Φωτεινη Λαγαρη

Επιστημονική συνεργάτιδα
  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

    4
  • Μελος απο

  • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral
  1. Σωστά διαβάσατε. Δεν κάνουμε κλασικούς κοιλιακούς όταν έχουμε διάσταση ορθούθ κοιλιακού. Όσον αφορά τηη πρώτη σας ερώτηση ο φυσιοθεραπευτής πρέπει να είναι γνώστης του αντικειμένου για να μπορέσει να σας αναλάβει. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σας προτείνω κάποιον στην Θεσσαλονίκη. Οσον αφορά το δεύτερο ερώτημα αφού υπάρχει και η ομφαλοκήλη ένασ λόγος περισσότερο να μήν πρέπει να κάνετε κλασικούς κοιλιακούς, γιατί αυξάνοντας την ενδοκοιλιακή πίεση θα αυξήσετε και την πίεση του κοιλιακού τοιχώματος προσ τα έξω και έτσι και τα συμπτώματα. Ναι υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί η ομφαλοκήλη αν διορθώσετε την διάσταση. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://www.diastasisrehab.com Σύμφωνα με την Tupler's τεχνική
  2. Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥ είναι μια αναμενόμενη κατάσταση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και για αυτό καλά είναι αν προϋπάρχει να αντιμετωπιστεί. Στις περισσότερες γυναίκες μετά από τοκετό έχει την εικόνα ενός ΄΄κενού΄΄ ή ενός ΄΄ μικρού βουνού΄΄ κατά μήκος της κοιλιάς και είναι έντονο στο ύψος του αφαλού. Στη δική σας περίπτωση στόχος σας είναι μέσα από ένα πρόγραμμα αποκατάστασης ΟΡΘΟΥ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥ όχι μόνο να μικρύνει η διάσταση αλλά και να κρατηθεί μικρή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το πρόγραμμα φυσικοθεραπείας αφορά συγκεκριμένο πρόγραμμα άσκησης των κοιλιακών αλλά και εκπαίδευση ελέγχου της ενδοκοιλιακής πίεσης και της εργονομίας των καθημερινών σας κινήσεων. Δεν είμαι σε θέση να σας προτείνω κάποιο συγκεκριμένο άρθρο στο διαδίκτυο γιατί το πρόγραμμα αποκατάστασης πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες του κάθε περιστατικού. Θα πρέπει να γίνει γνωστό τόσο το ιστορικό του ασθενούς όσο και η μέτρηση της διάστασης για να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης ΟΡΘΟΥ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥ. Χρησιμοποιώντας τις λέξεις RECTUS DIASTASIS, ABDOMINAL SEPERATION, DIASTASIS REHABILITATION.
  3. Αυτή είναι μια ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον γυναικολόγο σας και αν πάρετε αρνητική απάντηση να δείτε ορθοπαιδικό. Μπορώ να σας ενημερώσω για την αποκατάσταση των συμπτωμάτων σας εφόσον έχω διάγνωση. Σας ευχαριστώ.

  4. Διαφημίσεις


  5. Συμπτώματα ακράτειας κατά το φτέρνισμα δηλώνουν ¨ακράτεια από προσπάθεια¨ και συμβαίνει συχνά μετά από τοκετό. Αυτό το είδος ακράτειας παρουσιάζει συμπτώματα με κάθε αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης όπως το φτέρνισμα, ο βήχας, το σήκωμα από το κρεβάτι, το σήκωμα βάρους, καθώς και σε κινήσεις που έχουν κραδασμούς όπως το τρέξιμο. Ο λόγος συνήθως είναι η χαλάρωση του πυελικού εδάφους και συμβαίνει και μετά από εγκυμοσύνη. Τι είναι όμως το πυελικό έδαφος? Είναι μια ομάδα μυών εσωτερικά στην βάση της λεκάνης που δημιουργούν μια ¨αιώρα¨ πάνω στην οποία ¨κάθονται¨ η μήτρα, η ουροδόχος κύστη και τα έντερο. Η σύσπαση του πυελικού εδάφους είναι η κίνηση / σφίξιμο που θα κάναμε αν θέλαμε να πάμε τουαλέτα να ουρήσουμε, δεν υπήρχε τουαλέτα κοντά μας και θα έπρεπε να κρατηθούμε. Η ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους ακολουθεί ένα πρόγραμμα με τις ασκήσεις Kegelʼs το οποίο και έχει καλά αποτελέσματα εάν η τα συμπτώματα ακράτειας που έχουν να κάνουν με την χαλάρωση του πυελικού εδάφους. Ρωτήστε και τον γυναικολόγο σας.