ValiaB

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  5
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral
 1. Αγαπητή Eleana768, Βρέθηκα πρόσφατα σε παρόμοια θέση και μπορώ να νιώσω την απογοήτευση και την πικρία σου. Το πιθανότερο είναι ότι αγχώνεται και φοβάται. Ακούμε πολλά από τους γύρω μας και συχνά τρομοκρατούμαστε. Δώσε λίγο χώρο στον σύντροφό σου να εκφραστεί χωρίς να αισθάνεται ότι μπαίνεις σε αμυντική στάση. Μπορείς πάντα να τον ενθαρρύνεις να βρείτε από τώρα λύσεις μαζί σε πιθανές δυσκολίες που θα προκύψουν με τη γονεϊκότητα. Καταλαβαίνω ότι η επιθυμία σου είναι πολύ ισχυρή. Σε νιώθω. Μην την βάλεις στην άκρη. Άκουσε όμως προσεκτικά τι σου λέει ο σύντροφος ώστε να καταλάβεις τι τον κωλύει. Δεν είστε αντίπαλοι. Είστε ομάδα. Και ίσως η δική σου σταθερότητα και ανοιχτοσύνη του εμπνεύσει την σιγουριά που χρειάζεται για να πάρει την απόφαση. Σου στέλνω πολλή αγάπη και συμπαράσταση. Προσπάθησε να μην σε καταβάλει η επιθυμία και δώσε και στον εαυτό σου λίγο χρόνο να επεξεργαστεί τα δεδομένα. Φιλιά.
 2. Καλησπέρα, Τα παιδιά συχνά περνούν φάσεις. Συνήθως τα νεαρά νηπιάκια εκφράζουν το θυμό τους με απόρριψη. Ίσως υπήρξε κάποια αλλαγή στη ρουτίνα του με τον μπαμπά (π.χ. αυξήθηκαν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του μπαμπά) που το έχει φορτίσει. Το βέβαιο είναι ότι κάτι προσπαθεί να πει. Αν αυτή είναι μια κατάσταση που επιμένει, ίσως θα βοηθούσε η συνδρομή ενός ψυχολόγου-παιγνιοθεραπευτή που θα βοηθήσει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να "ξαναβρεθούν" το παιδί και ο μπαμπάς. Υπομονή, δυστυχώς τα παιδιά δεν έρχονται με manual να ξέρουμε πάντα τι ακριβώς να κάνουμε. Σιγά σιγά θα ξαναβρούν τους ρυθμούς τους.
 3. Καλησπέρα φίλη, Έχω περάσει από αυτό το στάδιο (αν και σε μεγαλύτερη ηλικία). Αναρωτήθηκα τι πραγματικά φοβόμουν. Φοβόμουν ότι ο σύντροφός μου θα πανικοβληθεί. Φοβόμουν ότι μπορεί να μην είχε την ίδια επιθυμία. Φοβόμουν ότι δεν θα είχε την ίδια ανυπομονησία. Και μια μέρα πήρα μια βαθιά ανάσα και είπα αυτό που ακριβώς σκεφτόμουν μιλώντας ανοιχτά για την ανησυχία μου. Είπα "Νιώθω έτοιμη. Πως νιώθεις μ' αυτή τη σκέψη;". Όσο πιο ανοιχτά μιλήσεις, τόσο πιο ξεκάθαρη απάντηση θα πάρεις και θα νιώσεις καλύτερα. Πιθανότατα κι εκείνος φοβάται να σου το πει.

 4. Διαφημίσεις


 5. Μαμάδες καλησπέρα! Νομίζω πως η σωστή άσκηση μπορεί να βοηθήσει αρκετά! Φυσικά συμπάσχω με όλες εσάς που βαριέστε αφόρητα τη γυμναστική. Μερικές συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν: 1. Βρείτε έναν κακό διατροφολόγο με ευέλικτο πλάνο διατροφής και δυνατότητα για cheat meals που και που. Η πολλή στέρηση δεν βοηθάει, μάλλον πιέζει περισσότερο. 2. Υπάρχουν πολλοί τρόποι άσκησης. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Μπορεί να είναι χορός, αεροβική, yoga, pilates, ποδήλατο... Ίσως κάποιο σας φανεί λιγότερο βαρετό. 3. Αν υπάρχει η δυνατότητα, βρείτε ένα γκρουπ με άλλες νέες μαμάδες. Συχνά βοηθάει να συζητάμε ή να περνάμε χρόνο με ανθρώπους που είναι στην ίδια φάση μ΄ εμάς. Επιπλέον, όταν ξεκινάμε ένα πρόγραμμα άσκησης με φίλες ή ανθρώπους που συμπαθούμε, δεσμευόμαστε πιο εύκολα σε μια σχετική ρουτίνα. 4. Να δείχνετε κατανόηση στον εαυτό σας και να μην απελπίζεστε, όπως θα κάνατε με μια φίλη σας. Δεν πειράζει αν δεν καταφέρατε τώρα να χάσετε τα κιλά που είχατε ως στόχο. Την επόμενη φορά θα είστε πιο έτοιμες. <3
 6. Κυρία Βάντζου καλησπέρα κι από εμένα! Είμαι 30 ετών χωρίς προηγούμενη ή τρέχουσα εγκυμοσύνη και χωρίς κανένα ιστορικό γυναικολογικών προβλημάτων. Πριν από χρόνια είχα ψηλαφίσει κάτι στο στήθος και η γυναικολόγος με παρέπεμψε για υπέρηχο μαστών. Όντως εντοπίστηκαν πολύ μικρές κύστεις, "καθόλου ανησυχητικές" σύμφωνα με την ίδια και τον ακτινολόγο. Φέτος η νέα γυναικολόγος μου στην τυπική ετήσια γυναικολογική εξέταση μου πρότεινε να κάνω και πάλι υπέρηχο μαστών. Φάνηκε ότι έχω πολλές μικρές κύστεις από 4,6mm έως 12,7mm και στους δυο μαστούς. Αν και ο ακτινολόγος με διαβεβαίωσε ότι δεν είναι συμπαγείς και δεν εμπνέουν ανησυχία, είδα ότι στη διάγνωση με κατέτασσε ως BI-RADS 3 (κι ότι χρειάζομαι επανέξεταση σε ένα 6μηνο), ενώ έκανε λόγο για ενδείξεις μικρών πορεκτασιών χωρίς άλλα ευρήματα. Ομολογώ ότι ανησύχησα πολύ. Δεν είμαι κάπως μικρή ηλικιακά για πορεκτασίες; Και τι σημαίνει αυτό για τη γονιμότητά μου; Θα μπορούσε να σηματοδοτήσει σοβαρά προβλήματα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...