Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΥΓΡΟ ΣΤΟ ΑΦΤΙ - ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ


Recommended Posts

Καλησπέρα!!

 

Έχω μεγάλο πρόβλημα με τη μικρή μου. Έχει πάει σταθμό φέτος από τον Ιανουάριο και δεν έχουμε σταματήσει μέρα να αρρωσταίνουμε. Έπαθε κάποιες ωτίτιδες εντομεταξύ και έχει υγρό στο αφτί που δε λέει να φύγει. Πήγαμε σε ΠαιδοΩΡΛ και μας είπε ότι επειδή έχει μείνει πολύ καιρό το υγρό στο αφτί (4μήνες) και δε λέει να φύγει ίσως χρειαστεί να κάνουμε παρακέντηση. Μας είπε να σταματήσει η μικρή το σταθμό για να σταματήσει να αρρωσταίνει και να μπορέσουμε να δούμε επιτέλους τι γίνεται με το αφτί. Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ γιατί αν κάνει παρακέντηση θα της την κάνουν χωρίς νάρκωση οπότε θα γανιάξει το κακόμοιρο και επίσης θα έχει πληγή στο αφτάκι οπότε πάνε και τα μπάνια το καλοκαίρι. Και αναρωτιέμαι: Δε λένε ότι τα μπάνια κάνουν καλό σε αυτές τις περιπτώσεις? Γιατί καλοκαιριάτικά να υποβάλω το παιδί μου σε αυτή τη διαδικασία? Μήπως να του έκανα κανονικά τα μπανάκια και από Σεπτέμβρη να βλέπαμε? Έχω προβληματιστεί πάρα πολύ. Τώρα την έχω σταματήσει σταθμό.

Επίσης ο ΩΡΛ μας είπε ότι έχει κρεατάκια και ίσως αργότερα τα βγάλουμε. Μας είπε ότι μπορεί να ταλαιπωρούμαστε μέχρι τα 4!!! Και σκέφτομαι: Μήπως τελικά να βρω μια γυναίκα και να κρατήσω το παιδί σπίτι μέχρι τα 3,5 να γλιτώσει? Και θα γλιτώσει όντως? Μήπως τελικά κάνω κακό στο παιδάκι μου που το έχω στείλει τόσο νωρίς στο σταθμό? Υπάρχει καμία μαμά με ανάλογη εμπειρία να μου δώσει τα φώτα της?

azHYp2.png

 

vwuep3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημερα,

 

οι γνωσεις μου ειναι περιορισμενες αλλα σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου περαστικα στην μπουμπου σου!

Το μονο που ξερω ειναι οτι μου εχουν πει ολοι οι φιλοι που στελνουνε τα παιδακια τους παιδικο οτι 'αμα καταφερει το παιδι σου να παει 5 μερες συνεχομενες παιδικο χωρις να αρρωστησει εγω θα σου παρω Ferrari...' οποτε καταλαβαινεις οτι στους παιδικους τα μικροβια πρεπει να κανουνε παρτυ.

Μηπως πρεπει να δεις την θετικη μερια και να μην ανησυχεις για τα μπανακια σας? Δες ας πουμε οτι τα παιδια συνηθως μετα απο τετοια κρυωματα γινονται πιο δυνατα και ανθεκτικα... ????

Αυτες ειναι καθαρα προσωπικες σκεψεις και ισως και αφελης!!!

 

Πανος

.png

v3ywp3.png

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση!!!

 

Κι εγώ τόσο καιρό αυτό λέω , ότι θα γίνει πιο δυνατή αλλά τώρα τελευταία έχω αρχίσει να αμφιβάλλω. Θα γίνει ή θα έχει ευαισθησία στα πάντα? Λένε ότι αν πάθεις κάποια αρρώστια μικρός μετά έχεις ευαισθησία. Και τελικά αξίζει τον κόπο να κινδυνεύει και να ταλαιπωρείται τόσο το παιδί?

