Yovanna

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  3.166
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  41

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο Yovanna

 1. Απαράδεκτη αντιμετώπιση. Δεν νομίζω ότι χάνετε κάτι με το να μην πάτε εκεί.. Τη Ιόνιο την επισκέφτηκα και εγώ και αν δεν πάμε στην ελληνοαγγλική ( έχουμε την άλλη βδομάδα ραντεβού, μάλλον θα την επιλέξουμε, διότι η άλλη μας επιλογή, οι Ουρσουλίνες, δεν μας ταιριάζει ιδιαίτερα. Στην Ιόνιο μου άρεσε η αύρα του σχολείου (σε αντίθεση με τις Ουρσουλίνες), και τα χαρούμενα πρόσωπα που έβλεπα. Ένιωσα πραγματικά το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε. Το πρόγραμμα νορμάλ μου φάνηκε, πάνω κάτω, ό,τι προσφέρουν τα περισσότερα. Οι εγκαταστάσεις δεν μου άρεσαν. Μεγάλες μεν, αφρόντιστες δε. Σήμερα με πήραν τηλέφωνο και με ρώτησαν αν ενδιαφερόμαστε ακόμη. Είναι ξεκάθαρα ανοιχτοί σε περαιτέρω διαπραγμάτευση. Ο αδερφός ενός συμμαθητή του δικού μου που πηγαίνει στην Ιόνιο , στην α δημοτικού, είναι τόσο ενθουσιασμένος μου είπε ο μπαμπάς του, που θέλει να πηγαίνει και τα Σαββατοκύριακα!
 2. Δεν ξέρω, γιατί τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε.. Σορυ αλλά έχω γίνει τούρμπο και θυμώνω με τον εαυτό μου γι' αυτό.. Σκέφτηκα την κιβωτό του Νώε..
 3. Προσπαθείς να πεις την τελευταία λέξη και εκτίθεσαι κι άλλο. Έχεις τα περισσότερα ποστ από όλα τα μέλη που έχουν περάσει από εδώ, διότι ανοίγεις θέματα για τα οποία ένας άνθρωπος που έχει ζωή και όντως τον απασχολούν πραγματικά προβλήματα, δεν θα σκεφτόταν ποτέ να ανοίξει. Αλλά τώρα μας λες ότι κατά βάθος σκεφτόσουν και τους ανθρώπους που έχουν όντως σημαντικά προβλήματα. Ενώ εγώ ζω σε ένα συννεφάκι που πέρα από τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του παιδιού μου, δεν με απασχολεί τίποτε άλλο.. Αλήθεια τώρα.. Σου υπενθυμίζω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που χλευάζεις με παρόμοιο τρόπο τους προβληματισμούς μου.. Το ίδιο έκανες και με το πάρτυ. Θα σε συμβούλευα , επειδή με κάνεις να γίνομαι δυσάρεστη και δεν μου αρέσει, αλλά σαν άνθρωπος δεν μιλάω 1,2,3,5 και κάποια στιγμή γίνεται η έκρηξη, να τους προσπερνάς τους προβληματισμούς μου. Όπως κάνω και εγώ καιρό τώρα άλλωστε.
 4. Ναι! Τώρα μου έστειλαν μέιλ από το σχολείο με κάποια λογάκια που θα πει για να ξεκινήσουμε να τα μαθαίνουμε! Μη φανταστείς, 2 φρασούλες! Δεν έχω καταλάβει τί θα κάνουν! Ξέρω ότι θα είναι λεοπάρδαλη!
 5. Την άλλη! Αλλά δυστυχώς μόνο την κατανομή των ρόλων έχει προλάβει, διότι λείπει μια βδομάδα τώρα!
 6. Τώρα σοβαρά?? Έχεις ανοίξει θέματα και έχουμε σπαταλήσει σελίδες και καταναλώσει φαιά ουσία για ότι άχρηστο και άνευ ουσίας ερώτημα μπορεί να εφεύρει ο ανθρώπινος νους (εκτός φυσικά από τα πραγματικά σοβαρά , τα οποία δεν σε απασχολούν) και χλευάζεις τον προβληματισμό μου για την σχολική γιορτή? Με λαϊκιστικά επιχειρήματα για ανθρώπους που χάνουν μεροκάματα κτλ? Έλα σε παρακαλώ..
 7. Καλά εντάξει.. μας "τάπωσες " τώρα. Περισσότερος λαϊκισμός πεθαίνεις..
 8. Το βλέπεις όλο λάθος. Πρώτον δεν μας αγχώνει το σχολείο. Καθόλου. Γνωρίζω όμως ότι ετοιμάζονται πυρετωδώς για ένα όμορφο αποτέλεσμα και αυτό καθε άλλο παρά αντιπαιδαγωγικό είναι. Προφανώς και δεν αγχώνομαι μήπως δεν είναι άψογος και παρεξηγηθεί κάποιος. Αλήθεια τώρα? Όμως ξέρω ότι ο μικρός μου, εάν δεν έχει οικειότητα με το χώρο και δεν αισθάνεται οικεία γενικά, διότι θα έχει χάσει όλη την προετοιμασία, δεν θα το ευχαριστηθεί. Δεν αποκλείεται και να κλαίει. Θέλω να είναι μια όμορφη στιγμή και ανάμνηση γι' άυτόν. Δεν περιμένω να το καταλάβεις. Άλλωστε σαν état d'esprit (τρόπο σκέψης σε ελέυθερη αλλά όχι ακριβή μετάφραση), απέχουμε έτη φωτός.
