Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αλλάζουμε ρυθμούς...αλλάζουμε ζωή..

Recommended Posts

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες τούτου εδώ του φόρουμ.....αλλάζει η ζωή μου και θέλω κάπου να το πω..κάπου να εκφράσω τους προβληματισμούς μου...τα άγχη....τις αγωνίες μου....τα συναισθήματά μου γενικότερα...και τι καλύτερο απο εσάς φυσικά που μου κρατάτε παρέα τοοοοοοοοσο καιρό...με ακούτε και ενἴοτε με έχετε συμβουλέψει..και επηρεάσει στις αποφάσεις μου.

Λοιπόν..για να μην πολυλογώ...η κουκλίτσα μου...το κοριτσάκι μου το μικρο..ξεκίνησε παιδικό σταθμό απο τη Πεμπτη.Αυτό ήταν απόφαση δική μου κυρίως γιατί πραγματικά δεν αντέχω άλλο στο σπίτι κλεισμένη..και ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ να δουλέψω..να βγω έξω..να δω ανθρώπους...να μπω σε μέσα μεταφοράς..να κυκλοφορήσω..να ΖΗΣΩ!!

Βέβαια...για να μην με πείτε εγωίστρια και εγωκεντρική το έκανα και για το παιδί μου..γιατί ούτε και αυτό αντέχει στο σπίτι να με τρώει όλη μερα στη μούρη...να με τραβάει συνέχεια για να παίξουμε..και γω να του λέω..μίσο λεπτό έχω δουλεία..μισό λεπτό να πλύνω τα πιάτα...μισό λεπτό να μαγειρέψω...κτλ κτλ.Θέλει και αυτό κάπου να εκφράσει την ενεργειά του..να παίξει..να γνωρίσει άλλα παιδάκια..να βγεί λιγάκι απο το χρυσό κλουβί ΜΑΣ!

Ξεκινήσαμε λοιπόν το σχολείο μας..και νομίζω ότι θα πάμε καλά.Έχουμε λίγα κλαματάκια...αλλά θα προσαρμοστούμε που θα πάει...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΜΕ!

Το θέμα είναι ότι βρήκα κιόλας δουλεια! Ξεκινάω Δευτέρα...κανονικό ωράριο 8ωρο..και μια ὠρα μακρυά απο το σπίτι.Αυτό σημαίνει ότι θα φεύγω 8 το πρωι απο το σπίτι..και θα επιστρέφω 6. Η μικρή 2 και μισύ θα επιστρέφει σπίτι..θα τη παίρνει η γιαγιά της όπου και θα την φροντίζει μέχρι να επιστρέψω.Όλα φαινομενικά ωραία και καλά...αλλά εγώ γιατί αισθάνομαι τύψεις και ενοχές ότι εγκαταλείπω το παιδί μου??????????? :cry: Πρέπει να το κάνω???Δεν είναι πολλές οι ώρες που θα λείπω μακρυά της?? Θα μας κάνει καλο?? θα μας κάνει κακό???θα την πληγώσει???θα την επηρεάσει???Τι στο καλό κάνω??? Κάνω καλα που πήρα τέτοια απόφαση??? :cry:

Ξέρω ότι αυτό αργα η γρηγορα θα γινόταν.Δεν γίνεται να κλειστώ μέσα στο σπίτι με το παιδι μου μεχρι αυτο να πάει δημοτικο.Είναι λάθος και για μένα και για εκείνη.Εξάλλου είναι ήδη 2 ετων και 2 μηνών...είναι ώρα να κοινωνικοποιηθεί...να ανεξαρτητοποιηθεί λίγο απο μένα...2 χρόνια δεν την έχω αφήσει ποτέ απο κοντά μου :cry::?

