Πίνακας Συνεισφοράς


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 28/11/2021 in all areas

 1. 12 points
  Εδώ και μερικές ημέρες η μαμά μου νοσεί, πλήρως εμβολιασμένη, κόλλησε από άνθρωπο που δεν είχε εμβολιαστεί.. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ, από τη μία τα βάζω με τον άνθρωπο που κυκλοφορούσε ανεμβολίαστος χωρίς να λαμβάνει κανένα μέτρο και από την άλλη τα βάζω και με τη μαμά μου επειδή επέλεξε να βρεθεί σε έναν κλειστό χώρο με έναν ανεμβολίαστο επειδή η ίδια το είχε κάνει και ένιωθε ασφαλής, και κάπως έτσι ξεκίνησε η ταλαιπωρία της. Όλοι πρέπει να κάνουμε τεστ, εμβολιασμένοι ανεμβολίαστοι, και ολοι φυσικά πρέπει να τηρούμε τα μέτρα αφού πλέον βλέπουμε πως μπορούμε να κολλήσουμε, δεν καταλαβαίνω γιατί να μη κάνουμε τεστ, ειλικρινά δυσκολεύομαι πολύ να το καταλάβω, προσωπικά κάνω τεστ (σελφ) συχνά και ραπιντ αν κάποια μέρα δεν νιώθω καλά. Όταν το παιδί μου αρρώστησε την προηγούμενη εβδομάδα και ενημέρωσα τον γιατρό πως το σελφ τεστ ήταν αρνητικό μου είπε πως δεν χρειάζεται να κάνει ακόμα ραπιντ να δούμε πως θα εξελιχθεί η ασθένεια και μετά, δεν τον άκουσα όμως και πήγα για τεστ, όχι μόνο για μας, και για όλους εκείνους με τους οποίους έρχεται σε επαφή το παιδί μου γιατί η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει να κάνω το αντίθετο. Πράγματι η πανδημία έχει πάρει αποκλειστικά πολιτικό χαρακτήρα και αυτό μας έχει οδηγήσει στα 7000+ κρούσματα την ημέρα, και δε πρόκειται να αλλάξει τίποτα αν πρώτα δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Άλλοι δεν εμβολιάζονται γιατί φοβούνται, άλλοι γιατί πιστεύουν πως θα νοσήσουν έτσι και αλλιώς οπότε γιατί να το κάνουν, άλλοι γιατί δεν πιστεύουν πως πιστεύουν πως υπάρχει αυτός ο ιός, προσωπικά δεν με νοιάζει το γιατί, εστιάζω στο αποτέλεσμα και αυτό είναι τα νούμερα εισαγωγών στις μεθ καθημερινά, ανεξάρτητα από την αιτία το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Έχω πλέον επιλέξει και δεν βλέπω καθόλου ανεμβολίαστους φίλους, γιατί φοβάμαι πως θα με κολλήσουν , γιατί εκείνοι έπραξαν όπως θεωρούσαν σωστό έτσι και εγώ, και δεν δεχομαι από κανέναν να μου ασκήσει κριτική για τις επιλογές μου. Εντάξει κ η παρωδία ότι οι εμβολιασμένοι κάνουν τη διασπορά πρέπει λίγο να σταματήσει, όλοι όσοι δεν τηρούμε τα μέτρα κάνουμε διασπορά - όσοι δεν φορούν μάσκα - δεν υποβάλλονται σε τεστ - δεν χρησιμοποιούν αντισηπτικό - δεν μένουν καραντίνα όταν πρέπει , όλοι, και είτε μας αρέσει είτε όχι το εμβόλιο προσφέρει μία προστασία, αυτή είναι η αλήθεια. Όσες σελίδες και να γράψουμε εδώ για την ανικανότητα της πολιτείας μας δεν θα αλλάξει τίποτα όσο δεν αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη που έχει ο κάθε ένας μας χωριστά, αυτή είναι η αλήθεια.
