petriel

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  8
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Όχι δεν έπεσε καμπύλη είναι στην ίδια Τους προηγούμενους μήνες έπαιρνε 800 γρ Την άλλη ζύγιση εγώ την πρότεινα η παιδίατρος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα απλά μου είπε ότι σε αυτόν τον μήνα παίρνουν 500-600 Πάνες βρέχει τουλάχιστον 6 με τσισα και 1 με κακά Θα προσπαθήσω για ένα θηλασμό ακόμα αν και δεν την βλεπω να συνεργάζεται όποτε προσπάθησα Η αλήθεια είναι πως τελευταία πιπίλα της δίνουμε αρκετά γιατί έχει γκρίνια από πρησμένα ούλα.... Απλά θεωρούσα ότι δεν χάνει γεύματα για αυτό την έδινα με σχετική ευκολια Επιμένετε δηλαδή όχι στο μπιμπερο ούτε καν για προσωρινά?
 2. Κορίτσια μια γρήγορη ερώτηση Η μικρή είναι 4 μηνών και θηλαζουμε αποκλειστικά από την αρχή αυτόν τον μήνα πήρε μόνο 400γρ Η γιατρός μας είναι πολύ καθησυχαστικη (ούτε λόγος για ξένο γάλα) θα κάνουμε μια έξτρα ζύγιση στον μισό μήνα και αν δεν έχει βάλει και τότε αρκετά θα ξεκινήσουμε στέρεες αν και δεν ενδείκνυται Γενικά η μικρή ζητάει λιγότερο και εγώ θεωρούσα ότι τρώει πιο αποτελεσματικά και να πω την αλήθεια με βόλεψε γιατί για πολύ καιρό την είχα συνέχεια πάνω μου Τι μου προτείνετε να αυξήσω τους θηλασμους (τώρα κανει σίγουρα 7-8) ακόμα και αν δεν ζητάει η να της δίνω με μπιμπερο το βράδυ 100-150 ml (από το δικό μου φυσικά) η κάποια άλλη ιδέα? Και λέω βράδυ γιατί κοιμάται πια αρκετά (11 με 6) και χάνει ένα γεύμα σίγουρα Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 3. Λοιπόν Γέννηση 16/11 3350 20/11 3150 23/11 3100 30/12 4250 16/1 4700 Ξαναπάμε στην παιδίατρο η οποία παρεμπιπτόντως είναι πολύ υποστηρικτική στον θηλασμό σε 2 βδομάδες που πιστεύω ότι θα είναι και η κρίσιμη μέτρηση για το αν θα συνεχίσω να προσπαθώ αποκλειστικο θηλασμό Θα μπορούσα δηλαδή μετα από κάθε θηλασμό να βγάζω ότι έχει μείνει με το θηλάστρο (έχω το swing της medela) ακόμα και αν αυτό είναι ελάχιστα ml? Εναλασσω την κλασσική στάση και την ξαπλωτη στους θηλασμους (η baseball δεν με βολεύει καθολου) και έχω βρει και μια δικιά μου ( έχω το πόδι το αντίστοιχο με το στήθος που τρώει γονατισμενο και την ακουμπάω πανω) που νομίζω είναι αποτελεσματική. Ελπίζω αυτό να αδειάζει το στήθος επαρκώς Και ποια είναι η καταλληλοτερη στιγμή να την κοιμησω κατευθείαν μετά το φαγητό η αφού έχουμε παίξει λιγάκι και αυτή αρχίζει και παραπονιέται?( Και εγώ θεωρώ ότι πειναει) Στην Αλκυόνη πήρα πριν στείλω εδώ και δεν με βοήθησαν καθόλου! Δηλαδή συμβουλες τύπου "πιες κάνα τσάι θηλασμού" και σχόλια τύπου "δεν μπορεί 2 μήνες τώρα θα έχεις καταλάβει ποτε πειναει" Από τις φωτογραφίες νομίζω ότι το πιάνει σωστά αλλά δεν είμαι και σίγουρη Σε περίπτωση που δεν το πιάνεις σωστά τι μπορείς να κάνεις? 968665552929383 φορές ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

 4. Διαφημίσεις


 5. Φυσικά το αναγνωρίζω ότι δεν είμαι καλά και αυτό επηρεάζει και την λειτουργικότητα μου σαν μαμά αλλά και τα συναισθήματα απέναντι στο παιδί Όταν όμως υπάρχει ένα πρόβλημα όση βοήθεια και να ζητήσω για να φτιάξω την ψυχολογία μου το πρόβλημα- πεινασμένο νευρικό παιδί- παραμένει εκει .... Σύμβουλος θηλασμού δεν υπάρχει κοντά αλλά έτσι και αλλιώς με πιάνει το πείσμα πως τόσες γενιές κατάφεραν να θηλάσουν με επιτυχία και εγώ με τόση πληροφορία να μην τα καταφέρω Όσες από εσάς είχαν παιδιά που δεν κοιμόντουσαν δεν μπήκατε ποτέ στον πειρασμό να σκεφτείτε ότι το γάλα σας δεν είναι αρκετό για να τα χορτάσει? Νομίζω πως αυτή την αμφιβολία δεν θα την ξεπεράσω ποτέ Και κάτι πρακτικό καλό άδειασμα στήθους σημαίνει τι ακριβώς? Μετά τον θηλασμό να μην βγαίνει καθόλου γάλα? Αυτό μου συμβαίνει σπάνια Επίσης η θηλαία αλως νομίζω ότι δεν μπαίνει ολόκληρη μέσα στο στόμα της δηλαδή οι πόροι γύρω γύρω είναι σχεδόν από έξω οσες φορές και να την βγάλω και να την ξαναβάλω γίνεται το ίδιο Είναι νομίζω ανατομικό το θέμα όποτε για αυτό δεν διορθώνεται..
