gioana

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  13
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο gioana

 1. Καληπέρα σας και καλώς σας βρήκα! Είμαι καινούργιο μέλος στο συγκεκριμένο forum, μου αρέσουν πολύ οι συζητήσεις που έχετε μεταξύ σας και γι αυτό αποφάσισα και εγώ να σας αναφέρω με την σειρά μου το δικό μου δίλλημα. Διαθέτω ένα οικόπεδο: 214,55 τμ με συντελεστή δόμησης 1,6 βρίσκεται 800 μέτρα από τον σταθμό του μετρό (10 λεπτά απόσταση με τα πόδια) βρίσκεται 800 μέτρα από το εμπορικότερο σημείο της πειοχής μου (10 λεπτά απόσταση με τα πόδια) βρίσκεται πολύ κοντά σε super market, σχολεία, εκκλησία μπορώ να οικοδομήσω 343,28 τμ (3 ορόφους των 109,26τμ) Το μειονέκτημα που έχει είναι ότι βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στο νεκροταφείο της πειοχής μου. Αυτό που σκέφτομαι και θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη σας, είναι να δανειστώ κάποια χρήματα από μία τράπεζα (το 75% του έργου), να φτιάξω 3 ορόφους όπου ο καθένας θα αποτελείται από 2 διαμερίσματα 70τμ και 40τμ αντίστοιχα και να ενοικιάσω τα τρία 40άρια διαμερίσματα και το ένα 70άρι διαμέρισμα για να μπορώ να εξυπηρετήσω την δόση του δανείου μου. Η δόση μου θα ανέρχεται στα 1200 ευρώ τον μήνα και το όλο έργο θα στοιχήσει περίπου 800-1000 ευρώ / τμ. Πιστεύετε ότι σκέφτομαι ορθώς ή αυτό που σκέφτομαι στην θεωρία, πρακτικά είναι ακατόρθωτο; Θα μπορέσω να ενοικιάσω τα διαμερίσματα αν και θα έχουν το μειονέκτημα να έχουν θέα το νεκροταφείιο; Αξίζει να πάρω το ρίσκο και να χρεωθώ τόσα πολλά χρήματα;
 2. Ναι το καταλαβαίνω αυτό, είναι μεγάλο το ποσό των τόκων και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
 3. Ναι καταλαβαίνω, θα χρειαστεί να πληρώνουμε και εμείς κάθε μήνα για να εξυπηρετείται η δόση του δανείου αλλά σίγουρα τα ενοίκια θα είναι μία βοήθεια, για να μην πληρώνουμε πάρα πολλά χρήματα κάθε μήνα.
 4. Ευχαριστώ πολύ, που μου εκφράζετε την αποψή σας.
 5. Θα προτιμούσα να βλέπω το νεκροταφείο πάντως με τα δεντράκια του και να έχω άπλα μπροστά μου, παρά να βλέπω έναν ακάλυπτο που θα έχει γύρω γύρω μόνο τοίχους και θα μου κρύβει και τον ήλιο και γενικά θα μου προκαλεί μια αίσθηση κλεισούρας. (ναι σίγουρα, σε αυτό θα συμφωνήσω και εγώ) Επίσης το σκέφτηκα μετά, θα βασιζα την απόφαση μου στο τι εναλλακτικές έχω. Για παράδειγμα πληρώνω ενοίκιο εκεί που ζω τώρα; (αυτό θα είναι ένα έξοδο που θα εξαλείψω όταν έχω το δικό μου διαμέρισμα) Αναφέρεις ότι είστε 3, οι άλλοι 2 είναι σε καλύτερη (εννοώντας πιο σταθερή) οικονομική κατάσταση από εμένα; εάν τελικά δεν προχωρήσω με το έργο, θα έχω ικανοποιητικες απολαβές με το να πουλήσω το οικόπεδο; (αυτήν την στιγμή μένω σε μία μικρή γκαρσονιέρα και δεν πληρώνω ενοίκιο αλλά για να πάω ένα βήμα παρακάτω στην ζωή μου θα πρέπει να μείνω σε ένα σπίτι πιο μεγάλο, με δύο κρεβατοκάμαρες, στην περίπτωση που έρθει στην ζωή μου κάποιο παιδάκι. Οι άλλοι δύο , είναι σε σχετικά καλύτερη κατάσταση από εμένα.