Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ξαφνικα ξυπναει τα βραδια

citron

Recommended Posts

Ο μικρος μου κοιμοταν πολυ καλα τα βραδια χωρις να εχω καταβαλλει καποια προσπαθεια. Απο 4 εβδομαδων κοιμοταν μεν αργουτσικα κατα τις 10:00 με 11 αλλα συνηθως ξυπναγε 6 ή και 8 καμια φορα.

Αποφασησα ομως να προσπαθησω να κοιμαται λιγο πιο νωρις ωστε να εχω και εγω ενα 2ωρο ησυχο στο σπιτι. Ετσι ξεκινησαμε το κλασσικο μπανιο, ταισμα στα σκοτεινα απο νωρις και 9:30 τον παιρνει ο υπνος. αλλα απο τοτε εγινε το εξης παραλογο - αρχισε να ξυπναει στις 3 και να θελει να φαει και μετα στις 6 παλι για χαζολογημα.

:shock::(

Διαπιστωσα οτι εαν φαει πολυ στο τελευταιο βραδινο, ισως και να κοιμηθει μεχρι της 5 που δεν με ενοχλει γιατι ειναι αρκετα κοντα στις παλιες ωρες. αλλα εαν φαει κατι λιγοτερο, τσουπ, 3 η ωρα, ματι γαριδα και μαμ.

Να σημειωσω οτι ειχα δοκιμασει στο παρελθον να του δωσω και ενα ταισμα μισοκοιμησμενο στις 12 αλλα δεν εκανε καμια διαφορα. Δεν ξερω αν ηταν συμπτωματικο. Επισης δεν παιρνει πιπιλα οποτε δεν εχω την επιλογη να τον ξεγελασω με αυτον.

Εχετε καμια ιδεα ? Δεν ξερω τι να κανω. Φοβαμαι μην του γινει συνηθεια το βραδινο ξυπνημα, απο την αλλη ο υπνος νωρις κανει καλο σε ολους μας.

Διαφημίσεις

Χωρις να ειμαι σιγουρη, πιστευω πως απλα ειναι μικρουλης και αλλαζει και θα ξανα-αλλαξει... Ετσι λεει η μικρη μου εμπειρια...

Συμφωνώ, και ο δικός μου τα ίδια κάνει. Την προηγούμενη εβδομάδα ξυπνούσε ανά δίωρο και έκλαιγε και αυτή την εβδομάδα κοιμάται σαν άγγελος :D Φυσικά δεν έχω αυταπάτες οτι θα μείνει έτσι. Σύντομα θα αλλάξει πάλι συνήθειες ύπνου. Υπομονή λοιπόν κούκλα μου, φάση είναι, θα περάσει.

Και εγώ συμφωνώ με τα κορίτσια .....είναι πολύ μικρούλης ακόμα...ίσως έχει αρχίσει και η διαδικασία των δοντιών και να ξυπνάει και γι' αυτό!!!

Μην ανυσηχείς όμως είναι μικρός για να του γίνει συνήθεια το βραδινό ξύπνημα...που θα πάει θα στρώσουν τα πράγματα!!! :wink::wink:

Διαφημίσεις

είναι αρκετά μικρό το μωρό σου για να προσπαθείς να "επιβάλεις" ωράριο ύπνου

Σκέψου ότι υπάρχουν μωρά (καλή ώρα το δικό μου) που ξυπνάνε και δύο και τρείς φορές μέσα στη νύχτα και όλο κάτι θέλουν, και πάλι δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις πάντα.

Αν ξυπνάει για φαγητό λοιπόν, να το ταΐζεις.

Θα βρίσκεται σε peak ανάπτυξης

Θα περάσει... μην ανησυχείς. Μόλις μεγαλώσει λίγο ακόμα (κανα μήνα) αν θες μπορείς να αντικαταστήσεις το νυχτερινό γάλα σε κίντερτε κι έτσι θα μάθει σιγά σιγά ότι δεν είναι ώρα φαγητού. Αυτό όμως να ξέρεις ότι δεν σου εξασφαλίζει ότι δε θα ξυπνάει για κάποιο άλλο λόγο.

