Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ξένο σπίτι ή παιδίατρος: το παιδί κάνει αταξίες και ζημιές

Recommended Posts

Καλημερα,

Να ρωτησω και εγω με την σειρα μου :lol:

Πως αντιδρας οταν βρισκεσαι στον παιδιατρο πχ και ο γιος σου διαλυει τα παντα και αν του μιλησεις τρως και καμια? :oops:

Αυτο μας συνεβη εχθες. Ολα τα παιδακια περνανε απο ενα αρκουδακι και πεζανε και ηταν σχετικα ζωηρα αλλα καμια σχεση. Το δικο μου εξερευνουσε το τζακι, εβγαζε τα μαξιλαρια απο τους καναπεδες και τους εκανε διαφορα, φωναζε κλπ.

Τι κανεις οταν εισαι σε ξενο χωρο και δεν μπορεις να τον παρεις επιτοπου να τον πας σπιτι?

Ο Βασιλης γενικα μεγαλωσε με ελευθερια. Μην ζορισω το παιδι, μην το κανω αβουλο, μη μη. Ολοι με κατηγορησαν γι αυτο και μονιμως το συγκριναν με την ξαδελφη του που τα πραγματα σπιτι τους δεν αλλαξαν καν θεση (σε αντιθεση με μας που το σπιτι εγινε ενας ασφαλης παιδοτοπος :lol: ). Δεν τον αφησα ποτε ομως να με χτυπησει (κατι που εκανε απροκαλυπτα στην γιαγια με εκεινη να λεει "παιδι ειναι" ).

Ο βασιλης γενικα ειναι ενα παιδι με ισχυρο χαρακτηρα απο μικρο. Θελει αυτο που θελει, θελει να διαλεξει αυτο που θελει και να εξερευνησει τα παντα στο χωρο που βρισκεται (και μερικες φορες να τα χαλασει κι ολας).

Παντα μετα τον παιδικο παμε βολτα (ακομα και αν ειμαι κοματια) ειτε στις κουνιες , ειτε με το ποδηλατο.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

μετα ειδα οτι αναφερεστε σε μεγαλυτερες ηληκιες αλλα δεν μπορω να το σβησω. Γιατι? Που πηγε η επεξεργασια?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Για κάθε απορία σας μπορείτε να απευθύνεστε με πμ στην ομάδα των administrators :) .

Εάν αισθάνεστε ότι εσείς ή κάποιος άλλος έχει γράψει κάτι off topic, και η ενότητα αυτή είναι ανάγκη να διασπαστεί για την καλύτερη ενημέρωση των γονέων, μπορείτε να στέλνετε πμ και να ειδοποιείτε την ομάδα δίνοντάς τους το σύνδεσμο στον οποίο βρίσκονται οι off topic δημοσιεύσεις.

Αυτό ισχύει και για όλες τις δημοσιεύσεις, όχι μόνο αυτές που έχει δημοσιεύσει το μέλος που στέλνει το πμ.

απο την ομάδα της διαχείρισης :)

Τον παίρνεις αγκαλιά, και του μιλάς απαλά, ότι ο χώρος αυτός δεν είναι όπως το σπίτι του όπου μπορεί να παίζει όπου θέλει.

μπορεί και να πέσει πχ εκείνο το γυάλινο βάζο και μετά θα σας μαλώσει η γραμματέας πχ, (όχι ο γιατρός για να μη τον φοβηθεί... :) )

δεν θα πείτε πολλά. αυτή η φράση φτάνει.

θα πρέπει να έχετε κάτι μαζί κάποιο παιχνίδι, πίνακα για ζωγραφική (αυτούς τους μαγικούς) και να του ζωγραφίσετε κάτι ή εκείνος να ζωγραφίσει,

γενικά μια τσάντα με παιχνιδάκια

ή κάτι που κανονικά δεν επιτρέπεται - ένα γλυφιτζούρι, μια σοκολάτα λίγη λίγη. (δεν βλάπτει σαν εξαίρεση κάποια φορά σαν έσχατη μέθοδος)

όχι όμως σαν επιβράβευση απλώς για να έχει ένα κίνητρο να έιναι μαζί σας, και να μην κάνει εξερεύνηση.

όσο πιο μικρά συνηθίζουν πχ να ακούσουν ένα παραμύθι και σε ταξίδια και εξωτερικούς χώρους (πάρκο κ κουβερτούλα) τόσο πιο καλά μπορούν μετά να συγκεντρωθούν και σε ένα τέτοιο χώρο, και να τους δείξετε ένα παραμύθι καινούριο πχ.

θέλουν λίγη εξάσκηση αυτά τα πράγματα, κάθε εξωτερικός χώρος έιναι και κάτι παρα πολύ ενδιαφέρον το παιδί. Βοηθάει πολύ σιγά σιγά να κάνετε και πράγματα που απαιτούν συγκέντρωση.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 5 years later...

