Πίνακας Συνεισφοράς


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 17/09/2021 in all areas

 1. 9 points
  σε προδωσε ο κορεκτορας κακως η κακως
 2. 8 points
  Εν τω μεταξύ, όλες έχουμε φοβερή κοινωνική ζωή Σάββατο βράδυ, έτσι?
 3. 8 points
  Εγώ επειδή είμαι σχετικά παλιά στο φόρουμ είμαι ψυλλιασμενη! Μόλις δω πολλές αναρτήσεις ή πολλές σελίδες ξαφνικά μαζεμένες σε ένα θέμα λέω κάτι καλό θα λέγεται, ασχέτως τίτλου! Είμαι σίγουρη πια πως τα θέματα είναι καμουφλάζ για να μαζευόμαστε!
 4. 8 points
 5. 8 points
  Έσπερος κατάφερες με το άγχος σου να γίνεις στόχος στο σχολείο ενώ επιθυμείς διακαώς ακριβώς το αντίθετο. Δες το σαν μάθημα για την επόμενη φορά. Θεωρώ ότι με την εμμονή σου στο να τονίσεις στη δασκάλα τις "δυσκολίες" του παιδιού σου της έδωσες τροφή για να σκεφτεί ότι πρόκειται για ένα παιδί με προβλήματα. Νομίζω ότι στο έχω ξαναπεί άλλωστε ότι οι περιγραφές που κάνεις και εδώ στο φόρουμ για το παιδί πολλές φορές δίνουν στον αναγνώστη την εντύπωση αναπτυξιακής διαταραχής. Εμείς που σε διαβάζουμε συχνά και σε γνωρίζουμε ξέρουμε ότι πρόκειται για υπερβολές, οι άγνωστοι όμως παίρνουν άλλο μήνυμα. Είναι πραγματικά άδικο για το παιδί να έχει ταμπέλα από την ίδια του τη μάνα. Ήρθε νομίζω ο καιρός, τώρα που το παιδί μπαίνει σε τροχιά κοινωνικοποίησης να το προσέξεις αυτό. Δεν έχεις άλλα περιθώρια. Στο θέμα της προσαρμογής, στο είπαν επανειλλημένως και τα κορίτσια, δώσε χρόνο. Και συνεργάσου με τη δασκάλα, αφουγκράσου τι έχει να σου πει. Η φράση "δεν ακολουθεί την ομάδα" είναι ταυτόσημη κατά τη γνώμη μου με το "αποστασιοποιείται κάποιες φορές και απλώς παρατηρεί" που άκουσα εγώ από τη δικιά μας δασκάλα τις πρώτες μέρες. Η δικιά μου πλέον συμμετέχει ενεργά σε όλο το πρόγραμμα δραστηριοτήτων, πήρε όμως το χρόνο της γιατί μπαίνοντας πρώτη φορά σε περιβάλλον ομάδας έπρεπε απλώς να της δοθεί αυτός ο χρόνος. Ειδική δεν είμαι αλλά ειλικρινά σου λέω δεν αγχώθηκα, θεωρώ απόλυτα λογικό να διαφοροποιείται ο χρόνος από παιδάκι σε παιδάκι και κάποια να αργούν να εγκλιματιστούν, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για παιδιά που ήρθαν απευθείας από το προστατευμένο περιβάλλον του σπιτιού. Στη θέση σου θα ρώταγα τη δασκάλα σε καμιά βδομάδα με 10 μέρες. Ακόμα ούτε εκείνη δεν ξέρει ποιό παιδί κάνει τι. 25 παιδιά δεν έχει; Αστη να ασχοληθεί λίγο μαζί του. Και όταν πας άκου ήρεμα και προσεκτικά, μην απολογείσαι και μην αγωνιάς αν θα καταλάβει ότι είστε καλοί γονείς. Δεν είναι αυτό το θέμα σου. Επίσης, βγάλτου την ταμπέλα του "μικρού". Η κόρη μου είναι η μικρότερη ανάμεσα σε αγοράκια που την περνάνε πολλούς μήνες (κάποια νήπια πολύ περισσότερο και από χρόνο), φαίνονται ξεκάθαρα και στο ύψος ότι είναι μεγαλύτερα αλλά ποτέ δε φαντάστηκα ότι υστερεί. Μια χαρά θα τα πάει. Πίστεψε και εσύ στο παιδί σου. Μην το αντιμετωπίζεις σαν το καημένο το μικρό. Είναι άδικο και το περνάς στο παιδί όσο και αν πιστεύεις το αντίθετο.
