Πίνακας Συνεισφοράς


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/09/2022 in all areas

 1. 2 points
  Τα βιβλία που χρησιμοποιούνται κάθε μέρα ή συχνά (γλώσα και μαθηματικά κυρίως ή των ξένων γλωσσών, αργότερα η ιστορία ή η φυσική) η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ντύνονται, μόνο το βάλε - βγάλε στην τσάντα τα φθείρει. Τα υπόλοιπα για να είμαι ειλικρινής εγώ πια δεν τα ντύνω. Φαντάζομαι ότι στα δημόσια σχολεία εξαρτάται από τον δάσκαλο, το λογικό στα πρωτάκια είναι να δίνεται φυλλάδιο με οδηγίες αλλά πχ μπορεί να μην υπάρχει η δυνατότητα για τόσες εκτυπώσεις κάθε μέρα για ολόκληρη την χρονιά. Αν ο δάσκαλος είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία, φυσικά το mail είναι το πλέον βολικό, έχω ακούσει και σχολεία που η κάθε τάξη έχουν δικό της blog, όπου αναρτώνται κάθε μέρα και όσα έγιναν στο σχολείο και όσα είναι για το σπίτι. Αυτά για τα πρωτάκια βέβαια, κανονικά από την Β' Δημοτικού τα παιδιά (πρέπει να) είναι ικανά να σημειώνουν μόνα τους τί έχουν για την επόμενη μέρα, υπάρχουν και ειδικά τετράδια για τον σκοπό αυτό, τα τετράδια επικοινωνίας. Εμείς στο σχολείο έχουμε ειδική πλατφόρμα που ανεβαίνουν τα πάντα, αλλά η οδηγία είναι για τα παιδιά να σημειώνουν στην τάξη τα πάντα. Όχι ότι γίνεται πάντα βέβαια, με ευθύνη των γονιών τις περισσότερες φορές που στηρίζονται οι ίδιοι πολύ στην πλατφόρμα και δεν επιμένουν οι ίδιοι να τους λένε τα ίδια τα παιδιά τί έχουν ή τί έκαναν.
 2. 1 point
  Εμάς τα ντύνει το Max stores με ένα ευρώ το βιβλίο (με θήκες όπως είπα - έχουν ένα μηχάνημα και φτιάχνουν τη θήκη ακριβώς στα μέτρα του βιβλίου). Για να βγει θέλει πρέπει να το κάνεις ηθελημένα. Είναι αρκετά μέσα χωμένα τα εξώφυλλα όπως λέει και η Deena. Εμείς τα είχαμε από το καλοκαίρι τα βιβλία, οπότε τα έδωσα πριν 2 εβδομάδες και τα ετοίμασαν. Ναι, χαλάνε, ειδικά γλώσσα και μαθηματικά που μπαίνουν-βγαίνουν συχνά. Εμάς το ζήτησε η δασκάλα να τα ντύσουμε. Για το θέμα της ενημέρωσης, να πως ότι και η δική μας στο δημόσιο πρότεινε να στέλνει κάθε μέρα μέσω του e-class τι τους έχει βάλει αλλά μια-δύο μαμάδες είπαν ότι είναι κουραστικό εκτός από το σωρό email που έχουν στη δουλειά τους να λαμβάνουν ακόμα μία ενημέρωση κάθε μέρα, και ότι προτιμούν χαρτάκι Όλα τα δημόσια σχολεία έχουν το e-class όπου ο δάσκαλος έχει τη τάξη του, μπορεί να ανεβάσει ότι υλικό θέλει, να στείλει μαζικές ή προσωπικές ενημερώσεις. Φροντίστε τα πρωτάκια, να μπείτε στη πλατφόρμα με τους κωδικούς του παιδιού και να ζητήσετε τα γίνετε μέλη της τάξης.
 3. 1 point
  Οι πλαστικές θήκες που κυκλοφορούν πια είναι οι περισσότερες πολύ ποιοτικές, καμία σχέση με αυτές που είχαμε εμείς ως παιδιά. Δεν βγαίνουν, αν δεν προσπαθήσει το παιδί να τις βγάλει, τα "αυτια" είναι μεγάλα, πιάνουν σχεδόν την μισή πλευρά του εξωφύλου και του οπισθόφυλου. Υπάρχουν και κάποιες καταπληκτικές της colibri, αρκετά ακριβές όμως, με αυτές ντύνει το Plaisio τα πακέτα των ντυμένων βιβλίων.
 4. 1 point
  Στο δημόσιο σχολριο?μπράβο της! Αν δεν ντυθούν τα βιβλια χαλάνε?
 5. 1 point
  Εγώ ψάχνω από το πρωί και δεν βρήκα βιβλιοπωλείο που να τα ντύνει, όμως μόλις μίλησα με ένα βιβλιοπωλείο και πρότειναν αυτό που λες, δεν μπορώ να καταλάβω όμως, δεν θα βγαίνει??? Καλή αρχή σε όλα τα παιδάκια! Εξαρτάται από το σύστημα που έχει ο κάθε δάσκαλος, εμάς πέρυσι κάθε μεσημέρι έστελνε μεηλ με το τι έκαναν στο σχολείο και τι είχαν για την επόμενη ημέρα! Φοβερή ευκολία αυτό γιατί δεν ψάχναμε ποτέ τι πρέπει να διαβάσουν, ευτυχώς φέτος θα έχουν την ίδια δασκάλα!
 6. 1 point
  Θα σου πω τι κάνανε πέρυσι στο τμήμα μας, αν και κάθε εκπαιδευτικός και κάθε τμήμα έχει το δικό του/της τρόπο. Στην αρχή, η δασκάλα έδινε σε κάθε παιδί ένα σημείωμα με το τι θα έχουν την επόμενη ημέρα (το βρίσκαμε μέσα στο φάκελο επικοινωνίας του παιδιού) μαζί με ότι άλλη εργασία έπρεπε να κάνει. Μετά από κάποιο διάστημα, τα παιδιά σημείωναν μόνα τους στο βιβλίο τι θα είχαν για την επόμενη μέρα (ένα Ο δίπλα στη πρόταση για ορθογραφία, ένα Α για την ανάγνωση), τσάκιζαν σελίδα του βιβλίου και εννοείται ότι άλλο φυλλάδιο ήταν στο φάκελο. Για τα παιδιά που έλειπαν, η δασκάλα έστελνε ενημέρωση μέσω του e-class. Συμπληρωματικά εμείς έχουμε μια ομάδα στην οποία είμαστε μέλη όλοι οι γονείς του τμήματος (θέλει λίγο προσοχή αυτό, ώστε να διατηρηθεί το επίπεδο και να μην γίνει σημείο αντιπαράθεσης, κουτσομπολιού κλπ). Τη χρησιμοποιούμε κυρίως για να τσεκάρουμε αν μας έχει ξεφύγει κάτι, να ενημερωνόμαστε για γενέθλια ή άλλες μαζώξεις, εξόδους κλπ. Για το ντύσιμο, φέτος δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ και τα έδωσα σε αλυσίδα όπου φτιάχνουν θήκες ακριβώς στο μέγεθος του βιβλίου και θα συμφωνήσω με τη Deena ότι το βρήκα βολικότερο από όλα και επαναχρησιμοποιήσιμο για του χρόνου. Από δραστηριότητες θα συνεχίσει τα περυσινά, 2 φορές την εβδομάδα άθληση και μία ωδείο.
 7. 1 point
  Μπράβο στον γιο σου, πανέξυπνος!!! η δικιά μου ίσα ίσα να μετράει ξέρει!!
ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά

© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008 !!


Powered by Invision Community