Και τί κάνεις όταν το 19 μηνών παιδί σου όταν πάμε σε ξένα σπίτια θέλει να φάει ο,τι δει και το ζητά επίμονα και όλοι ρωτάνε , μήπως είναι νηστικό? Ή αν δει ένα άλλο παιδάκι να τρώει κάτι το θέλει και αυτό? Πως το χειρίζομαι?

zy59p3.png 1UlVp3.png

Διαφημίσεις

εγω νομιζω οτι στην ηλικια του γιου σου εινια φυσιολογικο να θελει να παρει ο,τι βλεπει στο αλλο παιδακι. επισης εισαι τυχερη που θελει να δοκιμαζει φαγητα. ευτυχως και εμενα δοκιμαζει.

τον τροπο που το ζηταει πρπει να επεργαστεις. δηλαδη να του εξηγεις και πριν την επισκεψη και εκεινη την ωρα οτι αν θελει κατι πρεπει να ρωταει τη μαμα, οτι πρπει να το ζηταει ομορφα, και τοι υπαρχει αλλο κεικ ας πουμε για τον ιδιο και δεν πρπει να παρουμε απο το αλλο παιδακι γιατι εκεινο δεν εινια δικο μας.

πιο δραστικα μετρα εινια να μην δωσεις τιποτα, να τον αφησεις να κλαιει και να τον παρεις να φυγετε εφοσον δεν συνεργαζεται καθολου.

επίσης σε αυτή την ηλικία μπορεί να έχει προηγηθεί και μι ασυζήτηση πριν την επίσκεψγ ως προς το τι επιτρέπεται και τι όχι, μπουρου μπούρου θα αρχίσει να τα βάζει στο μυαλουδάκι του

vyLxp3.pngG7Azp3.png

ναι 19 μηνων εινια μικρο. αλλα δεν το λες για να υπακουσει απο το σπιτι ουτε για να τηρησει τα συμφωνηθεντα. το λες για να αρχιζει να προσαρμοζεται και να συνηθιζει.

οπως επισης δεν εινια δυνατον παντα να το παιρνεις και να φευγεις. αλλοτε οι συνθηκες εινια βολικες για να το παρεις και να φυγεις και αλλοτε οχι. μπορει να εχεις μολις φτασει στο ξενο σπιτι και να μην μπορεις να φυγεις, να εισαι υποχρεωμενος να καθισεις γιατι εκτος των αλλων (εκανες τοσο κοπο να ετοιμαστεις συνολικα σαν οικογενεια και να πας) μπορει να παρεξηγηθουν αν φυγεις. μπορει ομως να το πιασει η γκρινια μετα απο 1,5 ωρα οποτε ετσι κι αλλιως θα εφευγες. απλα πρεπει να εχεις στο νου σου εναλλακτικες.

Εμένα η συμπεριφορά του παιδιού μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογική. Τώρα ανακαλύπτει το περιβάλλον του και θέλει να πειραματιστεί. Δεν είναι κακό ούτε ντροπή ένα παιδάκι να ζητήσει να δοκιμάσει κάτι που βλέπει, κακώς αισθάνεσαι άσχημα. Σαφώς και του εξηγείς τί κάνουμε όταν πηγαίνουμε κάπου και όταν ζητάει να φάει κάτι έξω του μιλάς και του εξηγείς και σιγά-σιγά θα το εμπεδώσει και θα το εφαρμόσει όμως δεν χρειάζεται να νιώθεις άβολα, παιδάκι είναι τώρα μαθαίνει κι άσε τους άλλους να λένε.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις

Και τί κάνεις όταν το 19 μηνών παιδί σου όταν πάμε σε ξένα σπίτια θέλει να φάει ο,τι δει και το ζητά επίμονα και όλοι ρωτάνε , μήπως είναι νηστικό? Ή αν δει ένα άλλο παιδάκι να τρώει κάτι το θέλει και αυτό? Πως το χειρίζομαι?

Καλά, αυτοί που ρωτούν αν είναι νηστικό πρέπει να είναι μεγάλες διάνοιες ...

Τι να σας πώ και εγώ νομίζω πως είναι μικρός να καταλάβει αλλά μάλλον θέλει συζήτηση... πχ χτες πήγε με τον άντρα μου μια επίσκεψη και έφαγε όλους τους ξηρούς καρπούς που είχαν και όταν τους απομάκρυναν άρχισε να φωνάζει μαααααααααααααμ πολύ επίμονα... Μόνο για ξηρούς καρπούς, μπισκότα και τσίπς κάνει έτσι, για φαγητό δεν τον νοιάζει. 'Οταν γύρισαν μου λέει ο άντρας μου οτι ένιωσε πολύ άσχημα γιατί όλοι τους κοίταζαν και ο μικρός όλο μαααααμ έλεγε και έτρωγε με τον κίνδυνο να πνιγεί βέβαια. Το ξέρω οτι είναι πολύ νωρίς για ξηρούς καρπούς αλλά ο δικός μου πεθαίνει για αυτά, τι να κάνω? Το ίδιο έκανε και στον παιδίατρο μια μέρα που έφαγε ενός παιδιού όλα τα μπισκότα ενώ σπάνια τρώει μπισκότα... Για το φαγητό μου βγάζει την ψυχή, σπάνια ζηλεύει κάτι, μόνο τα "απαγορευμένα" θέλει..

zy59p3.png 1UlVp3.png