Πίνακας Συνεισφοράς


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 15/09/2022 in all areas

 1. 7 points
  Αυτό το τετράδιο το ζήτησε κι εμάς η δασκάλα. Αν και έχω πρωτακι θα απαντήσω. Πιστεύω πως δεν χρειάζεται κάτι επιπλέον για το σπίτι. Στην αρχή θα αρχίσουν ασκήσεις προγραφης (γραμμουλες κυκλάκια κτλ) και αργότερα θα κάνουν πολύ περισσότερα που για την ηλικία τους πιστεύω πως είναι υπέρ αρκετά! Δηλ θα κάνουν αντιγραφή λεξουλες, θα τις μαθαίνουν για ορθογραφία, θα έχουν ασκήσεις για το σπίτι +φυλλάδια οπότε δεν χρειάζονται περισσότερα. Αυτά που μου φαίνονται βάτα και διασκεδαστικά για την ηλικία τους είναι προφορικά παιχνίδια. Πχ. -όνομα ζώο, πράγμα. -να πούμε λέξεις που ξεκινάνε με ένα συγκεκριμένο γράμμα, - αντίθετα λέξεων -να σκεφτούμε ένα διαφορετικό τέλος για ένα παραμύθι -να παίξουμε προφορικό σωστό λάθος πχ το ρολόι έχει 13 ώρες. Σωστό ή λάθος. -μαθηματικα παιχνίδια πχ έχω επτά μαρκαδόρους μου τελείωσαν οι τρεις πόσοι γράφουν? -να πούμε αινίγματα, γλωσσοδέτες (πολύ διασκεδαστικό για μικρά παιδιά) -Να παίξουμε παιχνίδια λογικής (αγαπημένο μας/υπάρχουν και στο διαδίκτυο έτοιμες ερωτήσεις.) Πχ η μαμά του Νίκου έχει τρια παιδιά. Την Μαρία, την Ελένη και ένα ακομα. Πως λέγεται το τρίτο παιδί? Τα προφορικά παιχνίδια μπορούν να παιχτούν και στο αυτοκίνητο ή όταν έχουμε κάποια μικροδουλεια στο σπίτι. Παιχνίδια στο χαρτί μπορεί να αρέσουν στο παιδί και να εξασκεί την γραφή του διασκεδαστικά. Πχ -το γνωστό παιχνίδι με τελιτσες. - τριλιζα -sos -γεφυρες -λαβυρινθοι -ενωνω τις τέλειες για να εμφανιστεί η εικόνα Καλή ιδεα είναι και τα εκπαιδευτικα επιτραπεζια που διευρύνουν διασκεδαστικά τους ορίζοντες όπως και πολλά βιβλία που κυκλοφορούν με παραθυρακια που όντως αρέσουν στα παιδιά.
 2. 3 points
  Νομίζω πως προτρέχεις. Καλό είναι να μη κάνεις κάτι επιπλέον από αυτά που κάνει η δασκάλα,οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικό τους σύστημα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αντί να το βοηθήσεις να το μπερδέψεις. Εσύ θες να κάνετε έξτρα δουλειά στον σπίτι για κάποιον λόγο συγκεκριμένο ?? Εγώ πέρυσι τίποτα περισσότερο δεν έκανα σπίτι πέρα από αυτά που έβαζε η δασκάλα.
 3. 2 points
  Απ' ότι γνωρίζω κάθε χρόνο λένε ένα συνολικό ποσό.. οπότε δίνεις κάθε μήνα το ποσό που αναλογεί, δια 9 πχ
 4. 1 point
  Έριξα μια ματιά στο διαδίκτυο για αυτά τα βιβλια και μου φάνηκαν παραπλήσια με το βιβλίο της πρωτης. Θα μπορούσες να πάρεις κάτι τετοιο αν το κρίνεις απαραίτητο αλλά χωρίς πίεση αν το ζητά το παιδί. Είχα πάρει κι εγώ ένα βιβλίο δραστηριοτήτων για το καλοκαιρι ("το απίθανο βιβλιομπλοκ" νομίζω λέγεται) έχει άλλο στυλ παιχνιδιών, έντονη χρωματικά εικονογράφηση και ποικιλία παιχνιδιων. Αν και απευθύνεται και σε μεγαλύτερες ηλικίες ο μικρός το ζητούσε πολύ συχνά και έκανε όσα μπορούσε. Μου άρεσε κ εμένα πολύ. Και οι χειροτεχνίες (υπάρχουν κ έτοιμα σετ με οδηγίες) πιστεύω πως είναι ένας ευχάριστος τρόπος εξάσκησης και μάθησης. Κατασκευάζοντας πχ ένα επιτραπέζιο φιδάκι το παιδί εξασκεί το ψαλίδι, μαθαίνει να χρησιμοποιεί το χάρακα, τραβά ευθείες γραμμές, μετρά και γράφει αριθμους κτλ.