Μπορεί να κρυώνει, μπορεί να ζεσταίνεται, μπορεί να διψάει, μπορεί να θέλει αγκαλιά απλά, μπορεί να βγάζει δόντι, μπορεί μπορεί μπορεί....

Απο 4 εβδομαδων κοιμοταν μεν αργουτσικα κατα τις 10:00 με 11 αλλα συνηθως ξυπναγε 6 ή και 8 καμια φορα.

Τωρα εγω θα ρωτήσω κάτι ασχετο αλλα μη με βρίσετε... Δηλαδη 4 εβδομάδων κοιμόταν 8-10 ωρες σερί το βράδυ?? Γιατί εγω ανησυχούσα που μου κοιμάται 6ωρα τη νυχτα (και είναι 3 εβδομάδων)...

Γεια σας! Να μαι και εγω μετα από πολύ καιρό. Χρονια πολλά πρωτα πολλα σε όλες! Γλυκεια μου citron έχει δίκιο η Μαμα του Ωρίων, ειναι πολυ μικρουλάκι το μωράκι σου για να ανυσηχείς! Οταν ξυπναει την νυχτα πεινασμένο να το ταίζεις γιατι αυτο έχει αναγκη εκείνη τη στιγμή! Προσπάθησε να ικανοποιείς το μωράκι σου σε ότι ζητήσει ούτως ή άλλως θα χρειαστεί μερικές μέρες και αυτο για να μπεί στο νεο προγραμμα. Αυτο θα σου κάνει την χάρη τελικά αλλά πρώτα θα του την κάνεις εσύ! Και από ότι φαίνεται είστε σε καλό δρόμο να κόψετε τη νύχτα αν κρίνω από τις ώρες που κοιμάται τώρα! Υπομονή και σε λίγους μήνες δεν θα τα θυμάσαι αυτά!! Φιλιά!

Δεσποινάκι να μην ανυσηχείς ουτε εσύ αυτα ξερουν πολύ καλυτερα τι κάνουν και τι έχουν ανάγκη. Εσύ απλά μπορεις να είσαι ευτυχισμένη!!!

Kαι εγώ θα πω πως είναι πολύ μικρό ακόμα το μωρακι σου για να έχουμε απαίτηση απο αυτό να τηρεί ωράρια ... για μένα μπορούμε να μιλάμε για δημιουργία ωραρίου μετά το πρώτο τρίμηνο ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Δεν με ενδιαφερει να κανει καποο προγραμμα, οσο να μην του χαλασω καποιες καλες συνηθειες που εχει. Τρωει οποτε ζητησει αλλα την ιδια στιγμη παρακολουθω να δω μηπως εχει καποιες συνηθειες ωστε να τον βοηθησω με τους δικους του ρυθμους.

Τωρα εγω θα ρωτήσω κάτι ασχετο αλλα μη με βρίσετε... Δηλαδη 4 εβδομάδων κοιμόταν 8-10 ωρες σερί το βράδυ?? Γιατί εγω ανησυχούσα που μου κοιμάται 6ωρα τη νυχτα (και είναι 3 εβδομάδων)...

Ναι, αλλα εμενα 3 εβδομαδων τον θηλαζα 24 ωρες το 24ωρο, αυτος δεν εκλεινε ματι, και δεν ειχα κοιμηθει για εβδομαδες οποτε μαλλον καποιος με λυπηθηκε. :)

Ναι, αλλα εμενα 3 εβδομαδων τον θηλαζα 24 ωρες το 24ωρο, αυτος δεν εκλεινε ματι, και δεν ειχα κοιμηθει για εβδομαδες οποτε μαλλον καποιος με λυπηθηκε. :)

εμένα που θήλαζα 24 ωρες το 24ωρο τουλαχιστον 3 μήνες, μέχρι να φάει φαγητό ανά 1μιση ώρα και τώρα τουλάχιστον 3 φορές το βράδυ και είναι 8 μηνών γιατί δε με λυπάται κανείς? Δε χρειάζεται νομίζω να πω πως σερί δεν έχω κοιμηθεί ούτε ΕΝΑ βράδυ από όταν γεννήθηκε.. Κάθε λίγο ξυπνάει και τον παλεύω με πιπίλα και άμα περάσει κανα τρίωρο νευριάζει και πιάνει την πιπίλα και την πετάει.. θέλει ζυβί που λέιε και ο μπαμπάς μας :twisted: τα έχω δει όλα, αλλά γουστάρωωωω :D

• 1 month later...