Και το λυπάμαι πολύ το κακόμοιρο γιατί του αρέσει τόσο πολύ στο σταθμό που κάθε πρωί φωνάζει "Σχολείο!"

azHYp2.png

 

vwuep3.png

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή Βέρα

 

Όπως καταλαβαίνω η μικρή σας παρουσιάζει ορώδη μέση ωτίτιδα. Η μορφή αυτή ωτίτιδος οφείλεται σε ανεπάρκεια της ευσταχιανής σάλπιγγας ενός μικρού σωλήνα που οδηγεί αέρα από τον φάρυγγα στο μέσο αυτί πίσω από το τύμπανο. Από την εμπειρία μου και την εκπαίδευσή μου η αρχική αντιμετώπιση είναι φαρμακευτική και κατόπιν χειρουργική με τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού. Ενδείξεις χειρουργικής αντιμετώπισης αποτελούν η βαρηκοία αγωγιμότητος με καθυστέρηση ομιλίας και οι υποτροπιάζουσες ωτίτιδες. Η παρακέντηση χωρίς αναισθησία θα είναι σημαντικά δύσκολη αφού το παιδί δεν μπορεί να συνεργαστεί. Όσον αφορά τις διακοπές και τον παιδικό θα τα συνέχιζα και τα δυό αφού είναι τόσο απαραίτητα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας!

 

Η μικρή φαίνεται να ακούει καλά και μιλάει αρκετά (για την ηλικία της πάρα πολύ καλά). Ωτίτιδες πάθαμε 3 οξείες που αντιμετωπίστηκαν με αντιβίωση απλά το υγρό παραμένει εδώ και 4 μήνες και αυτό είναι που προβληματίζει το γιατρό για τυχόν παρενέργειες.

 

Το ξέρω ότι η μικρή δε θα συνεργαστεί για παρακέντηση και επίσης αν το καταφέρει ο γιατρός θα είναι μια εξαιρετικά επώδυνη εμπειρία για αυτήν που θα ήθελα να αποφύγω. Γι' αυτό έλεγα μήπως τώρα που είναι καλοκαίρι και που δε θα είναι το παιδί στο σταθμό και που θα κάνει μπάνια μήπως τελικά όλα αυτά βοηθήσουν να αποροφηθεί το υγρό. Μήπως δηλαδή να περίμενα μέχρι το Σεπτέμβριο ή υπάρχουν σοβαρά ρίσκα για το παιδί αν το κάνω?

azHYp2.png

 

vwuep3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αγαπητή Βέρα

 

Μπορείτε να περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί το υγρό αφού ικανοποιούνται οι συνθήκες που σας ανέφερα. Ζητήστε από το γιατρό σας φαρμακευτική αγωγή για την διάνοιξη της ευσταχιανούς σάλπιγγας που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα. Παράλληλα προμηθευτείτε την οικονομική συσκευή Otovent από το φαρμακείο που θα βοηθήσει στον αερισμό του μέσου αυτιού της μικρής.

 

Καλό Καλοκαίρι

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει φαρμακευτική αγωγή για τη διάνοιξη της ευσταχιανούε σάλπιγγας??? Και γιατί κανένας παιδοωρλ δε μου το έχει πει παρά μόνο μου δίνουν αντιβιώσεις??

Και η συσκευή Otovent τι ακριβώς είναι? Πρώτη φορά το ακούω. Μου κάνει εντύπωση γιατί έχω συμβουλευτεί 3 παιδιάτρους και 2 ΩΡΛ για το συγκεκριμένο πρόβλημα ...

 

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

azHYp2.png

 

vwuep3.png

Link to comment
Share on other sites

Η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία συνιστά απλή παρακολούθηση στα περιστατικά ορώδους ωτίτιδος σαν επακόλουθο οξεία μέσης ωτίτιδος και ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει βαρηκοία ή δομική βλάβη του τυμπάνου και του μέσου αυτιού.

 

Η ίδια εταιρεία δεν συνιστα τη χρήση αντιισταμινικών και αποσυμφορητικών παρόλο που δοκιμάζονται σε μας σαν συντηρητική αγωγή αναμονής.