 6. 7 points
  Εμείς κορίτσια ακολουθούσαμε μια συμβατική διατροφή ως συγκάτοικοι με τον σύζυγο για αρκετά χρόνια. Ποτέ δεν μου άρεσε η μαγειρική σκεφτείτε ότι πλέον στα 40 μου ξέρω να μαγειρεύω καλά γύρω στα 20; περίπου φαγητά. Όταν μπήκα στο τρυπάκι μωρό διατροφή ομολογώ ότι τα βρήκα πολύ σκούρα. Τόσο σκούρα που αρρώστησα. Το άγχος που είχα το δεύτερο εξάμηνο του παιδιού δεν περιγράφεται. Ήθελα να τρώει τέλεια να κοιμάται τέλεια να περνάει τον χρόνο του τέλεια να αναπτύσσεται τέλεια να πίνει μόνο μητρικό να να να.. σε άλλους μπορεί να βγαίνει αβίαστα. Να παίρνουν ένα κομμάτι μοσχάρι και να κάνουν παπάδες κλπ με τα υπόλοιπα υλικά αυγά λαχανικά κλπ. Εγώ έβαζα τα κλάματα για να κάνω ένα κοκκινιστό. Όλες αυτές οι ομάδες αν δεν έχεις φίλτρο όπως γράφτηκε κάνουν κακό. Δεν είχα..και ειλικρινά πονούσε το στομάχι μου όταν σκεφτόμουν τι θα φάει την επομένη μέρα. Με τι θα συνδυάσω το κοτόπουλο αφού τα λαχανικά δεν τα τρώει. Να μη δώσω επουδενί πατάτα αστράκι μακαρόνι ψωμί μπισκότο ρύζι λες και ήταν ο διάολος. Και φυσικά σε όλα αυτά να έχω και το κοιμήθηκε; έπαιξε; Πήρε αέρα; Του μίλησα αρκετά; Είναι καλά τα παιχνίδια; Μήπως πήρε το μάτι του τηλεόραση; Ήπιε όσο γάλα έπρεπε; Όσα γραμμάρια έπρεπε φαγητό; Πήρε τον σίδηρο που πρέπει; Και πολλά πολλά άλλα. Ε και κάπου έκανα το μπαμ εκεί στον χρόνο πάνω και τα έφερα όλα τούμπα. Τα έφερα όλα στο μέτρο της δικής μου οικογένειας και έτσι συνεχίζω. Και γλυκό θα φάει και όσα φρούτα θέλει και όσο γάλα θέλει και όσο κρέας και όσο όσο κλπ. Και αν δεν φάει αρκετά μια μέρα δεν σκάω. Θα φάει τις επόμενες. Τρώει από όλα όσο θέλει όποτε θέλει. Τηρώ ένα στοιχειώδες πρόγραμμα με τα βασικά κάθε μέρα (κρέας αυγό λαχανικά) διάσπαρτα στα γεύματα και όλα καλά. Διαλέγω μια καλή ποιότητα που μπορεί να αντέξει η τσέπη μας χωρίς να τρελαθουμε και τέλος. Κεράσματα δεχόμαστε γιατί δεν έχει αλλεργίες αλλά δεν προσφέρουμε ποτέ σε άλλα παιδάκια. Και από άλλες οικογένειες που δεν ξέρω δεν θέλω τα σπιτικά. Είναι δικό μου κόλλημα αυτό. Προτιμώ ένα κιντερ μπουενο πχ που αναφέρθηκε από μια άγνωστη παρά το σπιτικό της κέικ. Αλλά οκ δική μου ιδιοτροπία αυτό. Αυτά. Τι λέγαμε; Για πάρτυ;
 7. 7 points
  Εμένα με ξέρεις. Εντελώς την άλλη άποψη . Βέβαια πέρα από το θετικό του να πας μισό χρόνο μεγαλύτερος σχολείο στις πρώτες τάξεις νήπιο και πρώτη δημοτικού πχ πιο πέρα δεν βλέπω ούτε θετικό ούτε αρνητικό. Δλδ άντε και βγήκες νωρίτερα ή αργότερα κάποιους μήνες από τους συμμαθητές σου από το λύκειο. Τι νόημα έχει; Τι κερδίζεις; Σύνταξη πάλι με τη χρονιά θα πάρεις