 6. Καταρχάς για ακόμα μια φορά ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρον σας και την στήριξη σας! Αυτό ακριβώς που περιγράφεις λοιπόν είναι ότι βιώνω αυτους τους μήνες.. Τολμώ να πω ευθαρσώς πως το μωρό μας το αγαπάει ο μπαμπάς του πολύ περισσότερο από εμένα.. Είναι όλο αυτό το συναίσθημα της ευθύνης που με κατακλύζει ότι δεν ανταποκρίνομαι στις ανάγκες της... Τρέμω να δεχτώ κόσμο στο σπίτι που θα δουν πως δεν μπορώ να ηρεμήσω το μωρό μου Το απόγευμα περιμένω 2 φίλες μωρομανες και θα την ταισω πιο πριν με μπιμπερο γιατί δεν μπορώ να την εμπιστευτώ πως θα είναι κάπως ήρεμη μόνο με τον θηλασμό Διαβάζω πόσο υπέροχο συναίσθημα είναι ο θηλασμός αλλά για μένα είναι ένα μαρτύριο μη ξέροντας ποτέ να την βγάλω πότε είναι χορτατη πόσο γρήγορα θα ξαναπείνασει Στο προκείμενο τώρα Έχω παρατηρήσει πως όταν την βάζω στο στήθος κάνει καμιά δεκαριά καλές γουλιες και μετά δεν ακούγεται τίποτα Οι θηλασμοι είναι τουλάχιστον 10 την μέρα Έχω θηλάστρο τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά όταν προσπαθώ μέσα στην μέρα (τύπου 20 ml) πάει κάπως καλύτερα όταν το στήθος είναι ξεκούραστο 4 5 ωρες που βγάζω γύρω στα 60 μόνο από το ένα Ξέρω ότι το παιδί τραβάει περισσότερο αλλά η ποσότητα αυτή δεν είναι ενδεικτική χαμηλής παραγωγής? Όσον αφορά τον ύπνο όσες φορές καταφέρνω να την κοιμησω ξυπνάει πολύ γρήγορα τύπου μισάωρο Όταν γκρινιάζει και εγώ νομίζω πως πεινάει μπορεί να την ξεγελάσω για λίγο με αγκαλιές και παιχνίδι σπάνια ύπνος αλλά μεταξύ 2 θηλασμων ποτέ δεν περνανε πάνω από 1,5 με 2 ωρες Αυτό κυρίως που με απασχολεί είναι ότι δεν έχει γίνει καμία πρόοδος από την αρχή όπου βρίσκω φυσιολογικό το μωρό να είναι αν συνέχεια στο στήθος... Και χωρίς να ακουστω υπεροπτική καταλαβαίνω ότι θηλασμός δεν είναι μόνο θρέψη αλλά πόσο σημασία έχει αν το μωρό τρώει πιπιλιζει η θέλει αγκαλιά όταν για όλα αυτά πρέπει να την έχεις καρφωμένη στο στηθος?? Και δεν με νοιάζει τόσο η κούραση όσο το να νιώθω ότι όλο αυτό δεν έχει την ανταπόκριση που θέλω..