 9. Θα κάνει το sinus rinse??? Ο δικός μου είναι το μόνο που δεν δέχεται! Με τίποτα! Κσι δέχεται τα πάντα! Τι εννοεις τόσες έχει μπροστά του; Γιορτές; Και τι; Να την κάψουμε αυτή;
 10. Παιδιά η μάνα μου κάτι είχε πατήσει και ήταν η μέτρηση σε Φαρενάιτ! Δεν έγραφε 38 αλλά 98! Το έφτιαξε και δείχνει 36,3 στο παιδί! Από θερμοκρασία είμαστε καλά αλλά ακόμη βήχει..μου είχε πει η γιατρός ότι θα βήχει και την άλλη βδομάδα και μετά από 2 μέρες απυρετο να τον στείλω σχολείο. Φοβάμαι μην κολλήσει κάτι άλλο.. Αν δεν ήταν η γιορτή δεν θα σκεφτόμουν να τον στείλω Παρασκευή. Δεν έχει μάθει λέξη ακόμη όμως..
 11. Της έδειξε και 37,7 τη μια φορά. Ναι οκ, αλλά δεν μας έχει κάνει τέτοια τρελά έως τώρα. Το πρωί 3 φορές έδειξε 36,6. ΄Μου είπε ότι πάτησε διάφορα γιατί δεν θυμόταν πώς δουλεύει. Μήπως το χάλασε? Από την άλλη 2 παιδιά μεγάλωσε, δεν θα καταλάβαινε ότι ένα παιδί έχει πυρετό?
 12. Το έκανε και της δείχνει 37,2 ενώ λέει η φυσιολογική της είναι κάτω από 36.
 13. Είναι το παιδί στη μαμά μου και της έχω δώσει μαζί το θερμόμετρο μετώπου. Του έχει πάρει θερμοκρασία με 2 υδραργυρικά θερμόμετρα και ένα ηλεκτρονικό. Όλα δείχνουν 36,3. το Microlife μετώπου 38+! Το παιδί μου λέει δεν είναι ζεστό. Τι να πιστέψω? Είτε η μάνα μου χειρίζεται τελείως λάθος του μετώπου, είτε του μετώπου είναι για τα μπάζα, είτε αυτό δείχνει σωστά ενώ τα άλλα όχι και το παιδί ψήνεται και η μάνα μου πέρα βρέχει. Τι λέτε να ισχύει??
 14. Ο δικός μου κάθεται. Και ο ανιψιός μου. Είναι τόσο καλή και γλυκιά η παιδίατρος που και μόνο η φωνή της σε ηρεμεί. Της κάνει πρώτα εκείνος εμβόλιο με τα δικά του σύνεργα και μετά του κάνει εκείνη. Έχει να κλάψει από μωρό σε εμβόλιο. Όχι ότι χαίρεται κιόλας, αλλά κάθεται.
 15. Χόρευε και τραγούδαγε "θα πάω στη γιαγιά" ! Μέχρι ανάποδες κωλοτούμπες στο χαλί έκανε πρωί πρωί. Μιλάμε για μεγάλο σούργελο! Είχε έρθει η κοπέλα να καθαρίσει και κόντευαν να της φύγουν από τα γέλια! Μακάρι να μην ανεβάσει, μήπως πάει την Παρασκευή σχολείο. Αν δεν ήταν η γιορτή, Δευτέρα θα τον πήγαινα και πυρετό να μην έκανε.
 16. Δείχνει πολύ καλύτερα! Ξύπνησε 9 παρά (συνήθως ξυπνάει 7!) με 36,6 και παρέμεινε τόσο μέχρι μια ώρα μετά που τον πήγα στη μαμά μου. Προσεύχομαι να μην ανέβει! Είχε λιγότερη μύξα και ήταν απίστευτα χαρούμενος που θα έβγαινε να πάει στη γιαγιά και χόρευε σε όλο το σπίτι! Βέβαια το βηχαλάκι καλά κρατεί ακόμη..
 17. Μέχρι Παρασκευή μεσημέρι, δεν είχε κάτι άλλο πέρα από βραδινό βήχα. Παρασκευή μεσημέρι ξεκίνησε ο πυρετός και Σάββατο οι μύξες. Οπότε εξελίχθηκε πιο μετά. Φάρμακα το Σάββατο ξεκίνησε και για 10 μέρες. Δεν νομίζω ότι δεν τον πιάνουν. Από το Σάββατο σταμάτησε εντελώς ο βραδινός βήχας. Η ίωση θα κάνει τον κύκλο της, όσα φάρμακα και να δώσουμε.
