Πίνακας Συνεισφοράς


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/07/2021 in all areas

 1. 6 points
  Εγώ θα είμαι 58 Θα κάνω τα μπότοξ μου και τα lifting μου και θα τρέχω ταξιδάκια στα εξωτερικά! Αμέ! Εγώ επίσης κορίτσια, παρότι έκανα παιδί 40 χονών γαιδάρα, παρότι ήμουν και εγώ πάρτυ άνιμαλ, δεν 'εχω χορτάσει εξόδους , εκδρομές και ταξίδια! Δεν χορταίνονται! Εγώ πάλι λέω μπράβο στις κοπέλες που βρίσκουν το κουράγιο και το παλεύουν και συνεχίζουν σπουδές και "καριέρες" και δεν είναι πλέον μόνο η μαμά του Νικολάκη, της Νεφέλης, της Μελίνας, και ακόμη μεγαλύτερο μπράβο στις γιαγιάδες που στηρίζουν τα παιδιά τους και τα βοηθάνε.
 2. 5 points
  Συγγνώμη, δεν είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνω τι εννοείς. Θεωρείς ότι είναι πρόβλημα να χρησιμοποιεί μια μαμά βοήθεια για τα παιδιά προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές ή την καριέρα της; Τι πρέπει να κάνει άπαξ και αποφασίσει ότι θέλει οικογένεια - να σταματήσει όλη την υπόλοιπη ζωή της και να αφιερωθεί αποκλειστικά σε αυτό, αλλιώς δεν είναι αρκετά ώριμη; Επίσης ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί για να είναι κάποιος ώριμος πρέπει να είναι οικογενειάρχης, αλλά τέλος πάντων, αυτό σε άλλο επεισόδιο.
 3. 5 points
  Είσαι πάλι έγκυος; με το καλό!! Έχω να μπω 2 βδομάδες στο φόρουμ και έχω χάσει επεισόδια!! Τα δικά σου θα είναι πιο κοντά σε ηλικία και από τα δικά μου!!! Ουαου χαρά στο κουράγιο σου. Και κάτι που θέλω να σχολιάσω πάνω στην αναρτηση, πολλές μαμάδες αφήνουν τα παιδιά κάποιες ώρεςσε φροντίστες γιατί θέλουν να δουλέψουν, δεν ειναι κακό. Κάποιους τους ταιριάζει να μένουν σπίτι αποκλειστικά με τα παιδια, κάποιοι χρειάζονται μια παύση για να λειτουργούν καλύτερα ως γονείς, ας μην τους γεμίζουμε με τύψεις, έχουμε ήδη αρκετές!
 4. 3 points
  Και κάπως έτσι επανερχόμαστε στο αρχικό ζήτημα. Είχα γράψει λίγο πριν ότι το τι έχει ζήσει ο καθένας παίζει ρόλο στο πώς είναι. Ναι οι 45αρες γιαγιάδες σας που έχουν ενηλικιωσει παιδιά δεν είναι σαν τις 45αρες μαμάδες που ξεκινούν τώρα. Ένας νέος γονιός στα 50 προφανώς δεν είναι σαν τον 35αρη, δεν είναι όμως και σαν τον 50αρη παππού, ή ακόμα και τον 50αρη γονέα εφήβων. Έτσι έχω παρατηρησει τουλάχιστον, σε συνάρτηση βέβαια πάντα με το όλο στυλ και ιδιοσυγκρασία του καθενός.
 5. 2 points
  Κι εγώ δεν είχα καταλάβει ότι είσαι έγκυος! Με το καλό! Δεν νομίζω ότι εννοούσε τη νορμάλ περίπτωση να τα αφήνεις για να δουλέψεις ή για να μην είσαι αποκλειστικά μαζί τους, αλλά το να είσαι σχεδόν αποκλειστικά σε άλλα πράγματα και το παιδί να έχει σαν γονείς τους παππούδες. Για λόγους οχι αναγκης οικονομικής ή ψυχικης πια αλλά απλως ευκολιας. Δεν το διευκρίνισε βέβαια αλλά αυτό νομίζω εννοεί. Συμβαίνει κι αυτό, σπανια μεν, αλλά υπάρχουν κι αυτοί που κάνουν παιδί "για το βιογραφικό τους" όπως λέω για πλάκα. Δικαίωμά τους αν δεν μπορούν να το χειριστούν/αντέξουν, δεν κατακρίνω γιατί μπορεί αλλιώς να το φαντάζονταν/περίμεναν, απλα λέω τι κατάλαβα από τη super mum επειδή λέει ότι το σκέφτηκε καλά και ήταν συνειδητή απόφαση.
