merie

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  31
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Να εδώ στο site ενός μαιευτήρα γράφει τον τρόπο: Η ανάπτυξη των διδύμων μέσα στη μήτρα διαφέρει ανάλογα με τον τύπο της γονιμοποίησης: διζυγωτική ή μονοζυγωτική. Στην τελευταία περίπτωση, η ανάπτυξη εξαρτάται επίσης από το στάδιο του διαχωρισμού τους. Τα έμβρυα μπορούν να αναπτυχθούν το καθένα σε ξεχωριστό σάκο ή να έχουν τον ίδιο πλακούντα. Τα διζυγωτικά δίδυμα αντιστοιχούν σε ένα μόνο τύπο: Διαμνιακά-διχοριονικά Πρόκειται για δίδυμα που προέρχονται από τηγονιμοποίηση δύο ωαρίων από δύο σπερματοζωάρια. Είναι σε χωριστούς αμνιακούς σάκους και τρέφονται από διαφορετικούς πλακούντες. Τα μονοζυγωτικά δίδυμα αντιστοιχούν σε τρεις πιθανούς τύπους: Διαμνιακά-διχοριονικά Πρόκειται για ένα ωάριο, γονιμοποιημένο από ένα σπερματοζωάριο. Ο διαχωρισμός γίνεται από τις πρώτες κιόλας ώρες μετά τη γονιμοποίηση, στο στάδιο που ονομάζεται «βλαστομερές». Αυτό δημιουργεί μονοζυγωτικούς διδύμους, έχοντας ο καθένας το δικό του αμνιακό σάκο και πλακούντα. Είναι η ίδια ανάπτυξη με τους διζυγωτικούς διδύμους και είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν είναι μονοζυγωτικοί ή διζυγωτικοί αν έχουν το ίδιο φύλο. Διαμνιακά-μονοχοριονικά Πρόκειται για μονοζυγωτικά δίδυμα των οποίων ο διαχωρισμός γίνεται σε μεταγενέστερο στάδιο, δηλαδή στην αρχή της δεύτερης εβδομάδας μετά τη γονιμοποίηση. Τα έμβρυα μοιράζονται τον ίδιο πλακούντα αλλά αναπτύσσονται σε διαφορετικούς αμνιακούς σάκους. Μονοαμνιακά-μονοχοριονικά Εδώ ο διαχωρισμός γίνεται στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας ανάπτυξης. Οι δίδυμοι μοιράζονται τον ίδιο αμνιακό σάκο και πλακούντα. Σε αυτή την περίπτωση η κύηση είναι επικίνδυνη και πρέπει να παρακολουθείται στενά. Οι ομφάλιοι λώροι των εμβρύων μπορούν να τυλιχτούν μεταξύ τους, πράγμα το οποίο μπορεί σε ακραίες περιπτώσεις, να προκαλέσει τον θάνατο ενός εξ αυτών.
 2. Νομίζω μια χαρά κατανοητά το εξήγησες, @little lamb, μια μικρή επισήμανση μόνο: Τα μονοζυγωτικά δίδυμα μπορεί να είναι είτε στον ίδιο, είτε σε διαφορετικούς σάκους!
 3. Καλημέρα! Πιστεύω ότι το μήνυμα που θα δώσεις στην κόρη σου αν καλέσεις το κοριτσάκι είναι ακριβώς το αντίθετο: Αν κάποιος μας έχει συμπεριφερθεί γενικά καλά (βλ. ξαδερφούλα), δεν υπάρχει λόγος να κόψουμε παρέα μαζί του εξαιτίας τρίτων (στην περίπτωση αυτή γονιών, αλλά και γενικότερα). Το ότι η ξαδερφούλα δε σας κάλεσε στην προκειμένη περίπτωση μάλλον δεν οφείλεται σε δική της επιθυμία (άσχετο αν συμφώνησε ή όχι) και είμαι σίγουρη ότι το κοριτσάκι σου στο βάθος καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα είναι μεταξύ μεγάλων και όχι μεταξύ παιδιών Επιπλέον όμως, ακόμα κι αν το παιδάκι ήταν αυτό που δε συμπεριφερόταν καλά, νομίζω ότι όλοι αξίζουν ευκαιρίες και αυτό είναι επίσης ένα πολύ ωραίο μήνυμα για το παιδάκι σου. Προτείνω λοιπόν να καλέσεις το κοριτσάκι και φυσικά δε χρειάζεται να είσαι και θερμή με τη μαμά της αν δε θέλεις, σε περίπτωση που έρθει και αυτή στο σπίτι σας. Και έτσι, το παιδί, που όλα τα καταλαβαίνει, υποσυνείδητα θα ''πιάσει'' και το μήνυμα που θες, ότι δεν επιτρέπουμε στους άλλους να μας συμπεριφέρονται όπως θέλουν.
 4. ma
  Διαφημίσεις

 5. Καλημέρα! Οι βάσεις ουσιαστικά ανεβαίνουν ή πέφτουν ανάλογα με το επίπεδο των θεμάτων, όταν τα θέματα είναι εύκολα οι βάσεις ανεβαίνουν, όταν είναι δύσκολα πέφτουν. Επομένως δεν έχει νόημα να συγκρίνεις το βαθμό σου με τις φετινές βάσεις και να θεωρείς ότι του χρόνου αν οι βάσεις είναι πάλι χαμηλές ο βαθμός που θα βγάλεις θα είναι υψηλός Αυτό που έχει νόημα όπως πολύ σωστά είπες είναι το 10%, γιατί σε αυτή την περίπτωση ένας μαθητής μπορεί να εκμεταλλευτεί τον ψηλό βαθμό του σε σχετικά ευκολότερα θέματα για να περάσει στη σχολή που θέλει την επόμενη χρονιά που έπεσαν δυσκολότερα θέματα και έπεσαν οι βάσεις! Αφού όμως δε σε πιάνει το 10% και αφού το θέλεις, προσπάθησε το, διάβασε, και έχεις πολλές πιθανότητες! Είναι υψηλός ο στόχος σου;
 6. merie