 

Η συσκευή Otovent αποτελείται από ένα επιστόμιο με το οποίο το παιδί προσπαθεί να φουσκώσει ένα μπαλόνι φυσώντας αέρα από τη μύτη. Φαίνεται ότι βοηθά στη διάνοιξη της ευσταχιανούς σάλπιγγας, τον επαρκή αερισμό του μέσου αυτιού και την παροχέτευση των εκκρίσεων. Διαβάστε εδώ τις οδηγίες http://health.nytimes.com/health/guides/disease/otitis-media-with-effusion/treatment.html

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή η φαρμακευτική αγωγή για διάνοιξη της ευσταχιανούς σάλπιγγας είναι με αντισταμινικά-αποσυμφορητικά? Γιατί και εμάς η παιδίατρος μας έχει δόσει τώρα το aerius (επειδή έχει και βήχα) και παλαιότερα το zirtek.

 

Με τη συσκευή δε νομίζω να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι γιατί η μικρή είναι μόλις 18μηνών και δε νομίζω να μπορέσει να φυσήξει με τη μύτη!!!

 

Πάντως από ότι κατάλαβα η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία δε συστήνει παρακέντηση στην περίπτωση μου αλλά απλή παρακολούθηση. Σωστά?

 

Πάντως και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σας και τη βοήθειά σας!!

azHYp2.png

 

vwuep3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αγαπητή βέρα,

 

Δεν είμαι γιατρός αλλά θα ήθελα να σου αναφέρω την δική μου περίπτωση.

Η κόρη μου είναι τώρα 11 ετών. Από μικρή ταλαιπωρείται με συνεχείς ωτίτιδες, σπασίματα τυμπάνων, τρομερό πόνο στα αυτιά, βράδια χωρίς ύπνο. Φτάσαμε κάποια στιγμή να χάσει την ακοή της κατά 70%. Εκεί καταλάβαμε ότι έπρεπε να κάνουμε παρακέντηση. Και την κάναμε αλλά με ολική νάρκωση γιατί ήταν μόλις 3.5 ετών! Δεν μας είχαμε προτείνει καν να γίνει χωρίς νάρκωση. Ολα πήγαν πολύ καλά και σε 2-3 ημέρες φύγαμε από το νοσοκομείο. Από εκείνη τη στιγμή οι πολλές ωτίτιδες σταμάτησαν. Την βουτάγαμε συνέχεια και την θάλασσα όπως μας είχανε πει. Και το πολύ να είχαμε 1 ωτίτιδα το χρόνο το πολύ. Στα 7 της χρόνια εντελώς τυχαία μέσα σε 2 ώρες (από την στιγμή που την έπιασε πόνος) χωρίς να έχει κάποιο προηγούμενο σύμπτωμα της έσπασε το τύμπανο και όταν την είδε γιατρός μας είπε ότι αυτό που έσπασε δεν έχει πρόβλημα αλλά το άλλο που ούτε καν πονούσε, γιατί είχε μείνει υγρό με την μορφή ζελέ. Τότε μας έδωσε το otovent! Και ήταν πριν φύγουμε για διακοπές καλοκαιρινές. Οι συμβουλές του ήταν να την βουτάμε στη θάλασσα, να χρησιμοποιεί μέχρι τον Σεπτέβρη την συσκευή και μετά θα την έβλεπε αν χρειάζονταν εγχείρηση. Και όλα πήγαν πολύ καλά! Αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσετε, θέλει όμως υπομονή και επιμονή. Δεν θα καταφέρει να φουσκώσει με την μύτη αμέσως το μπαλόνι αλλά με λίγη εξάσκηση θα τα καταφέρει. Είμαι σίγουρη. Μπορεί να το πάρει ως παιχνίδι στην ηλικία που είναι.

 

Αν θέλεις άλλες πληροφορίες στείλε μου πμ.

Link to comment
Share on other sites

Sophiesch ευχαριστώ για την απάντηση αλλά στο site που έχει πληροφορίες για την Otovent λέει νομίζω ότι από 3ών χρονών και πάνω μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν. Η μικρή μου είναι 18μηνών. Ακόμα δε μπορεί να φυσήξει τη μύτη της, πώς θα μπορέσει να φυσήξει στο μπαλόνι?