 6. 2 points
  Αχ πες τα!! Και εγώ τα ίδια θα κάνω Ήμουν και εγώ πάρτυ ανιμαλ, πολλά ξενύχτια, πολλά ποτά. Δεν θα βγαίνω όπως πριν στα 47 (τόσο θα είμαι όταν η μεγάλη γίνει 18), αλλά σίγουρα δεν θα καθομαι σπίτι να μαραζωνω και να νιώθω μεγάλη. Συναυλίες, θέατρα, ταξίδια, διάθεσή να υπάρχει! Σε λίγο κλείνω 4ετια από την τελευταία φορά που βγήκα βράδυ, αφότου γεννήθηκε η μεγάλη έχω βγει... Χμμ... Για να σκεφτώ.. Α ναι, 0 φορές. Πρώτα η μεγάλη που ήταν δύσκολο μωρό, μετά ήρθε η δεύτερη μόλις τελείωσαμε στον χρόνο με τον θηλασμο ήρθε και η τρίτη εγκυμοσύνη, που να πας; τώρα πάλι ο μικρός για να κοιμηθει πρέπει αποκλειστικά να θηλάζει, πάλι τα ίδια δηλαδή. Προς το παρόν είμαι τόσο κουρασμένη στις 21 η ώρα που έχουν πάει όλα για ύπνο που δεν μου λείπει η έξοδος το βράδυ, αλλά σίγουρα δεν έχω σκοπό να μένω μέσα όταν μεγαλώσουν και θα μπορώ να βγαίνω!
 7. 2 points
  Σίγουρα ήσουν στο σωστό μέρος?? Η τύπισσα είναι τρελή! Άκου σε ρώτησε αν είναι καλά το παιδί επειδή έμεινες έγκυος στα 42! Σε ολόκληρο Μετροπόλιταν ένα μηχανάκι είχε? Σε καρκινοπαθείς με κατεβασμένες μάσκες?? Ε ρε θα με είχε ακούσει όλο το νοσοκομείο! Εγώ είχα τσακωθεί με συγγενείς που πήγαιναν να δουν τον μπαμπά μου στην εντατική με κατεβασμένη μάσκα ή χωρίς να έχουν σαπουνίσει χέρια. Τους είχα καταστήσει σαφές ότι αν δεν κάνουν τα απαραίτητα δεν θα τους επιτρέψω να μπουν και ας μην μου ξαναμιλούσαν.
 8. 2 points
  Λοιπόν είδα ένα ωραίο: η μπριζόλα του εμβολιασμένου θα σερβίρεται με πατάτες τηγανητές ενώ του ανεμβολιαστου με.. μπάμιες. Έληξε το θέμα. 100% κάλυψη!
 9. 2 points
  Το κάθε παιδί έχει τη δική του ιδιοσυγκρασία δεν μπορεί να γελάει όποτε θέλουμε εμείς αυτό μου είχε πει η δική μου παιδίατρος. Και επίσης το κάθε ένα έχει τις δικές του συνήθειες είναι άνθρωποι και αυτοί. Επίσης μου φαίνεται ότι μπαμπαλίζει και τον μπα μ πά μπαμπαλισμα είναι. Θα έλεγα για να ηρεμήσεις να πάρεις μία δεύτερη γνώμη παιδιάτρου. Νομίζω ο δικός σου θέλει να είναι τυπικός και σου λέει να το παρακολουθείτε αλλά μάλλον εσύ είσαι αγχώδης και αυτό δεν σε βοηθά με τον τρόπο που στο λέει. Και εμένα αν θα μου λέγανε να το παρακολουθήσουμε ίσως θα αγχωνόμουν. Όχι ότι είναι κακός ο παιδίατρος ίσα-ίσα είναι τυπικός απλώς εσένα δεν σε βοηθάει έτσι όπως το λέει. Για αυτό πάρε μία γνώμη από παιδίατρο που έχει κάποια φίλη σου και δείτε το. Μη διαβάζεις το internet.