Γιατί αισθάνομαι έτσι??? Ελπίζω να με καταλαβαίνετε..είμαι σίγουρη ότι με καταλαβαίνετε..ευχαριστώ που με ακούτε.. :(

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Διαφημίσεις

αγαπητη ελεπετ νομιζω οτι καλα κανεις κ πηρες τετοια αποφαση.βεβαια αν δεις οτι εν αντεχεις μπορεις να προσαρμοστεις σε πιο μικρο ωραριο.4ωρο πχ.για να βλεπεις κ το παιδακι σου πιο πολυ.δεν μας ειπες ποσο ειναι το μικρουλι σου?line_flow2_beg_39_time_1208577600_text_e720ece5ebe9f3f3effdebe120eceff520e5e9ede1e9.gif

elepet, ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!!!

Φυσικά και θα αισθανεσαι κάπως, δες το όμως αλλιώς... θα κάνεις μια αρχή να ξαναμπεις στην αγορά εργασίας και μπορεί πολύ σύντομα να βρεις κατι άλλο πιο κοντά ή με λιγότερες ώρες...

Ο σταθμός θα της κάνει καλό, σίγουρα θα υπάρξουν δυσκολίες στην αρχή, να είσαι προετοιμασμένη για αυτό. Διώξε τις τύψεις, δεν βοηθούν... ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ... πίστεψέ το!

Και πάλι καλή αρχή σου εύχομαι, όλα να πάνε καλά!!!!

ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.... :D Αν αισθάνεσαι εσύ όμορφα θα το μεταδίδεις και στη μικρούλα σου...Μην έχεις τύψεις...Η εργασία είναι ισορροπία!!!!!!!Εξάλλου είναι προσαρμοστική περίοδος και για τις δυό σας :D ...

Καλή αρχή

an1cCDg0g410030MDAwOGQ0fDAwMDU2NjlkYXxTZSBsYXRyZXlveW1lIGthcmRveWxhIG1hcyE.gif

ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.... :D Αν αισθάνεσαι εσύ όμορφα θα το μεταδίδεις και στη μικρούλα σου...Μην έχεις τύψεις...Η εργασία είναι ισορροπία!!!!!!!Εξάλλου είναι προσαρμοστική περίοδος και για τις δυό σας :D ...

Καλή αρχή

Θα συμφωνήσω απόλυτα... Μη νιώθεις καθόλου άσχημα. Όσο καλύτερα είσαι ψυχολογικά εσύ, τόσο θα το μεταφέρεις στο παιδί και ... ευτυχισμένοι γονείς, ευτυχισμένα παιδιά... :wink:

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Διαφημίσεις

Αχ πόσο σε καταλαβαίνω!Εγώ γύρισα στη δουλειά όταν η μικρή ήταν 2 μηνών :mad: Μην έχεις τύψεις όμως θα αιθάνεσαι κι εσυ καλύτερα σιγά σιγά και η μικρούλα θα προσαρμοστεί και θα κάνει και φίλους στον παιδικό σταθμο :wink:

Elepet καλή αρχή! Πιστεύω ότι ακόμα κι αν δυσκολευτείς θα είναι για καλό! Θετικό ειναι που έχετε και την εφεδρία της γιαγιάς. Όλα καλά θα πάνε!

ssttaa

Πλεονεκτήματα:

1) Η μικρή θα παίζει πλέον με παιδάκια το πρωί

2) Στον παιδικό θα μάθει να τρώει πολλά φαγάκια γιατί υπάρχει ο ανταγωνισμός

3) Θα κάνετε νέες γνωριμίες είτε από πάρτυ που θα σας καλέσουν είτε από γιορτούλες που θα γνωρίζεις εκεί αλλες μαμάδες

4) Η μικρή θα πεθυμήσει τα παιχνίδια της, και έτσι το απόγευμα που θα είναι σπίτι θα τα παίζει με μεγαλύτερη όρεξη

5) Εσύ δεν θα νοιώθεις το ίδιο άγχος να τη βγάλεις έξω βόλτα το απόγευμα ή να την πάς κάπου να παίξει ανεξαρτήτως καιρού, γιατί θα ξέρεις ότι ήδη το πρωί, έχει αλλάξει παραστάσεις.