 

Εσείς δλδ πόσο καιρό είχατε υγρό στο αφτί στα 3,5 μέχρι να κάνετε παρακέντηση? Εμείς έχουμε 4 μήνες. Τώρα η ακοή της αποκαταστάθηκε?

azHYp2.png

 

vwuep3.png

Link to comment
Share on other sites

Βερα καλησπερα και απο μενα ο γιος μου το δεκεμβριο φετος εκανε επεμβαση σωληνακια και κρεατακια μαζι ο λογος ηταν οι πολυ συχνες ωττιτιδες και η συνεχης αντιβιωση που με κανανε να επιμενω στον ωρλ να κανουμε την επεμβαση εμεις βεβαια ημασταν περιπτωση γιατι ο μικρος ειχε μαζεψει τοσο πολυ υγρο κατι που δεν φαινοταν ανησυχητικο κατα τον γιατρο αλλα τελικα στην επεμβαση φανηκε πως το ενστικτο μου ηταν αυτο που τον εσωσε γιατι ειχε φτασει το υγρο ως το κοκκαλο πισω και θα παθαιναμε ανεπανορθωτη ζημια απο τοτε εχει ποσους μηνες με τα σωληνακια δεν εχει κανει ξανα καμια ωττιτιδα ο γιος μου ειναι τωρα 2,5 χρονων αν θες οτιδηποτε να σου πω παραπανω η να σε βοηθησω σε κατι στειλε μου πμ

Link to comment
Share on other sites

Εχεις απόλυτο δίκιο ότι δεν μπορεί να φυσήξει το μπαλόνι σ' αυτή την ηλικία. Ισως πέρασαν πολλά χρόνια και έχω ξεχάσει τα παλιά. Η κόρη μου ακούει μια χαρά (όσον αφορά τα αυτιά), αλλά δεν με ακούει από άλλη πλευρά (πολύ ανυπάκουη). Αν και την τελευταία φορά που έσπασε το τύμπανο ο γιατρός είπε ότι η τρύπα ήταν μεγάλη και δεν ήξερα αν θα είχε επούλωση. Τελικά ακόμη και ο γιατρός απόρρησε. Ούτε που την εβλεπε!

Μην ανησυχήσεις αν το παιδί δεν ακούει, είναι προσωρινό. Εμείς δεν έχουμε κάνει επέμβαση κρεατάκια ή σωληνάκια. Ο γιατρός μας σύστησε μόνο υπομονή. Και πολλές πολλές βουτιές.

 

Καλό κουράγιο και καλά μπάνια. Πρόσεξε μόνο να μην πάρει από φόβο τις βουτιές...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Χτες πήγαμε σε άλλον ωρλ και μας είπε να μην ανησυχούμε για το υγρό. Θα φύγει σιγά σιγά τώρα το καλοκαίρι που θα σταματήσει να αρρωσταίνει και θα καθαρήσει η μυτούλα. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μας είπε και δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργεί το υγρό τους πυρετούς ή να μας κάνει ανεπανόρθωτες ζημιές. Μας είπε όμως να τα ξαναπούμε το Σεπτέμβριο. Thessalonikia επειδή με προβλημάτισες με τη δικιά σας περίπτωση ... τι δηλαδή μπορεί να παθαίνατε αν δεν κάνατε την επέμβαση? Μήπως κινδυνεύουμε κι εμείς? Πόσο καιρό είχε μείνει το υγρό στο αυτί? Μήπως είχε και πύον?

azHYp2.png

 

