Πίνακας Συνεισφοράς


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/07/2021 in all areas

 1. 6 points
  Γιατί είσαι άνθρωπος, γιατί δεν είσαι φτιαγμένη για να ζεις κλεισμένη μέσα, γιατί ο χειμώνας ήταν εξοντωτικός κι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο, γιατί με τα ως τώρα δεδομένα με τα εμβόλια θα βλέπαμε το τέλος αυτής της ιστορίας κι είναι φοβερά απογοητευτικό να συνειδητοποιείς ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει. Θες κι άλλα; Προσωπικά ανησυχώ περισσότερο για τους φίλους που εξακολουθούν να αρνούνται να βγουν. Όχι για τη σωματική τους υγεία, αλλά για την ψυχική. Έχει αφήσει σημάδια όλο αυτό σε πολύ κόσμο.
 2. 3 points
  Δεν παρεξηγώ κάτι, ίσα ίσα που μου δίνεις την ευκαιρία να σου πω ότι βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα τα ποστ σου γενικά. Απλώς με το παραπάνω που παρέθεσα διαφωνώ. Καταλαβαίνω ότι μιλάς για την παραγωγική ηλικία της γυναίκας. Και βέβαια δεν είπες ότι οι υπογονιμοι δεν πρέπει να κάνουν παιδιά, αυτό το έφερα εγώ σαν παράδειγμα για να δείξω ότι αν πάρουμε σαν αξίωμα ότι η φύση δεν κάνει ποτέ λάθος , τότε και άλλα πράγματα που συμβαίνουν είναι σωστά και πρέπει να τα αφήσουμε χωρίς παρεμβάσεις. Η φύση φυσικά και κάνει λάθη. Δύο άνθρωποι που λόγω μιας παραλλαγής στα γονίδια τους δεν μπορούν να αποκτήσουν υγιές παιδί ή δύο 25αρηδες υπογονιμοι τι θα πρέπει να κάνουν; Πάνω σε αυτό διαφώνησα, γιατί να μπορεί να κάνει παιδί ένας 60αρης άντρας επειδή του το επιτρέπει η φύση ενώ μια γυναίκα 50αρα όχι. Είναι πιο φυσικό δηλαδή για τον 60αρη ή μήπως είναι πιο κοινωνικά αποδεκτό; Ούτε εγώ πάντως δεν έχω την κατάλληλη απάντηση για το πώς θα νιώθει ένα παιδί 20 ετών με μια μαμά 70 ετών. Δε ξέρω τι θα βιώσει. Η απάντηση τελικά αφορά τα ίδια τα άτομα που εμπλέκονται , τους γονείς και το παιδί, όχι τους εξωτερικούς. Και όπως και η @Κάντι επίσης δε ξέρουμε πώς θα είναι ένα παιδί που γεννιέται από γονείς κάτω των 20 ετών. Πάλι η απάντηση αφορά τα ίδια τα άτομα.
 3. 3 points
  Αυτό είναι ένα θέμα που δεν έχει απόλυτες απαντήσεις πιστεύω, η απάντηση για το αν μια γυναίκα 50-52 ετών θα κάνει παιδί αφορά την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Κατανοώ απόλυτα τι λέτε για το ότι ένα παιδί στην εφηβεία θα έχει πλέον μεγάλους γονείς, όμως επίσης δε μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η πεποίθηση αφορά κυρίως τη μητέρα και όχι τον πατέρα με το επιχείρημα ότι έτσι συμβαίνει επειδή το προέβλεψε η φύση. Η φύση προβλέπει και άλλα πράγματα όπως να μένει το 10 τοις εκατό των ζευγαριών άτεκνο, και αυτό το προέβλεψε η φύση, άρα αυτοί οι άνθρωποι δεν δικαιούνται να κάνουν παιδί; Επίσης, λόγω της φύσης δημιουργούνται έμβρυα που έχουν κάποιο θέμα και διακόπτονται κυήσεις. Η φύση ώρες ώρες δεν είναι και τόσο σοφή και ευτυχώς που υπάρχουν επεμβατικές μέθοδοι όπως η εξωσωματική και βοηθάνε τον κόσμο να αποκτήσει ένα παιδάκι. Το αν θα γηροκομησει ένα παιδί τους γονείς του και τι θα γίνει τότε είναι ερωτήματα που αφορούν τα ίδια τα άτομα που εμπλέκονται και όχι την ευρύτερη κοινωνία. Κάθε ζευγάρι που μπαίνει στη διαδικασία αυτή νομίζω το έχει στο μυαλό του το τι θα γίνει όταν το παιδί θα είναι 20 ετών . Και επίσης και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τη διαφορά μιας γυναίκας 47 ετών με μιας γυναίκας 50 ετών. Μη ξεχνάμε επίσης ότι σε πολλές υιοθεσίες παιδιά δίνονταν σε μεγαλύτερους σε ηλικία γονείς που είχαν προσπαθήσει πολύ με εξωσωματικές. Εκεί δεν πειράζει; Εκεί κάνει το καλό, οπότε το προσπερνάνε. Απλώς νομίζω ότι για μια ακόμα φορά ασχολούμαστε με τη γυναίκα επειδή έχουμε την τάση σαν κοινωνία να ασχολούμαστε με τις γυναίκες σε ό,τι αφορά την τεκνοποίηση. Εκεί είναι η ένσταση μου.
