Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Xριστουγεννιάτικα Μπισκότα


Rosalita

Recommended Posts

Έχει κανείς καμιά καλή και εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε με τον μικρό μας μπισκοτάκια τώρα τα χριστούγεννα? Όλο αγοράζω διάφορα γιατί πότε πότε θέλει κανα μπισκότο, αλλά καλό θα ήταν τώρα το Σαββ/ριακό να φτιάξουμε μαζί. Θα πάρω και διάφορα σχεδιάκια χριστουγεννιάτικα καλούπια. Νομίζω θα του αρέσει!!! Να μυρίσουν και λιγάκι Χριστούγεννα! Θα κάνω βέβαια και λίγα μελομακάρονα...Αλλά δύσκολα θα τα κάνουμε μαζί μετο υιο!! :)

5Aqjp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 54
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

δες την πρώτη συνταγή στην κατηγορία διατροφή,

 

http://parents.org.gr/food

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Τελεια φαίνονται!!!Θα τα κάνουμε μαζί με τον γιό μου γιατί είδε σε ένα βιβλίο και μου είπε να φτιάξουμε!Οπότε θα είναι μια υπέροχη στιγμή και για τους ΄δυο μας!!!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δεν ξέρω αν σας αρέσουν τα γερμανικά χριστουγεννιάτικα lebkuchen. Εγώ τρελαίνομαι! Βρήκα μερικές συνταγές και σας τις παραθέτω! Δεν πρόλαβα ακόμη να τα φτιάξω για να σας πω εντυπώσεις...

Χριστουγεννιάτικα γεμιστά μπισκότα με μέλι

250 gr. Μέλι

100 gr. Ζάχαρη

½ κουταλάκι κανέλλα

1 πρέζα γλυκάνισο

½ κουταλάκι γαρύφαλλο

1 πρέζα λουλούδι μοσχοκάρυδου

1 πρέζα κάρδαμο

½ κουταλάκι τζίντζερ

500 gr. Αλεύρι

2 Αυγά

5 κ.σ. Λάδι

15 gr. Σόδα

Μαρμελάδα κατά βούληση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.

Όταν λειώσει η ζάχαρη αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Ζυμώνουμε τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για

μερικές ώρες. Απλώνουμε σε χοντρό φύλλο και κόβουμε

χριστουγεννιάτικα σχέδια με κουπ-πατ (ή με ένα ποτήρι) εις

διπλούν. Ενώνουμε τα δύο μέρη με μαρμελάδα, την οποία ΔΕΝ

αραιώνουμε με τίποτα γιατί θα μπεί στο φούρνο.

Ψήνουμε στους 200°C για 10 λεπτά.

Μπορούμε να τα σκεπάσουμε με ένα γλάσσο ζάχαρης ή με κουβερτούρα.

 

 

Μπισκότα με τζίντζερ

250 g ζάχαρη

½ κουταλάκι βανίλλια

300 g αλεύρι

1 πακετάκι μπέικιν πάουντερ

150 g αλεσμένα φουντούκια

3 κουταλιές κακάο

1 κουταλάκι κανέλλα

1/2 κουταλάκι γλυκάνισο

1 κουταλάκι γαρύφαλλο

½ κουταλάκι λουλούδι μοσχοκάρυδου

½ κουταλάκι κάρδαμο

1½ κουταλάκι τζίντζερ

ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

250 ml γάλα

150 g βούτυρο

3 κουταλιές μέλι

4 αυγά

 

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα μυρωδικά, το αλεύρι, το μπέικιν

πάουντερ, τα φουντούκια και το κακάο. Ζεσταίνουμε το γάλα και

λειώνουμε μέσα το βούτυρο. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία

δωματίου και το ρίχνουμε στο αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε στη συνέχεια τα αυγά ελαφώς χτυπημένα και το μέλι,

ελαφρά ζεστό για να ρέει. Ζυμώνουμε να γίνει μια ομογενής ζύμη,

απλώνουμε πάνω σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε 15 λεπτά στους

200. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε τρίγωνα.

Άν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη αποξηραμένα φρούτα σε

κομματάκια.

