Μάη

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  4
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

2 Neutral

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

Αγαπημένα

 1. Βοήθεια
  Χτυπιεται οταν θηλαζει

  Κορίτσι μου συγγνώμη που θα στο πω , αλλά πρέπει να πάψεις να ακούς τον καθένα. Κάνε ό,τι θες με το θηλασμό, αν σε βαραίνει ψυχολογικά κόψε τον , αλλά αν το θες πραγματικά να το προσπαθήσεις , προσπάθησε το και μην ακούς κανέναν!  Άκου το ένστικτο σου σαν μαμά και άφησε το να σε οδηγήσει. Σήμερα η πεθερά σου λέει για το θηλασμό, αύριο σε ποιο θέμα θα παρεμβαίνει όσον αφορά στο παιδί; Και μένα μου είχε πει ότι το γάλα μου είναι προβληματικό και για αυτό το παιδί μου κλαίει και εγώ στεναχωριόμουν σαν χαζή ( είχε αλλεργία και έκλαιγε, άλλη ιστορία αυτό όμως). Η ίδια μου η μαμά μου έλεγε να το κόψω και να δώσω ξένο γιατί πεινάει. Καμία τους δε με στήριξε. Καλές και χρυσές οι μαμαδοπεθερες , αλλά για τα παιδιά μας και το σώμα μας λόγο έχουμε πρωτίστως εμείς.

   

  Συγγνώμη αν είμαι αυστηρή, αλλά αντιμετώπισα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα πολύ πρόσφατα, μηδέν στήριξη από κανέναν. Ποιος είπε ότι είναι εύκολος για όλους ο θηλασμός; Για κάποια ζευγάρια μαμάδων-μωρων είναι από την αρχή, είμαστε όμως και εμείς που είχαμε και ναι ψάχναμε βοήθεια από παντού, έστω και από ένα φόρουμ από άλλες μαμάδες, άγνωστες σε μας , αλλά που μας βοήθησαν ή μας στήριξαν. Το μωρό είναι σχεδόν έξι μηνών και ακόμα θηλάζω αποκλειστικά, μετά από όλα τα προβλήματα και ξέρεις κάτι είμαι πολύ κουρασμένη. Και εγώ θέλω βοήθεια με τις δουλειές του σπιτιού. Υπήρξαν και διαστήματα που τα έκανα όλα εγώ , αλλά τώρα που δεν έχουμε καραντίνα έρχεται η μαμά μου και με βοηθά. Τώρα δε μιλάνε για ξένο ούτε η μαμά μου ούτε η πεθερά μου. Εγώ κάποιες φορές που κουράζομαι το λέω, αλλά τώρα έχω πολλή στήριξη και από τις δύο για να το συνεχίσω γιατί πλέον τα πάμε πολύ καλά. Θα θηλάσω όσο πιο πολύ μπορώ και όσο πιο πολύ αντέξω, αλλά θα το κάνω γιατί είναι δική μου επιλογή σαν μαμά αυτού του παιδιού. 

   

  Πρέπει να ακούσεις το ένστικτο σου. Αν ο παιδίατρος δε σε βοηθά, άλλαξε παιδίατρο. Άλλαξα τέσσερις μέχρι να καταλήξω μέσα σε ενάμιση μήνα. Θα σου πω το εξής: τα πας πολύ καλά μέχρι τώρα! Έχεις δώσει στο μωρό σου δύο μήνες μητρικό γάλα, έστω και με συμπλήρωμα! Ξέρω μωρό που θηλάζει ενάμιση χρόνο και συνεχίζει με συμπλήρωμα ξένο γάλα από την αρχή. Ποιος θα πει αυτή την μαμά ότι δεν τα κατάφερε; Δεν είναι διαγωνισμός ο μητρικός θηλασμός, είναι όμως δύσκολος σε κάποιες μαμάδες , ειδικά για τους πρώτους μήνες και ναι τα παιδιά θέλουν χέρια και βοήθεια, δε μπορούν να περνάνε όλα από τα χέρια σου, θες βοήθεια στις δουλειές. Αποδεξου το αυτό και μόλις το καταλάβεις θα ξεγνοιασεις. Μερικές φορές λέω στον άντρα μου ότι νιώθω ότι δεν κάνω πολλά στο σπίτι και με κοροϊδεύει γιατί βλέπει ότι η μπέμπα είναι αυτοκόλλητη πάνω μου. Βάλε και τον άντρα σου να κάνει καμία δουλειά, δύο είστε σε αυτό το σπίτι! Μη τα κάνει όλα η πεθερά.

   

  Να θυμάσαι ότι τα πας πολύ καλά! Συνεχίζεις να θηλάζεις ενώ άλλες θα τα παρατούσαν. Ζητάς βοήθεια για το παιδί σου και αυτό σε κάνει καλή μαμά. Αν στο τέλος δε σας βγει ο αποκλειστικός θηλασμός δεν έγινε κάτι, να έχεις στο μυαλό σου ότι πρέπει να είσαι χαρούμενη. Γιατί χαρούμενη μαμά, χαρούμενο μωρό!