κορίτσια και μένα τις τελευταίες μέρες τα ξημερώματα εκεί που κοιμόταν 3 και 4 ώρες, ξυπνάει ξαφνικά μετά 2 ώρες, θηλάζει για 5' και κοιμάται. Ξαναξυπνά μετά μια ώρα πάλι τα ίδια. Μετά πάλι από μια ώρα τα ίδια.

Τι λέτε να φταίει; Είναι σχεδόν 3,5 μηνών. Είναι ενόχληση από τα ούλα; Αναπτύσσεται ραγδαία; Είναι που τη βάλαμε στην κούνια;

Oikat, από αυτά που περιγράφεις και με βάση την ηλικία της είναι μάλλον ένα "άλμα ανάπτυξης" το οποίο θα ισορροπήσει σιγά σιγά και θα επανέλθετε στην ησυχία σας. Και ίσως στην κούνια να νιώθει μια σχετική ανασφάλεια τώρα στην αρχή.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

κορίτσια και μένα τις τελευταίες μέρες τα ξημερώματα εκεί που κοιμόταν 3 και 4 ώρες, ξυπνάει ξαφνικά μετά 2 ώρες, θηλάζει για 5' και κοιμάται. Ξαναξυπνά μετά μια ώρα πάλι τα ίδια. Μετά πάλι από μια ώρα τα ίδια.

Τι λέτε να φταίει; Είναι σχεδόν 3,5 μηνών. Είναι ενόχληση από τα ούλα; Αναπτύσσεται ραγδαία; Είναι που τη βάλαμε στην κούνια;

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!! Εμένα μάλιστα η μπεμπούλα κοιμότανε σερί 9 μέχρι 5 (με τάισμα μητρικό στο μπιμπερό στις δώδεκα χωρίς να ξυπνήσει) μετά 8 και μετά 10. Τώρα (έχω κόψει το γάλα στις 12) ξυπνάει κυριολεκτικά συνέχεια. Ανά μία ώρα κάνει ότι κλαίει, την παίρνω στο κρεβάτι, τρώει ελάχιστο και την παίρνει ο ύπνος. Εδώ και δύο βδομάδες... Μήπως και το κρεβάτι (για ευκολία αφού πλέον την βάζω να θηλάσει κάθε μία ώρα) κάνει κακό. Υπάρχει άραγε τρόπος να επανέλθουμε??

Σας λατρεύω κοριτσάρες μου!

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!! Εμένα μάλιστα η μπεμπούλα κοιμότανε σερί 9 μέχρι 5 (με τάισμα μητρικό στο μπιμπερό στις δώδεκα χωρίς να ξυπνήσει) μετά 8 και μετά 10. Τώρα (έχω κόψει το γάλα στις 12) ξυπνάει κυριολεκτικά συνέχεια. Ανά μία ώρα κάνει ότι κλαίει, την παίρνω στο κρεβάτι, τρώει ελάχιστο και την παίρνει ο ύπνος. Εδώ και δύο βδομάδες... Μήπως και το κρεβάτι (για ευκολία αφού πλέον την βάζω να θηλάσει κάθε μία ώρα) κάνει κακό. Υπάρχει άραγε τρόπος να επανέλθουμε??

Ακριβως το ιδιοκαι εμεις! Εκει που κοιμοτανε απο τον πρωτο μηνα 11 με 7, τωρα ξυπναει 2 φορες, μετα ειναι ανησυχος και καποιες μερες μαλιστα ξυπναει ανα 1 ωρα!

Και εμεις τον φερνουμε τα ξημερωματα στο κρεβατι μας για να κοιμηθουμε λιγο καλυτερα.

Η γιατρος ειπε οτι βγαζει σιγουρα δοντια και τα βλεπουμε κατω απο τα ουλα. Αλλα εμεις ειμαστε ετσι εδω και 1 μηνα. Εχει μειωθει πολυ επισης και η ποσοτητα που τρωει. Μα μπορουν τα δοντια και μονο να κανουν τετοια προβληματα για τοσο καιρο ?