 2. 11 points
  Λοιπόν σήμερα έγινε ένα θαύμα και τελείωσα τη δουλειά νωρίς, οπότε είπα να φτιάξω τα μελομακάρονα. Συνταγή Μπαρμπαρίγου, αυτήν κάνω εδώ και χρόνια. Το νήπιο φέτος είναι σε ηλικία που του αρέσει να βοηθάει στην κουζίνα, έχει και πύργο εκμάθησης για να συμμετέχει καλύτερα, γενικά ήταν ενθουσιασμένο. Το νήπιο δεν είχε αντιληφθεί ότι μόλις τα βάλουμε στον φούρνο δεν είναι έτοιμα αμέσως μόλις κλείσει η πόρτα, αλλά πρέπει να περιμένουμε κάνα μισάωρο. Πέρασε είκοσι λεπτά κλαίγοντας σπαρακτικά, παρκαρισμένο πάνω στον πύργο μπροστά στον φούρνο, να φωνάζει πότε θα βγούνε για να τα φάαααααααααααμε. Αγκαλιά δεν ήθελε, τίποτα άλλο να φάει δεν ήθελε, έπλαθα τη δεύτερη λαμαρίνα μέσα στον ορυμαγδό εφαρμόζοντας τις γνωστές σε όλους τεχνικές ("έχεις απογοητευτεί πολύ που δεν είναι ακόμα έτοιμα ε;") οι οποίες δεν έπιασαν ποτέ, γιατί ο καημός ήταν μεγάλος. Τελικά ψήθηκαν, έφαγε ένα έτσι ασιρόπιαστο και του 'φυγε ο πόνος. Ξέρω ότι εσείς θα με καταλάβετε. Καλές γιορτές να έχουμε!
 3. 11 points
  Είδατε; Ο αρνητής μητροπολίτης Αγρινίου διασωληνώθηκε χθες στο Αγρίνιο και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό σήμερα. Ο αρνητής. Που έβγαζε τον οχετό. Σε vip ΜΕΘ. Ε γμσ μας! Πόσο πια δύο μέτρα δύο σταθμά σε αυτή τη χώρα πόσο! Ο πολίτης του Αγρινίου να πεθαίνει στην χειρότερη ΜΕΘ της Ελλάδας και ο άλλος και το κομμάτι του και τη θεσούλα του. Πήρε τόσο κοσμο στο λαιμό του! Furious i am yes! Τραβάτε κάντε το εμβόλιο κανένας δεν νοιάζεται για μας
 4. 11 points
  Η άρνηση της επιστήμης, η δυσπιστία προς τις οδηγίες των φορέων και η συνωμοσιολογία ως αντίδραση σε μια πρωτοφανή κατάσταση δεν είναι κάτι καινούργιο. Ούτε συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα αυτά. Έχουμε ένα εκρηκτικό μείγμα εδώ, θρησκοληψία, χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, χαμηλή εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις δικαιολογημένη από τα μεγάλα ποσοστά διαφθοράς, και μια ιστορία αντίδρασης στην άρχουσα τάξη ως ένδειξη "προοδευτικότητας". Και μπόλικο παρτακισμό βεβαίως, καμία συναίσθηση του εαυτού μας ως μέρος ενός συνόλου (ας το κάνουν οι άλλοι αφού προστατεύονται κι εγώ θα δω τι θα κάνω). Βάλε και τους διάφορους εγκληματίες που βρήκαν πεδίο δόξης λαμπρό για να φτιάξουν όνομα, βάλε και τους κάκιστους χειρισμούς της κυβέρνησης, την αστεία αντιπολίτευση, γενικώς βάλε, βάλε να έχεις. Το ερώτημα είναι τι κάνεις. Σίγουρα δεν μειώνεις τον προϋπολογισμό για την υγεία. Σίγουρα όταν βγάζεις υγειονομικούς σε αναστολή, φροντίζεις να τους αντικαταστήσεις άμεσα. Σίγουρα δεν δίνεις φλατ 500 ευρώ σε κόσμο που έχει δυο παιδιά κι έπρεπε πέρσι όλο τον χειμώνα να τη βγάλουν έτσι. Σίγουρα δεν στέλνεις τα λάπτοπ της τηλεκπαίδευσης Απρίλη μήνα. Το πρόβλημα είναι σε μεγάλο βαθμό ταξικό, όχι μόνο γιατί το υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο σημαίνει συνήθως καλύτερη αντίληψη των πραγμάτων, αλλά γιατί όταν κάποιος ζορίζεται να τα βγάλει πέρα, πολύ δύσκολα θα σε ακούσει όταν του πεις ότι ήρθε η ώρα να εμβολιαστεί. Είδε και που σε άκουγε μέχρι τώρα τι κέρδισε.