 8. 7 points
  Τελικά το ζήτημα με τα μαλλιά το έλυσα με ανταυγειες που δεν ακουμπούν στο τριχωτό της κεφαλής! Αυτά για να μην αφήνουμε απορίες! Στα τωρινά, μετά από έντεκα χρόνια που έχω το δίπλωμα αποφάσισα να ξεκινήσω να οδηγώ. Κάνω "μάθημα" με τον άνδρα μου στο δικό μας αυτοκίνητο γιατί σκέφτηκα πως αν μάθω πάλι του δασκάλου θα δυσκολεύομαι στο δικό μας λόγο ογκου. Μέχρι στιγμής έχουμε πάει τρεις φορές σε δρόμους με ελάχιστη κυκλοφορία. Αν εξαιρεσουμε το άγχος που έχω τα πρώτα λεπτά μετά νιώθω οκ. Ξαναθυμήθηκα ξεκίνημα, σταμάτημα, όπισθεν, πορεία, Αναστροφή και παρκάρισμα επίσης, με τις οδηγίες του άνδρα μου από μια φορά. Ο δασκαλος μου είχε πει για κάποια σημάδια που κοιταμε για να παρκαρουμε ή να κάνουμε οπισθογωνια, αλλά δεν τα θυμάμαι ακριβώς. Θυμάστε ή έχετε τέτοια σημάδια να μου προτείνετε μέχρι να πάρω τον αέρα?
 9. 7 points
  @Έσπερος από το άγχος σου είσαι πολύ κοντά στο να τα κάνεις μαντάρα, άφησε το παιδί σου να δείξει μόνο του στη δασκάλα τι τον δυσκολεύει, τι του αρέσει και τι όχι, προτρέχεις και το στοχοποιείς χωρίς κανένα λόγο! Θες να αποδείξεις στον εαυτό σου πως είχες δίκιο που είχες τις φοβίες αυτές εξαρχής, δεν είχες όμως, το παιδί σου απλά θέλει χρόνο και εσύ βιάζεσαι, δεν είναι αγώνας ταχύτητας το σχολείο, μαραθώνιος είναι και θέλει αντοχές και από τις τρεις πλευρές (γονείς μαθητές δασκάλους), είσαι εκπαιδευτικός, θα έπρεπε να το ξέρεις καλύτερα από όλους αυτό. Έχεις άγχος μη φανεί το παιδί σου ''παρατημένο'' αλήθεια έχεις δει ποτέ πως είναι ένα παιδί που είναι πράγματι ''παρατημένο''? Κάνεις υπερπροσπάθεια και επικεντρώνεσαι στις δικές σου προσδοκίες χωρίς να λαμβάνεις υπόψη σου τις ανάγκες του μικρού, και κυρίως τους χρόνους του! Δεν το καταλαβαίνεις το κάνεις όμως, και σου το λέμε όλες οι κοπέλες εδώ, όλες όμως! σε διαβάζουμε χρόνια μπορεί να μη γνωριζόμαστε προσωπικά όμως διαδυκτιακά γνωριζόμαστε όλες μεταξύ μας οπότε ειλικρινά μία φορά σκέψου λίγο αυτά που σου λέμε σαν φίλες σου , βγάλε τις παρωπίδες που έχεις, απέβαλε τις ανασφάλειες και ''άκου'' το παιδί σου. Σταμάτα να το πιέζεις γιατί στα αλήθεια μπορεί να μη σου το λέει με λόγια όμως το πιέζεις , είναι κρίμα . και εδώ like!!!