  Δημοψήφισμα στις 5/7

  είναι όντως σοβαρό αυτό που λες.
 7. merie

  Δημοψήφισμα στις 5/7

  Και όλη αυτή η προπαγάνδα; όλα τα φαντάσματα που βγήκαν από τους τάφους να μας πουν τι να ψηφίσουμε, δεν σας προβληματίζουν;
 8. merie

  Δημοψήφισμα στις 5/7

  Χαρά-Μαρία2, πολύ to the point η ανάρτησή σου. Εγώ αναρωτιέμαι το εξής: οι περισσότεροι άνθρωποι που θα ψηφίσουν ναι δηλώνουν ότι το κάνουν γιατί αντιλαμβάνονται το ερώτημα ως ναι ή όχι στην Ευρώπη και στο ευρώ. Όμως, ακόμα κι έτσι να είναι, τυπικά θα απαντήσουν ναι στην πρόταση των δανειστών. Μιλάμε δηλαδή για πλήρη ηθική νομιμοποίησή τους από εμάς να συνεχίσουν την οικονομική πολιτική τους στη χώρα μας. Εσάς ρε παιδιά σας φαίνεται σωστή αυτή η πολιτική, θεωρείτε ότι οι προτάσεις είναι σε κατεύθυνση ανάκαμψης και ότι απλά δεν θέλουμε να τις εφαρμόσουμε; Και αν όχι, αν αντιλαμβάνεστε πως είναι λάθος, σας τρομάζει περισσότερο το άγνωστο από τη γνωστή καταστροφή που έρχεται,; (γιατί με λάθος οικονομική πολιτική,η καταστροφή είναι βέβαιη.) Πώς σκέφτεστε το μέλλον με ένα ναι...;;;
 9. merie

  Δημοψήφισμα στις 5/7

  Εγώ θα ψηφίσω όχι, με συνείδηση του ότι με ένα όχι θα είναι πολύ δύσκολα, αλλά ουσιαστικά αυτό που θα συμβεί είναι να βρεθούμε μέσα σε μια μέρα στην κατάσταση που θα μας έφερναν αργά αργά μέσα σε βάθος 5 χρόνων, για να μην το καταλάβουμε (το γνωστό δόγμα του σοκ, σε χτυπάνε συνεχώς με μικρά και πολλά μέτρα και παραλύεις και δεν τολμάς καν να αντιδράσεις). Επειδή οικονομολόγος δεν είμαι (αλλά και αυτοί δεν συμφωνούν μεταξύ τους οπότε όλα τα σενάρια παίζουν), αν ένα όχι είναι καταστροφικό, απλά θα φτάσουμε στην καταστροφή 5 χρόνια νωρίτερα από ότι θα φτάσουμε με το ναι. Όμως, αν ένα όχι έχει ελπίδα, θα έχουμε κερδίσει 5 χρόνια από τη ζωή μας να παλέψουμε για αυτή την ελπίδα. Και εν πάση περιπτώσει, δεδομένου ότι η αριστερή μας κυβέρνηση δεν ταιριάζει με το κλίμα της Ευρώπης, ένα ναι σημαίνει αυτόματα εκλογές και ότι θα με ξανακυβερνήσει ο Σαμαράς, είτε μόνος είτε σε συνεργασία και όλα θα γίνουν ''ήσυχα'' όπως πριν. Εγώ αυτό δεν το θέλω.
 10. merie

  Η δική μου ιστορία

  Τελικά τι έγινε; Ελπίζω όλα να πήγαν καλά...
 11. merie

  Η δική μου ιστορία

  Κοπέλα μου όλα θα πάνε καλά! Οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου, το μωράκι θα είναι υγιές! Μην απογοητεύεσαι και στενοχωριέσαι, θα κυλήσουν αυτές οι 6 μερούλες και θα μάθεις τα όμορφα νέα! Σου στέλνω όλη μου τη θετική σκέψη.
 12. Έχεις δίκιο! Διάβασα βιαστικά και νόμισα ότι το χρησιμοποιείς γενικά και τώρα που προσπαθείς!
 13. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να σου έρθει ένα μωράκι! Προσοχή όμως, πολλά βότανα αντενδείκνυνται κατά τη διάρκεια της κύησης (νομίζω ένα τέτοιο είναι και ο κρόκος). Καλή επιτυχία!
 14. Καλησπέρα, δεν είμαι μητέρα ούτε έχω σχετικές γνώσεις, αλλά βρήκα το παρακάτω βίντεο πολύ ενδιαφέρον. Το κομμάτι των καμπυλών ανάπτυξης ξεκινά από το 25:40, αλλά και το προηγούμενο βίντεο αξίζει.
 15. merie

  Κείμενα/Ποιήματα Βάπτισης-Γάμου !!!

  Για τη nati Ακούστε φίλοι να σας πω τι έμαθα η καημένη: στην εκκλησιά πως οι γονείς δεν είναι παντρεμένοι! Αμέσως τ'αποφάσισα,δεν κάνω βήμα πέρα! Εγώ σ'αυτούς τους δυο ευθύς θα βάλω από μια βέρα! Αν θέλετε λοιπόν κι εσείς η αγάπη αυτή ν'ανθίζει ελάτε να πετάξουμε όλοι μαζί το ρύζι!