 

 

Lebkuchen - Μία συνταγή από την Γερμανία

Υλικά:

125γρ. μέλι

125γρ. ζάχαρη

200γρ. αλεύρι

100γρ. αμύγδαλα τριμμένα

1 αβγό

65γρ. τριμμένα αμύγδαλα

50γρ. ξύσμα πορτοκάλι

1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

2 κουταλάκια φαγητού ρούμι

2 κουταλάκια φαγητού μαρμελάδα βερίκοκο

1/2 κουταλάκια φαγητού ρούμι

100γρ. κουβερτούρα

20 καθαρισμένα αμύγδαλα

5 κόκκινα κεράσια ζαχαροπλαστικής τεμαχισμένα

5γρ. κομμένα φιστίκια

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το μέλι με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λειώσει η ζάχαρη. Μόλις λειώσει αφήστε να κρυώσει. Προσθέτετε το αλεύρι και ένα μικρό αβγό και ζυμώστε το μίγμα. Προσθέτετε τα 100γρ. τριμμένο αμύγδαλο, το τριμμένο γαρύφαλλο, την κανέλα, τα 2 κουταλάκια του φαγητού ρούμι και το τρίμμα πορτοκάλι, και ανακατέψετε καλά το μίγμα. Απλώστε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί με πάχος περίπου του ενός δαχτύλου και βάλετε το ταψί σε προθερμένο φούρνο στους 200°C στη μεσαία θέση για περίπου 25 λεπτά. Στο διάστημα ανακατέψετε το 1/2 κουταλάκια φαγητού ρούμι με τα 2 κουταλάκια φαγητού μαρμελάδα βερίκοκο σε πολύ χαμηλή φωτιά. Με αυτό το μίγμα αλείφετε το γλυκό αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο και όσο είναι ζεστό και αφήστε να κρυώσει. Ζεσταίνετε την κουβερτούρα και την περιχύνετε στο ταψί. Κόβετε σε τεμάχια και ρίχνετε τα καθαρισμένα αμύγδαλα, τα κεράσια ζαχαροπλαστικής και τα κομμένα φιστίκια.

 

Nurberger Lebkuchen - Μία συνταγή από την Νυρεμβέργη Γερμανίας

Υλικά:

200γρ.ζάχαρη

5γρ. μοσχοκάρυδο

5 αβγά

70γρ. ξύσμα λεμονιού

15γρ. κανέλα

70γρ. ξύσμα πορτοκάλι

1 μύτη γαρύφαλλο

Φλούδα λεμονιού

1 μύτη κάρδαμο

1/2 kg αμύγδαλα (τριμμένα)

ζελατίνα βάση γλυκού

γλασσέ ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τα αβγά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα.

Προσθέτουμε τα τριμμένα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα.

Το μίγμα που φτιάξαμε το αλείφουμε στη βάση γλυκού. Το μαχαίρι το βουτάμε σε κρύο νερό για να μην κολά.

Το ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

Μόλις κρυώσει το πασπαλίζουμε με την γλασσέ ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν σας αρέσουν τα γερμανικά χριστουγεννιάτικα lebkuchen. Εγώ τρελαίνομαι! Βρήκα μερικές συνταγές και σας τις παραθέτω! Δεν πρόλαβα ακόμη να τα φτιάξω για να σας πω εντυπώσεις...

Χριστουγεννιάτικα γεμιστά μπισκότα με μέλι

250 gr. Μέλι

100 gr. Ζάχαρη

½ κουταλάκι κανέλλα

1 πρέζα γλυκάνισο

½ κουταλάκι γαρύφαλλο

1 πρέζα λουλούδι μοσχοκάρυδου

1 πρέζα κάρδαμο

½ κουταλάκι τζίντζερ

500 gr. Αλεύρι

2 Αυγά

5 κ.σ. Λάδι

15 gr. Σόδα

Μαρμελάδα κατά βούληση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.