vwuep3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Βρε κορίτσια τί γίνεται με αυτό το θέμα;; Εμείς μετά απο 4 απανωτές οτίτιδες, και όταν λέω απανωτές εννοώ οτι σταματάγαμε αντιβίωση Σάββατο βράδι και Κυριακή βράδι το αυτί ήταν πάλι γεμάτο υγρό, πήγαμε σε ΩΡΛ ο οποίος μετά απο παρακολούθηση 2 εβδομάδων, κατα την διάρκεια των οποίων πάθαμε κι άλλη οτίτιδα (στα μισά της θεραπείας), μας έβαλε σε χημειοπροφύλαξη. Αυτό το είχε προτείνει και η παιδίατρος καθώς οι οτίτιδες ήταν απανωτές και δεν μπορούσαμε να κάνουμε και τα εμβόλια απο τον Σεπτέμβρη.......Το παιδί πριν την θεραπεία δεν άκουγε και δεν έτρωγε καλά. Φυσικά σταματήσαμε τον παιδικό! Σε 1 εβδομάδα τελειώνει και αυτή η θεραπεία και μετά θα την παρακολουθήσει πάλι και ίσως χρειαστεί σωληνάκι. Αυτό το σωληνάκι μένει για πάντα μέσα στο αυτί;; Συγνώμη αν είναι χαζή ερώτηση αλλά ο γιατρός δεν επεκτάθηκε για να μην μας αγχώσει και έχω μείνει με την απορία. Σίγουρα θα χειρουργήσουμε κρετάκια σε 1 χρόνο, η μικρή είναι 19 μηνών τώρα και ούτε 10 κιλά και αυτό οφείλεται στο οτι την ενοχλούν τα κρεατάκια και αναπνέει απο το στόμα και δεν μπορέι να φάει σωστά. Έχω αρχίσει να ανησυχώ..... Βέβαια 2 βδομάδες τώρα ακούει μια χαρά και μιλάει σιγά σιγά κάθε μέρα περισσότερο και πάχυνε και λίγο αλλά φοβάμαι οτι αν σταματήσουμε την θεραπεία θα αρχήσει πάλι τα ίδια.Εσείς μετά απο 1 χρόνο πώς είστε;;;

[I][B][COLOR=Magenta]Οι αγάπες μου, η Ζωή μου όλη!!!![/COLOR][/B][/I]
Link to comment
Share on other sites

ΒΕΡΑ ειχα ακριβώς το ιδιο προβλημα για ενα ολοκληρο 6μηνο. ωτιτιδες 3 καθε μηνα και καθε μερα αντιβιωση για 6 μηνες. μας ειπαν και εμας για παρεκεντηση αλλα επειδη ακομη και ετσι κανεις δεν σου διασφαλιζει οτι δεν θα επανελθει ξεκινησαμε ομοιοπαθητικη. σωθηκαμε χωρις επεμβασεις και φαρμακα. ξερω οτι πολλοι θα μπουν να γραψουν αρνητικα για αυτο δεν θα επιμεινω. η δικη μου παντως εδω και 2 χρονια εχει παθει μολις 3 ωτιτιδες και η τελευταια πριν λιγες μερες που την περασε στο ποδι μια μερα. πηρα μια ομοιοπαθητικη καψουλα ξανα και τελος. δεν εχεις τιποτα να χασεις μονο να κερδισεις....

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Link to comment
Share on other sites

ΒΕΡΑ ειχα ακριβώς το ιδιο προβλημα για ενα ολοκληρο 6μηνο. ωτιτιδες 3 καθε μηνα και καθε μερα αντιβιωση για 6 μηνες. μας ειπαν και εμας για παρεκεντηση αλλα επειδη ακομη και ετσι κανεις δεν σου διασφαλιζει οτι δεν θα επανελθει ξεκινησαμε ομοιοπαθητικη. σωθηκαμε χωρις επεμβασεις και φαρμακα. ξερω οτι πολλοι θα μπουν να γραψουν αρνητικα για αυτο δεν θα επιμεινω. η δικη μου παντως εδω και 2 χρονια εχει παθει μολις 3 ωτιτιδες και η τελευταια πριν λιγες μερες που την περασε στο ποδι μια μερα. πηρα μια ομοιοπαθητικη καψουλα ξανα και τελος. δεν εχεις τιποτα να χασεις μονο να κερδισεις....

 

Μα κι εμείς το ίδιο κάναμε τελικά. Μετά από το καλοκαίρι του 2009 που πήγαμε στον ΩΡΛ την πήγα σε ομοιοπαθητικό και ενισχύσαμε το ανοσοποιητικό της και πέρσυ και φέτος τίποτα ... μόνο μυξούλες!

azHYp2.png

 

vwuep3.png

Link to comment
Share on other sites

Μα κι εμείς το ίδιο κάναμε τελικά. Μετά από το καλοκαίρι του 2009 που πήγαμε στον ΩΡΛ την πήγα σε ομοιοπαθητικό και ενισχύσαμε το ανοσοποιητικό της και πέρσυ και φέτος τίποτα ... μόνο μυξούλες!