6) Θα διοχετεύει καλύτερα την ενεργητικότητα της

7) Θα μάθει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα

8 Εσύ όντας πιο ήρεμη και πιο γεμάτη που θα έχεις πλέον μια άλλη ζωή πέρα από την κλεισούρα, θα είσαι και πιο ήρεμη και ορεξάτη απέναντι στο παιδί

9) Ο έξτρα μισθός που θα μπεί στο σπίτι, θα βοηθήσει ώστε να μπορείτε να κάνετε περισσότερα πράγματα, χωρίς άγχος και συνεπώς γονείς χωρίς άγχος= πιο χαρούμενοι γονείς

10) Θα απολαμβάνετε το Σαββατοκύριακο σας, σαν να είναι γιορτή, μια που θα είναι η ευκαιρία σας να περάσετε πολύ χρόνο μαζί!!!

Νομίζω ότι σε κάλυψα, για να μην νοιώθεις τύψεις!!!!Όσο για το πρώτο διάστημα, που είναι αυτό της προσαρμογής, για τα παιδάκια που πάνε στον παιδικό, μην βιαστείς να συμπεράνεις ότι κάνεις κάτι κακό στο παιδί, αν δείς ότι δυσανασχετεί. Ακόμα και στα πιο ωραία πράγματα, θέλουμε χρόνο να προσαρμοστούμε, γιατί η δύναμη της συνήθειας είναι μεγάλη. Ειδικά, όταν αυτή η συνήθεια, αφορά σε άνθρωπο και ειδικά στη μανούλα μας. Αυτό μην σε ρίξει!!!Θα μπεί σε ρέγουλα, και θα μπορέσεις και εσύ να δείς τα παραπάνω πλεονεκτήματα καθαρά, αλλά και η μικρούλα σου να τα χαρεί!!!!

Καλή αρχή στην καινούργια σας ζωή!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

αρχικά να σου ευχηθώ καλή αρχή !!!!!!!!!!!!!

επειτα να σου πώ οτι απο προσωπική πείρα οτι ειναι μεγάλο μειον σε μια δουλεια να ειναι 1 ωρα μακρια.

καταλαβαίνω ομως οτι οι καιροι ειναι δύσκολοι και οι δουλειες ακόμα πιο δύσκολες......

Θα σου συνηστουσα να πήγαινες στη δουλεια και να ειχες και στο νου σου για καμια δουλεια πιο κοντά και πιθανόν και πιο λιγο ωράριο.

Γιατι απο πειρα παλι.....στην αρχή, οταν εχεις καιρο να δουλέψεις, σου αρέσει και τα βρήσκεις και ολα ιδανικά.

Αργοτερα όμως θα δεις οτι η κουραση ειναι μεγάλη και το παιδί σου σε εχει αναγκη.

Γιατι και εμένα η μητερα μου δουλευε και δεν μου έλειψε τιποτε οταν ήμουν μικρή αλλα τελικά τα χρόνια περασαν και μου έμεινε για αναμνηση παιδικών χρονων τις ωρες που περίμενα να γυρίσει η μαμα.

Θεωρώ οτι για μια γυναίκα ενα ωράριο μεχρι το μεσημέρι γύρω στις 2, ειναι το ιδανικό, ετσι ώστε να εχει χρονο να περιποιηθει και τον εαυτό της και το σπιτι και να εχει χρονο με τα παιδιά της.

και παλι σου ευχομαι οτι καλυτερο για σενα και την οικογένεια σου

Κάθε αλλαγή είναι για καλό αν έτσι το δεις και το πιστέψεις. Πίστεψέ το.¨Ολα καλά θα πάνε! Καλή προσαρμογή.

494405eokt4hy9fq.gif

αυτή η εικόνα μου φάνηκε τοσο αντιπροσωπευτική της αλλαγής..

Διαφημίσεις

Θα σου συνηστουσα να πήγαινες στη δουλεια και να ειχες και στο νου σου για καμια δουλεια πιο κοντά και πιθανόν και πιο λιγο ωράριο.

Όσο γι'αυτό που λέει η Μελίνα, συμφωνώ. Παρόλο που θα πάς στη δουλειά αυτή που βρήκες, έχε το νού σου, μήπως βρείς κάτι που να γυρίζεις αν όχι στις 2, αλλά ίσως στις 4, σαν εξάωρο δηλαδή! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Καλημέρα και καλή αρχή!!