 5. 1 point
  Μαμά Ανέστη, ευχαριστώ πολύ! Τέλειες ιδέες, παίζουμε κι εμείς πολλά από αυτά που προκύπτουν αβίαστα στην καθημερινότητα. Έτσι έχει εξοικειωθεί με προσθαφαιρέσεις (λεφτων για τα παιχνίδια που θέλει να αγοράσει:) κ με λεξιλόγιο, συλλογιστική σκέψη κ.λπ. Αχ απλώς μου άρεσαν φοβερά της ischool κ δεν κρατιεμαι, αλλά θα κάνω υπομονή κ θα δω αν χρειάζεται ή τι φόρτο θα έχει. Άλλωστε όντως κάτι παιχνιδιάρικο θα ήταν καλύτερο από μορφή βιβλίου πάλι. Πέρυσι έκαναν στο νηπιο ischool κ τον είχε εντυπωσιάσει η πολύχρωμη προσέγγιση. Παιχνίδια είναι τα περισσότερα, όχι ασκήσεις. Αλλά ας μην μπερδευτω με τα της δασκάλας φέτος.
 6. 1 point
  Μόνο μετά το τέλος του θηλασμού τα αισθάνεσαι τα τσιμπήματα; Ψάξε λιγάκι για τον αγγειοσπασμό, αυτό μου θυμίζει. Μπορείς να δοκιμάσεις αμέσως μόλις αφήσει το μωρό το στήθος να το καλύψεις με κάτι ζεστό. (Έχει σχέση με τη διαφορά θερμοκρασίας)
 7. 1 point
  όχι το γάλα αυτό που το επηρεάζει είναι ο μαιντανός (απαγορεύεται) και η μη ζήτηση από το μωρό δηλαδή να μην πίνει συχνά. πρεπει να πινει τουλάχιστον ανα 2 ώρες.. αν κοιμαται μεσα στην ημερα περισσότερο από 2 ωρο το ξυπνας! . κάποια μωρά βαριούνται και αντί να αντλούν απλά κλείνουν στομα δυνατα, οπότε πρεπει όταν δεν κανει θηλαστική κίνηση (βλεπεις απο κάτω απο σαγονι πως κουνεται οταν καταπινει) να αφαιρείς τη θηλη (βαζεις δαχτυλακι στο πλάι). ο πόνος που εχεις δείχνει λογικά τραυματισμό /φλεγμονη εσωτερικά στην φλεγμονη δε θελεις ζεστο, θελεις κρυο. επισης το λαχανο ειναι θαυματουργο αντιφλεγμονωδες πραγματικα θα το δεις . και στους καρπους εβαζα γιατι ειχα πρησμενους τενοντες και στα δυο χέρια. πάντως αν πονάς πολυ πάρε το νουροφεν. εγώ στην αρχή πρωτος μηνας, είχα ΠΟΛΥ πόνο. τόσο που κλώτσησα μια φορά το κρεβάτι από τον πόνο. είναι σαν εσωτερική μελανιά. κουράγιο! θα περάσει! εχεις καποια φίλη που να εχει θηλασει να σε δει ? ή συμβουλο?
 8. 1 point
  Του άρεσε η αναβάθμιση! Βοήθησαν οι φίλοι της γειτονιάς πολύ από τις δραστηριότητες να μην νιώθει ξένος και να παίζει στο διάλειμμα, η χρωματιστή τάξη, το σύστημα της δασκάλας που μας είπε θα ενισχύσει τις φιλίες πρώτα και μετά θα μπει σε μάθημα κανονικό. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε ομαδική συνάντηση μαζί της. Θα περιμένω να δω πρώτα τι θα πει και μετά σκέφτομαι να πάρω λέτε ischool για την α΄ να κάνουμε έξτρα στο σπίτι ή προτρέχω; Εσείς το κάνατε με τα μεγαλύτερα; Η δασκάλα για το σχολείο ζήτησε και πήραμε του Παπαδόπουλου την πρώτη μου γραφή.
 9. 1 point
  Ο γυναικολόγος ήταν τραγικός... Οφείλει να σου απαντάει χωρίς να χλευάζει ότι ερώτηση κ να του κάνεις... Ναι μπορεί οι περισσότερες να μένουν έγκυες προτού κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις αλλά δεν είναι καθόλου κακό να τις κάνουν πιο μπροστά... Αντιθέτως.. Καλύτερα μάλλον να αλλάξεις γυναικολόγο..
ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά

© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008 !!


Powered by Invision Community