Και πώς το κάνατε αυτό; Σας έστειλε ο γιατρός εκεί ή το ψάξατε μόνες σας;; Βρε κορίτσια οτι είναι καλύτερο για το παιδί να το κάνω. Σήμερα πήγαμε πάλι στην παιδίατρο και μας είπε οτι το υγρό υπάρχει αλλά το αυτί είναι σε αρκετά καλή κατάσταση! Τι να κάνω; Σε μια βδομάδα τελειώνει η χημειοπροφύλαξη και φοβάμαι οτι θα έχουμε πάλι τα ίδια! Να πάω για παρακέντηση ή να κάνω κι εγώ οτι κι εσείς; Μα να έχει ακόμα υγρό μετά απο 1 μήνα συνεχόμενη αντιβίωση;;; Είμαι να σκάσω.....

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!

[I][B][COLOR=Magenta]Οι αγάπες μου, η Ζωή μου όλη!!!![/COLOR][/B][/I]
Link to comment
Share on other sites

Και πώς το κάνατε αυτό; Σας έστειλε ο γιατρός εκεί ή το ψάξατε μόνες σας;; Βρε κορίτσια οτι είναι καλύτερο για το παιδί να το κάνω. Σήμερα πήγαμε πάλι στην παιδίατρο και μας είπε οτι το υγρό υπάρχει αλλά το αυτί είναι σε αρκετά καλή κατάσταση! Τι να κάνω; Σε μια βδομάδα τελειώνει η χημειοπροφύλαξη και φοβάμαι οτι θα έχουμε πάλι τα ίδια! Να πάω για παρακέντηση ή να κάνω κι εγώ οτι κι εσείς; Μα να έχει ακόμα υγρό μετά απο 1 μήνα συνεχόμενη αντιβίωση;;; Είμαι να σκάσω.....

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!

 

Εγώ δεν αγνόησα παιδίατρο και ΩΡΛ για να πάω στον ομοιοπαθητικό. Πήγα σ' έναν ΩΡΛ του Παίδον καταπληκτικό που δε μου είπε ούτε για παρακέντηση, ούτε δίνει εύκολα φάρμακα και ακολούθησα τις οδηγίες του. Στον ομοιοπαθητικό πήγα με δικιά μου πρωτοβουλία μόνο για ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

azHYp2.png

 

vwuep3.png

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν αγνόησα παιδίατρο και ΩΡΛ για να πάω στον ομοιοπαθητικό. Πήγα σ' έναν ΩΡΛ του Παίδον καταπληκτικό που δε μου είπε ούτε για παρακέντηση, ούτε δίνει εύκολα φάρμακα και ακολούθησα τις οδηγίες του. Στον ομοιοπαθητικό πήγα με δικιά μου πρωτοβουλία μόνο για ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Κοπέλα μου αν δεν σε πειράζει θα μου στείλεις το όνομά του με πμ;;; 1000ευχαριστώ!!!

[I][B][COLOR=Magenta]Οι αγάπες μου, η Ζωή μου όλη!!!![/COLOR][/B][/I]
Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Εχουμε υγρο στο αυτι εδω και 2 μολις μερες, και ενας ΩΡΛ μου εγραψε βαρια αντιβιωση για την μικρη και τον μεγαλο και σε εμενα εκτος απο αντιβιωση, και κορτιζονη σε χαπια!!! Εδω ακουω για 3 και 4 μηνες αναμονη, θορυβηθηκα, εχει συστησει σε καμμια σας κορτιζονη για τετοιο συμπτωμα? Εχει χιλιες δυο παρενεργειες! Να σημειωσω οτι ουτε πυρετο δεν εχω σημερα, εχω μπουκωμα και βουλωμενα αυτια και λιγη...κουφαμαρα....

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...