ΓιώργοςΜ

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  12
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

2 Neutral

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Καλημέρα! Μας ήρθε γράμμα από το ινστιτούτο να κάνουμε επανάληψη εξετάσεων λόγω ανεπάρκειας δείγματος. Μαζί ήταν μία καρτέλα για το αίμα που έγραφε TSH-E και G6PD-Ε τα άλλα χωρίς "Ε". Δε γνωρίζω αν το "Ε" υποδεικνύει την επανάληψη μόνο των συγκεκριμένων και όχι των άλλων δύο ή είναι κάτι άλλο άσχετο. Η ερώτηση μου είναι η προφανής αν ξέρει κανείς την απάντηση... Η αιτιολογία είναι ειλικρινής ή υπάρχει περίπτωση κάποια εξέταση να είναι όχι καλή πχ στα όρια και να μην το γράφουν έτσι για να σε ανησυχήσουν; Επίσης υποθέτω ότι τώρα έχουμε δέκα μέρες αγωνίας... Δηλαδή δεν σου λένε αποτελέσματα (αν είναι καλά) αν πάρεις τηλέφωνο ε; Ευχαριστώ Γιώργος

 2. Διαφημίσεις


 3. Ευχαριστώ πολύ. Απο το στόμα σας και στου Θεού το αυτί... Για τις διαδικασίες θα μας ενημερώσει η λογοθεραπεύτρια και η παιδίατρος όταν έρθει η στιγμή μας είπαν.
 4. Την τελευταία εβδομάδα χειροτέρεψε. Περισσότερες και πιο συχνές επαναλήψεις (σχεδόν σε κάθε μεγάλη πρόταση) και αποφυγή λέξεων πλέον. Σίγουρα το έχει καταλάβει είναι έξυπνο παιδί. Πήγαμε για αξιολόγηση σε λογοθεραπευτή. Μας είπε ότι όντως είναι έντονος ο τραυλισμός δεν είναι η ιδέα μας. Θα τον παρατηρούμε κάθε μέρα πλέον και θα βαθμολογούμε πως μιλάει. Θα κάνουμε ξανά αξιολόγηση σε ένα μήνα πάλι και το βλέπουμε. Είχαμε πει να δώσουμε ένα περιθώριο 6 μηνών για να ανακάμψει αλλά δε νομίζω αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση να το αφήσουμε τόσο. Με βάση αυτά που διάβασα και ρώτησα η παρέμβαση νωρίς κακό δε μπορεί να κάνει (για την Lincombe μέθοδο που υπάρχουν πολλά στοιχεία). Ετσι όπως είναι τώρα το παιδί δε ξέρω ειλικρινά πώς θα ανακάμψει χωρίς βοήθεια. Μπορεί και να συμβεί αλλά ειλικρινά δε μπορώ νατο φανταστώ. Στεναχωριέμαι πολύ που τον βλέπω έτσι. Το θετικό είναι ότι σε αυτή την ηλικία (2.5-3) οι παρεμβάσεις έχουν σχεδόν πάντα αποτελέσματα με βάση αυτά που μας είπαν. Ελπίζω να ισχύει.
 5. Κατάλαβα. Ευχαριστώ. Θα το κάνουμε και εμείς αν είναι για να δούμε την εξέλιξη. Γενικά κάποιες μέρες είναι καλύτερα, άλλες χειρότερα. Δεν είναι σταθερός.
 6. Ναι! Λέω να το κάνουμε και εμείς αυτό πολύ καλή ιδέα, αν και είναι δύσκολο γιατί πάει παιδικό. Το απόγευμα τουλάχιστον. Η λογοθεραπεύτρια μας είπε να πάμε μία μέρα να παίξουμε εκεί για μία ώρα και απλά να παρατηρεί αυτή για να μας πει τη γνώμη της. Αν και όπως είπα παρέμβαση δε θα γίνει για τουλαχιστον μερικούς μήνες ακόμα αυτό το έχουμε δηλώσει ήδη. Πρέπει να δωθεί χρόνος στο παιδί με ηρεμία. Ως τραυλικό επεισόδιο θεωρείς 1-2 επαναλήψεις συλλαβών στην πρόταση ή πολλές (πχ δέκα και με παύση); Πάντως 10 τραυλικά επεισόδια (μικρά και μεγάλα μαζί) την ώρα το απόγευμα τα έχει που είναι πιο κουρασμένος σίγουρα.
 7. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, τις εκτιμώ. Ναι η δική σας άποψη έχει μεγαλύτερη βαρύτητα λόγω επαγγέλματος. Και συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ για τις λογοθεραπείες. Ο λόγος που θα πάμε (σε φίλη φίλου την οποία εμπιστευόμαστε περισσότερο απο μία άγνωστη) είναι για να μας πει κατα πόσο αυτό είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού και τί πρέπει να παρατηρήσουμε σε βάθος χρόνου ώστε αν γίνει παρέμβαση στο μέλλον να γίνει πριν το παιδί πάει σχολείο με τίποτα για τους επομενους 6-12 μήνες. Πχ δε μπορώ να πιστέψω πώς τις "άσχημες" μέρες κολλάει στις μισές προτάσεις στην αρχή πχ "Θε-θε-θες το αυτο-τοκινητάκι;". Τις άλλες σε 1 στις 5 ή 1/10. Αυτό δε μου κάνει "φυσιολογικό" αλλά προφανώς δεν είμαι ο ειδικός να απαντήσω. Κάποιος που το έχει ζήσει εδώ σε αυτό το βαθμό και πέρασε θα με χαροποιούσε αν το άκουγα. Κάθε περίπτωση βέβαια είναι διαφορετική.