κορίτσια μόλις είδα στα 'άλματα ανάπτυξης' στην 3η σελίδα η Λαμπρινή έχει τις εβδομάδες των αλμάτων.

Τις μέτρησα για τη δικιά μου και είμαστε στην αρχή της 15ης και είναι συνεχόμενες 5 εβδομάδες αυτή η φάση. Τώρα το μωρό θηλάζει περισσότερο τη μέρα και τη νύχτα για να κατεβάσει περισσότερο γάλα.

Αχχχχχ... τι μας περιμένει!!! :roll: Μη χάσει καμιά μέρα η δικιά μου, κατευθείαν!!! :D

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ 1ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ. ΤΟΝ ΘΗΛΑΖΑ 8ΜΗΝΕΣ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΞΥΠΝΑΓΕ ΑΝΑ ΤΡΙΩΡΟ ΜΕΤΑ ΑΝΑ ΠΕΝΤΑΩΡΟ. ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΠΡΗΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΥΛΑ ΤΟΥ ΞΥΠΝΑΓΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΝΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ. ΕΤΡΩΓΕ ΛΙΓΟ ΚΟΙΜΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΑΚΟΜΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΜΩΡΑΚΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ. ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ. ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ. :wink::wink::wink:

Ακριβως το ιδιοκαι εμεις! Εκει που κοιμοτανε απο τον πρωτο μηνα 11 με 7, τωρα ξυπναει 2 φορες, μετα ειναι ανησυχος και καποιες μερες μαλιστα ξυπναει ανα 1 ωρα!

Και εμεις τον φερνουμε τα ξημερωματα στο κρεβατι μας για να κοιμηθουμε λιγο καλυτερα.

Η γιατρος ειπε οτι βγαζει σιγουρα δοντια και τα βλεπουμε κατω απο τα ουλα. Αλλα εμεις ειμαστε ετσι εδω και 1 μηνα. Εχει μειωθει πολυ επισης και η ποσοτητα που τρωει. Μα μπορουν τα δοντια και μονο να κανουν τετοια προβληματα για τοσο καιρο ?

και φυσικά μπορούν τα δοντια και μόνο να κάνουν τέτοιο πρόβλημα...ο δικός μου είναι 9,5 μηνών τώρα...και συνολικά έχει κοιμηθεί γύρω στους 2 μήνες όλη νύχτα και ήρεμος...τους υπόλοιπους όλα κάτι έχουμε. Έχει 2 μήνες τώρα που τον παίρνουμε κάθε βράδυ στο κρεβάτι μας γιατι ξυπνάει συνέχεια...

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Τις τελευταίες νύχτες έχω καταλάβει ότι η μικρή ξυπνάει γιατί αναζητά το στήθος. Ξεκινάει να πίνει λίγο γάλα αλλά στη συνέχεια απλά θέλει να έχει το στήθος, κάτι το οποίο δεν έκανε ποτέ έως τώρα. Όταν βέβαια ξεκίνησε να ξυπνά ανά ώρα πεινούσε (καθότι έπινε κανονικά), τώρα ξεκινάει να τρώει και όταν την σταματάω εγώ να θηλάζει (καθότι αυτή δεν αφήνει το στήθος με τίποτα) αρχίζει το κλάμα. Αυτό διαρκεί κάθε νύχτα 1 ώρα περίπου. Τις άλλες φορές που ξυπνά κοιμάται πιο εύκολα. Ελπίζω να βελτιωθούν τα πράγματα...

Σας λατρεύω κοριτσάρες μου!

ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ. :wink::wink::wink:

Την ημέρα δεν έχουμε πρόγραμμα πότε κοιμάται και πότε όχι. Κοιμάται αρκετές φορές μέσα στη μέρα από λίγο. Εντελώς τυχαία προχτές το απόγευμα΄κοιμήθηκε λίγο και το βράδυ ξύπνησε τα ξημερώματα ανά 2,5 ώρες περίπου.

Σήμερα είχαμε πάλι τα ίδια. Μετά τις 5 εγερτήριο ανά μια ώρα! :roll: Θήλασμα για 5-10 και νάνι μετά.