Πιστεύω ότι έκανες πολύ καλά, αν και είναι φυσιολογικό να νιώθεις τύψεις και να σκέφτεσαι αν κάνεις το καλύτερο για το παιδί σου.

Επέστρεψα στη δουλειά μου όταν ο γιος μου έγινε 13 μηνών - τελείωσε η άδειά μου - και αλλάξανε πολλά. Πρώτα πρώτα μου έκανε εμένα καλό. Είδα νέους ανθρώπους, αντάλλασα κουβέντες, ξέφυγα απο το σπίτι. Και όλα αυτά είχαν αντίκρυσμα και στο μικρό μου.

Στην ηλικία του το παιδάκι σου θέλει άλλα παιδάκια για να παίζει. Πιστεύω ότι ο παιδικός σταθμός θα του κάνει πολύ καλό. Βλέπω τον δικό μου που τον έχω ακομα σπίτι με γυναίκα πόσο χαίρεται όταν συναντάει άλλα παιδάκια. Μέχρι που σκεφτόμουνα ότι έπρεπε να τον έχω πάει από μικρότερο σε παιδικό (θα πάει από Σεπτέμβριο).

Καλή αρχή, λοιπόν, και καλή σταδιοδρομία.

Όσον αφορά την ώρα για να πας στη δουλειά, έχει και σημασία πως πηγαίνεις. Εγώ, π.χ. που πηγαίνω με το τρένο κι ας κάνω 45 λεπτά σύνολο (μαζί με περπάτημα) δεν προβληματίζομαι γιατί δεν πέφτω σε κίνηση κλπ.

ZS95p3.png  hcT0p3.png

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙA που βρηκες τοσο γρηγορα δουλεια και καλη αρχη...

Πρεπει να σου πω οτι κατανοω τους προβληματισμους σου αλλα χαιρομαο πολυ για σενα που πηρες αποφαση να αλλαξεις τη ζωη σου γιατι τελευταια δεν ησουν καλα απ οσο θυμαμαι οταν μιλουσαμε στο chat.Εχεις αναγκη αυτη την αλλαγη και ειμαι σιγουρη οτι θα κανει καλο και στη σχεση σου με το παιδι και στη σχεση σου με τον αντρα σου.

Οι τυψεις που νιωθεις ειναι αυτες που ειχαμε ολες οταν γυρισαμε στη δουλεια απλως εσυ πιστευεις οτι ειχες επιλογη να μην το κανεις και δυσκολευεσαι λιγο παραπανω.

Εγω πιστευω οτι μια ισορροπημενη,ηρεμη και γεματη μανα και γυναικα μπορει να ανταποκριθει καλυτερα στους ρολους της ακομα και αν κουραζεται παραπανω.Εφοσον λοιπον ενιωθες την αναγκη να το κανεις θα σου βγει σε καλο.

Σου ευχομαι καλη δυναμη και καλη επιτυχια στη δουλεια σου

hGbPp3.png

Σας ευχαριστω όλες για τα ενθαρυντικα σας λόγια και τα θετικά μηνύματα.Τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενα.Δυστυχώς σήμερα το πρωί που σηκώθηκα για να πάω στη δουλειά...και σήκωσα και τη μικρή να πάει παιδικό διαπίστωσα ότι έβραζε στο πυρετό :shock: ....φυσικά δεν μπορούσα να φύγω και έκατσα μαζί τη.Στη δουλειά εννοείται ότι δεν το δέχτηκαν ότι η μικρη ήταν αρρωστη και γι αυτο δεν θα πήγαινα και έτσι πάει και η δουλεια.Ψάχνω για άλλη..αν και το βλέπω να κρατάει τη μικρή η πεθερά μου μια και καλή γιατί αρρωσταίνει συνέχεια στους παιδικους.

Σιγά να μην ήταν τόσο ιδανικά όσο τα φανταζόμουν.Η μικρή σχολείο῎...εγω δουλεια.Δεν πειράζει..το παιδί να είναι καλά που ψήνεται όλη μερα στο πυρετό και εγω θα βρω την άκρη.