 10. 7 points
  Καταρχήν εύχομαι να είσαι πάντα καλά, γερή και δυνατή!! Πέρασες μία τόσο δύσκολη περίοδο στην ζωή σου, δοκιμάστηκαν οι αντοχές και οι δυνάμεις σου, καταλαβαίνεις καλύτερα από τον καθένα πως δεν αξίζει να αναλώνεσαι με τέτοιες καταστάσεις. Θα συμφωνήσω με την @Ilaeira, ακόμα και τέλειες σχέσεις να είχες δεν υπάρχει λόγος να τρώτε μαζί κάθε σκ, έχετε και άλλη ζωή πέρα από τις υποχρεώσεις στα οικογενειακά τραπέζια. Δεν ξέρεις ποτέ μία τόσο δύσκολη κατάσταση πως θα τη διαχειριστεί κάποιος, μπορεί τα πεθερικά σου στα αλήθεια να μην νοιάζονται (πράγμα το οποίο θεωρώ ιδιαίτερα σκληρό και θα επιλέξω να πω πως δεν ισχύει), μπορεί να ένιωσαν άβολα επειδή δεν ήξεραν τι θα έπρεπε να κάνουν, μπορεί να το θεώρησαν κάπως υποκριτικό το να είναι δίπλα σου εκείνες τις στιγμές ενώ τα προηγούμενα χρόνια λόγω του ονόματος σου είχαν κάνει τη ζωή δύσκολη. Χίλια δυο μπορεί να σκέφτηκαν, που εδώ που τα λέμε δεν έχει σημασία, σημασία έχει πως εσύ σήμερα νιώθεις έτσι και αυτό δεν μπορεί κανείς να το ακυρώσει, και εδώ που τα λέμε μία δεκάλεπτη επίσκεψη στο νοσοκομείο σε έναν άνθρωπο που περνάει κάτι τέτοιο μπορεί ο καθένας να την κάνει. Θα μπορούσαν να σε στηρίξουν με πολλούς τρόπους, με το να κρατήσουν το παιδί ώστε να είναι δίπλα σου οι γονείς σου, όμως σκέψου πως δεν στήριξαν ούτε το δικό τους παιδί οπότε τι μπορεί να περιμένεις εσύ. Μπορείς να βγάλεις από τη ζωή σου όποιον δεν σου ''κάνει'', μπορείς να γίνεις δυσάρεστη απέναντι στη γαϊδουριά του καθένα. Τα πεθερικά σου είναι αυτά που είναι, και αυτό πρέπει να το δεχθείς, να σταματήσει να σε πονάει, και να κοιτάξεις μπροστά. Μη περιμένεις ο καθένας να συμπεριφέρεται όπως εσύ , αυτό δεν θα γίνε ποτέ, ο κάθε ένας μας πράττει όπως εκείνος νιώθει. Αυτό που με στεναχωρεί στο μνμ σου είναι πως ενώ πέρασες κάτι τόσο δύσκολο και άσχημο χαλάς τη ζαχαρένια σου για καταστάσεις που δεν αξίζουν, πραγματικά, γιατί τίποτα δεν αξίζει όσο η υγεία σου, σωματική και ψυχική, όπως φροντίζεις το σώμα σου και υποβάλλεσαι σε εξετάσεις κάθε τρεις μήνες για να βλέπεις την πορεία της υγεία σου, πρέπει να φροντίσεις και την ψυχή σου. Εύχομαι ότι καλύτερο για εσένα, μέσα από την καρδιά μου.
 11. 7 points
  Χαχαχαχα ιχθύς είμαι! Αχ είναι ωραίο να είσαι γυναίκα - μυστήριο. Αλλά όχι σε φόρουμ γονέων βρε παιδιά!
