Hope 2

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  11
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

3 Neutral

1 ακόλουθος

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Βανουλα καλή σου μέρα! Αρχικά να σου πω να χαίρεσαι το παιδάκι σου και με το καλό να ερθει και το μπεμπέ. Μπορώ να καταλάβω απόλυτα αυτά που γράφεις γιατί έχω περάσει ακριβώς τα ίδια. Κι εγώ στο πρώτο μου παιδί στον έβδομο μήνα πήρα αντικαταθλιπτικα γιατί ήμουν χάλια. Το παιδί μου είναι μια χαρά και είναι τώρα 7 ετών. Ο ειδικός για τα φάρμακα είναι ο ψυχίατρος και μόνο.... Ούτε ο γυναικολόγος ούτε ο ψυχολόγος. Έχω μεγάλο ιστορικό με κατάθλιψη και κάνω πολλά χρόνια ψυχοθεραπεία και ταυτόχρονα λαμβάνω το ζολοφτ. Δυστυχώς το δικό μου πρόβλημα δεν είναι εύκολο να το χειριστώ χωρίς φάρμακα και μετά από 2 αποτυχημένες προσπάθειες να το σταματήσω για να κάνω δεύτερο παιδί, αποφασίσαμε με την ψυχίατρο και την γυναικολόγο μου να κάνω δεύτερο παιδί με το ζολοφτ. Είμαι στην αρχη της εγκυμοσυνης μου τώρα. Δεν είναι εύκολη απόφαση, κι εγώ έχω πολύ άγχος γιατί δεν θέλω να επηρεαστεί το έμβρυο από το φαρμακο αλλά οι γιατροί μου είναι βέβαιοι ότι όλα θα πάνε καλά. Την ψυχίατρο μου την εμπιστεύομαι γιατί έχει εμπειρία και από τη Σουηδία, όπου εκεί τα αντικαταθλιπτικα τα έχουν για καραμέλες και επίσης καταγράφονται όλα τα φάρμακα που λαμβάνει μια έγκυος οπότε τα αποτελέσματα από τις επιπτώσεις στα έμβρυα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Είναι λογικό στην αρχή της θεραπείας να νιώθεις λίγο ζαλάδα αλλά θα υποχωρήσει. Αν σε ενοχλεί πολύ όμως να μιλήσεις με τη ψυχίατρο σου. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!!
 2. Καλημερα σε ευχαριστώ για το σχολιο. Έχω αλλάξει και ψυχολόγο και ψυχίατρο. Είναι νωρίς με την καινούρια ψυχολόγο να δω κάποιο αποτέλεσμα αλλά ελπίζω σε κάτι καλύτερο. Πραγματικά δε θέλω με τίποτα να μείνω έγκυος και να περνώ φάρμακα. Τρέμω στην ιδέα. Επειδή έχω και ένα άλλο παιδί που με χρειάζεται τα ξαναπήρα, ακόμα δεν έχω επανέλθει γιατί θέλουν καιρό αυτά τα φάρμακα να δράσουν αλλά είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ο γιατρός μου λέει ότι αφού υποτροπιαζω πολύ γρήγορα μόλις κόβω τα φάρμακα, θα ήταν καλό να τα παίρνω για πολλά χρόνια ακόμα. Είναι πολύ δύσκολη απόφαση πραγματικά. Περιμένω να επανέλθω και να σκεφτώ πως θα κινηθώ.
 3. ma
  Διαφημίσεις