 5. 10 points
  Για μαζευτείτε όλα τα κορίτσια και πάτε στο άλλο θέμα για το χτικιο γιατί μπήκα να διαβάσω για κάνα παρτακι με τον καφέ μου και με έπιασε η ψυχή μου και κατεβαίνει φαρμακι προτού καν κλείσουν τα σχολεία
 6. 10 points
  Λοιπόν, μετά από έντεκα χρόνια τελικά κατάφερα και οδηγω! Έχω πολύ άγχος βέβαια από την μια αλλά από την άλλη χαίρομαι που τα καταφερνω και τελειώνω δουλειές μόνη μου! "Θα οδηγήσεις καλύτερα με τόσο άγχος?" λέω στον εαυτό μου και κάπως ηρεμώ αλλά κυρίως ξεαγχωνομαι όταν οδηγώ για κάμποση ώρα . Το παρκάρισμα βέβαια είναι το χειρότερο μου, να βρω το κατάλληλο ευρύχωρο μέρος να παρκάρω αλλά εξασκούμαι οπότε θα πάρω κι εκεί τον αέρα σιγά σιγά. Σας ευχαριστώ όλες για την στήριξη, για το θάρρος που μου δώσατε και για το χρόνο που αφιερώσατε!
 7. 9 points
  Λοιπόν άσχετο, αλλά τώρα που λέμε για γιορτές και αρρώστιες, θυμήθηκα πώς μου είχε κάνει πρόταση γάμου ο άντρας μου. Ήταν παραμονή Χριστουγέννων, είχαμε κανονίσει έξοδο με φίλους μας, είχα μάλιστα πάει και κομμωτήριο το απόγευμα να φτιάξω μαλλί και στο κομμωτήριο αρχίζω να νιώθω περίεργα. Γυρνάω σπίτι, 38 θερμοκρασία. Στο μεταξύ ο άντρας μου δούλευε εκείνη τη μέρα και μου στέλνει μήνυμα ότι νιώθει χάλια. γυρίζει σπίτι, ακυρώνουμε την έξοδο και είμαστε στον καναπέ με τις πιτζάμες μας μπροστά στην τηλεόραση με 39 πυρετό και οι 2! Μου λέει λοιπόν ο άντρας μου στο άσχετο, "εμείς τί θα κάνουμε? Έτσι θα συνεχίζουμε? Δεν θα κάνουμε κανένα παιδί? Δεν θα προχωρήσουμε μαζί τη ζωή μας?" Καλά, του λέω, έχουμε πυρετό τώρα, άστο! 10 μέρες μετά που είχαμε πάει βόλτα στην Πλάκα και τρώγαμε γλυκό στη Μελίνα, μου λέει "το εννοούσα αυτό που είπα την παραμονή! Ε, το βράδυ είχαμε βρει την ημερομηνία που θέλαμε και ανακοινώσαμε στους δικούς μας ότι Ιούνιο παντρευόμαστε!