 12. 7 points
  Σας φαντάζομαι στο κέντρο του σπιτιού αφού το έχετε αστράψει και είναι τριζάτο να δίνετε συγχαρητήρια ο ένας στον άλλο λέγοντας perfect ah spectacular ah oh so clean ah immaculate condition! (Με πατάκια στα πόδια και σκουφάκια στο κεφάλι)
 13. 6 points
  18 παιδιά? Ήξερες τόσα πολλά παιδάκια πριν καν πάει παιδικό η μικρή? Στείλε στοιχεία επικοινωνίας της κοπέλας να την έχουμε! Δεν έχεις άδικο για τις ψεύτικες ανάγκες. Όμως οι καιροί αλλάζουν, και προσφέρονται καινούριες εναλλακτικές οι οποίες δεν υπήρχαν παλιότερα. Υπάρχουν κυρίως διότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει και κάπως πρέπει να προσαρμοστούμε και να διευκολύνουμε τη δραστήρια , εργαζόμενη μητέρα, η οποία δεν έχει πλέον τον χρόνο και την ενέργεια να μαγειρεύει σπιτικά φαγητά για ένα πάρτυ ή να ασχολείται 2 μέρες με την καθαριότητα/τακτοποίηση του σπιτιού. Και έτσι "γεννήθηκαν" τα πάρτυ σε παιδότοπους, πάρκα ψυχαγωγίσς, bowling center κτλ. Εκεί, οι κουρασμένοι/εργαζόμενοι γονείς, μπορούν να αρκεστούν απλά στο να συνοδέυσουν το παιδί και έπειτα να χαλαρώσουν, γνωρίζοντας πως το παιδί τους διασκεδάζει. Αντίστοιχα, στο σπίτι, μια κοπέλα" ειδική" στο να διασκεδάζει τα παιδιά, σημαίνει αυτόματα χαρούμενα παιδιά, χωρίς γκρίνιες, και γεμάτα εικόνες και εμπειρίες που δεν βιώνουν καθημερινά. Το να παίξουν ακόμη μια φορά με τα παιχνίδια τους, μπορούν να το κάνουν απλά σε ένα play date στο σπίτι. Και πάλι όμως, δεν έγινε κάτι αν κάποιος δεν μπορεί. Δεν θα πάρεις δάνειο για να κάνεις ένα παιδικό πάρτυ! Διάθεση να υπάρχει και όλα γίνονται!
 14. 6 points
  Έχω μεινει σπητσλες με το γάμο της @μαγιοπουλας!!! Επίσης ελπίζω να μην μπει κάνενα νέο μέλος στις τελευταίες σελίδες αυτού του τόπικ ψαχνοντας ιδέες για παιδικό παρτυ...
 15. 6 points
  Μαγιόπουλος φάγαμε κανονικότατα όλες τη σκόνη σου!
 16. 6 points
  Αν μπεις σε άλλες ομάδες στο fb θα νιώσεις καλύτερα! ή αν ρωτήσεις εδώ! Μη ρωτάς σε λάθος μέρη! χαχα
 17. 6 points
  Εγώ περισσότερο εντυπωσιάζομαι που μπορεί κάποιος να το θεωρεί περιττό. 18 χρονών ακριβώς ξεκίνησα μαθήματα οδήγησης, πήρα δίπλωμα και στις αρχές, αφού έκανα πολλή εξάσκηση με τον πατέρα μου, έπαιρνα το αμάξι της οικογένειας όταν ήθελα να βγω βράδια, και αν δεν το χρειάζονταν. Προτιμούσα να οδηγώ εγώ παρά να μπαίνω σε αμάξια φίλων. 23 ετών έτυχε να πιάσω δουλειά που είχε πολλές μετακινήσεις, οπότε είχα εταιρικό αμάξι και γυρνούσα όλη την Αθήνα και όλη την Ελλάδα. Τώρα με τα παιδιά είναι ακόμα πιο αδιανόητο το να μην οδηγώ, γιατί δεν συζητάω να μπουν σε ταξί χωρίς κάθισμα, σε λεωφορεία κλπ, το θεωρώ πολύ επικίνδυνο. Και με κορονοϊό, ακόμα πιο πολύ, λόγω πολυκοσμίας στα μέσα μεταφοράς. Και για την εγκυμοσύνη που αναφέρθηκε κάποια στιγμή, αν δεν έχεις εμετούς κλπ, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην οδηγείς. Οδηγούσα μέχρι μια βδομάδα πριν γεννήσω περίπου, μου έλεγαν να σταματήσω στις αρχές του 9ου αλλά δεν...
