mommy of 2

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  18
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

1 Neutral
 1. Καλησπέρα κι από εμένα, Θα ήθελα τη βοήθεια όσων γνωρίζουν/ έχουν προσωπική εμπειρία από το Saint Joseph στην Πεύκη. Το επισκεφτήκαμε και μας έκανε αρκετά καλή εντύπωση, καθώς είναι οικονομικό, μαζεμένο ,δείχνει οργανωμένο και φαίνεται να έχει επενδύσει στις νέες τεχνολογίες. Οποιοδήποτε όμως σχόλιο ή άποψη από κάποιον που να πηγαίνει ήδη το παιδί του εκεί θα ήταν πολύ βοηθητική, και για τα θετικά του σχολείου και για τα αρνητικά του. Ευχαριστώ πολύ Υ.Γ. Η επιλογή σχολείου είναι πραγματικά αγχωτική!
 2. Είχα κλείσει ραντεβού για το δημοτικό και είχα μιλήσει με τον ίδιο τον Καντά. Δε μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα, οι εγκαταστάσεις του είναι πολύ μικρές και το σχολείο δε μου φάνηκε να έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό. Γενικά μου έδωσε την εντύπωση ότι δε διαφέρει ιδιαίτερα από ένα δημόσιο σχολείο. Αυτή είναι η άποψη που μου έδωσε εμένα, αλλά καλό είναι να πει συγκεκριμένα πράγματα και κάποια μαμά που έχει το παιδί της εκεί, γιατί οι απόψεις μπορεί να διαφέρουν...

 3. Διαφημίσεις


 4. Εγώ γύρισα αρκετούς ωρλ λόγω ευαισθησίας του γιου μου. Τελικά κατέληξα στην Π. Παππά. Είναι στο Υγεία και έχει και ιατρείο στο Χαλάνδρι. Είναι καλή με τα παιδιά και γενικά σωστή σε ότι μου έχει πει.
 5. Καλησπέρα! Την Ελληνική Παιδεία δεν την επισκέφτηκα ακόμη γιατί γενικά έχω άνεση χρόνου για ψάξιμο (πρώτη δημοτικού θα πάμε το 2018). Σκοπεύω να το επισκεφτώ πάντως και θα ενημερώσω! Πήγα στο Μάνεση και στα εκπαιδευτήρια Καντά. Ο Μάνεσης μου έδωσε την εντύπωση ενός καλού δημόσιου σχολείου, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά παρέχει αρκετές δραστηριότητες και γενικά έχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Τα εκπαιδευτήρια Καντά δεν μου έκαναν καλή εντύπωση να πω την αλήθεια. Ο Δ/ντης τους έλεγε απλά γενικόλογα και τίποτα συγκεκριμένο, δεν φάνηκε να έχει σύστημα ενώ και οι εγκαταστάσεις είναι αρκετά μικρές.
 6. Έχω κοντινούς μου ανθρώπους που πάνε τα παιδιά τους στην Ελληνική Παιδεία. Έχει το θρησκευτικό στοιχείο, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό σε σχέση με παλιότερα. Θεωρείται καλό σχολείο σε επίπεδο γνώσεων, και οι καθηγητές είναι πολύ καλοί, αλλά απ' ότι έχω καταλάβει, το βασικό του πρόγραμμα δεν καλύπτει επαρκώς τη ξένη γλώσσα, ενώ σε άλλα σχολεία τουλάχιστον η 1 ξένη γλώσσα καλύπτεται επαρκώς από το βασικό πρόγραμμα (για δημοτικό μιλάω). Σκέφτομαι πάντως να κανονίσω ραντεβού μαζί τους, οπότε θα σας πω λεπτομέρειες.
 7. Ωχ, μη μου λες τέτοια... Τις ουρσουλίνες δεν τις έχω κοιτάξει προς το παρόν γιατί δε με βολεύει το ότι δεν έχουν σχολικό μετά τις 14:00. Για την Ελληνική Παιδεία έχετε ακούσει κάτι; Θεωρείται κλασικό σχολείο και είναι και από τα οικονομικά...
 8. Καλησπέρα, παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτηση και θα ήθελα κι εγώ τη βοήθειά σας. Είμαι σε αναζήτηση δημοτικού σχολείου προς τα βόρεια προάστεια, οικονομικό και με καλό επίπεδο εκπαίδευσης. Έχετε πρόσφατες εμπειρίες/ γνώμες για το Μάνεση (Ηράκλειο) ή για τη σχολή Καντά (Βριλήσσια); Θα ήθελα να ξέρω αν βοηθούν τα παιδιά να μάθουν με βιωματικό τρόπο, αν κάνουν δραστηριότητες σε καλό και όχι επιφανειακό επίπεδο, αν οι δάσκαλοι είναι καλοί, πράγματα δηλαδή πέρα από αυτά που λέει το σχολείο σε μια απλή παρουσίαση. Ευχαριστώ πολύ!
 9. Να σου ζήσει το μπεμπάκι σου! Λογικά έχει να κάνει με τη ροή του γάλατος, για να το κάνει μόνο όταν θηλάζει. Συμφωνώ με την kat kat ότι μπορεί να τίθεται θέμα ήπιας γοπ ή να έχεις υπερπαραγωγή και γι' αυτό να δυσανασχετεί. Προσπάθησε να τον έχεις πιο όρθιο κατά τη διάρκεια του θηλασμού, λογικά θα βοηθήσει.
 10. Για να μην έχει κοινόχρηστα σημαίνει ότι δεν είναι πολυκατοικία, ίσως κάποιο διώροφο ή τριώροφο, το οποίο δεν έχει μεγάλους κήπους ούτε καθαρίστρια και ασανσέρ, εξ' ου και δεν έχει κοινόχρηστα. Το άλλο που μπορώ να σκεφτώ, αν το διαμέρισμα είναι σε πολυκατοικία και δεν έχει κοινόχρηστα, είναι ο ιδιοκτήτης να τα έχει συμπεριλάβει στο ενοίκιο. Συμβαίνει και αυτό, ξέρω ακόμα και περίπτωση που ο ιδιοκτήτης στο ενοίκιο συμπεριλάμβανε και το νερό και τη δεή. Βέβαια, το ενοίκιο ήταν σχετικά υψηλό για τα τετραγωνικά του σπιτιού, είχε όμως το θετικό ότι δεν χρειαζόταν να ανησυχείς για λογαριασμούς.
 11. Αν κι εγώ δεν ξέρω πόσο κυμαίνονται τα ενοίκια στη Ν. Σμύρνη αλλά στο Χαλάνδρι, νορμάλ μου φαίνεται το ενοίκιο που πληρώνετε. Γενικά οι καινούριες πολυκατοικίες συνήθως έχουν υψηλά κοινόχρηστα γιατί έχουν κήπους, φωτισμούς και γενικά αρκετά έξοδα. Πάντως τα ενοίκια έχουν όντως πέσει αρκετά, αντίστοιχο σπίτι με το δικό σου πριν λίγα χρόνια θα νοικιαζόταν 100 ευρώ περισσότερο. Όπως λέει και η lelaki1980 επειδή οι ιδιοκτήτες πλέον έχουν αρκετά έξοδα από τα σπίτια, δεν μπορούν να ρίξουν εύκολα κι άλλο τις τιμές. Αν σας βολεύει γενικά το σπίτι, θα μπορούσατε να συζητήσετε με τον ιδιοκτήτη για να γίνουν κάποιες βελτιώσεις - μερική ανακαίνιση, πχ καινούριο μπάνιο ή καινούρια αλουμίνια και να γίνει μια μικρή αναπροσαρμογή ενοικίου ή να πληρώσετε εσείς τις εργασίες και να μην καταβάλλετε ενοίκιο για κάποιους μήνες.
 12. Amoxil