 8. 8 points
  Απολογισμός τραπεζιού: πήγαν όλα πολύ καλά και εν τέλει και βγήκαν και πολύ εύκολα! Έκανα το παστίτσιο της τεμπέλας από τη προηγούμενη, όπως και τα τρουφάκια και τις αλοιφές. Την ίδια μέρα έκανα τελικά κοτόπουλο τηγανιά με πιπεριές, κριθαρότο με μανιτάρια, τις σαλάτες και το ρολό στη γάστρα. Το αγριογούρουνο με πατάτες ήταν καταπληκτικό, ήθελε μεν την ώρα του για να γίνει αλλά βγήκε νοστιμότατο. Με τις πατάτες έστιψα και 2 πορτοκάλια και δύο κουταλιές τις σούπας chutney κρεμμυδιού και ήρθε και καραμέλωσε! Είχα φροντίσει να βάλω στον αρτοπαρασκευαστή ψωμί να γίνει λίγο πριν έρθουν, οπότε είχαμε και ζεστό ψωμάκι. Γλυκά έφεραν προφιτερόλ και χειροποίητα σιροπιαστά που δεν ξέρω πως λέγονται (σα χοντρά πούρα με φύλλο και στη μέση ξηροί καρποί) τα οποία ήταν από τα καλύτερα που έχω φάει, γεια στα χέρια της μαμάς του φίλου μας! Το χαρήκαμε όλοι τόσο πολύ! Στα τραπέζια που έπονται λοιπόν!
 9. 8 points
  Η πρόσβαση στους ανεμβολίαστους απαγορεύτηκε τις τελευταίες ημέρες, τα κρούσματα είναι υψηλά πολλές εβδομάδες τώρα (για να μη πω μήνες), ο ανεμβολίαστος θα μπει στο μετρό θα πάει στην δουλειά του θα πάει στο σουπερ μαρκετ και κυρίως θα στείλει το παιδί του σχολείο. Έτσι όπως το παμε σε λίγο θα ακούσουμε πως εμείς οι εμβολιασμένοι φταίμε που οι μεθ είναι γεμάτες με ανεμβολίαστους διασωληνομένους! Ξαναλέω για να μη παρεξηγηθώ πως η κυβέρνηση τα έχει κάνει μαντάρα , η ανικανότητα της δεν έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα ή όχι του εμβολίου. Φτάσαμε δηλαδή στο 2021 για να πούμε πως η πανδημία οφείλεται σε εκείνους που χρησιμοποιούν το πιο ισχυρό όπλο έναντι του ιού, το εμβόλιο. υγ: μη με παρεξηγήσεις δεν το λέω για σένα προσωπικά!! συζήτηση κάνουμε εεεε??
 10. 8 points
  Σίγουρα θα έχει αποτέλεσμα. Επιτέλους θα πέσει η κυβέρνηση.
 11. 7 points
  Καλημέρα! Καλή χρονιά! Καλή επάνοδο στα σχολεία. Καλή δύναμη σε όλους. Αρκετοί γονείς, στο νηπιαγωγείο της κόρης μας, δεν θα στείλουν τα παιδιά προληπτικά. Ξέρω ότι ο καθένας έχει έναν σοβαρό λόγο που τον οδηγεί στην απόφαση αυτή (ευπαθής γονέας-συγγενείς-μωρό στο σπίτι, λόγοι υγείας στο ίδιο το παιδί, αναμονή για εμβολιασμό, κλπ). Εμείς θα την στέλνουμε. Θεωρούμε ότι το να απουσιάζει από το σχολείο, θα είναι αρνητικό για το παιδί σε πολλά επίπεδα. Μόνο για λόγο υγείας (κορωνοϊό ή άλλον) δεν θα το στείλουμε το παιδί εννοείται. Είμαι βέβαιη πως θα μπει ο κορωνοϊός στο σπίτι μας. Είμαστε τριπλο εμβολιασμένοι (εγώ κι ο σύζυγος) από πριν τις γιορτές. Έχουμε κόψει στενές επαφές με πολύ κόσμο και ευπαθείς συγγενείς (εδώ και καιρό...). Βγαίνουμε μεν. Και κινούμαστε εκτός σπιτιού κι εντός κλειστών χώρων (καφέ, εστιατόριο) αλλά πολύ επιλεκτικά ως προς τις παρέες. Όσο γίνεται πιο συντηρητικά και ελεγμένα για να διατηρούμε ένα επίπεδο αναθεματισμένης (συγγνώμη) "φυσιολογικότητας". Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Σιδερένιοι όσοι νόσησαν. Καλή ανάρρωση όσοι νοσούν. Ψυχραιμιά σε όλους μας, εύχομαι.