 7. Εννοώ κάνα δεκάλεπτο μετά που την βγάζω από το στήθος αρχίζει τρώει χέρια βγάζει φωνουλες κουνάει νευρικά χέρια πόδια και μετά ξεκινάνε τα κλαμματα... Και χωρίς να είναι πρωτότυπο αυτό που θα πω όταν ελάχιστες φορές της έδωσα μπουκάλι με δικό μου και μετά κοιμήθηκε για 2 3 ώρες είχα τόσες τύψεις.... Όποτε τελικά ποτέ μπορείς να βγάλεις με ασφάλεια ένα μωρό από το στήθος όταν δεν καταλαβαίνεις ποτέ σταματάει το φαι και πότε ξεκινάει το πιπιλισμα και η αγκαλιά? Και αυτη το καταραμένο πρόγραμμα πότε έρχεται? Κάθε μέρα διαφορετικη χωρίς ποτέ να μπορώ να ερμηνεύσω το κλάμα της... Τεσπά σε πρώτη φάση θα ήθελα να είμαι σίγουρη ότι τρέφεται σωστά και τα άλλα φαντάζομαι θα τα βρούμε..
 8. Όχι εδώ που μένω δεν εχει Αλλά πιστεύω κιόλας πως το να πιάσει ένα μωρό σωστά την θηλή ειναι και λίγο ένστικτο Δεν νομίζω να είναι κάτι που τρώω γιατί αυτό συμβαίνει κάθε μέρα ότι κ να έχω φαει Κολικούς έχει σπάνια και κακά κάνει σχεδόν κάθε μέρα γουλιες βγάζει σπάνια Γενικά επειδή της αρέσει πολύ να είναι στο στήθος είτε να θηλάζει είτε να πιπιλιζει δυσκολεύομαι να καταλάβω ποτέ έχει χορτάσει... Για τον ύπνο πάλι αγκαλιά δεν έχω καταφέρει να την κοιμησω ποτέ με μάρσιπο η αλήθεια είναι δεν έχω δοκιμάσει Κοιμάται και αυτό λίγο μόνο όταν την παίρνω στο κρεββάτι και την θηλάζω ξαπλωτη Ο εφιάλτης μου είναι ότι έχω το παιδί συνέχεια στην πείνα και για αυτό είναι ανήσυχη και δεν μπορεί να κοιμηθει Είναι ντροπή αλλά ειλικρινά δεν έχω καταφέρει να μάθω τίποτα για αυτήν 2,5 μήνες τώρα.. Σας ευχαριστώ όλες για το ενδιαφέρον!!
 9. Χαιρετώ το φόρουμ που μου έχει κρατήσει συντροφιά τις ατέλειωτες ώρες θηλασμού.. Θέλω τις γνώμες σας για το εξής Έχω μια μπέμπα 2,5 μηνών θηλάζουμε αποκλειστικά από την πρώτη μέρα και το πρόβλημα είναι...πως δεν ξέρω ποιο είναι το προβλημα! Ξέρω πως έχω ένα παιδί μόνιμα πεινασμένο δέκα λεπτά αφού την βγάλω από το στήθοςοπου την είχα για όση ώρα ήθελε! Εννοώ πως έχει ανησυχία και δεν την ηρεμει αν π.χ. την αλλάξω πάνα η προσπαθήσω να την κοιμησω Άσε που κοιμάται σπάνια μέσα στην μέρα Έχει τύχει από 8 το πρωί να κοιμηθεί στις 1 το βράδυ!! Όλα καταλήγουν στο ότι δεν τρώει καλά είτε γιατί δεν θα έχει μάθει να θηλάζει είτε γιατί δεν έχω αρκετό γάλα! Ναι έχει πάνω από 5 πανες βρεγμένες ναι παίρνει νορμάλ βάρος (1.400 σε 2 μήνες) αλλά δεν θυμάμαι πότε να είναι χαρούμενη και γελαστη με μόνιμα σημάδια πείνας Είναι λοιπόν δυνατόν μετά από τόσο καιρό να μην έχει μάθει να θηλάζει? Και αν ναι τι μπορώ να κάνω για να το διορθώσω? Πεστε μου κάτι που δεν έχω σκεφτεί η δεν έχω διαβάσει εδώ μέσα.. Είναι κρίμα να μην μπορέσω να θηλάσω εγώ που δεν είχα ποτέ πρόβλημα με πληγωμένες θηλές που η μπέμπα έπιασε το στήθος αμέσως μετά τον τοκετό και που έχω όλη ην στήριξη που θέλω από το περιβάλλον μου!!