Δεν αξίζει να το πουλήσουμε διότι η εμπορική αξία του οικοπέδου αυτήν την στιγμή είναι περίπου στα 130000 ευρώ. Οπότε δια τρία, βγαίνει στα 60000 ευρώ ο καθένας. Με αυτά τα χρήματα αγοράζει ένα παλιό διαμέρισμα ο καθένας μας) Τέλος, πραγματικά δεν γνωρίζω πως λειτουργούν οι τράπεζες και τα δάνεια στην Ελλάδα, όμως επειδή και εμείς είχαμε απαλλαγή πληρωμής δόσης για τα πρώτα 3 χρόνια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πληρώναμε τους τόκους, απλά δεν πληρώναμε κάτι για την δοση του δανείου, πληρώναμε μόνο τόκους που από ότι καταλαβαίνω και στην δική σας περίπτωση θα είναι πολλοί. (ναι οι τόκοι είναι πάρα πολλοί, περίπου στις 200000 ευρώ δάνειο είναι επιπλέον 70000 οι τόκοι)
 6. Απάντηση: είμαστε τρία άτομα, πατέρας και δύο γιοί. Θα πάρει από έναν όροφο ο καθένας μας. Στο ένα διαμέρισμα του κάθε ορόφου, στο 70άρι, θα μένουμε , και το άλλο θα το ενοικιάζουμε για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την δόση του δανείου. Η τιμή ενοικίου του διαμερίσματος, πιστεύω ότι θα φτάσει στα 300 ευρώ γιατί είναι πολύ κοντά στον σταθμό του μετρό Ανθούπολη. Η εφορία θα μας πάρει το 15% του ετήσιου ενοικίου από το κάθε διαμέρισμα συν το κόστος του ΕΝΦΙΑ, οπότε υπολογίζω ότι καθαρά θα μας μείνουν περίπου στα 220 ευρώ τον μήνα από κάθε διαμέρισμα.
 7. Απάντηση: με έντονα γράμματα Τα σαραντάρια πάνε μόνο για φοιτητές, (μπορείς να τα ενοικιάσεις και ανθρώπους μεγάλης ηλικίας) μιας και το airbnb δύσκολα μπορεί να προβλεφθεί τι θα κάνει, (ναι σωστά, τα airbnb είναι λίγο ρίσκο για πρώτη φάση) το εβδομηντάρι λογικά είτε πάλι για φοιτητή ή για εργένη (μπορεί και οικογένεια να το ενοικιάσει γιατί θα βγει με δύο κρεβατοκάμαρες). Θες να βγάλεις χονδρικά 300 ευρώ από το διαμέρισμα μετά από φόρους, (ναι αυτός είναι ο σκοπός και αν χρειαστεί να πληρώνουμε και εμείς κάποια λίγα χρήματα διότι θα συμμετέχουμε στο έργο τρία άτομα) που δε στέκει ούτε αν μιλάς για πραγματικά καλή περιοχή και εντελώς κέντρο (όχι δεν είναι αριστοκτατική περιοχή ούτε εντελώς κέντρο). Ανάλογα το συνολικό σου εισόδημα, μπορεί να μιλάς και για 500+ νοίκι για το σαραντάρι για να βγάλεις φόρο εισοδήματος + ΕΝΦΙΑ νεόδμητης κατοικίας (ναι , κατάλαβα, όχι είναι πάρα πολλά, το ενοίκιο όσον αφορά τα 4άρια διαμερίσματα θα βγει στα 300 ευρώ - 350 ευρώ τον μήνα, με αποθήκη και θέση παρκινγκ. Νομίζω ότι είναι προσιτή τιμή και όχι απαγορευτική). Πιο απόμερα Αττική, αυτό είναι νοίκι για μεγάλο δυάρι ή και μικρή μονοκατοικία/μεζονέτα για οικογένεια, οπότε και για Κολωνάκι να μιλάς (που δεν ταιριάζει στην περιγραφή) δε βλέπω πώς θα κάνεις απόσβεση.
