Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΥΠΝΟ

asi

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

Η πριγκιπισσα μου δυομιση μηνων τωρα καιμαται στην καλαθουνα στο δωματιο μας. Σκεφτομαι οταν μπει στον τριτο μηνα να τη βαλω στο δωματιο της .Αρχισε να μην χωραει στην καλαθουνα να τη βαλω για υπνο στο δωματιο της η΄΄ να φερω την κουνια της στο δικο μας δωματιο.Εχω ακουσει οτι ειναι καλο για τα μωρα να κοιμουντε χωριστα για να εχουν πιο καθαρη ατμοσφαιρα και περισσοτερο οξυγονο το βραδυ.

Διαφημίσεις

Ρίξε μια ματιά εδώ... έχει ξανασυζητηθεί... :D

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=13378&highlight=

Φυσικά ψηφίζω... στο δωμάτιό του!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

εμεις παλι φεραμε τη κουνια ,μεχρι 7 μηνων στο δωματιο μας γιατι μου φανηκε η εικονα ενος τοσο μικρου μωρου σε ενα τοσοοοο μεγαλο δωματιο να ειναι και μονο του ασε που θηλαζε και δεν ηθελα να τρεχω περα δωθε....

μετα προσαρμοστηκε βεβαια....χωρις προβλημμα....ασχετα οτι την επαιρνα συχνα και κοιμοτανε (και κοιμαται μαζι μας) :lol:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Να χαιρεστε τα παιδακια σας .Και αλκυον με το καλο το νεο σου μωρακι.Κι εγω με καισαρικη γεννησα,δεν πονεσα καθολου.

Θελω ομως να ρωτησω οταν βαλατε το μωρακι σας κοιμοσασσταν καθολου η συνεχεια ησασταν στο δωματιο του ;

Διαφημίσεις

Πέρα - δώθε για θηλασμό ήμουν συνέχεια. Είχα όμως σύστημα για να το ακούω ή και να το βλέπω. Ακουγόταν κάθε του ανάσα (το είχα πολύ δυνατά στην αρχή από το φόβο μου :lol:, τόσο δυνατά που ... δυσκολευόμασταν να κοιμηθούμε από το θόρυβο της αναπνοής... :lol::lol::lol: )

Πάντως θεωρώ πως είναι καλύτερα να βρίσκεται στο δωμάτιό του.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

εγω ηθελα να τη βαλω στο δωματιο της νωρις αλλα μας ειπε ο γιατρος μετα τον 6ο μηνα μονη της αλλα προσαρμόστηκε αμεσως μια χαρα, αλλωστε κοιμόταν και καθε φορα αλλου, πηγαμε και διακοπες...και να σου πω καλυτερα γιατι ο καλος μου ροχαλιζει και δεν ξερω αν την ενοχλουσε!!!

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Εγώ την έβαλα από τον 4ο μήνα περίπου αλλά μετά έμαθα ότι συνίσταται να είναι τουλάχιστον τους 6 πρώτους μήνες στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς, έχει σχετιστεί με μικρότερα ποσοστά σύνδρομου αιφνιδίου βρεφικού θανάτου.

df306542d5.pngbb1d25814b.png

στην αρχη θυμαμαι ημουν περα δωθε με το παραμικρο κιχ...ειχα ενδοεπικοινωνια αλλα επειδη μου την εσπαγαν τα παρασιτα πολλες φορες και ο θορυβος και επειδη αρχισα πια να την ακουω πριν καν η συσκευη δωσει σημα ε την καταργησα.....μετα δε πηγαινα με το παραμικρο κιχ αλλα σαφως με το ματι γαριδα να ακουσω τι γινετε...αν θα κλαψει ή απλα βλεπει κατι....νομιζω οτι απο τη στιγμη που γινομαστε μανες ο ησυχος υπνος παυει να υφισταται... :lol::lol:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Εγώ τον έβαλα από τον πρώτο μήνα παρόλο που είχα ακούσει και εγώ για το εξάμηνο. Ο παιδίατρος όμως μου είπε να το βάλω στον μήνα και αυτο ήθελα να κάνω και εγώ και αυτό τελικά έκανα. Δεν είχε κανένα πρόβλημα το παιδάκι μου και δεν ξύπναγα και καθόλου γιατί από την στιγμή που πήγε στο δωμάτιο του έκοψε και το βραδυνό ξύπνημα και τον βραδυνό θηλασμό.