  Μίλα με την παιδίατρο καλύτερα. Αυτή μόνο μπορεί να σου πει τι να κάνεις. Θεωρώ ότι για θέματα υγείας και φαρμάκων καλύτερο είναι να μην δίνουμε τον πρώτο ρόλο στο forum αλλά στο γιατρό του παιδιού που ξέρει το ιστορικό του. Περαστικά σας!
 13. Κι εμένα τα 570 ευρώ μου φαίνονται πολλά για τα 4 9ωρα. Επειδή κι εγώ τώρα κοιτάω να βρω γυναίκα για να μου κρατήσει την μπέμπα γιατί θα γυρίσω στη δουλειά, μου έχουν πει ότι περίπου 4 ευρώ η ώρα κοστίζει η φύλαξη παιδιού ή όταν το κανονίζεις με τον μήνα περίπου 500 ευρώ (για 8ωρο). Βέβαια η κοπέλα που έχεις τώρα θα έχει να κρατήσει 2 παιδιά, οπότε η δουλειά της θα είναι πιο δύσκολη, αλλά και πάλι τα λεφτά που δίνεις με βάση τα σημερινά δεδομένα θεωρώ ότι είναι καλά. Από κει και πέρα για ασφάλιση, αν ενδιαφέρεται, θα της βάζεις εργόσημο. Είναι πολύ απλή διαδικασία και γίνεται μέσω τραπέζης.
 14. Μπορεί να είναι τα δόντια αλλά μπορεί να είναι και κάποιο άσχημο όνειρο ή φοβία. Ίσως λόγω της εγκυμοσύνης σου υποσυνείδητα να έχει φοβίες για τις αλλαγές που θα επέλθουν στη ζωή του. Προσπάθησε να το συζητήσεις μαζί του, τι τον ενοχλεί, αν πονάει ή αν βλέπει κάποιο όνειρο. Κάνε του ερωτήσεις και θα σου απαντήσει λογικά. Μη θυμώνεις μαζί του, για να έχει αλλάξει έτσι απότομα η συμπεριφορά του κάτι φταίει, δεν το κάνει χειριστικά.
 15. Πάντως στην Αγκαλιά δέχονται χρησιμοποιημένα αλλά σε καλή κατάσταση πράγματα, είτε είναι ρούχα είτε παιχνίδια. Τους είχα δώσει πράγματα πριν λίγους μήνες.