 4. Ευχαριστώ για το σχόλιο σας. Έχω αλλάξει ψυχολόγο που ακολουθεί άλλη μέθοδο. Είναι λίγο νωρις ακόμα για να δω αποτελέσματα αλλά ελπίζω σε κάτι καλύτερο.
 5. Καλημέρα, είχα γράψει και παλαιότερα ότι είχα διακόψει για δεύτερη φορά τα αντικαταθλιπτικα για να μείνω έγκυος αλλά υποτροπιασα πολύ γρήγορα και τις 2 φορές. Έχω ξαναπάρει το φαρμακο εδώ και ένα μήνα. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποια από εσάς επερνε το zoloft στην εγκυμοσυνη της και σε τι δοσολογία? Θα ήθελα να διαβάσω τις εμπειρίες σας γιατί νιώθω πολύ μόνη.
 6. Υπάρχει κάποια κοπέλα που έπαιρνε αυτό το φάρμακο και το παιδί της αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα?
 7. Καλησπέρα και πάλι, πήγα στον γιατρό και μου είπε να αρχίσω πάλι τα ζολοφτ και αν θέλω να μείνω έγκυος θα παίρνω και τα φάρμακα. Έχω ιδψ διαταραχή και με έχει πιάσει εμμονή με το φάρμακο. Είμαι σε απόγνωση, δεν θέλω να το πάρω, φοβάμαι. Από την άλλη ξέρω ότι είναι η εμμονή μου που με κάνει και αισθάνομαι έτσι αλλά φοβάμαι τόσο μα τόσο πολύ. Προσπαθώ 3 χρόνια να το κόψω για να κάνω παιδάκι, έχω κάνει δύο απόπειρες διακοπής και πάλι εκεί καταλήγω. Βοήθεια....
 8. Έχεις πάρει αυτα τα φάρμακα στην εγκυμοσυνη σου? Όλα πήγαν καλά?
 9. Ναι κάνω ψυχοθεραπεία αρκετά χρόνια. Δεν ξέρω αν τελικά είναι μόνο οι δύσκολες καταστάσεις τις ζωής μας που μας σπρώχνουν στην κατάθλιψη ή είναι και βιολογικοί-γενετικό παράγοντες. Κάνω χρόνια ψυχοθεραπεία, έχω κάνει αρκετή πρόοδο στον τρόπο που σκέφτομαι αλλά μάλλον δεν είναι αρκετό.
 10. Καλησπερα και ευχαριστώ για το σχόλιο. Σύμφωνα με το γιατρό μου και τα ζολοφτ μπορείς να τα πάρεις στην εγκυμοσυνη αλλά δεν είναι τελείως αθώα . Για τα ladose δεν ξέρω, ίσως τον ρωτήσω. Το ζολοφτ μου έκανε πολύ καλό από την αρχη που το πηρα. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη στον 7ο μήνα μου είχε δώσει άλλος ψυχίατρος το dumyrox αλλά δεν μου έκανε πολύ σαν φάρμακο και όταν πια το μωρό μου ήταν 2 μηνων και πήγα σε άλλο γιατρό αποφασίσαμε να πάρω το ζολοφτ που το είχα πάρει και πιο παλιά και μου έκανε πολύ καλό. Στην πρώτη προσπάθεια διακοπής έκανα μικρές μειώσεις και πήρε όλη η διαδικασία ένα χρόνο και πριν προλάβω να το διακόψω τελείως, υποτροπιασα. Αυτή τη φορά η διακοπή έγινε σε διάστημα 7 μηνών. Όμως μετά από 1,5 μήνα που τα έχω κόψει είμαι πάλι χάλια.
 11. Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου. Γενικά είμαι άνθρωπος που αγχώνεται πολύ, πόσο μάλλον αυτή τη στιγμή που έχει υποτροπιασει η κατάθλιψη μου. Κανείς δε μπορεί να μου εγγυηθεί ότι όλα θα πάνε καλά απλά λένε ότι δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Εγώ στη σκέψη και του μικρού κινδύνου αγχώνομαι υπερβολικά. Έχω όπως λες ένα παιδάκι και έναν άντρα που με χρειάζονται. Ο άντρας μου έχει κουραστεί επίσης με αυτή την κατάσταση. Πιστεύω πως φοβάται κι αυτός που με βλέπει έτσι. Είναι δύσκολες αυτές οι καταστάσεις, που πραγματικά μόνο όποιος τις έχει ζήσει, μπορεί να καταλάβει.
 12. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες. Κάποια στιγμή νιώθω τόσο κουρασμένη και μπερδεμένη που δεν έχω την δύναμη να τρέχω από τον έναν γιατρό στον άλλο. Το σωστό είναι όντως να πάρω και μια 2η ή και 3ή γνώμη. Απλά ξέρω ότι κάνεις δε μπορεί να μου εγγυηθεί ότι όλα θα πάνε καλά. Απλά ζυγίζουν τις καταστάσεις και κρίνουν τι θα ήταν το καλύτερο. Διαβάζω αρκετό καιρό διάφορες εμπειρίες από μαμάδες και παίρνω κουράγιο,γιαυτο αποφάσισα να γράψω και την δική μου εμπειρία μήπως βρω μανούλα που είχε περάσει ή περνάει τα ίδια. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο σου!
 13. Καλησπέρα είμαι 35 ετών και έχω ένα αγοράκι 6 ετών. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη στον 7ο μήνα χρειάστηκε να πάρω αντικαταθλιπτικα γιατί δεν την πάλευα καθόλου. Από τοτε τα παίρνω. Προσπάθησα πριν 1,5 χρόνο να τα κόψω, με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού, γιατί θέλαμε να κάνουμε κι άλλο παιδί αλλά δεν τα καταφερα. Τώρα είμαι πάλι στη φάση που τα έχω κόψει εδώ και 1,5 μήνα αλλά δεν είμαι καθόλου καλά, κουράστηκα με αυτήν την κατάσταση. Θέλω τόσο πολύ να κάνω άλλο ένα παιδάκι αλλά φοβάμαι πολύ με τα φάρμακα. Ο ψυχίατρος και η γυναικολόγος μου έχουν πει ότι μπορώ να τα πάρω. Είμαι σε χάλια κατάσταση. Το φάρμακο που έπαιρνα είναι το ζολοφτ. Έχει κάποια από εσάς παρόμοια εμπειρία και πως εξελίχθηκε η εγκυμοσύνη, τα μωράκια σας είναι καλά? Βοήθεια!!