Τώρα αυτό ήταν καλό ήταν κακό δεν ξέρω. Σίγουρα όμως ήταν βολικό και ξεκούραστο.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

Διαφημίσεις

απο τοτε που γεννηθηκε κοιμαται στο δωματιο της.Ποτε δεν την πηραμε στο δικο μας.Απλωσ τις πρωτες μερες κοιμομουν στο δικο της δωματιο αφου ειχα βαλει ενα μονο κρεβατι για την αλλαζω πανω σε αυτο,βολευει πολυ,και να μην ξυπναμε τον μπαμπα της.Και στις 20 μερες που εκοψε το βραδινο φαγητο κοιμαται μονη της και δεν θα εχω ποτε προβλημα!!!!

Πιστευω ειναι το καλυτερο απο την αρχη να ειναι στον χωρο της

yVzdp3.png sW6gp3.png

Το εχω ξαναπει... στο κρεβατι της, στο δωματιο της, From the day one!

Μια χαρα συνηθησε κ κοιμαται κ ουτε βολευεται στο δικο μας για βραδινο υπνο, αντε κανενα μεσημερι που παιζουμε, κανενα πρωινο πανω στις γλυκες μας, αλλα το βραδυ θελει να απλωσει δεξια αριστερα χερια ποδια κ να απολαυσει!

Τις πρωτες πρωτες μερες, μια βδομαδα περιπου, κοιμομουν μαζι της στο δωματιο της, μετα μπηκα στην ροη... κ μετα των 1 1/2 μηνα σταματησε κ να ξυπναει οποτε ολοι ευτυχισμενοι!! :lol:

Η μπεμπα μου ειναι στον τεταρτο μηνα και απο 40 ημερων κοιμοταν στο δωματιο της. Μια χαρα προσαρμοστηκε, ΄καλυτερα σιγα σιγα να την βάλεις στο δωμάτιο της για να συνηθιζει τον χωρο.

και οπως καταλαβες asi μου η καθεμια κανει κατι διαφορετικο....οι μισες λενε μαζι οι αλλες μισες λενε χωρια....οποτε καλυτερα να σκεφτεις αυτο που πραγματικα σε βολευει εσενα και θεωρεις πιο σωστα περα απο τις δικες μας συμβουλες....αρχισε να ακους το ενστικτο σου γιατι στο τελος με τοσες διαφορετικες αποψεις θα σε τρελανουμε...εσενα και καθε νεα μανουλα.....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

και με πιανει το αντιδραστικο μου τωρα....ρε κοριτσια....προτιμησατε να κοιμοσαστε εσεις λεχωνες σε αλλο κρεββατι σε αλλο δωματιο μονο και μονο για να μην ειναι το παιδι μαζι σας?????πιο κουραστικο δεν ειναι αυτο????

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

Εγώ έδιωξα τον άντρα μου από το δωμάτιο!!! :lol: αφού ξυπνούσα 4 φορές για να ταΐσω τον μπέμπη και έπρεπε να κοιμηθώ όσο πιο γρήγορα γινόταν... με τον άντρα μου όμως να ροχαλίζει δίπλα μου δε γινόταν... οπότε μονό κρεβάτι και στο γραφείο του! Στον τρίτο μήνα ξαναήρθε στο δωμάτιο! Τώρα ετοιμάζομαι (ψυχολογικώς) να βγάλω το μωρούλι μου από το δωμάτιο μου και να το πάω στο δικό του... :(

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

Και εγώ στο κλαμπ "από την 1η ημέρα στο δωμάτιο του" είμαι. Είχαμε ενδοεπικοινωνία με κάμερα και έτσι τον παρακολουθούσα ανά πάσα στιγμή. Πριν να γεννήσω, λέγαμε με τον άντρα μου να κοιμάμαι εγώ στο δωμάτιο με το μωρό για τον 1ο τουλάχιστον μήνα.Μόλις επιστρέψαμε από το μαιευτήριο, αποφασίσαμε πολύ απλά να κοιμηθούμε κανονικά και βλέπουμε...και λειτούργησε!