 10. 1 point
  Εγώ από τον περίγυρο μου κ όσες ήξερα μέχρι τα 30 βαριά συνήθως ήταν παντρεμένες κ όταν ήμουν μικρότερη μου έκανε εντύπωση αν τυχόν έβλεπα κάποια να έχει ξεπεράσει τα 35 κ να μην έχει παντρευτεί.. Τώρα τελευταία άρχισα να βλέπω ότι δεν παντρεύονται όλες πριν τα 30. Πάντως εγώ την θεωρώ μια χαρά ηλικία για γάμο στα 25-30! Ίσως γιατί κ εγώ τότε παντρεύτηκα κ έτσι γενικά έβλεπα να συμβαίνει. Αλλά θα συμφωνήσω με την @Super.mum ότι αν είσαι σίγουρος για αυτόν που είσαι μαζί του κ ξέρεις ότι θέλεις να κάνεις μαζί του οικογένεια δεν χρειάζεται να περιμένεις πολλά χρόνια για να κάνεις το επόμενο βήμα.
 11. 1 point
  Τα περιστατικά που σχετίζονται με το ΑΖ είναι αυτοανοσης αιτιολογίας. Τα αυτοαντισωματα που παράγονται έχουν ημερομηνία λήξης και διαρκουν περιπου 3 -4 μήνες. Εξετάζεται επί του παρόντος ως παράγοντας κινδύνου η λήψη ηπαρίνης κατά το παρελθόν, η όποια μπορεί να ενεργοποιεί τα αντισώματα ώστε σε επόμενο rechallenge να πυροδοτείται η αυτοανοση αντίδραση. Γενικά εξετάζονται διαφορα ως παράγοντες κινδύνου αλλά δεν έχει αποδειχθεί κάτι προς το παρόν. Οι περισσότεροι γιατροί πλεον δεν συστήνουν εμβολιασμό με ΑΖ κ J&J σε άτομα με ιστορικό. Από την άλλη, δε συστήνεται από κανέναν φορέα προληπτική εξέταση για θρομβοφιλια ούτε λήψη προληπτικής φαρμακευτικής αγωγής πριν τον εμβολιασμό. Η μόνη λύση είναι η συζήτηση με τον θεράποντα σου ώστε να υπολογισετε το ρίσκο εναντι του οφέλους. Αλλά φαντάζομαι τώρα που υπάρχει η επιλογή των αλλων εμβολίων δεν υπάρχει πρόβλημα λογικά.
 12. 1 point
  Τις ενέσεις της πρώτης εξωσωματικής τις έκανα στις διακοπές του Πάσχα κ επειδή αρχικά είχα ανασφάλεια, πήγαινα συο ΚΥ. Κάποιες μέρες ήμασταν στο νησί της πεθεράς μου κ πήγα εκεί, κ η νοσηλεύτρια με ρώτησε με ποιον κάνω κ μου είπε να προσεχω πολύ γιατί μια θεια της είχε πάει κ δεν θυμάμαι τι μου είπε ότι είχε πάθει, δεν έχει σημασία, αλλά μου έχει μείνει αυτή η αγένεια κ η αδιακρισία.
 13. 1 point
  Δίνω χρόνο, άλλωστε δε μπορώ να κάνω κάτι σε αυτή την ηλικία.. Όπου και να ρώτησα μου λένε μετά το έτος.. Αλλά με τρώει το άγχος.. Δυσκολη η αναμονή!