 8. Απάντηση: Καλησπέρα σας, Σας απαντάω παρακάτω με έντονα γράμματα. Οικονομικά σε παίρνει να καλύπτεις μέρος της δόσης σε περίπτωση που δεν καταφέρεις να τα έχεις και τα 4 νοικιασμένα; (σκεφτόμαστε, αν τελικά τα καταφέρουμε, τα έσοδα των ενοικίων να καλύπτουν το κόστος της δόσης του δανείου και να μας μένουν κάποια λίγα χρήματα τον μήνα για να μπορούμε να καλύπτουμε τους ετήσιους φόρους, συντηρήσεις ή περιόδους που κάποιο διαμέρισμα θα μένει ξενοίκιαστο) Ναι αυτό με την δουλειά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί οι εποχές αυτήν την στιγμή είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δύσκολες όσον αφορά στον δικό μου τομέα, εργάζομαι στο ιδιωτικό τομέα.
 9. Απάντηση: Καλησπέρα σας. Σας απαντάω παρακάτω με έντονα γράμματα. Το δάνειο για πόσα χρόνια θα το έχεις? (20 χρόνια, 240 δόσεις, περίπου 1.160 ευρώ / μήνα / δόση) Την δόση του δανείου μέχρι να φτιαχτούν τα σπίτια θα μπορείς να την πληρώνεις? (υπάρχει η δυνατότητα να συνεννοηθούμε με την τράπεζα και μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο να μην πληρώνουμε κάτι) Έχεις σταθερή δουλειά με καλό εισόδημα αν κάτι δεν πάει όπως το περιμένεις? (αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί τώρα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη διότι απασχολούμαι στον ιδιωτικό τομέα) Απ' ότι κατάλαβα 4 σπίτια θες να νοικιάζεις. (ναι σωστά και τα άλλα δύο θα τα κρατήσουμε για εμάς) Σε εκείνη την περιοχή μένουν αρκετοί φοιτητές? (μένουν κάποιοι αλλά δεν θα έλεγα ότι είμαστε και φοιτητογειτονιά) Την επιλέγουν δλδ για να μείνουν? (την επιλέγουν κάποιοι γιατί στην περιοχή μου υπάρχουν τρεις σταθμοί του μετρό και τα ενοικία δεν ειναι τόσο ακριβά όσο στις περιοχές που θεωρούνται φοιτητικές. Σίγουρα άλλο ένα targer group ανθρώπων που θα ήθελαν να ενοικιάσουν μία γκαρσονιέρα είναι και οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας) Σαν περιοχή αν υπάρχουν κ φοιτητές καλή μου φαίνεται, τα έχει όλα σχετικά κοντά. Όσο για το νεκροταφείο δυστυχώς στην Αθήνα νομίζω τα περισσότερα είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή οπότε δεν μου φαίνεται περίεργο, απλά αν γίνεται να κάνεις την είσοδο κ τα μπαλκόνια απ' την αντίθετη πλευρά για να μην κάθονται στο μπαλκόνι κ έχουν στο οπτικό τους πεδίο όλες κηδείες που γίνονται. (δυστυχώς , αν τα μπαλκόνια βγουν στην πίσω πλευρά του οικοπέδου, θα έχουν ως θέα τον ακάλυπτο χώρο μία πολυκατοικίας αλλά σίγουρα θα το ψαξουμε πρώτα) Την δόση του δανείου σκέφτεσαι να την πληρώνεις με τα ενοίκια που θα παίρνεις? (ναι και γι αυτό περισσότερο σκεφτόμαστε να κάνουμε αυτήν την κατασκευή) Γιατί υπάρχει περίπτωση κάποιες στιγμές να έχεις κάποιο/α διαμερίσματα ξενοικιαστα. Πάντως δεν ξέρω τι τιμές παίζουν εκεί αλλά εγώ για γκαρσονιέρα έως 250€ θα έδινα άντε το πολύ 20€ παραπάνω αν ήταν πολύ καλό (ναι λογικά το σκέφτεστε. Οι νεόδμητες γκαρσονιέρες από τον 1ο όροφο και πάνω, την περίοδο αυτή, ενοικιάζονται 300 ευρώ - 350 ευρώ)