 4. 3 points
  Ο διαχωρισμός εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων μου φαίνεται τρομακτικός. Όσο με εκνευρίζει η αμάθεια και ο παρτακισμός, άλλο τόσο με ενοχλεί η εσκεμμένη περιθωριοποίηση μέρους της κοινωνίας. Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να γίνει καλύτερη διαχείριση σ' αυτό το θέμα, αλλά αυτή μου φαίνεται πέρα για πέρα λανθασμένη σε ηθικό επίπεδο. Κατά τα άλλα, σας διαβάζω και αναρωτιέμαι πώς σκέφτεστε. Παντού τα ίδια προβλήματα υπάρχουν με τη Δέλτα, παντού εξετάζουν το ενδεχόμενο τρίτης δόσης, παντού περιμένουν να δουν πόσο μεταδοτική είναι η Δέλτα και κατά πόσο προστατεύει το εμβόλιο. Κίνητρα εμβολιασμού σε μερίδες του πληθυσμού δίνονται και σε άλλες χώρες. Δεν είναι ελληνικές πατέντες αυτά. Σε αλλά νέα, τις προάλλες συνάντησα μετά από μήνες μια φίλη που προσλήφθηκε ως νοσηλεύτρια πέρσι το καλοκαίρι. Όταν το νοσοκομείο όπου δούλευε έγινε αναφοράς, την έβαλαν στην πτέρυγα κόβιντ επειδή οι παλιοί δεν ήθελαν να πάνε. 14 άτομα, οι 12 καινούργιοι, κι από παλιούς η προϊσταμένη και μόνο μία ακόμα συνάδελφος. Μιλάμε για ευφυή σχεδιασμό, όχι αστεία.
 5. 3 points
  Σκέψου το τώρα αυτό, χωρίς τη μαμά. Βάλε στη θέση της γιαγιάς τη μαμά, να μην υπάρχει μια άλλη μαμά να σε προστατεύει. Να είσαι εσύ, με τις ψυχικές και οικονομικές σου δυνάμεις, μόνη. Να διαχειριστείς ασθένειες, φροντίδα και τελικά απώλεια των γονιών. Στα 25. Προφανώς συμβαίνει και υπό νορμάλ συνθήκες, αλλά όταν μιλάμε για τεκνοποίηση μετά τα 50, προφανώς και αυξάνουμε τις πιθανότητες. Η μητέρα μου είναι 77. Πολλοί από τους φίλους, συμμαθητές και συμφοιτητές της δεν είναι πια μαζί μας, ή έχουν σοβαρότατα θέματα υγείας. Σίγουρα δεν μπορώ να φανταστώ τη μάνα μου να κάνει κουβέντα με ένα πχ 25χρονο για το μέλλον του, να συμπάσχει με τα προβλήματά του κλπ. Αν και δεν έχει κάποιο τεράστιο θέμα υγείας και είναι καλά για την ηλικία της, μέχρι και οδηγεί, το καλά για την ηλικία της σημαίνει ότι έχει ήδη κάνει εγχείριση καταρράκτη, χολής, έχει οστεοπόρωση και κινείται σχετικά αργά, αν πέσει κάτω εκεί που ένας πενηντάρης απλά θα ξανασηκωθεί, εκείνη μένει στο κρεβάτι για βδομάδες, και έχει πρώτα συμπτώματα αναμενόμενης γεροντικής άνοιας. Μπορεί να ζήσει και άλλα 10 και 20 χρόνια και μακάρι, αλλά δε θα έχει πια το ρόλο της μαμάς που φροντίζει το παιδί, αλλά το ανάποδο. Νιώθω απελπισία ώρες ώρες για το ότι η μαμά μου όπως την ήξερα δεν υπάρχει πια, εδώ και αρκετά χρόνια, και έχω περάσει τα 40. Δε θέλω να ξέρω πώς θα ένιωθα στα 20 Άλλο η ευθύνη του να φτιάξεις τη ζωή σου στη δεκαετία των 20, να ασχοληθείς με δουλειά, καριέρα, οικοεγένεια, μόρφωση κλπ, και να μην τα περιμένεις όλα έτοιμα, άλλο να ξέρεις από τηεν εφηβεία ότι σε λίγα χρόνια είσαι μόνος.
