Pytheas

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  17
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

10 Neutral

Converted

 • Περιοχή
  Κορωπί
 1. Τελικά κατάφερα και βρήκα οδηγίες από εδώ, με βίντεο και φωτογραφίες. Παρότι διαφορετική μάρκα, το καθισματάκι είναι σχεδόν το ίδιο και πλέον στέκεται πολύ σταθερά στο κάθισμα του αυτοκινήτου!
 2. Αγοράσαμε πρόσφατα ένα καθισματάκι Junior's Primo (http://www.4uthesite.com/products.php?pid=14251&pc=2086&NAV_PROD) για τον μικρούλη μας. Οι οδηγίες είναι τραγικές (μόλις 3 γραμμές) και δεν μπορούμε να το εγκαταστήσουμε... Επειδή το κατάστημα αγοράς είναι μακρυά από το σπίτι μας και δεν έχουμε πού να αφήσουμε τον μικρό για να πάμε εκεί πάλι, μήπως έχει κανείς παρόμοιο καθισματάκι για να μας δώσει μερικές συμβουλές για την εγκατάστασή του? Αν βοηθάει καθόλου, η ζώνη πιάνει αρχικά στην ψηλά στην πλάτη του καθίσματος και μετά με κάποιο μαγικό τρόπο κάτω και πίσω από την πλάτη, χωρίς να περνάει καθόλου από μπροστά...

 3. Διαφημίσεις


 4. Μόλις κάναμε καταγγελία στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για ηλεκτρικό θήλαστρο που είχαμε αγοράσει από το JUMBO πριν από 4 μήνες και σταμάτησε να λειτουργεί μέσα στις διακοπές. Πήγα σήμερα να το αλλάξω (αφού θεώρησα ότι ως ηλεκτρική συσκευή έχει ένα χρόνο εγγύηση) και μου είπαν ότι ελαττωματικό θεωρείται μόνο στην περίπτωση που δεν λειτουργήσει μέσα σε 7 ημέρες. Εφτά ημέρες είναι η εγγύηση που δίνει το JUMBO σε πολλά προϊόντα που πουλάει... Η καταγγελία έγινε για να δούμε κατά πόσο είναι νόμιμο αυτό (εγγύηση 7 ημερών) και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, σε περίπτωση που το θήλαστρο έχει όντως εγγύηση ενός έτους. Περιμένουμε την απάντηση της υπηρεσίας λοιπόν.
 5. Το ίδιο και στο Carrefour στο Κορωπί, πέρασαν τα κουπόνια κανονικά μαζί με την έκπτωση. Στην αρχή τσίνισαν λίγο αλλά τους είπαμε ότι στα Carrefour της Λ. Αθηνών τα είχαν δεχτεί κανονικά την τελευταία φορά, οπότε μας έκαναν την χάρη και τα δέχτηκαν και στο Κορωπί. Στο μεταξύ είχε τελειώσει το Νο3, οπότε στοκάραμε 4 και 5. Έλεος πια με αυτά τα κουπόνια και το Carrefour... ας γίνει μια ενημέρωση στις ταμίες! Κάθε φορά είναι σα να μας κάνουν χάρη...
 6. Ο δικός μας, μόλις 3.5 μηνών, μας έπεσε σήμερα από το κρεβάτι (χαμηλό, λιγότερο από 50 πόντους) όταν πήγε να τον αλλάξει η γυναίκα μου. Έκανε απότομα 2 σβούρες και έπεσε με την πλάτη στη μοκέτα του πατώματος! Έβαλε τα κλάμματα αμέσως, αλλά ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα. Τον κράτησε λίγο αγκαλιά η γυναίκα μου, του έκανε ένα μπανάκι να χαλαρώσει και μετά ησύχασε. Κοιμήθηκε λιγάκι και τώρα μας κάνει γελάκια και χαρούλες! Εύχομαι να μην έχει πάθει τίποτα...
 7. Pytheas

