SALMAEUD

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  5
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

10 Neutral

Converted

 • Περιοχή
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Νοικοκυρά
 1. Όντως είναι διαφορετικοί σταθμοί. Υπάρχει ο παιδικός σταθμός Αγκαλίτσα (www.aggalitsa.gr) στην Καλαμαρία και οι Αγκαλίτσες στη Χαριλάου.

 2. Διαφημίσεις


 3. Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγες όμως περνώντας συναισθήματα στα παιδιά μας μόνο από την προσωπική μας εμπειρία. Προσωπικά πιστεύω πολύ στην ανάπτυξη γνώσεων και συμπεριφορών δια μέσου του διαβάσματος και γενικότερα της εκπαίδευσης. Αυτά καθοδηγούν σωστά σε έντονο βαθμό τα βιώματά μας. Ειδικά στη κοινωνία που ζούμε πρέπει να ρουφάμε γνώσεις από όπου μπορούμε. Φυσικά και όλες αγαπάμε τα παιδιά μας. Για αυτό προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για αυτά. Και ναι, όπως πολύ εύστοχα είπες koufetaki, η συναισθηματική νοημοσύνη έχει να κάνει με την ανάπτυξη του εσωτερικού κόσμου του παιδιού και την κατανόηση των συναισθημάτων του από το ίδιο. Δεν πρέπει να παραμελούμε να μεταδίδουμε αξίες. Προτείνω ανεπιφύλακτα το παρακάτω βιβλίο που αναφέρει στο site που μου είπε ο εισηγητής (κλικ πάνω του) Συναισθηματική Νοημοσύνη Παιδιών
 4. Καλημέρα. Κορίτσια δεν συμφωνώ με τις εντυπώσεις που πήρατε από τον παιδικό σταθμό Αγκαλίτσα. Κατά τη δική μου γνώμη αυτό που έχει σημασία για τους γονείς είναι οι παιδαγωγοί να φροντίζουν, να αγαπούν και να μαθαίνουν τρόπους συμπεριφοράς στο παιδί τους. Και αυτό μπορώ να το εγγυηθώ για τον παιδικό σταθμό Αγκαλίτσα, γιατί είχα εκεί τα 2 από τα 3 παιδιά μου. Το προσωπικό είναι από έμπειρες κοπέλες που έχουν τουλάχιστον 6-15 χρόνια εμπειρία στη φροντίδα των παιδιών και είναι άριστα καταρτισμένες. Όχι κάποιες φοιτήτριες που τώρα ξεκινούν τη δουλειά τους (γιατί είναι φτηνές) όπως είναι στους περισσότερους σταθμούς. Η αυλή (παιδκή χαρά) του σταθμού είναι ΠΙΣΩ και όχι μπροστά. Επίσης ενημερώθηκα από την Κοινωνική Πρόνοια ότι εκ του νόμου αντιστοιχούν maximum 10 παιδιά ανά παιδαγωγό, άρα σε ένα σταθμό 25 παιδιών τα 3 άτομα είναι ύπεραρκετα. Επίσης θα πω ότι έχω γνωρίσει τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ διευθύντρια που συμμετέχει ενεργά 8 ώρες στην επιμέλεια των παιδιών και στην καθοδήγηση των παιδαγωγών. Το θέμα είναι ποια είναι τα κριτήρια του καθενός. Ο παιδικός σταθμός δεν είναι πάρκινγκ. Κάτι μαθαίνει το βρέφος και το παιδί εκεί μέσα. Αυτό πρέπει να ελέγξουμε. Αν θα υπάρχει αγάπη, φροντίδα και διαπαιδαγώγηση, και αν περνάει καλά το παιδί (νομίζω ότι όλοι μπορούμε να το καταλάβουμε από το χαμόγελό του όταν πάμε να το πάρουμε). Προσωπικά δεν με νοιάζει αν το παιχνίδι δεν είναι το τελευταίο που υπάρχει στην αγορά. Αν ο χώρος είναι ασφαλής και υπάρχει αγάπη τότε ναι, μπορώ να εγγυηθώ έχω βρει το καλύτερο μέρος σε αυτό το σταθμό!!!!!!!!!!!!
 5. Καλησπέρα και από μένα. Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για κάτι. Πρόσφατα ήμουν στην Θεσσαλονίκη σε ένα σεμινάριο Συναισθηματικής Αγωγής των Παιδιών για γονείς στο Mediterranean Palace Θεσσαλονίκης που οργάνωσε η iQ Studies. Η εντύπωση μου πολύ καλή..Δομημένο σεμινάριο,καλή οργάνωση,άριστος εισηγητής,πρακτικά παραδείγματα Η απορία μου είναι η εξής: Μπορεί πραγματικά να διδαχθεί η συναισθηματική νοημοσύνη για παιδιά? Και το ρωτάω αυτό διότι παρά τη γνώση, που σαφώς είναι χρησιμότατη, από τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι γονείς παίζουμε σε αυτό το έργο, πρέπει να γίνουμε ηθοποιοί σε ρόλους? Αυτό δεν είναι ενάντια στην αυθεντικότητα μας προς τα παιδιά? Και αν όχι πως θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε πλήρως τις αρχές που διδάχθηκα από τη στγμή που εμπλεκόμαστε συναισθηματικά σε αυτή την διαδικασία?