 6. 2 points
  Μα αν τον σπρώχνετε όμως συνέχεια δεν θα κάνει όμως ποτέ την προσπάθεια να κάνει πετάλι.. Πάντως μην αγχώνεσαι τόσο, συνήθως σε αυτή την ηλικία αρχίζουν μαθαίνουν. Το δύσκολο μετά είναι το βγάλσιμο των βοηθητικών.
 7. 2 points
  Ο άντρας μου γεννήθηκε με πατέρα στα 50, μέχρι να γεννηθεί το μικρότερο παιδί της οικογένειας , ο πατέρας κόντευε τα 60. Τίποτα δε σκέφτηκαν οι γονείς του, και γέννησαν φυσιολογικά. Η μάνα του όταν στα 50 με άντρα κοντα στα 60 έμεινε έγκυος, σκέφτηκε να το ρίξουν, αλλά ο άντρας της δεν ήθελε. Ο μεγαλύτερος αδερφός ανέλαβε πρακτικά ρόλο πατέρα από τα 15. Σπούδασαν τα μεγαλύτερα παιδιά δουλεύοντας και βλαστημοντας. Ο άντρας μου και η αδερφή του, πέρασαν τα φοιτητικά τους χρόνια (μεταπτυχιακό ο ένας, πτυχίο η άλλη) φροντίζοντας μια χηρα και ανάπηρη πια μανα. Κανένα παιδί της οικογένειας δεν είχε εντελώς νορμάλ ζωή, ο καθένας έχει με άλλους τρόπο εκδηλώσει τρομερές ανασφάλειες και άγχη. Όλοι θυμούνται τα 'ανεμελα' εφηβικά και μετεφηβικα χρόνια σαν εφιάλτη. Δεν τα λέω θεωρητικά δυστυχώς @Έσπερος. Σαφώς και δεν είναι μόνος καθοριστικος παράγοντας η ηλικία. Αλλά ένα παιδί δεν το κάνουμε για τα πέντε πρώτα χρόνια, και με τρελαίνει το πλάνο να είναι 'στα 16 είναι αυτόνομο' που είπε μια κοπέλα πιο πάνω.
 8. 2 points
  Εγώ είμαι από τα παιδιά που έχουν νέους γονείς, καθώς οι γονείς μου ήταν 22 και 23 αντίστοιχα. Ήδη έχουν τα μικροπροβληματάκια τους και αν ζούσαμε στην ίδια πόλη, σίγουρα θα είχαμε μεγαλύτερο δέσιμο και καθημερινή σχεδόν επαφή, πλέον σαν φίλοι. Από την άλλη ήταν εντελώς ανώριμοι να γίνουν γονείς, ήταν αρκετά ανεύθυνοι και επικεντρωμένοι στις δικές τους ανάγκες (και όχι στις δικές μας) και χειρίστηκαν κάποιες καταστάσεις έως και κακοποιητικά. Ο κολλητός μας είχε γονείς πολύ μεγάλους 45 και 55+ Έχασε τον πατέρα του ξαφνικά στα 22 και τη μάνα του λίγο αργότερα από ασθένεια. Μέχρι τότε είχε εξαιρετική σχέση μαζί τους. Νιώθει έντονα την απώλειά τους, αλλά ουδέποτε ως παιδί τους ένιωσε μεγάλους. Έκανα παιδί στα 36 με τον άντρα μου στα 49. Δεν ξέρω αν η σχέση του με τη μικρή θα είναι αντίστοιχη με αυτήν με τη μεγάλη (που είναι στα 21), αυτή τη στιγμή δε βλέπω λόγο να είναι διαφορετική. Εγώ προσωπικά, στα 30 μου δεν ένιωθα καθόλου ώριμη να γίνω μάνα, είχα ακόμα πολλά θέλω για εμένα για να μπορέσω να δώσω σε παιδί τη προσοχή μου, σίγουρα δε θα ήμουν τόσο καλή όσο τώρα. Θέλω να πω, ότι όλη αυτή η συζήτηση περί ηλικίας μου φαίνεται κάπως ανούσια. Κάποιοι νέοι γονείς είναι εντελώς ακατάλληλοι και άλλοι είναι καταπληκτικοί, το αντίστοιχο συμβαίνει και στους μεγαλύτερους σε ηλικία. Δε νομίζω ότι αμφισβητεί κανείς το γεγονός ότι από μεγαλύτερους σε ηλικία "καλούς" γονείς είναι προτιμότερο να έχεις νέους "καλούς" γονείς. Ας εξασφαλίσουμε για αρχή το "καλούς". Το νομικό πλαίσιο υπάρχει και καλά κάνει, γιατί βάσει πιθανοτήτων τόσο η κύηση όσο και η ίδια η διαδικασία της εξωσωματικής σε μεγάλη ηλικία είναι επισφαλής τόσο για τη μάνα όσο και για το μωρό. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει τόσο με τη διαφορά ηλικίας αλλά κυρίως με ιατρικούς παράγοντες (αυτό τουλάχιστον είχε αναφέρει ο Λουτράδης σε κάποια συνέντευξή του). Πρόσφατα πάντως ανακοινώθηκε ότι το όριο θα αυξηθεί στα 52, λόγω των καθυστερήσεων που προέκυψαν λόγω covid.