Όταν λειώσει η ζάχαρη αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Ζυμώνουμε τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για

μερικές ώρες. Απλώνουμε σε χοντρό φύλλο και κόβουμε

χριστουγεννιάτικα σχέδια με κουπ-πατ (ή με ένα ποτήρι) εις

διπλούν. Ενώνουμε τα δύο μέρη με μαρμελάδα, την οποία ΔΕΝ

αραιώνουμε με τίποτα γιατί θα μπεί στο φούρνο.

Ψήνουμε στους 200°C για 10 λεπτά.

Μπορούμε να τα σκεπάσουμε με ένα γλάσσο ζάχαρης ή με κουβερτούρα.

 

 

Μπισκότα με τζίντζερ

250 g ζάχαρη

½ κουταλάκι βανίλλια

300 g αλεύρι

1 πακετάκι μπέικιν πάουντερ

150 g αλεσμένα φουντούκια

3 κουταλιές κακάο

1 κουταλάκι κανέλλα

1/2 κουταλάκι γλυκάνισο

1 κουταλάκι γαρύφαλλο

½ κουταλάκι λουλούδι μοσχοκάρυδου

½ κουταλάκι κάρδαμο

1½ κουταλάκι τζίντζερ

ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

250 ml γάλα

150 g βούτυρο

3 κουταλιές μέλι

4 αυγά

 

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα μυρωδικά, το αλεύρι, το μπέικιν

πάουντερ, τα φουντούκια και το κακάο. Ζεσταίνουμε το γάλα και

λειώνουμε μέσα το βούτυρο. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία

δωματίου και το ρίχνουμε στο αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε στη συνέχεια τα αυγά ελαφώς χτυπημένα και το μέλι,

ελαφρά ζεστό για να ρέει. Ζυμώνουμε να γίνει μια ομογενής ζύμη,

απλώνουμε πάνω σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε 15 λεπτά στους

200. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε τρίγωνα.

Άν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη αποξηραμένα φρούτα σε

κομματάκια.

 

 

Lebkuchen - Μία συνταγή από την Γερμανία

Υλικά:

125γρ. μέλι

125γρ. ζάχαρη

200γρ. αλεύρι

100γρ. αμύγδαλα τριμμένα

1 αβγό

65γρ. τριμμένα αμύγδαλα

50γρ. ξύσμα πορτοκάλι

1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

2 κουταλάκια φαγητού ρούμι

2 κουταλάκια φαγητού μαρμελάδα βερίκοκο

1/2 κουταλάκια φαγητού ρούμι

100γρ. κουβερτούρα

20 καθαρισμένα αμύγδαλα

5 κόκκινα κεράσια ζαχαροπλαστικής τεμαχισμένα

5γρ. κομμένα φιστίκια

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το μέλι με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λειώσει η ζάχαρη. Μόλις λειώσει αφήστε να κρυώσει. Προσθέτετε το αλεύρι και ένα μικρό αβγό και ζυμώστε το μίγμα. Προσθέτετε τα 100γρ. τριμμένο αμύγδαλο, το τριμμένο γαρύφαλλο, την κανέλα, τα 2 κουταλάκια του φαγητού ρούμι και το τρίμμα πορτοκάλι, και ανακατέψετε καλά το μίγμα. Απλώστε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί με πάχος περίπου του ενός δαχτύλου και βάλετε το ταψί σε προθερμένο φούρνο στους 200°C στη μεσαία θέση για περίπου 25 λεπτά. Στο διάστημα ανακατέψετε το 1/2 κουταλάκια φαγητού ρούμι με τα 2 κουταλάκια φαγητού μαρμελάδα βερίκοκο σε πολύ χαμηλή φωτιά. Με αυτό το μίγμα αλείφετε το γλυκό αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο και όσο είναι ζεστό και αφήστε να κρυώσει. Ζεσταίνετε την κουβερτούρα και την περιχύνετε στο ταψί. Κόβετε σε τεμάχια και ρίχνετε τα καθαρισμένα αμύγδαλα, τα κεράσια ζαχαροπλαστικής και τα κομμένα φιστίκια.