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Διαφημίσεις

Περαστικά στη μικρή σου elepet!

Μην απογοητεύεσαι! Θα μπείτε στους νέους ρυθμούς. Πιστεύω οτι ο παιδικός κάνει καλό στα παιδιά, τα κοινωνικοποιεί και τα βγάζει απο τη μονοτονία του σπιτιού- θα αρρωστήσει αλλά θα συνηθίσει, καλή συνέχεια!

ελεπετ μου καταρχην δε προλαβα να σου πω καλη αρχη και να μη νοιωθεις τυψεις...

τωρα μη σε παιρνει απο κατω!!!! θα γινει καλα η μικρουλα σου! απλα μη το ξεκινησεις αποτομα! καθε αλλαγη θελει το χρονο της! πρωτα ο παιδικος σιγα σιγα, να προσαρμοστει το κοριτσακι σου και μετα η δουλεια! οχι κ τα δυο μαζι! μη το σταματησετε το παιδικο! οταν γινει καλυτερα ξανα απο την αρχη! και οταν δεις οτι ολα εχουν βρει τους ρυθμους τους ψαξε για δουλεια!

μη σε παρει απο κατω!!!!

keep on going!!!

αντε βρε σκασε το χαμογελο!!! :D:D:D

Κατ' αρχην δεν πειραζει, θα ψαξεις και θα βρεις κατι αλλο, μην στενοχωριεσαι, τωρα πρωτευει να αναρρωσει η μικρουλα σου...

Κι εμενα γνωμη μου θα ηταν να μην τη σταματησεις απο τον παιδικο.. Μπορει η κορουλα σου να ειναι λιγο περισσοτερο επιρρεπης στις ιωσουλες, αφου αν θυμαμαι καλα την ειχες ξαναγραψει παιδικο και τη σταματησες γι' αυτον τον λογο, αλλα πιστευω οτι η φετινη χρονια θα ειναι η δυσκολη, του χρονου θα ειναι πιο ευκολα τα πραγματα...

Κι εγω στην αρχη φετος οταν εγραψα τη δικη μου στον παιδικο, δεν με ανησυχησαν οι αρρωστιες, γιατι δοξα τω θεω μονο μοα φορα μεχρι τωρα αρρωστησε με πυρετο, αλλα η αντιδραση της, μεχρι που σκεφτομουν να την σταματησω γιατι αντιδρουσε, δεν ετρωγε και ειχε αλλαξει πολυ η συμπεριφορα της...

Ευτυχως εκανα υπομονη και τωρα η μικρη περναει ωραια εκει, της αρεσει, εχει ξεκολλησει απο τη γιαγια που ηταν αυτοκολλητες μεχρι τωρα και γενικα ειμαι ευχαριστημενη με το αποτελεσμα...

Ολα θα πανε καλα, θα το δεις :wink:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

ελεπετ μου καταρχην δε προλαβα να σου πω καλη αρχη και να μη νοιωθεις τυψεις...

τωρα μη σε παιρνει απο κατω!!!! θα γινει καλα η μικρουλα σου! απλα μη το ξεκινησεις αποτομα! καθε αλλαγη θελει το χρονο της! πρωτα ο παιδικος σιγα σιγα, να προσαρμοστει το κοριτσακι σου και μετα η δουλεια! οχι κ τα δυο μαζι! μη το σταματησετε το παιδικο! οταν γινει καλυτερα ξανα απο την αρχη! και οταν δεις οτι ολα εχουν βρει τους ρυθμους τους ψαξε για δουλεια!

μη σε παρει απο κατω!!!!

keep on going!!!

αντε βρε σκασε το χαμογελο!!! :D:D:D

Ακριβώς αυτό θα κάνω..σιγά σιγά...είναι λάθος να ξεκινάς 2 προσαρμογές μαζί...το έχουμε μάθει αυτό πια.Όπως ισχύει για τα μικρά ΄ετσι λογικά ισχύει και για μας!

A3Oip2.png

MzPrp2.png