ξεροντας τα πραγματα εκ των εσω, οι δημοτικοι παιδικοι υπερτερουν στα κατωθι:

-εχουν πληρες προσωπικο(στα 35 παιδια του παιδικου της αδελφης μου, αναλογουν 10 ατομα προσωπικο)

-υπαρχει η σωστη αναλογια παιδαγωγων και βοηθητικού προσωπικου(γιατι δεν απασχολει το κοστος, οπως στα ιδιωτικα που εχουν μια νηπιαγωγο και ολο βοηθους που κανουν τα παντα..)

-ο γονιος μπαινει και βλεπει το χωρο απο την πρωτη και ανα πασα στιγμη (στους ιδιωτικους σου φερνουν το παιδι στην πορτα...)

-παροτρυνονται οι γονεις να παραμεινουν -την πρωτη τουλαχιστον εβδομαδα- για να προσαρμοστουν τα παιδια

-δεν ζητουνται τα υπερογκα ποσα που ζητανε τα ιδιωτικα για τη διοργανωση εορτων και εκδηλωσεων

-αν υπαρχει προβλημα οι γονεις μπορουν να απευθυνθουν στην υπευθυνη ή στα αντίστοιχα γραφεια του δημου και γινονται παντα οι συστασεις .

Παντα βεβαια παιζει πολυ σημαντικο ρολο σε τι παιδαγωγο θα πεσεις...

 

Φυσικα ισχυουν ολα οσα γραψατε παραπανω , για τις δραστηριοτητες, την εποπτεια και την καθαριοτητα και ας φαινονται καπως παλια τα κτιρια των δημ. παιδικων.

 Θήλασα το Βικάκι μου για 7 μήνες!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, ξεκινήσαμε στον δημοτικό παιδικό σταθμό κι έχω να σας πω τις εξής πρώτες εντυπώσεις.

Τα θετικά:

Πεντακάθαρα

Φοβερό διαιοτολόγιο

Χαρούμενος χώρος

Αρκετές δραστηριότητες

Πολύ βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, μαγείρισσες κλπ)

Η διευθύντρια φαίνεται συνεργάσιμη, τουλάχιστον μπόρεσα να της μιλήσω για τις ανησυχίες μου και να μου απαντήσει.

Μικρό κόστος

Σταδιακή παραμονή του παιδιού

Οι νηπιαγωγοί είναι με σύμβαση (εκτός ελαχίστων), που θέλω να πιστεύω είναι μάλλον καλό, καθώς θα είναι σίγουρα πιο προσεκτικές να το πω (άσχετα ότι θα υπάρχουν και αρνητικά σε αυτό);

Φαίνεται να μου λένε την αλήθεια, σχετικά με το αν έφαγε έκλαψε, παραπονέθηκε, έπαιξε κλπ.

 

Τα αρνητικά

Δε με άφησαν να μείνω μέσα, αλλά ήταν δική μου επιλογή οι ώρες που θα έμενε (2 στην αρχή, 3 μετά κοκ)

Σου δίνουν το παιδί στην πόρτα (mkatsanevaki, φαντάζομαι εξαρτάται από το σταθμό) και αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι, δυσκολεύεσαι...

25-30 παιδάκια με 2 παιδαγωγούς

Δεν έχει ιδέα τι γίνεται μέσα, δεν υπάρχει τρόπος να μάθεις ούτε στα κρυφά να δεις, αφού παντού υπάρχουν κουρτίνες, περσίδες, κλειστές πόρτες κοκ, πράγμα που μ'έχει αγχώσει θα έλεγα.

Γενικά, η νοοτροπία είναι αυτή που έχουμε συζητήσει και παλιότερα, δεν έχεις και μεγάλο λόγο για το τι γίνεται. Μεγάλο πρόβλημα για μια μαμά σαν κι εμένα, που θέλω να έχω τον έλεγχο...Φαντάζομαι, βέβαια πως αν υπάρξει πρόβλημα, που το απεύχομαι, όντως μπορείς να απευθυνθείς στη δ/ντρια καταρχάς και σε δήμους, νομαρχίες κλπ.

 

Πάντως να τονίζω ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για εμπεριστατωμένες απόψεις.

 

Η κόρη μου τώρα δεν έχει ενθουσιαστεί καθόλου θα έλεγα. Τις πρώτες μέρες που καθόταν λίγες ώρες, ναι με πήγαινε άνετα, στη συνέχεια την έπιανε το παράπονο (ευτυχώς ακριβώς τη στιγμή που πήγαινα να την πάρω).

Από την ημέρα που έκατσε μέχρι τις 13:30', έχει στραβώσει εντελώς, το πρωί φεύγουμε μετά δακρύων και πραγματικά σπαράζει η καρδιά μου!Αφού λέω να τα παρατήσω και δουλειές και όλα.

Και το επιχείρημα της είναι πως βαριέται στο σχολείο;;;Πώς γίνεται αυτό;;;

 

Συνεχώς δε, παραπονιέται ότι δεν την παίζουνε τα παιδάκια, προφανές ακόμα, αφού όλα είναι κατά 6-12 μήνες μεγαλύτερα κι έχουν αρχίσει από το Σεπτέμβρη. Αχ, πολύ δύσκολη περίοδος και μακάρι να είχα αποφασίσει να μην είχαμε αναγκαστεί να την περάσουμε!

 

Γενικά, πάντως, αν εξαιρέσεις το ότι σε ορισμένους παιδικούς, θα είχες καλύτερη εποπτεία της κατάστασης (ναι, αυτό με καίει εμένα), δε νομίζω ότι έχουν να προσφέρουν κάτι περισσότερο για τα χρήματα που ζητάνε τουλάχιστον (υπενθυμίζω γύρω στα 450-550ευρώ).

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Link to comment
Share on other sites

Eγω σε όσους ιδιωτικούς σταθμούς είχα πάει το γιό μου δε με άφηναν να μπαίνω μέσα. Με στέλναν στο γραφείο και εκεί περίμενα τη παιδαγωγό να μου φέρει το παιδί. Μία φορά που έλειπε η διευθύντρια ανέβηκα αμέσως στην αίθουσα πριν προλάβουν οι κοπέλες να ειδοποιήσουν τη παιδαγωγό και το τι είδα δε λέγεται π.χ. σε μία αίθουσα 5 τ.μ γύρω στα 15 παιδάκια να χοροπηδάνε και να τσιρήζουν ασταμάτητα και ανάμεσά τους και 2 βρέφη στο ρηλαξ που έκλαιγαν βέβαια. Στο δημόσιο όσες φορές είχα πάει να ρωτήσω για τις εγραφές αλλά και μετά που το έγραψα υπήρχε άμμεση πρόσβαση στην αίθουσα με τα παιδάκια και όλα λειτουργούσαν άψογα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...