Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ


Recommended Posts

Κορίτσια, θέλω τα φώτα σας γιατί τις τελευταίες βδομάδες αντιμετωπίζουμε το εξής πρόβλημα. Το μικρό μου από περίπου 4 μηνών κοιμάται σερί το βράδυ. Μάλιστα τα Χριστουγεννα περίπου κοιμόταν από τις 9-9:30 μέχρι τις 8 το πρωί. Τώρα νομίζω ότι δεν του φτάνει το γάλα και κατά τις 6 είναι ξύπνιος για φαι μετά συνεχίζει βέβαια τον ύπνο του αλλά εμας στις 6 μας ξυπνάει. Εδώ και 1 βδομάδα έχουμε ξεκινήσει ρυζαλευρο (ακόμα πειραματιζόμαστε με το κουτάλι) αλλά στο δεκατιανό γεύμα. Σε 1-2 μέρες θα βάλουμε και μήλο αλλά η ερώτησή μου είναι ακόμα και αν φτάσει να τρώει 2 γεύματα ρυζαλευρο ή μήλο το βραδυνό του θα είναι γάλα. Θα του φτάνει ή θα ξυπναει νωρίς για να φάει? Ελπίζω να μην τα γράφω πολύ μπερδεμένα. Ευχαριστώ!!!

 

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

s-age.pngs-age.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι το ωράριό μας.

 

6 πρωί γάλα 180 μλ

10 πρωί μήλο μπανάνα στο μπλέντερ (1 φλιτζάνι του τσαγιού κ δεν το τρώει πάντα όλο)

2 μεσημέρι γάλα 210 μλ

6 απόγευμα φρουτόκρεμα (το ίδιο που τρώει κ στις 10 το πρωι)

10 βράδυ γάλα 210 μλ και νάνι κατά τις 10.30

 

Δεν τρώει πάντα όλη την φρουτόκρεμα κ δεν πίνει πάντα όλο το γάλα.

Η παιδίατρος μου είπε να δίνω ρυζάλευρο το απόγευμα αλλά το θεώρησα περιττό, αφού τρώει τα φρούτα.

Ρυζάλευρο πόσο τρώει? Μέτρα κουταλίτσες κ αν είναι κάτω από 20 κουτ. δώσε κ γάλα κ όσο πιεί. Γράψε αν θές κ το ωράριό σας μήπως βοηθήσω

Link to comment
Share on other sites

Οι περισσότεροι παιδίατροι προτιμούνε να έχουνε τα μωρά 5 γεύματα την ημέρα. Η δικιά μας γιατρός, μας σύστησε το ωράριο που σου έγραψα παραπάνω, έτσι ώστε οι ποσότητα του γάλακτος να είναι 180-210 μλ σε κάθε γεύμα. Βέβαια, κάποιες φορές το μωρό ίσως να πιεί λιγότερο, διότι δεν πεινάει πάρα πολύ, ή έχει γκρίνια κ φαγούρα με τα ούλα.

Αυτό που μου πρότεινε η παιδίατρος, επειδή η μπέμπα δεν είχε σταθερό ωράριο, ήταν να την δοκιμάσω με αυτό το πρόγραμμα κ αν την βολέψει, το ακολουθήσει, όλα καλά, αν όχι, να την αφήσω να μου δείξει εκείνη πότε θέλει να φάει. Εγώ προσωπικά, το ξεκίνησα στον 5ο μήνα κ την βόλεψε μια χαρά μέχρι στιγμής. Αν θέλεις δοκίμασέ το, για να μην παιδεύεστε κι εσύ κ το μωρό. Ρώτησε κ τον παιδίατρό σου κ αν συμφωνήσει, ξεκίνα το.

Η δικιά μου πάντως, με αυτό το πρόγραμμα, επιτέλους κοιμάται σερί το βράδυ, από τις 10.30-11 έως κ τις 6 το πρωί που την ξυπνάω εγώ, της δίνω το γάλα, με σβηστά φώτα, δεν αλλάζω πάνα κι έτσι ξανακοιμάται αμέσως μόλις ρευτεί κ μου ξυπνάει στις 9 περίπου το πρωί.

Ελπίζω να βοηθάω έστω κ λίγο.

Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

και η δικιά μας μπέμπα όταν κάναμε την μετάβαση σε στερεές τροφές ξυπνούσε την νύχτα κατά τις 5 και ήθελε γάλα. νομίζω πως μεγαλώνει το παιδάκι και μαζί με αυτό και η ανάγκη για πρόσληψη επιπλέον θερμίδων. μέχρι να εδραιώσει ξανά το πρόγραμμα διατροφής του το μωρό θα είναι σε μια σύγχυση η οποία στην περίπτωσή μας κράτησε περίπου 10 μέρες.

καλή συνέχεια στο μεγάλωμα του μωρού σου!

bpGZp3.png

ooAsp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μαρία και dimidana σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Και εγώ πιστεύω ότι θα είναι προσωρινό μέχρι να εδραιωθεί το νέο πρόγραμμα γιατί προς το παρόν το μικρούλι μου πιστεύει ότι η κρέμα είναι παιχνίδι και το πραγματικό φαί είναι το γάλα. Οπότε σε κάθε γεύμα κρέμας συμπληρώνω με γάλα. Ο στόχος είναι τα 5 γεύματα αλλά συνήθως κάνουμε 6 και επιλογές δεν έχω καθώς τσιρίζει αν δε φάει όταν θέλει. Πιστεύω σιγά σιγά θα στρώσουμε. Απλά ρωτάω μήπως το γάλα τελικά δεν θα του είναι αρκετό για βραδυνό και μήπως κάποια στιγμή σε 1-2 μήνες λέω εγω τώρα πρέπει για βραδυνό να τρωει κρέμα (?) ή θα καλύπτονται οι ανάγκες του από το ημερήσιο φαγητό του? Να χαιρεστε τα παιδάκια σας.

 

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

s-age.pngs-age.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...