 12. 7 points
  @MartinEden ο σωστός επιστήμονας-ψυχίατρος, μπορεί να βοηθήσει να μπείτε (το παιδί, εσείς, η μητέρα, η οικογένεια) σε έναν δρόμο γνώσης και ενδυνάμωσης. Απευθυνθείτε σε δημόσια νοσοκομεία σε ψυχιατρικές κλινικές, σε ιδιώτες, σε τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης. Απευθυνθείτε παντού και ζητήστε πληροφορίες. Ίσως χρειαστεί να επισκεφθείτε παραπάνω από έναν ειδικούς πριν καταλήξετε. Οπότε ναι, θα έπρεπε να έχετε απευθυνθεί "χθες" (από όταν έφυγε το αγόρι σας). Σωστά γράφετε ότι το έχετε προγραμματίσει. Σπεύστε! Και μόνο ένα σχόλιο. Δεν είναι όλα πράγματα στα χέρια του ανθρώπου. Δεν είναι όλα τα πράγματα στα χέρια του γονιού. Οι δυνατότητες μας είναι πεπερασμένες. Όλοι οι γονείς πρέπει να αντιληφθούμε, να αποδεχθούμε, να συμφιλιωθούμε, να πορευθούμε με αυτό. Μην φορτώνεστε το βάρος μιας επικίνδυνης ψευδαίσθησης. Δεν είναι αυτός ο σκοπός σας! Αποδεχθείτε την ανημποριά σας στο να καθορίσετε τον δρόμο ζωής του παιδιού σας κι εστιάστε στην μεγάλη δύναμη που κατέχετε. Αυτήν της ειλικρινούς, απεριόριστης αγάπης σας προς το παιδί. Αυτήν το παιδί την νιώθει και θα την νιώθει, αυτή θα φωτίζει τα σκοτάδια του κι αυτή θα το βοηθά να πορεύεται στη ζωή του. Αυτός είναι ο σκοπός σας. Να την αγαπάτε και να της το δείχνετε. Εύχομαι να έχετε μια πραγματικά ΚΑΛΗ χρονιά!
 13. 7 points
  Κανείς δεν μπορεί να σου πει τι είναι καλύτερο, αυτό είναι κάτι που μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως στο παιδί κάνει μεγάλο κακό το να ζει τέτοιες καταστάσεις. Αν νιώθεις εγκλωβισμένη σε αυτό που ζεις, αν θεωρείς πως δεν ξέρεις τι να κάνεις, ή αν μέσα σου ξέρεις τι πρέπει να κάνεις όμως νιώθεις ότι δεν μπορείς, τότε καλό είναι να ζητήσεις τη βοήθεια ειδικών, πρώτα ψυχολόγου και έπειτα δικηγόρου.
 14. 7 points
  Χα χα! Εσύ εντάξει προς το παρόν? Ανησυχώ και για μένα και για τον μικρό, μη μου αρρωστήσει μέχρι αύριο! Τον στέλνω που λες το πρωί με τα δώρα για τις δασκάλες και τη διευθύντρια, του τα έχω δώσει στα χεράκια και μας ανοίγει μια άλλη δασκάλα, άλλου τμήματος. Αγάπη μου του λέει, είσαι ο Άγιος Βασίλης σήμερα? (φορούσε και κόκκινο μπουφάν με γούνα) και της απαντάει με αυστηρό-σοβαρό ύφος , "δεν είναι τίποτε από αυτά για σένα!"