 18. 6 points
  @Έσπερος τα παιδιά όταν πάνε στο σχολείο (ειδικά τα μικρά) αφήνουν στην άκρη το ο γιος/κόρη της x και του y (σε παρένθεση ότι σημαίνει αυτό για κάθε παιδάκι) και γίνονται ένας/μια μαθητής/τρια μέσα σε όλους τους άλλους. Και ο κοινωνικός ξαφνικά μπορεί να πάθει αφωνία. Ο μοναχικός να βρει ταίρι. Ο ευγενικός να πετάξει τα "γαλλικά" του που λέμε στο άλλο topic. Ο άτακτος να ηρεμήσει και να συμμετέχει. Ο μελαγχολικός να γίνει χαρούμενος. Το παιδάκι σου στο σχολείο θα είναι το παιδάκι σου ΚΑΙ ένα άλλο παιδάκι θα δημιουργείται σταδιακά και θα έρχεται να δένει με το προηγούμενο μέχρι να ωριμάσει όλο αυτό και να γίνει ένα. Αυτό το βιώνει ο άνθρωπος σε ΟΛΗ την ζωή του. Δεν το νιώθεις αυτό εσύ; Κάθε μέρα δεν αλλάζεις; Δεν εξελίσσεσαι; Τι κάθεσαι και συζητάς για το πως είναι το παιδί σπίτι. Πως ήταν έως τώρα. Πως έτρωγε τα ωραία του φαγητά στο τραπέζι της κουζίνας. Πως μέτραγε τους αριθμούς. Κι έπαιζε με την πλαστελίνη;;; Στο σχολείο θα φάει στο ταπεινό τραπεζάκι δραστηριοτήτων. Μπορεί να πει η κυρία ας μετρήσουμε εως το 10 και να την κοιτάει σαν χάνος. Να του πει έλα να φτιάξουμε ένα αυγό με την πλαστελίνη κι αυτός να την θρυματίζει σε μικροσκοπικά κομματάκια και μετά στο σπίτι να σου πει έφτιαξα μια μπάλα, ένας χιονάνθρωπο, ένα πύργο με την πλαστελίνη. Από την στιγμή που ΔΕΝ βιώνει στρες το παιδί τώρα που πρωτοπήγε σχολείο και πάει και επιστρέφει με καλή διάθεση, γιατί δεν κάνεις κι εσύ την χάρη στον εαυτό σου, στον ίδιο, στην οικογένεια σου και να το κατεβάσεις από τον θρόνο του και να κατέβεις κι εσύ, η μητέρα του πρίγκιππα, από εκεί;! Όλη μέρα, τόσα χρόνια με παιδιά-εφήβους συναναστρέφεσαι. Δεν μπορεί να ζεις 2 ζωές... Μια στον πραγματικό κόσμο και μία στον φαντασιακό που έχεις φτιάξει μέσα στο κεφάλι σου... Είναι βλαβερό έως πολύ περίεργο... (ή και όχι )
 19. 6 points