  Μπαμπάδες του Parents.org.gr

  Καλησπέρα σε όλους, με λένε Βασίλη και πριν από 3 μήνες έγινα ένας ευτυχής χαζομπαμπάς ενός γλυκύτατου πιτσιρίκου! Μαζί με τη γυναίκα μου περνάμε πολλές ώρες στο parents.gr και ήδη έχουμε βρει πολύτιμες συμβουλές!
 8. Μόλις μίλησα με τη γυναίκα μου, η οποία βρίσκεται στο ΙΚΑ Κορωπίου για να πάρει αριθμό προτεραιότητας για το απογευματινό παιδιατρικό. Σημειωτέον ότι το ΙΚΑ Κορωπίου δεν έχει (για άγνωστο λόγο) το σύστημα με τα τηλεφωνικά ραντεβού, οπότε πρέπει κάθε φορά να πάει το μεσημέρι με το μωρό να πάρει αριθμό προτεραιότητας, να επιστρέψει σπίτι και να ξαναπάει το απόγευμα με το μωρό. Καταλαβαίνετε την ταλαιπωρία για ένα μωρό 3 μηνών που πηγαινοέρχεται με καροτσάκι/αυτοκίνητο κλπ και περνάει ώρα μαζί με τους ασθενείς στο ΙΚΑ (ακριβώς δίπλα στο παιδιατρικό τυχαία βρίσκεται το Πνευμονολογικό!). Η σύμβαση της παιδιάτρου που κάλυπτε τις απογευματινές βάρδιες έληξε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παιδίατρος καμία ημέρα της εβδομάδας για απογευματινή βάρδια!! Μίλησε με τον ελεγκτή και τον προϊστάμενο και της είπαν ότι μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνο πρωινά στο ΙΚΑ Κορωπίου ή απόγευμα στο ΙΚΑ της Αγ. Παρασκευής... ούτε στην Παιανία υπάρχει πλέον απογευματινός παιδίατρος. Επιπλέον η γραμματεία ήταν κλειστή από τις 12.30 και δεν μπορούσε να ρωτήσει περισσότερες πληροφορίες! Η κατάσταση είναι πλέον τραγική. Παρά τις εισφορές που πληρώνουμε αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε ασφάλιση και μας ωθούν συνεχώς στα ιδιωτικά ιατρεία! Όλη αυτή η ιστορία γίνεται για να κάνουμε τα εμβόλια του μικρού μας, τα οποία ήδη έχουμε προμηθευθεί μόνοι μας από φαρμακείο αφού δεν υπήρχαν στα ΙΚΑ Κορωπίου και Παιανίας. Στο τέλος θα αρχίσουμε να κάνουμε μόνοι μας τα εμβόλια και να κάνουμε διαγνώσεις από το ιντερνετ. Ντροπή και αίσχος για την κατάσταση του ΙΚΑ, που κάνει βήματα προς τα πίσω...Η γυναίκα μου έχει ήδη κάνει έγγραφη καταγγελία στο ΙΚΑ Κορωπίου και περιμένουμε την απάντηση, εάν έρθει ποτέ.
 9. Pytheas