Πάντως σίγουρα, αυτοί που έχουν το άγχος του αποχωρισμού είναι οι γονείς και όχι τα παιδιά..όσο για το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου, μια μαία μου είχε πεί πως στην Ελλάδα δεν έχει εμφανιστεί ποτέ..αλήθεια ισχύει αυτό???

v6Khp3.pngBoDsp3.png

Εμείς επειδή μέχρι που έγινε η μικρή 3 μηνών μέναμε στης μητέρας μου(μετακομίσαμε από Αθήνα) , κοιμόμασταν οι τρεις μας στο παιδικό μου δωμάτιο , όταν μπήκαμε στο σπίτι μας ήταν 3 μηνών και 1 εβδομάδας είχα ένα άγχος πως θα κοιμηθεί μόνη της... ε με την πρώτη φορά που την έβαλα δεν έιχαμε κανένα πρόβλημα κ βέβαια έιχε ήδη 2-3 βδομάδες που είχε σταματήσει το βραδυνο ξύπνημα και έκανε 5 γεύματα την ημέρα(αξέχαστη η πρώτη μέρα που κοιμήθηκα 8ωρο σερί) :D:D

asi,το καθε μωρο ειναι διαφορετικο.οπως ειπαν και οι αλλες κοπελες,ισως ειναι καλυτερα να το βγαζεισ νωρις απο το δωματιο των γονιων,γιατι συνηθιζουν πιο ευκολα.εγω τους εβγαλα στουσ 7 μηνες,αλλα τους ξαναεβαλα στην κρεβατοκαμαρα μασ αργοτερα,για τη δικη μου ξεκουραση..βλεπεισ τα ζουζουνια ξυπνουσαν ολη τη νυχτα και με αναζητουσαν...δεν ηθελα να τους στερησω λοιπον την παρουσια μου και τους εβαλα το κρεβατι τους διπλα μασ ξανα,γιατι ειχα γινει ζομπι πια.ολο το βραδυ 5-6 φορες ορθια.....δεν ξερω αν θα μου βγει σε καλο ή κακο,παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι επιτελουσ ξανακοιμαμαι σερι,ως το πρωι.οπως ειπα,καθε παιδακι ειναι διαφορετικο απο τα αλλα..δυστυχως ή ευτυχως,δεν υπαρχουν συνταγες σε αυτα.καθε κοπελα χειριζεται διαφορετικα αυτήν την κατασταση.

εαν αισθανεσαι ασφαλεια εχοντασ το παιδακι σου σε αλλο δωματιο και εαν κανει ησυχο υπνο,γιατι να μην το δοκιμασεισ...???

εγω ουτε ασφαλεια ενιωθα,ουτε κανανε ησυχο υπνο για αυτο και ξανακοιμομαστε ολοι μαζι.

και με πιανει το αντιδραστικο μου τωρα....ρε κοριτσια....προτιμησατε να κοιμοσαστε εσεις λεχωνες σε αλλο κρεββατι σε αλλο δωματιο μονο και μονο για να μην ειναι το παιδι μαζι σας?????πιο κουραστικο δεν ειναι αυτο????

Γιατί είναι πιο κουραστικό? Στο δωμάτιό του είχα την πολυθρόνα θηλασμού και το μαξιλάρι του. Σηκώνομαι, τον αλλάζω στο μπάνιο με τα φώτα σβηστά (ένα μικρό φωτάκι) για να μην τον αναστατώσω, αράζουμε στην πολυθρόνα μας και ... τρώμε, πέντε λεπτά τον κανακεύω για να ξανακοιμηθεί (αν και τις πιο πολλές φορές ούτε αυτό χρειάζεται), ακούμε τις μουσικούλες μας, και σε ένα τεταρτάκι άντε εικοσάλεπτο είμαι στην κρεβατάρα μου με τον αντρούλη μου. Και αυτο γίνεται μόνο μία φορά άντε δύο φορες τη νύχτα και για λίγους μήνες. Αν βέβαια έπρεπε να κουραστώ, για να αποκτήσει το παιδί μου σωστές συνήθειες ύπνου, θα το επέλεγα και πάλι.

μονο για να μην ειναι το παιδι μαζι σας

Αυτό νομίζετε, ότι δεν θέλουμε το παιδί μαζί μας? Δεν είναι καθόλου έτσι.

Απλά στο σπίτι μας ο καθένας κοιμάται στον προσωπικό του χώρο και αυτό είναι δεδομένο.