 15. 7 points
  Ναι ευτυχώς όλα καλά!! Πέρασε αυτό !
 16. 6 points
  Ναι παιδιά, εντάξει. Καθένας παίρνει τις αποφάσεις του, δεν χρειάζεται να απολογούμαστε σε κανέναν, πόσο μάλλον σε αγνώστους, κλπ. Και σίγουρα δεν μπορούμε να μπούμε σε γυάλα. Αλλά μιλάμε για νεογέννητο. Πολύ νεογέννητο. Μέσα στο καταχείμωνο - που και κορονοϊός να μην υπήρχε, οι ιώσεις κάνουν πάρτι. Αυτό που το ενθαρρύνουμε κιόλας και λέμε ε τι να κάνεις μωρέ, μπράβο σου όμως, πραγματικά με ξεπερνά. Super.mum συγγνώμη που ακούγομαι κοφτή κι απότομη. Πραγματικά δεν τα γράφω με κακή πρόθεση, σου ρίχνω και καμιά ντουζίνα χρόνια και μου βγαίνει και λίγο μητρικό. Είναι λάθος αυτό που θέλεις να κάνεις. Είσαι όντως φοβερή που έχεις αυτές τις αντοχές και σε χαίρομαι και σε θαυμάζω. Όμως εδώ το θέμα δεν είναι οι δικές σου αντοχές, αλλά του μωρού. Δες αν μπορείς να το αφήσεις σπίτι με τον μπαμπά και φόρμουλα, κι αν σε ενοχλεί το γάλα που θα κατεβαίνει, να πηγαίνεις στο μπάνιο να βγάζεις με το χέρι. Και φόρα μάσκα ακόμα και στο τραπέζι. Έχετε ανοσία στον κορονοϊό, αλλά το μωρό δεν έχει ανοσία σε οτιδήποτε μπορεί να κολλήσετε εσύ κι ο άντρας σου στη γιορτή. Και επιπλέον ακόμα και στο δωματιο να είναι, θα υπάρχει μουσική, ομιλίες, φασαρία, γενικά ένα περιβάλλον που δεν χρειάζεται ένα νεογέννητο που μόλις βγήκε απ' τη μήτρα και δεν ξέρει τι το χτύπησε. Και πάλι με συγχωρείς. Με ενδιαφέρον στα γράφω, αλλιώς δεν θα έγραφα τίποτα και δεν θα χαλάγαμε και τις καρδιές μας.
 17. 6 points
  Εδώ έχει να κάνει η ατομική ευθύνη του κάθε ένα μας, και κυρίως η συνείδηση! Όταν κάποιος νοσεί είναι κανόνας - οδηγία ότι κάθεται σπίτι του στην απομόνωση. Το να κατηγορούμε την πολιτεία γιατί δεν ακυρώνονται τα πιστοποιητικά είναι τουλάχιστον αστείο, γιατί έτσι και αλλιώς δεν επιτρέπεται να κυκλοφορείς όταν νοσείς. Είναι λοιπόν και εδώ η νοοτροπία του Έλληνα, ''θα κάνω ότι θέλω γιατί απλά μπορώ'', θέλουμε λοιπόν την αστυνόμευση και τον έλεγχο!! Κατά τα άλλα την άνοιξη διαμαρτυρόμασταν γιατί η αστυνομία μας σταματούσε για έλεγχο! Το έβλεπα και εχθές στις ειδήσεις και απορούσα όπως θα απορούσε ο εξάχρονος γιος μου, '' γιατί να βγεις ενώ νοσείς?? αφού δεν επιτρέπεται, γιατί θα πρέπει να σου ακυρώσουν το πιστοποιητικό για να μη μπορείς να βγείς αφού δεν επιτρέπεται?? Κατά τα άλλα συγκρινόμαστε στα μέτρα με τις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες! Είναι σα να βγαίνεις έξω και να κυκλοφορείς χωρίς πινακίδες στο αυτοκίνητο, ή χωρις ασφάλεια αυτοκινήτου. πως θα το κάνεις αφού δεν επιτρέπεται?? θα πρέπει δηλαδή να παίρνει η πολιτεία το αυτοκίνητο μας για να μη κυκλοφορούμε? Βίκυ μου μη με παρεξηγήσεις δεν είναι προσωπικό για εσένα, αλίμονο! απλά από εχθές που το είδα ως θέμα στις ειδήσεις αναρωτιόμουν τι άλλο θα ακούσω!!
