Πίνακας Συνεισφοράς


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/08/2022 in all areas

 1. 2 points
  Εμάς η δασκάλα μας το έθεσε ως ''υποχρέωση'' αυτό, ετικέτα με το όνομα / επώνυμο / τμήμα και οπωσδήποτε ντύσιμο! Θα πρέπει να έχεις στα πάντα γραμμένο το όνομα του (ρούχα / μπουκάλι / φαγητοδοχείο / τσάντα / βιβλία / κασετίνα) .
 2. 2 points
  Καλημέρα!!! Τα παιδιά κάνουν ανάγνωση, αντιγραφή , ορθογραφία, μαθηματικά κάνουν αρχικά τα νούμερα, μετά προσθέσεις -αφαιρέσεις. Εμένα πηγαίνει μελέτη μετά το σχολείο, όμως να έχεις στον νου σου πως η ρουτίνα και το πρόγραμμα θα βοηθήσουν και εσένα και το παιδί, γιατί προσαρμόζεται πιο εύκολα όταν έχει να ακολουθήσει μία συγκεκριμένη σειρά, αν του δώσεις την επιλογή θα σου πει ότι δεν θέλει ποτέ να διαβάσει χαχαχαχα. Συνήθως η μελέτη γίνεται αμέσως μετά το φαγητό, ώστε μετά να έχει χρόνο για ξεκούραση δραστηριότητες και παιχνίδι. Δεν γίνεται προσαρμογή τύπου νηπίου, σε εμάς τουλάχιστον ξεκίνησαν κανονικά το ωράριο από την δεύτερη κιόλας ημέρα, σταδιακά γίνεται η προσαρμογή στο θέμα των υποχρεώσεων και του διαβάσματος. Ο χρόνος που χρειάζεται το κάθε παιδί για να διαβάσει εξαρτάται από το παιδί κυρίως, και έπειτα από την ύλη που έχει να καλύψει, υπάρχουν δάσκαλοι που βάζουν πολλά και άλλοι που βάζουν λιγότερα, αυτό θα φανεί στην πορεία. Στο σχόλασμα τα περισσότερα σχολεία βγάζουν χωριστά την πρώτη δημοτικού νωρίτερα ώστε να μην συμπίπτουν με τις μεγαλύτερες τάξεις. Η τσάντα που θα επιλέξετε να έχει στα πλάγια εξωτερική θήκη για το νερό του παιδιού, ροδάκια ή πλάτης αυτό εξαρτάται το παιδί τι θα το βολέψει, δεν παίρνουν μικρή τσάντα στην πρώτη, καλύτερα μία κανονική. Εμάς δεν κουβαλούσαν όλα τα βιβλία, κάθε ημέρα στην τσάντα του υπήρχαν μόνο τα βιβλία που είχε για διάβασμα τα υπόλοιπα μένουν στο σχολείο. Η κασετίνα για εμάς ήταν μία πονεμένη ιστορία, πήρα μία διπλή η οποία είχε θήκη για τα πάντα, τους πρώτους μήνες όλα ήταν χύμα μέσα στην τσάντα του, τίποτα δεν έμπαινε στη θέση του, σκέφτηκα κάποια στιγμή το βαρελάκι καθώς αυτό που βαριόταν ήταν να φτιάχνει την κασετίνα του (του έτρωγε χρόνο από το παιχνίδι έλεγε) , τελικά δεν αλλάξαμε τύπο όμως έμαθε να το κάνει , βέβαια χρειάστηκε πολλές φορές να ανανεώσω τα απολεσθέντα όμως οκ στο τέλος έμαθε να την φτιάχνει και να προσέχει τα πράγματα του. Καλή αρχή!!
 3. 1 point
  κ εμεις ντυνουμε τα βιβλια.κ βαζουμε ετικετες.το προτειναν κ απο το σχολειο ονομα οχι παντου μαθηματα:γλωσσα μαθηματικα τα μονα που εφερνε βιβλια σπιτι κ ειχε διαβασμα μελετη που απλα τα εχω δει αγγλικα,εικαστικα,μουσικη,υπολογιστες,γυμναστικη,θεατρικη αγωγη,εργαστηριο δεξιοτητων εχω ακουσει οτι εχει βιβλιο αγγλικων,δ το εχω δει ποτε.φυλλαδια εφερε στο τελος δ εχω ιδεα τι κανανε στις δεξιοτητες.εχω διαβασει θεματικες.αλλα το τι γινεται πραγματικα ειναι αλλο θεμα