Πάντως τις τελευταίες μέρες εκεί που θηλάζει την 'παίρνει ο ύπνος' αλλά δεν αφήνει το στήθος. Πιπιλάει. Κάνω να το πάρω και δε το αφήνει με τίποτα! Έτσι την αφήνω να το ευχαριστηθεί μέχρι να κοιμηθεί εντελώς και να το αφήσει από μόνη της ή να κουραστώ και να το βγάλω εγώ για να την αφήσω, κάτι που τη ξυπνάει συνηθως αλλά τι να κάνω;

Μάλλον τα ούλα της είναι. Πριν αρχίσουν τα νυχτερινά ξυπνήματα έβαζε το χέρι της στο στόμα που μέχρι τώρα σήμαινε 'πεινάω' αλλά τώρα δε θέλει να φάει πάντα. Δηλαδή το κάνει για τα ούλα. Αυτό με μπερδεύει κιόλας και δε καταλαβαίνω πότε πεινάει αληθινά και πότε όχι.

Υπομονή! Φάση είναι και θα περάσει!

Να απαντήσω κι εγώ (λεπτομερώς) ... :D

Η δική μου από τον 3ο έως και λίγο πριν τον 6ο που σταμάτησα το θηλασμό, άρχισε να ξυπνάει όλο και περισσότερες φορές το βράδυ !

Δεν ξέρω αν είναι θέμα "φάσης" ή όχι, αλλά τα συμπτώματα ήταν ακριβώς ίδια με αυτά που περιγράφετε: έτρωγε 5 λεπτά και ξανακοιμόταν και μέσα σε 1 ή 1,5 ώρα είχε ξαναξυπνήσει.

Το παράξενο ήταν ότι κατά τη διάρκεια της μέρας έτρωγε περίπου κάθε 2,5 με 3 ώρες.

Η λύση που εφάρμοσα ήταν να την παίρνω μαζί μου στο κρεβάτι - τη θήλαζα και κοιμόμουν...

Μόλις διέκοψα το θηλασμό, από την πρώτη κιόλας νύχτα κοιμήθηκε σχεδόν ολόκληρο 12ωρο !!!

Εκτοτε κανένα πρόβλημα .

(προφανώς δε χόρταινε αλλά δεν μπορούσε να μείνει ξύπνια για να φάει κανονικά)

Αντε καλό κουράγιο!

αχ..και ελεγα μας ματιάξανε..τελικά πολύς κόσμος έχει το ίδιο πρόβλημα!

Η μικρή μου είναι 4 μηνών. Εμείς εδώ και 2 μήνες κοιμόμασταν κατά τις 11.00 το βράδυ.Ξυπνούσα κατά τις 4 την θήλαζα ενώ συνέχιζε να κοιμάται και μετά ξανά στις 8 το ίδιο.Άλλες φορές ξυπνούσε στις 8 άλλες ξανακοιμόταν μέχρι τις 10..τέλεια δηλαδη!Τώρα έχει λίγο καιρό που δεν υπάρχει καμία λογική!Είναι συνεχώς ανήσυχη στον ύπνο της.Ξυπναει ακατάστατες ώρες, τρώει λίγο ξανακοιμόμαστε και μπορεί να ξαναξυπνήσει σε μια ώρα...Μάλλον τα δοντάκια ευθύνονται για όλα!!ελπίζω να ξαναστρώσουμε..

Μαμαδες, εμενα ξυπναει 6-7 φορες, βαζω πιπιλα και ξανακοιμαται...Δεν το εκανε παλια. Δεν την εχω παρει ποτε στο κρεββατι μας για υπνο. Υπαρχδει περιπτωση να βοηθησει αν την παρω μαζι μας? Ποτε γινεται αυτο, οταν ξυπνησει την πρωτη φορα ή απο την αρχη που κοιμαται? Αυτο δεν ειναι επικινδυνο να γινει συνηθεια και να μην θελει πια το κρεββατι της. Ειναι 8 μηνων. Πως κοβεται αν γινει συηνηθεια?Να το κανουμε 2 φορες την βδομαδα ειναι καλυτερα? Και το πρωι που οαντρας μου ξυπνα πιο νωρις για δουλεια δεν θα ξυπναει και το μωρο??? Συγνωμη αν κανω χαζες ερωτησεις αλλα μου ειναι κατι αγνωστο και θα ηθελα να το δοκιμασω γιατι δεν κοιμαται καλα το βραδυ.