 14. 1 point
  Πάντως έχω παρατηρήσει ότι στη γενιά μου (32 περίπου) παντρευτηκαμε πολλές λίγο πριν τα 30 ή το πολύ τώρα στα 32 που παντρεύεται φέτος μια φίλη μου. Όλες οι άλλες είναι ήδη παντρεμένες. Μία στα 26, μια στα 27, εγώ κι άλλη μια στα 29 και μια στα 30 ακριβώς (καμία λόγω εγκυμοσύνης). Έχω και λίγες ανύπαντρες αλλά είτε είναι μια τριετία μικρότερες, δηλαδή τώρα 28-29, είτε δεν έχουν σχέση τώρα τελευταία. Ενώ στη γενιά της αδερφής μου, τώρα 37, παντρεύτηκαν μετά τα 30 και πολλές είναι ανύπαντρες ακόμα (η αδερφή μου στα 31-32 ήταν από τις πιο νέες). Και ισχύει και για τα αγόρια αυτό, λιγότερο από τα κορίτσια αλλά περισσότερο από προηγούμενες γενιές αγοριών. Πιστεύω ότι αυτό έγινε και λόγω κρίσης. Δηλαδή η γενιά των τωρινων 35-40 είχε μια ελπίδα ότι θα φτιαξουν τα πράγματα και μετά θα κάνουν το βήμα, ενώ οι της μιας πενταετίας νεότεροι/νεότερες μάλλον είχαμε πάρει απόφαση ότι τα πράγματα πάντα χάλια θα είναι κ δεν αξίζει να περιμένουμε!
 15. 1 point
  Γειά σας. Κ εγώ πρόσφατα ολοκλήρωσα τον εμβολιασμό μου με mRNA εμβόλιο και θέλουμε σύντομα να ξεκινήσουμε με τον άντρα μου να προσπαθούμε για δεύτερο παιδί. Όλες οι οδηγίες που έχω διαβάσει (τουλάχιστον οι πρόσφατες) αναφέρουν ότι το εμβόλιο δεν επηρεάζει το χρονικό πλάνο για προσπάθεια σύλληψης. Προ ολίγων μηνών είχε αναφερθεί η κ. Θεοδωρίδου στην ενημέρωση για αυτό ακριβώς το θέμα και είχε συστήσει τον εμβολιασμό γυναικών που επιθυμούν να συλλάβουν εντός 6 μηνών ή βρίσκονται σε διαδικασία IVF με mRNA εμβόλια.
 16. 1 point
  Εγώ έχω μια θρομβοφιλική μετάλλαξη κι έχω εμβολιαστεί. Ωστόσο, αυτή η πληροφορία από μόνη της δεν σας προσφέρει κάτι. Γιατί όπως σας λέω εγώ αυτό, ο τάδε θα σας πει το αντίθετο, ο δείνα κάτι άλλο κλπ. Εάν έχετε σχετικό ιστορικό πρώτα από όλα ρωτήστε τον αιματολόγο σας να σας πει ποιες οι τελευταίες διεθνείς πληροφορίες-οδηγίες σχετικά με το θέμα. Παραπάνω έχω αναφέρει την σύσταση του αιματολόγου όταν ρώτησα εγώ -συγκεκριμένα για το ΑΖ (το οποίο κυρίως ενοχοποιείται) - κι ο οποίος ήταν ξεκάθαρος ως προς τα επιστημονικά δεδομένα της παρούσας φάσης και την μη συσχέτιση των περιστατικών θρόμβωσης που πυροδοτήθηκαν κατόπιν του εμβολίου, με ιστορικό θρομβοφιλίας ή/και θρομβώσεων των ατόμων.
 17. 1 point
  Δεν παίζει κανένα ρόλο. Αυτοανοσου χαραχτήρα είναι οι θρομβωσεις. Και αφορούν τα astra και pfizer . Ο αδερφος μου κ ο πατέρας μου εχουν θρομβοφιλια κ εχουν εμβολιαστει
 18. 1 point
  Κοιτάξτε αυτά δεν τα λέω εγω. Η οδηγία είναι ότι ο πλήρως εμβολιασμενος στενή επαφή δεν μπαίνει καραντίνα γιατί η πιθανότητα μόλυνσης θεωρείται μικρή. στη σελίδα του cdc πχ το είδα, δεν είναι ερμηνείες μου. κ στο πρωτοκολο των σχολείων ίσχυε αυτό όταν ανοίξαμε. δεν ξέρω κιόλας αν εφαρμόστηκε γενικα στην Ελλάδα αυτό κ στις οδηγίες καραντίνας του εοδυ. ε για να το λενε αυτό κάτι θε ξέρουν.