 8. Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση σας. 'Εχετε απόλυτο δίκιο για τον λόγο της βιασύνης. Είναι πρώτον η κληρονομικότητα και δεύτερο το γεγονός ότι το παιδί μιλούσε τέλεια πιο πριν και τώρα κολλάει ακόμα και σε απλές λέξεις (Πχ. ποτήρι, πάμε) όχι όταν μόνο προσπαθεί να κάνει σύνθετες που εκεί θα το έβρισκα λογικό. Εχουν συμπληρωθεί 2 εβδομάδες με σκαμπανεβάσματα. Τις 2ο τελευταίες μέρες το έκανε λιγότερα σήμερα είναι σε κάθε πρόταση σχεδόν! Θα πάμε μόνο συμβουλευτικά σε λογοθεραπευτή αυτή την εβδομάδα, είναι πολύ νωρίς για οτιδήποτε. Απλά αναρωτιόμουν αν είχατε και εσείς τέτοια περίπτωση (με αρκετό τραυλισμό τόσο απότομα) που να έφύγε μόνη της και πότε.
 9. Καλησπέρα, Πώς πάει η κορούλα σας; Διάβασα την περίπτωση σας. Στο ξεκίνημα της είναι σχεδόν ίδια με τη δικά μας.
 10. Δεν έχει πέσει στην υπόληψη μας κάτι για τον παιδικό πέρα του ότι λόγω ασθενειών το παιδί εδώ και 1.5 μήνα μία πάει μία δεν πάει... Και φυσικά όταν κάθεται σπίτι μετά δεν θέλει να πάει αλλά όταν πάει του αρέσει. Γενικά μία αναστάτωση. Υποθέτω ότι αυτό είναι συνηθισμένο όμως.
 11. Ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα και το χρόνο σου! Εμείς έχουμε κληρονομικότητα (όχι σοβαρού βαθμού αλλά υπάρχει). Σίγουρα οι καιροί έχουν αλλάξει και τώρα υπάρχουν τρόποι βοηθείας σε σχέση με παλιά για αυτό και βιαζόμαστε τώρα που είναι μικρός να τον βοηθήσουμε μήπως και γλυτώσουμε τα χειρότερα αργότερα που θα καταλαβαίνει και καλύτερα. Δεν υπάρχει 2ο παιδί και δεν μπορώ να σκεφτώ ένα συγκεκριμένο στρεσογόνο παράγοντα τον τελευταίο καιρό αν και έχω μερικές υποψίες (πχ σχετικά με τον παιδικό) αλλά όχι για κάτι τόσο έντονο στην υπόληψη μου. Θα δούμε τι θα πει και η λογοθεραπεύτρια σε λίγες μέρες. Πάντως μέσα σε μία εβδομάδα έφτασε ειδικά τα απογεύματα να μην μπορεί να πει πρόταση χωρίς να επαναλάβει την πρώτη συλλαβή πολλές φορές (ειδικα με το "να", "για", "και" κολλάει απίστευτα). Πραγματικά σοκαριστήκαμε... 'Εχεις δίκιο όμως για το τραγούδι. Οντως δεν το κάνει καθόλου εκεί! Ο λογοθεραπευτής σας χρησιμοποίησε κάποια συγκεκριμένη μέθοδο επιστημονική;
 12. Καλημέρα, Και εμείς τα ίδια. Πολύ ενδιαφέρουσες οι εμπειρίες σας εδώ. Ο γιος μας 2.5 ετών με πολυ αναπτυγμένο λόγο για την ηλικία του (παραπάνω από τα περισσότερα παιδιά σύμφωνα με τον παιδίατρο και τον παιδικό) ξαφνικά μέσα σε μία εβδομάδα δυσκολεύεται να τελειώσει προτάσεις απο τις πολλές επαναλήψεις (στην πρώτη συλλαβή αλλά και ενδιάμεσα πχ στα "να", "και" κλπ). Ειδικά το απόγευμα όταν είναι κουρασμένος είναι πάρα πολύ έντονο. Το πρωί το κάνει αλλά στις μισές προτάσεις. Και μιλάει ακατάπαυστα αυτό τον καιρό οπότε αυτο το κάνει ακόμα πιο έντονο. Δεν υπήρχε κάποια μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας. Υπάρχει και κληρονομικότητα σε ελαφρύ βαθμό από την μητέρα του. Εχουν περάσει δέκα μέρες χωρίς βελτίωση. Αποφασίσαμε να πάμε εμείς οι γονείς σε λογοθεραπευτή για συμβούλες σε αυτή τη φάση μιας και είναι νωρίς για κάποια παρέμβαση σύμφωνα με 2 παιδιάτρους που ρωτήσαμε. Ισως βιαζόμαστε αλλά αισθανόμαστε ανήμποροι μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Προφανώς και μας ενδιαφέρει να ακούσουμε αντίστοιχα περιστατικά και σε τι βαθμό τώρα έχουν βελτιωθεί. Ευχαριστούμε!