 18. 6 points
  Ε ναι. Παύλες, νούμερα, πολλά σίγμα, βγάζει μια επιστημοσύνη. Το άλλο δεν είναι ιός, βρισιά είναι. Ισα μωρή florona...
 19. 6 points
  @Yovanna περαστικά σου!! @marakiz λίγες ημέρες έμειναν άντε με το καλό να περάσει και αυτό!! Καλή χρονιά όλους !! Εύχομαι μία χρονιά καλύτερη απο την προηγούμενη, με περισσότερη ελευθερία, ευτυχία κυρίως όμως υγεία!!
 20. 6 points
  στο δικο μας ειχε μονο ενα καλαθακι με ψωνια ηθελα να πω για την υδρογειο,οταν λεγαμε για γεωγραφια.πηρε η μαμα μου στον ανηψιο 6χρ,κ η νονα του στον γιο μου.ειναι πολυ ωραια ιδεα.κ ενθουσιαστηκε κ η μεγαλη 7χρ.η δικια μας εχει κ εφαρμογη κ μπορεις να δεις κ επιπλεον πραγματα .περνας το κιν απο την σφαιρα,βλεπεις αξιοθεατα,η για τον πυρηνα κλπ επειδη ειναι ολα μικρα,δ ειναι οτι θα μαθουν γεωγραφια,αλλα τους δινει κ πολυ ωραια αφορμη για παιχνιδια.ρωτανε που ειναι χωρες,ποσο μακρια ειναι,κανουν οτι πανε ταξιδια κλπ
 21. 6 points
  Μεσα σε πρασινη σαλατα το μηλο ταιριαζει φοβερα, ειδικα πρασινο Πορτοκαλι στο ντρεσινγκ Μανιταρια επισης δ τρωει η κορη οποτε δ κανω συχνα. Γεμιστα θα τα κανω με κρεμμυδι-πιπεριες-τυρια κ μπαλσαμικο Το πληγουρι πραγματι ειναι τελειο με πιπεριες, οπως κ σε φοβερες σαλατες τυπου ταμπουλε Κ πρασινη σαλατα η αγαπημενη μου με μαρουλι, ροκα, καρυδια, παρμεζανα, μπαλσαμικο, μελι, λιαστη ντοματα, κρουτον(ταιριαζει πολυ μεσα κ κοτοπουλο μπουκιες πχ, αλλα παει σαν κανονικο γευμα) Οσο για τις αναμνησεισ που ανεφερε κ η γιοβαννα, αυτα ειναι που μενουν. Εχω κανει με τους γονεις μου, ειτε μονο οι 5μας,ειτε τραπεζια με πολυ κοσμο, εξω στην πλατεια, σε μαγαζια, ταξιδια, διαφορα πραγματα. Κυριως ομως σπιτι με μεγαλη παρεα, κ κυριως πρωτοχρονια
 22. 6 points
  Ρε κακούργες, τι γράφετε μεσημεριάτικα; Και πάνω που ετοιμαζόμουν να μαγειρέψω αρακά! @vtgian, εγώ τα αγαπώ τα τρουφάκια. Αλλά θα πρότεινα αυτό το ζεστό γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι από το Κοσμικόν ή από το 1ο της Βάρης. Ό,τι πρέπει για χειμώνα (μετά βέβαια πέφτεις σε χειμερία νάρκη).