 19. 1 point
  Αυτό γίνεται γενικα αλλά τι νόημα βγάζει; αν θες παίρνεις ντεπόν κ δεν δείχνεις τίποτα άσε που με τη ζέστη μπορεί να είσαι ζεστός για άλλο λόγο. αν είσαι στενή επαφή κρούσματος πλήρως εμβολιασμενος δεν μπαίνεις καραντίνα γιατί θεωρείται ότι η πιθανότητα να εχεις κολλήσει κ μάλιστα μεταδοτικά, είναι πολύ μικρή. όμως εχεις οδηγία να παρακολουθείς την υγεία σου κ σε περίπτωση συμπτώματος απομονωνεσαι.
 20. 1 point
  Είναι στο μυαλό έσπερος, αν είσαι 50 και θες να συμπεριφέρεσαι ''συντηρητικά'' επειδή μεγάλωσες τότε θα νιώθεις ''γιαγιά''. Δεν το λέω για εσένα προσωπικά , γενικά μιλαω.
 21. 1 point
  Οι νέες οδηγίες τουλάχιστον για τα mrna εμβόλια λένε ότι δε χρειάζεται αναβολή στις προσπάθειες εγκυμοσύνης. Ο γυναικολόγος μου λεει ότι δεν υπάρχει θέμα με κανένα από τα 4 διαθέσιμα εμβόλια. Το μόνο που διάβασα , όσον αφορά τον ανδρικό παράγοντα, είναι ότι εάν ανεβάσει κάποιος πυρετό (από οτιδήποτε, όχι απαραίτητα από το εμβόλιο) ενδεχομένως να υπάρχει μια προσωρινή πτώση στην ποιότητα του σπέρματος 10-12 εβδομάδες μετά. Και πάλι το μεταφέρω με επιφύλαξη γιατί ως "υψηλός" πυρετός ορίζεται νομίζω >39 για 3 μέρες και άνω.
 22. 1 point
  Τιιιι???? στα 52, και νωριτερα δηλαδη γιατι το παιδι σου θα βγαινει μονο του ή θα μένει σπιτι μονο του και πιο νωρις, μια χαρα πας για ποτά, για φαγητά, εκδρομές! Εγώ ανυπομονώ να έρθει εκείνη η ώρα, που δεν θα πρέπει να συντονίσω το σύμπαν για να πάω μία βόλτα! Και μια χαρά θα βρω ένα σωρό πράγματα να κάνω όταν θα μου λένε "άσε μας ρε μάνα".
 23. 1 point
  Τι λες βρε έσπερος!!! Τότε εγώ (καλά να είμαστε) έχω σκοπό να ζήσω την δεύτερη ''πενταήμερη'' !Να πάει το παιδί μου πανεπιστήμιο (γιατί θα πάει αυτό είναι δεδομένο) και να είμαστε σπίτι εγώ και ο άντρας μου...και θα μένουμε σπίτι?? αμ δε!!!!ταξιδάκια, βολτούλες, εκδρομές...τι λες που σταματάει η ζωή όταν το παιδί φύγει από το σπίτι! εγώ θα είμαι 53 όταν γίνει 18..βέβαια θα δουλεύω ακόμα αλλά δεν πειράζει! Εγώ ήμουν πάρτυ ανιμαλ!!!!Είμαι πολύ χορτασμένη από όλα αυτά! και μετά που γνώρισα τον άντρα μου που είναι μία από τα ίδια τα κάναμε και παρέα!!διακοπές, θέατρο, ταξίδια συναυλίες , εκδρομές, ξενύχτια, ποτά, !!! ξέρετε πόσες φορές έχω γυρίσει την επόμενη ημέρα να πάρω το αυτοκίνητο μου από εκεί που διασκέδαζα γιατί είχα φύγει με ταξί (κούραση και ποτό με έκαναν να μην είμαι σε θέση να οδηγήσω, ήμουν τρελή αλλά υπεύθυνη).