  Βρε έσπερος διάβασε αυτό που σου έχω σημειώσει, γιατί νόμίζω πως πάλι ουσιαστικά το πρόβλημα είναι τι θα πουν οι άλλοι για το παιδί, εκτός και αν κατάλαβα λάθος. Μη ξεχνάς ότι είναι 4 (ούτε τα έχει κλείσει ακόμα), έχει πάει σχολείο 6-7 φορές, δεν του έχεις δώσει χρόνο καν ακόμα να καταλάβει πως λειτουργεί το σχολείο, και έχεις φαγωθεί να ακολουθήσει τους κανόνες και τις εντολές της δασκάλας, ένα παιδί που μέχρι πριν 10 ημέρες είχε άλλον φροντιστή και εκτελούσε μόνο εντολές της μαμάς του και του μπαμπά του. Ο γιος μου σε σχολείο από 9-10 μηνών, στο προνήπιο έμαθε πως πρέπει να κάθεται στην καρέκλα για να κάνει εργασίες τα Χριστούγεννα, (και είχε ξεκινήσει 1 Σεπτεμβρίου) και μέχρι την πρώτη καραντίνα (Μάρτιο του 2020) τις μισές ημέρες έχανε το παιχνίδι επειδή αρνούνταν να εμπεδώσει τους κανόνες, ποτέ δεν σκέφτηκα πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να με προβληματίσει. Τώρα πια κάθε πρωί μα κάθε πρώι λέμε τους κανόνες του δημοτικού στο αυτοκίνητο, και είναι ένα παιδί που από τα έξι χρόνια τα πέντε είναι σε σχολείο. Το πιέζεις το παιδάκι κάνε ένα βήμα πίσω.
 20. 6 points
  Πολύ σωστά. Δεν θα ξεχάσω, πριν λίγα χρόνια, στην παραλία με οικογενειακούς φίλους. Ο γιός τους, σχεδόν 5 τότε, είχε φάει όσο είμασταν στην παραλία, το θυμάμαι σαν χθες, ένα τοστ με διπλό τυρί και διπλή γαλοπούλα, πάρα πολλά φρούτα, περίπου μισό πακέτο πατατάκια, έναν πύραυλο (παγωτό) και μόλις μεσημέριασε, του παρήγγειλαν μακαρόνια με κιμά από το μπαρ. Το παιδί έφαγε 2-3 μπουκιές και δεν ήθελε άλλο. Γυρνάει λοιπόν ο μπαμπάς του και του λέει, πάμε σπίτι να φας γιατί με ένα τοστ όλη μέρα δεν έζησε άνθρωπος!
 21. 6 points
  ξέρετε ότι θα μας το κλειδώσουν το θέμα έτσι όπως πάει, και όχι τίποτα άλλο δεν θα μάθουμε τι ζώδιο είναι η εσπερος.
 22. 6 points
  Χαχαχα! Όχι δεν θυμάμαι να το έχει αναφέρει πουθενά! Οι αιγόκεροι έχουν ζητήματα με τον έλεγχο και είναι πολύ ευαίσθητες ψυχές! Τουλάχιστον όσοι έχω γνωρίσει! Οι ταύροι δεν διχάζονται, είναι πολύ σταθεροί στις απόψεις τους. Πρέπει να είναι ο σύζυγος της @Έσπερος. Και κάπως έτσι το θέμα εξελίσσεται σε μάθημα αστρολογίας! Απέκτησε ξαφνικά περισσοτερο ενδιαφέρον, έτσι δεν είναι?