 

Nurberger Lebkuchen - Μία συνταγή από την Νυρεμβέργη Γερμανίας

Υλικά:

200γρ.ζάχαρη

5γρ. μοσχοκάρυδο

5 αβγά

70γρ. ξύσμα λεμονιού

15γρ. κανέλα

70γρ. ξύσμα πορτοκάλι

1 μύτη γαρύφαλλο

Φλούδα λεμονιού

1 μύτη κάρδαμο

1/2 kg αμύγδαλα (τριμμένα)

ζελατίνα βάση γλυκού

γλασσέ ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τα αβγά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα.

Προσθέτουμε τα τριμμένα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα.

Το μίγμα που φτιάξαμε το αλείφουμε στη βάση γλυκού. Το μαχαίρι το βουτάμε σε κρύο νερό για να μην κολά.

Το ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

Μόλις κρυώσει το πασπαλίζουμε με την γλασσέ ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

Τα Lebkuchen ειναι τα αγαπημενα μου,μου θυμιζουν τα παιδικα μου χρονια που ημουν Γερμανια!

http://www.herzgalerie.de/shop2/images/items/lebkuchen_240.jpg

Φυσικα εκανα το κουμαντο μου και παρειγγειλα απο μια φιλη απο Αυστρια,αλλα τωρα που ειδα και τις συνταγες σου μπορει να το επιχειρησω καμια φορα!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Διαφημίσεις

με ζαχαρόπαστα, κορνέ και φαντασία. Κάνε μια αναζήτηση στο http://www.youtube.com για sugar cookies , fondant, icing cookies. Θα δεις πολλά βίντεο, σκέτη πώρωση! Συνταγές και τεχνικές!

 

Ακριβώς σε αυτή την φάση είμαι! Έχω αρρωστήσει με το θέμα!

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πολύ καλές ιδέες!! Για το χρώμα ζαχαροπλαστικής μόνο δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό να το χρησιμοποιούμε...

 

Tα δικά μου τα πήρα από ένα μαγαζί που πουλάει μόνο βότανα και βιολογικά, μου είπαν οτι είναι φυτικά, να μην το πιστέψω λές???? :roll:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλές ιδέες!! Για το χρώμα ζαχαροπλαστικής μόνο δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό να το χρησιμοποιούμε...

 

Tα δικά μου τα πήρα από ένα μαγαζί που πουλάει μόνο βότανα και βιολογικά, μου είπαν οτι είναι φυτικά, να μην το πιστέψω λές???? :roll:

 

Aν ήταν από μαγαζί σοβαρό, συσκευασμένα και γράφει ότι είναι φυτικά γιατί να μην το πιστέψεις?

5Aqjp3.png

Link to comment
Share on other sites

Oρίστε μπισκοτάκια που έφτιαξα για την Αννούλα που γιόρταζε εχθές

 

002-5.jpg001-6.jpg

 

 

Τι λέτε? :oops:

 

βαλε καλε μεγαλυτερη φωτογραφια να τα δουμε καλυτερα....... :shock::shock::shock:

...παντως φαινονται υπεροχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλες ήταν και έπιαναν όλο το φόρουμ :lol::lol::lol: και τις μίκρυνα

άντε να τις ξαναμεγαλώσω και έρχεται και η τούρτα με την κορώνα την περιμένω από την μαμά την Αννούλας θα την σκανάρω και θα σας την βάλω :wink:

 

 

002-6-1.jpg001-7-1.jpg

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Link to comment
Share on other sites

όπως έγραψα παραπάνω έχω πωρωθεί απίστευτα!!!

 

Τις τεχνικές τις είδα στο youtube γιατί άλλο να διαβάζεις μια συνταγή και άλλο να την βλέπεις έτσι δεν είναι ? Λοιπόν, βρήκα τις συνταγές και τα εξαρτήματα στο http://www.wilton.com η συνταγή είναι η sugar cookies. :wink:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Link to comment
Share on other sites

002-6-1.jpg001-7-1.jpg

 

υποκλίνομαι !!!!! πανέμορφα ΒΙΚΥ !!!!

:D να την χαίρεστε την Αννούλα ! αναμένουμε την κορώνα :wink:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...