 24. 1 point
  Καλησπέρα!!! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.... Εμπιστεύομαι απόλυτα τον γυναικολόγο μου και νομίζω πως θα προχωρήσω στον εμβολιασμό. Στο εξωτερικό από όσο διαβάζω οι εγκυουλες εμβολιαζονται κανονικά, σε οποιαδήποτε βδομάδα κύησης. Σίγουρα η απόφαση είναι δύσκολη και καθαρά προσωπική. Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά και σύντομα να ξεμπερδέψουμε από αυτή την τρέλα..
 25. 0 points
  Astra και Johnson ήθελα να πω Εγω σημερα φρίκαρα κ αηδίασα Επισκεφτηκα με τον πατέρα μου μια ογκολογο στο Μετροπολιταν Τζενεραλ(το γράφω στα ελληνικά για να δημοσιευτει).Στο νοσοκομειο επικρατούσε ένα μπάχαλο με σαρδελοποιημενους ανθρώπους.Εκει που περιμέναμε ξαφνικά ντουμανιασαμε για μισή ώρα από κάποιους που κάπνιζαν καπου κ έβγαινε ο καπνός από τον εξαερισμό. Αρκετοί από το προσωπικό ειχαν κατεβασμένη μασκα κ στο ιατρείο της ογκολογου δεν φορουσε μασκα ουτε αυτη ουτε η συνεργάτες της .Παραπονέθηκε στην κοπέλα που έπαιρνε το ιστορικό κ με διέψευσε μπροστά στα μάτια μου .Η δε γιατρις βγηκε από το ασανσέρ χωρις να φοραει μασκα κ συνέχισε κ ετσι οπως ειπα στο δωμάτιο ιατρείο.Ειναι συμπεριφορά αυτή σε καρκίνο πάθεις? Και να σας πω και αλλα άσχετα.Σαν ιστορικό της είπα ότι ο πατέρας μου έχει θρομβοφιλια κ ρωτώντας με πως την ανακάλυψε της είπα για τις αποβολες μου.Οταν ειδε οτι έμεινα έγκυος στα 42 κ της είπα ότι έχω ένα τετράχρονο μου ρώτησε αν είναι καλά κ αν είμαι σιγουρη γι αυτό.Αργοτερα έμαθα από φιλη γιατρο που την ξέρει ότι ε ει απωθημενο που δεν έκανε παιδια γιατι άργησε κ ηταν σε μόνιμη διαμάχη γι αυτο ε την μανα της. Επισης μου ειπε οτι εχω αντί.ια γιατι ειναι χλωμό πισω από τη μασκα κ να πάω να τα πούμε.Με αι αιματοκρίτη 43 κ φουλ Φέρντιναντ καμια σχεση.Οταν ηρθε η ωρα να πληρώσω μου ειπαν οτι ειναι χαλασμένο το μηχανάκι κ είπα ότι δεν έχω μετρητά κ οτι αν θέλουν να τους κάνω σε μια ώρα κατάθεση.Και τοτε μου ειπαν το φοβερό,να βγούμε στη λεωφόρο από το νοσοκομείο, να περπατήσουμε 15 λεπτά κ να κάνω ανάληψη.Τα πηρα στο κρανίο,της τα χώρα κ πλήρωσα με μετρητά.Φευγοντας πλήρωσα κ 15 ευρώ στο παρκιγκ. Δεν είναι σχετικό αλλά ειναι εξω φρένων.Πολυ θα ήθελα να να στείλω μην στον κικιλια. Εντωμεταξυ ,μήπως είναι κάποιος εδώ σχετικός με τον καρκίνο του εντέρου να του στείλω pm?
ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά

© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008 !!


Powered by Invision Community