καλα εισαι σοβαρη με το <<αντιδραστικο σου>> που σε πιανει;Μαλλον εσεις που αποφασιζετε να βαλετε το παιδι σας στο δικο σας δωματιο ειναι πολυ εγωιστικο για τον εαυτο σας παρα για το καλο του παιδιου,βγαινεις απο καθε διαδικασια προσαρμογης του δωματιο του γιατι το παιδι ηδη εχει μαθει να ζει στο χωρο του.οποτε καλυτερα να τρεχεις καθε λιγο στο δωματιο του παρα να αγχωνεις το παιδι σου με τισ αλλαγες δωματιων.
yVzdp3.png sW6gp3.png

καλα εισαι σοβαρη με το <<αντιδραστικο σου>> που σε πιανει;Μαλλον εσεις που αποφασιζετε να βαλετε το παιδι σας στο δικο σας δωματιο ειναι πολυ εγωιστικο για τον εαυτο σας παρα για το καλο του παιδιου,βγαινεις απο καθε διαδικασια προσαρμογης του δωματιο του γιατι το παιδι ηδη εχει μαθει να ζει στο χωρο του.οποτε καλυτερα να τρεχεις καθε λιγο στο δωματιο του παρα να αγχωνεις το παιδι σου με τισ αλλαγες δωματιων.

δεν ειδα να εχει καμια δυσκολια προσαρμογης η μικρη οταν την αλλαξα δωματιο....κοιμοτανε οπως και πριν......δεν νομιζω επισης να ειναι εγωιστικο να εχεις το παιδι μαζι σου απο τη στιγμη που και μελετες το λενε οτι καλυτερα στις αρχες για τους πρωτους μηνες να ειναι μαζι γιατι τα ποσοστα αφνιδιου θανατου ειναι πολυ μικρα και στη τελικη οταν η μανα ειναι ξεκουραστη τοτε ειναι πιο χαρουμενη και συνεπαγεται και πιο χαρουμενη παιδι....εγω ρωτησα το απλο....προτιμησατε ΛΕΧΩΝΕΣ ...που λεχωνα αν θυμαστε σημαινει κουραση κ.α. να μην εχετε το παιδι μαζι σας που αυτο σημαινει διπλασια κουραση τα σουρτα φερτα....εμενα τουλαχιστον στις αρχες με τη καισαρικη οχι ποδια δε μπορουσα να παρω...τιποτα...και ημουνα μονη μου...εγω και ο αντρας μου....δηλ εγω...αντε να ειχα και τα σουρτα φερτα....δε καταλαβαινω που ειναι το εγωιστικο.....και στη τελικη δεν υπαρχει μια διαδικασια προσαρμογης υπνου...καθε παιδι και καθε γονιος αντιμετωπιζει το παιδι και κανει αυτο που νομιζει.....

δε κατηγορησα κανεναν που εχει αλλου το παιδι...ειπα προτιμησατε λεχωνες να εχετε αλλου το παιδι θελοντας να μαθω το σκεφτικο σας και οχι γιατι θεωρω οτι κανατε κατι κακο....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Γιατί είναι πιο κουραστικό? Στο δωμάτιό του είχα την πολυθρόνα θηλασμού και το μαξιλάρι του. Σηκώνομαι, τον αλλάζω στο μπάνιο με τα φώτα σβηστά (ένα μικρό φωτάκι) για να μην τον αναστατώσω, αράζουμε στην πολυθρόνα μας και ... τρώμε, πέντε λεπτά τον κανακεύω για να ξανακοιμηθεί (αν και τις πιο πολλές φορές ούτε αυτό χρειάζεται), ακούμε τις μουσικούλες μας, και σε ένα τεταρτάκι άντε εικοσάλεπτο είμαι στην κρεβατάρα μου με τον αντρούλη μου. Και αυτο γίνεται μόνο μία φορά άντε δύο φορες τη νύχτα και για λίγους μήνες.

μονο για να μην ειναι το παιδι μαζι σας

Αυτό νομίζετε, ότι δεν θέλουμε το παιδί μαζί μας? Δεν είναι καθόλου έτσι.

Απλά στο σπίτι μας ο καθένας κοιμάται στον προσωπικό του χώρο και αυτό είναι δεδομένο.

αυτο να το καταλαβω οτι εχεις πολυθρονα μεσα στο δωματιο κλπ ...γιατι εγω δεν ειχα τετοια και ουτε θα εβαζα λογω χωρου οποτε και να ξυπναγε μεσα στη νυχτα παλι στο δωματιο μου θα τη ταϊζα....

και οπως λεω και ποιο κατω....δεν ειναι θεμα οτι δε το θελετε μαζι σας....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09