 18. Δεν έχει μειωθεί ο ρυθμός. Μόνο την νύχτα δεν κάνει, διότι το algofren τον κρατάει όλη νύχτα απύρετο τελείως. Όταν μπήκα σπίτι δεν μου άρεσε η εικόνα του, τα μάτια ήταν μισόκλειστα, βέβαια είχε 38,5. Με το που του έπεσε με το ντεπόν, άνοιξαν τα μάτια του, φωτίστηκε το πρόσωπο του , έπαιξε μπάσκετ και έφαγε ένα βαθύ πιάτο σούπα. Έχει λιώσει και από την κλεισούρα. Είναι μέσα από την Τετάρτη.. Μόνο για να πάει στη γιατρό βγήκε. Του λέμε να πάμε μια βόλτα με το αυτοκίνητο αλλά δεν θέλει. Και εγώ από την Τετάρτη δεν έχω πάει πουθενά αλλού εκτός από τη δουλειά και τη γιατρό και με έχει πάρει από κάτω.
 19. Και αν έκανε μετά αμυγδαλές? Την ρώτησα και μου είπε ακόμη και να έκανε, είναι φυσιολογικό στις ιώσεις. Αν δεν έχει σημαντική βελτίωση αύριο, θα της πω να έρθει οπωσδήποτε να τον δει.
 20. Είμαι πολύ στενοχωρημένη. Ανέβασε πάλι 38,5. Του έδωσα ντεπόν. Δεν ξέρω αν θα ανέβαζε κι άλλο. Μύξα περισσότερη από χθες και μου φαίνεται ότι βήχει και περισσότερο. Η παιδίατρος δεν συμμερίζεται την ανησυχία μου. Σχεδόν παρακάλεσα για αντιβίωση αλλά μου λέει δεν μπορεί να δώσει χωρίς λόγο και δεν βλέπει κάτι μη φυσιολογικό. Αυτά τα 3 μέρες πρέπει να κρατάει ο πυρετός δεν ισχύουν μου είπε , οι περισσότερες ιώσεις, κάνουν 4 και 5 24ωρα πυρετό. εφόσον μέσα στην ημέρα του πέφτει και ο πυρετός ενίοτε και είναι ζωηρός δεν ανησυχούμε. Δεν είναι λέει ότι λυπάται να του τη δώσει, αλλά δεν δίνουμε χωρίς να συντρέχει λόγος. Μου έδωσε μόνο αντιβιοτικές σταγόνες για τη μύτη, περισσότερο για να μου δώσει κάτι να με ηρεμήσει πιστεύω.. Αν και αύριο δεν είναι καλύτερα, θα της πω να έρθει πάλι να τον δει. Και σήμερα ήθελα, αλλά ούτε μπορούσε ούτε το έκρινε απαραίτητο. Και εγώ είχα μια ελπίδα για Πέμπτη, αλλά ναυάγησε. Στο μεταξύ, κάνουν πυρετωδώς πρόβες για τη γιορτή και ο μικρός τις έχει χάσει όλες.
 21. Όντως;; Γιατί; Ακόμη και με δεκατα μετά την Τρίτη μερα;
 22. Μην το σκέφτεσαι καν. Έχει κάθε δικαίωμα να μελετάει το παιδί, είτε τους αρέσει είτε όχι.
 23. Οι γονείς μου να δεις τι έχουν περάσει (και οι γείτονες επίσης)με την αδερφή μου και εμένα (κλασική κιθάρα-violoncello) , 4ωρα και 6άωρα μελέτης , η καθεμία στο δωμάτιο της! Στην Ελλάδα μελετούσα και μεσημέρια και μέχρι τις 11 το βράδυ. Στη Γαλλία δεν γίνονται αυτά. Είναι πολύ πιο αυστηροί. Αν έπρεπε να μελετήσω έως τις 10, έπρεπε να ζητήσω άδεια. Πάντως, δεν γίνεται να μάθει το παιδί κάποιο μουσικό όργανο, χωρίς να επενδύσουν οι γονείς του στον κατάλληλο εξοπλισμό. Θυμάμαι μικρούλα είχα ξεκινήσει πιάνο , και οι γονείς μου, δεν καταλαβαίνω το λόγο, δεν μου είχαν πάρει πιάνο και πήγαινα σε μια φίλη μου και μελετούσα! Ε, στο χρόνο το παράτησα γιατί βαριόμουν τα πέρα δώθε! Όταν όμως δέχτηκα να μάθω cello (είχε λυσσάξει η μαμά μου), την επόμενη μέρα είχα cello στο σπίτι μου! Οποιοδήποτε όργανο?? Και πιάνο? Καινούριο είναι αυτό? Μόνο στα κεντρικά ή και στα παραρτήματα?
 24. Η γιατρός μας έχει πει ότι πολλές ιώσεις κάνουν 5 και 6 μέρες πυρετό. Και το καλοκαίρι ο μικρός είχε 6 μέρες πυρετό. Κάποιες μέρες έκανε 40άρια μάλιστα.