 4. 1 point
  Έχουμε ακόμα καιρό! Θα χαρούμε καλοκαίρι! Ενθουσιάστηκα κι έτσι έγραψα. Θυμάμαι την χαρά που έκανα με τα βιβλία την πρώτη μέρα, τα καινούργια τετράδια, κασετίνες, τσάντα, το ντύσιμο στα βιβλία (συστήνεται άραγε ακόμα?), την ανυπομονησία! Μου φαίνεται πιο πολύ θα χαρώ εγώ με αυτά παρά ο μικρός! Με το καλό! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού να έχουμε! (Ψάχνω και δεν βρίσκω φατσούλα με ξαπλώστρα και κοκτέιλ στην παραλία! ) Ευχαριστουμε πολύ! Πολύ κατατοπιστική η απάντηση σου! Κάποια δεν τα ήξερα καθόλου! Κασετίνα κι εμένα μου αρέσει η διπλή που είναι όλα τακτοποιημένα!
 5. 1 point
  Εμένα θα πάει β' δημοτικού. Αγγλικά είχε βιβλίο, αλλά όχι διάβασμα στο σπίτι. Μελέτη περιβάλλοντος επίσης δεν είχαν διάβασμα στο σπίτι.
 6. 1 point
  Λοιποοον... Όλα καλά με τον μικρό... Αρχικά, η αφυδάτωση έχει τοσο κλινικά συμπτώματα όσο και αιματολογικές τιμές. Όποτε το παιδί μου ποτέ δεν έφτασε σε αφυδάτωση. Αυτό που κάνει ο οργανισμός του κατά καιρούς κια παρατηρώ λιγότερα ουρά είναι να συμπυκνώνει τα ούρα ώστε να βγουν οι τοξίνες και όσα πρέπει τέλος πάντων, και κρατάει τα λοιπά υγρά κάνοντας ουσιαστικά μια ανακύκλωση όταν αυτό είναι απαραίτητο (είτε λιγότερη λήψη υγρών είτε μεγαλύτερη "χασουρα"), ώστε να λειτουργούν τα νεφρά χωρίς κανένα πρόβλημα. Αφού το παιδί ιδρώνει πολύ, ναι μεν χάνει ηλεκτρολύτες, αλλά μέσα από φρούτα κρέας και γάλα αναπληρώνει και με το παραπανω. Ακόμη και με μικρή προσληψη. Έτσι δείχνουν και οι εξετάσεις που είχαν γινει και στην χειρότερη φάση. Εάν είχε ανάγκη ηλεκτρολυτών, θα είχε και κάποια ανάλογη κλινική εικόνα. Το ίδιο και πιο αισθητο σαν εικόνα θα ήταν σε περίπτωση αφυδάτωσης ή προβλήματος σε νεφρά. Προβλημα στα νεφρά δεν δημιουργείται από το παραπάνω 'κυκλωμα" γιατί ο οργανισμός ουσιαστικά τα προστατεύει. Όποτε, εάν δεν δω αλλαγή στην κλινική εικόνα, ή αν δεν φτάσει σε ακραία έλλειψη ούρων, δεν υπάρχει τίποτα γία το οποίο να ανησυχώ. Ούτε για την ποσότητα τους, ούτε για τυχόν κρυστάλλους. Σύντομα μεγαλώνοντας θα βελτιωθεί και πολύ η όλη κατάσταση εφόσον θα πίνει νερό κατα βούληση και θα τρώει και περισσότερες τροφές. Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια για όλες τις πληροφορίες!
 7. 1 point
  Ωραία αγχώστε και μένα! Κ εμείς πρώτη θα πάμε... αλλά δεν κάνω κακές σκέψεις από τώρα για διάβασμα! Έχουμε ένα μήνα μπροστά μας : )
ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά

© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008 !!


Powered by Invision Community