  μαιευτήριο Ρέα

  Για να δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο Ρέα πατήστε εδώ και επιλέξτε τη θέση που σας ενδιαφέρει. Εναλλακτικά πατήστε εδώ για να εισάγετε τα στοιχεία σας. Καλή επιτυχία!
 10. Δεν ξέρω εάν ισχύει αυτό, αν και θα έπρεπε για ευνόητους λόγους... το ιατρείο της δικής μας παιδιάτρου είναι μόλις μερικά τετράγωνα μακρυά από το ΙΚΑ της περιοχής που εργάζεται. Είναι προφανές ότι ήθελε να κάνουμε τα εμβόλια στο ιατρείο της και όχι στο ΙΚΑ, παρότι για εμάς ήταν το ίδιο σαν απόσταση (αλλά σίγουρα όχι και το ίδιο όσον αφορά τα χρήματα...). Ελπίζω τώρα που έχουν ξεκινήσει να την ψάχνουν με τους γιατρούς να αρχίσουν να σκαλίζουν και τέτοιες περιπτώσεις.
 11. Φυσικά και αξίζει, απλά θέλει λίγο περισσότερο τρέξιμο και χρόνο! Ακριβώς επειδή οι επαγγελματίες έχουν μικρότερο κέρδος από τα υλικά ξεχωριστά σε σχέση με τη μπομπονιέρα έτοιμη, προσπαθούν να μας κάνουν να κουραστούμε και να οδηγηθούμε στην αγορά έτιμης μπομπονιέρας. Όπως είπε και η φίλη παραπάνω, αντί να κοιτάξουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, τώρα εν μέσω κρίσης, πάνε να κοροϊδέψουν τον κόσμο. Να προσέχουν όμως γιατί ο κόσμος έχει ξυπνήσει, ξέρει τι θέλει και δεν έχει πλέον λεφτά για πέταμα... να τα ξεχάσουν αυτά που ήξεραν!
 12. Ο δικός μας κοιμάται ανάσκελα όταν έχει ρευτεί αρκετά μετά το φαγητό του και στο πλάι όταν φοβόμαστε ότι δεν έχει ρευτεί αρκετά και μπορεί να κάνει γουλίτσες. Σπάνια τον βάζουμε να κοιμηθεί μπρούμυτα για να ξεπιαστεί, όταν όμως τον έχουμε υπό την επίβλεψή μας!
 13. Μόλις γυρίσαμε από τα Carrefour. Πήραμε πάνες Babylino -20% για τις οποίες είχαμε και κουπονάκια, τα οποία δέχτηκαν κανονικά! Αρχικά αφαιρέθηκε από την τιμή του ραφιού η έκπτωση του κουπονιού και στο ποσό που έμεινε αφαιρέθηκε το 20%. Αν γινόταν το αντίθετο θα είχαμε ακόμα μεγαλύτερο κέρδος, αλλά και πάλι καταφέραμε να πάρουμε μεγάλη (Economy Pack) συσκευασία από ?18,75 αρχική τιμή με -?4 -?2,95 = ?11,80!
 14. Τα κουπόνια εξαργυρώνονται από την εταιρεία ανεξάρτητα με την τιμή με την οποία πούλησε τις πάνες το σούπερ-μάρκετ. Είτε οι πάνες ήταν σε προσφορά είτε όχι, το κουπόνι θα πρέπει να ισχύσει. Από τη στιγμή που το σούπερ μάρκετ θα παρουσιάσει στην εταιρεία π.χ. 20 κουπόνια, θα λάβει το ποσό που αναγράφουν αυτά. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δημιουργούν θέμα με τα κουπόνια και τις μειωμένες τιμές... χαμένοι δεν βγαίνουν ούτως ή άλλως!
 15. Αυτό που είδα σήμερα στο Carrefour δεν το είχα ξαναδεί... σχεδόν κάθε καρότσι είχε μέσα πάνες Libero!! Έδωσα περίπου ?36 για 4 μεγάλες συσκευασίες (4 Χ ?9,20 = ?36,80), απίθανο! Στοκάραμε πάνες για αρκετό καιρό, ελπίζω στο μεταξύ να προκύψουν κι άλλες προσφορές ή κουπόνια γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα...
 16. Τελικά φαίνεται ότι τα επώνυμα δεν είναι πάντοτε καλύτερα από τα μη-επώνυμα... Εμείς βγήκαμε από το μαιευτήριο ημέρα Σάββατο και δεν είχαμε προβλέψει να πάρουμε θήλαστρο. Μόλις φτάσαμε στο σπίτι πήγα στο εφημερεύον φαρμακείο της πόλης και ζήτησα το Medela Mini Electric επειδή αυτό χρησιμοποιούσε η γυναίκα μου όσο ήταν στο μαιευτήριο. Μου είπαν ότι θα το έχουν από Δευτέρα με τιμή ?60. Επειδή το χρειαζόμασταν άμεσα, πήγα σε εφημερεύον φαρμακείο της Παιανίας, όπου το βρήκα αλλά με ?90!! Φυσικά δεν το αγόρασα, αλλά πέρασα μια βόλτα από τα Jumbo. Εκεί βρήκα 2 μοντέλα της Don Baby (δεν είχε της Nuk που την ήξερα σαν εταιρεία), με τιμή 20 & 25 ευρώ (ή 25 & 30, δεν θυμάμαι καλά, αλλά η διαφορά ήταν ελάχιστη). Η διαφορά ήταν ότι το πιο ακριβό αντί για πλαστική θηλή κλπ είχε σιλικόνης, οπότε το πήρα χωρίς δεύτερη σκέψη. Η σύζυγος το χρησιμοποιεί εδώ και 2 μήνες σχεδόν καθημερινά χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχει λειτουργία για συνεχή αναρρόφηση αλλά και λειτουργία "θηλασμού" με διαλείμματα στην αναρρόφηση καθώς και περιστροφικό διακόπτη για επιλογή της έντασης αναρρόφησης. Από ότι μου είπε δεν είδε διαφορά σε σχέση με το Medela, απλά το Don Baby είναι πιο θορυβώδες στη λειτουργία! Μάλλον ήμασταν τυχεροί που μας έτυχε καλό το προϊόν και γλυτώσαμε μεγάλο ποσό κατά την αγορά του. Γενικά είμαστε της άποψης ότι το επώνυμο ή το ακριβότερο δεν είναι πάντοτε καλύτερο και γενικά θέλει ψάξιμο ακόμα και η αγορά επώνυμων ειδών...