 23. 6 points
  Έχουμε πάει Σκλαβενίτη πήραμε καροτσάκι με αυτοκινητάκι και την έπιασα να δαγκώνει το τιμόνι. Και πρόσφατα έτσι; Εγκεφαλικό πάνω στα κασέρια έπαθα μου κουνούσαν φέτες τσένταρ να συνέλθω
 24. 6 points
  Δεν ακολουθω την κυβερνηση κ αυτα που λεει. Ακολουθω τη λογικη μου σαν σκεπτομενος ανθρωπος και τηρω οσο μπορω αυτα που πρεπει για να προφυλαξω την οικογενεια μου, εμενα κ τους υπολοιπους. Δε θα αυτοκτονησω επειδη θεωρω οτι τα μετρα δεν επαρκουν ή επειδη δεν εχουμε νοσοκομεια. Δεν περιμενω να με πεισει καμια κυβερνηση για κατι. Συμβουλευομαι το γιατρο μου κ οσους επιστημονες μπορω.
 25. 6 points
  Απορώ γιατί συζητάμε ακόμα για ψεκ κ αντιεμβολιαστες, ειδικά από τη στιγμή που νοσούν κ νοσηλεύονται κ εμβολιασμενοι ακόμη κ με 3 δόσεις. Όποιος θέλει να το κάνει η πόρτα είναι ανοιχτή κ τα σκυλιά δεμένα. Όποιος δε θέλει κ προτιμά το ρίσκο με γεια του με χαρά του. Μας έχει βάλει μια ανίκανη κυβέρνηση να τσακωνόμαστε μεταξύ μας ρίχνοντας το φταίξιμο στους ανεμβολιαστους, όταν ο ΠΟΥ έχει πει ότι η πανδημία δεν είναι των ανεμβολιαστων, απλώς κ μόνο για να πάρει από πάνω της την ευθύνη όλων των τραγικών γεγονότων που συμβαινουν στη χώρα τον τελευταίο χρόνο. Κ εννοώ, πλήρης κατάρρευση του ΕΣΥ σε μέσα κ προσωπικό, πλήρης απαξίωση των ΜΜΜ όπου όλοι στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες με μοναδικό μέτρο μια μάσκα, πλήρης αδιαφορία για εφαρμογή τηλεργασιας ώστε να αποσυμφορηθουν οι δρόμοι κ τα μέσα μεταφοράς, πλήρης υποταγή στην εκκλησία, απερίσκεπτο άνοιγμα τουρισμού με διαλυμένα νοσοκομεία, με ο,τι αυτό είχε ως αποτέλεσμα από Σεπτέμβρη κ μετά. Χώρια που από τα ανόητα μέτρα που έχουν επιβληθεί δεν επηρεάζονται αυτοί που πρέπει, τουτέστιν οι ηλικιωμένοι που ούτως η άλλως ούτε σε σινεμά κ μπαρ πάνε ούτε σε μουσεία κ εστιατόρια, αλλά οι νέοι που δεν επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Άρα πάλι γυρνάμε γύρω από τον εαυτό μας. Βγήκα προχθές με το σύζυγό κ την κόρη μου, αυτοί κάτσανε σε μια καφετέρια κ εγώ πήγα για κάτι δουλειές κ επί τη ευκαιρία έκανα κ ένα ραπιντ τεστ για να πιω μαζί τους μετά καφέ. Όταν πήγα να τους βρω καθοντουσαν μέσα γιατί ψιλοβρεχε κ μου λέει η κοπέλα συγγνώμη αλλά με ραπιντ μόνο έξω. Προφανώς βγήκαμε, ούτε που το θυμομασταν γιατί δεν πάμε πουθενά λόγω εγκυμοσύνης, μέσα το μαγαζί ήταν απολύτως άδειο κ έξω ήταν όλα τα τραπέζια γεμάτα, το ένα δίπλα στο άλλο. Εγώ εμβολιασμενη με μια δόση κ με αρνητικό ραπιντ τεστ κ δεν μπορούσα να κάτσω σε εντελώς άδειο μαγαζί.
ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά

© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008 !!


Powered by Invision Community