 23. 5 points
  Έσπερος έχεις μπερδευτεί λίγο επιτρεψέ μου να σου πω. Εδώ γίνεται μια γενική κουβέντα για τις διατροφικές συνήθειες και τα κεράσματα και όχι λαικό δικαστήριο για τις δικές σου θέσεις. Αν το παίρνεις έτσι ξαναδιάβασε τις απόψεις των κοριτσιών και ίσως αλλάξεις γνώμη. Την καημένη τη little lamb στο μεταξύ τι την εμπλέκεις συνέχεια; Δε δείχνει να έχει κανένα θέμα η κοπέλα με το πώς εκλαμβάνουν οι άλλοι τις απόψεις της και του άντρα της για τη διατροφή. Πιο πολύ χαβαλέ κάνει. Όσο για το τι είναι και τι όχι αναπόφευκτο μεγάλη κουβέντα. Μιλάς εκ του ασφαλούς για το μπισκότο και τα χ ψ γλυκίσματα επίτρεψέ μου επίσης να σου πω, γιατί δεν έχετε κύκλο με παιδιά. Αν είχατε και βγαίνατε με τις οικογένειες για παιχνίδι και τα άλλα έτρωγαν παγωτό ή τσάκιζαν όλα μαζί μπισκοτάκια που έφερε μια μαμά τι ακριβώς θα έκανες; Θα έκοβες από παρέα τη μαμά γιατί δε σου κάνει διατροφικά ή θα σταματούσες την παρέα του μικρού με τα παιδάκια; Αυτό προσπαθούν να πουν οι περισσότερες σε σχέση με το αναπόφευκτο και τη στέρηση και εσύ θεωρείς ότι προτιμούμε να δίνουμε στο παιδί παγωτό περιπτέρου αντί για παστέλι.
 24. 5 points
  Πάρε μια υποδοχή για το παρμπρίζ, αυτήν με τον μαγνήτη (βάζεις κι ένα μαγνητάκι στην πλάτη του κινητού, μέσα από τη θήκη). Θα σε βοηθήσει πολύ να έχεις τον χάρτη στο ύψος των ματιών σου, ώστε να βλέπεις πού ακριβώς να στρίψεις. Εμπειρικά, συνήθως σου λέει "στρίψε" ακριβώς πάνω στην προηγούμενη στροφή. Αν μπερδεύεσαι και μ' αυτό, θα σηκώσω τα χέρια ψηλά. Πάντως μου είχε πει ένας φίλος όταν πρωτοπήρα δίπλωμα ότι πρέπει να κάνω μόνη μου αυτό που φοβάμαι, και είχε απόλυτο δίκιο. Πάνω στο δίμηνο πήρα τρέμοντας το αυτοκίνητο για να ανέβω από τα νότια προάστια στην Αγία Παρασκευή. Τότε δεδομένα στο κινητό δεν υπήρχαν, οπότε έβλεπα από πριν τη διαδρομή στα Google Maps, έγραφα τις λεπτομέρειες σε χαρτάκι και το κολλούσα στο ταμπλό. Φτάνω στην Αγία Παρασκευή, όλα κομπλέ. Σημειώσεις για την επιστροφή δεν είχα, λέω θα γυρίσω από τον ίδιο δρόμο, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι; Fast forward στο τρίγωνο του διαβόλου, όπου μένω στη μεσαία λωρίδα κι ανακαλύπτω ότι δεν μπορώ να στρίψω αριστερά για Κηφισίας, πάει μόνο ευθεία προς Αλεξάνδρας. Παίρνω πανικόβλητη τον σύζυγο (τότε αίσθημα), ηρέμησε μου λέει, η Αλεξάνδρας σκάει στην Πατησίων, ξέρεις να γυρίσεις από εκεί; Ξέρω, ξέρω. Fast forward στη Φιλελλήνων, που τότε δεν είχε διαγράμμιση, γιατί ποιος χρειάζεται διαγράμμιση σε κεντρική αρτηρία με τέσσερις λωρίδες, ταξιά και τα Άθενς μάτζικ μπας; Περνάω την πίστα ζωντανή. Fast forward στη Συγγρού, που αν σταθείς σε μια απ' τις δύο αριστερές λωρίδες αλλά θες να πας ευθεία την έβαψες, γιατί τα φανάρια στη στροφή για Βουλιαγμένης δεν συγχρονίζονται. Πάντως αν μάθεις να οδηγείς στην Αθήνα, μετά είσαι έτοιμος για όλα. Κάιρο, Τζακάρτα, Νέο Δελχί...
 25. 5 points
  Μικρό το κακό. Το πρόβλημα θα ήταν να φώναζες τον άντρα σου ή το γιο σου με το όνομα του πρώην! Εκεί να σε έβλεπα!
ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά

© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008 !!


Powered by Invision Community