 10. Απάντηση: Η περιοχή που μένω δεν θεωρείτε φοιτητική όπως πχ είναι η περιοχή του Ζωγράφου, το Αιγάλεω κλπ αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι βρίκεται 2.2km από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (27 λεπτά περπάτημα) αλλά μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει και τα μέσα μεταφοράς. Σε πολλή κοντινή απόσταση υπάρχει σταθμός του μετρό. Επίσης, σκεφτόμαστε να κρατήσουμε δύο από τα έξι διαμερίσματα , οπότε συνολικά να ενοικιάσουμε τρία 40άρια διαμερίσματα και ένα 70άρι. Η παρακράτηση φόρου είναι 15% ετησίως του συνολικού εισοδήματος από τα ενοίκια, συν τον ΕΝΦΙΑ. Σε κάθε όροφο, με βάση κάποιες νέες διατάξεις, θα μπορέσουμε να χτίσουμε συνολικά 114 τμ συν τον κοινόχρητο χώρο οπότε ίσως τα διαμερίσματα βγουν λιγάκι παραπάνω σε έκταση..
 11. Απάντηση: Στην περιοχή μένει αρκετός κόσμος και έχουμε το πλεονέκτημα ότι δεν είμαστε ούτε πάρα πολύ κεντρικά αλλά ούτε και πάρα πολυ απομακρυσμένα από το κέντρο της πόλης. Εμείς εδώ ναι το έχουμε συνηθίσει και δεν μας φαίνετε πλέον περίεργο, ίσα ίσα που θεωρούμε ότι έχουμε και λίγο περισσότερη ησυχία, ειδικά τις βραδινές ώρες. Αλλά θα ήθελα την γνώμη από κάποιον που δεν μένει κοντά σε νεκροταφείο, γιατί η συντρηπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που θα έρθουν για να ενοικιάσουν τα διαμέρισμάτα δεν θα είναι άνθρωποι που έχουν συνηθίσει να έχουν θέα ένα νεκροταφείο. Επίσης, έτσι όπως είναι το οικόπεδο, τα κύρια μπαλκόνια αναγκαστικά βγαίνουν με θέα το νεκροταφείο. Όσο γι αυτό που με συμβουλεύετε , εννοείται θα το ψάξω πρώτα για να δω τις τιμές ενοικίων. Με μια πρόχειρη ματιά, τα ενοίκια ξεκινούν από 300 ευρώ μέχρι 350 ευρώ το μήνα για νεόδμητο σπίτι 40τμ 1ου ορόφου και πάνω.
 12. Απάντηση: Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Τα καθαρά οικοδομήσιμα τμ είναι 343,28 και ενδέχεται να βγουν και παραπάνω με κάποιες νέες διατάξεις οι οποίες υφίστανται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ίσως να μπορέσουμε να φτάσουε τα 360 τμ - 370 τμ οικοδομής. Για παράδειγμα το υπόγειο και οι κοινώχρηστοι χώροι δεν υπολογίζονται στα οικοδομήσιμα τμ. Τα τμ των κοινόχρηστων χώρων είναι προκαθορισμένα σε μία οικοδομή, είναι 15.5 τμ. Αντιπαροχή δεν μας συμφέρει γιατί έχουμε ξεπληρώσει τα δάνεια για να αγοράσουμε το οικόπεδο, είμαστε και 5μελής οικογένεια (3 παιδιά + 2 γονείς), οπότε καταλαβαίνετε στενεύουν οι επιλογές όσον αφορά την επιλογή της αντιπαροχής.