 9. 2 points
  Μα ούτε η γυναίκα έχει όριο στην φυσική σύλληψη, αν μείνει έγκυος μόνης της μία γυναίκα στα 52 δεν θα της πουν να κάνει διακοπή κύησης, απλα είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί, αλήθεια τώρα θεωρείται τυχαίο το γεγονός πως η αναπαραγωγική ηλικία μίας γυναίκας έχει όριο? Εγώ όχι, η φύση άλλωστε δεν κάνει ποτέ λάθος.
 10. 2 points
  Για τα δυο φύλα το όριο μόνο στην εξωσωματική θα μπορούσε να μπει. Στην φυσική σύλληψη ένας άντρας δεν έχει όριο. Οπότε κ πάλι μια αδικία θα παρέμενε…
 11. 2 points
  Κάθε φορά που γράφεις "φταιει" μου χτυπάει στο μάτι....Οποτε χαλαρωσε.μπορει να μην χρειαστεί να αγοράσεις ταπερακι,ούτε παγουρι,ούτε να έχεις μεταφυσικές ανησυχίες για τον παιδικό.
 12. 1 point
  Φαντάζομαι ότι κάπου πρέπει να μπει όριο και κάτι σκέφτηκε ο νομοθέτης. Αλλιώς, τι 45 τι 50, τι 50 τι 55, τι 55 τι 60 κλπ. Πότε τελειώνει;
 13. 1 point
  Mου θυμίζεις τη μάνα μου τώρα...που λέει ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μη μάθει το παιδί κολύμπι.. και το λέει επειδή το παιδί είναι 6 και είναι διστακτικό, αλλά κολυμπάει λίγο από τα 5 με μπρατσάκια ή κουλούρα.Και λεω τι θα πει ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ??? επειδή έτσι λέμε εμείς?? οκ, θα ήθελα να μάθει κολύμπι, κυρίως για λόγους ασφαλείας αλλά...δεν είναι όλοι για όλα. Το δικό μου παιδί είναι καλό σε κάτι και λιγότερο καλό σε κάτι άλλο ,και καθόλου καλό σε κάτι τρίτο. Το δικό σου ανάποδα. Και τί έγινε???
 14. 1 point
  Ούτε εγώ θα αντέξω άλλον χειμώνα έτσι όμως νομίζω πως αυτό είναι το πλάνο τους.
 15. 1 point
  αχ τώρα θυμήθηκα που ρωτούσα τη συνάδελφο με το σχεδον συνομήλικό πέρσι για τη θάλασσα κ μου είπε ότι πήραν κουλούρα κ εγω κατάλαβα το swimtrainer κ τελικά ήταν όντως κουλούρα. κι εγω το παθαίνω αυτό να νομθζω ότι όλοι τα ψάχνουν έτσι. η πλάκα είναι ο άντρας μου που νομίζει ότι οι νέοι γονείς έχουν σταματήσει να δίνουν στα παιδιά τους ψωμί κ τυρί τοστ κ διάφορα τετοια! κ μια φορά βρέθηκε σε μια συζήτηση για τυριά κ άκουσε για νουνού γκούντα κ έπαθε εγκεφαλικό. Το ίδιο έπαθαν κ αυτοί που άκουσαν ότι μετά το ανθότυρο έφαγε αρσενικό Ναξου.
 16. 1 point
  Είναι λεπτό ζήτημα όλο αυτό πρώτον γιατί θίγονται κυρίως οι γυναίκες, δευτερον γιατί αν το κάνουν στο εξωτερικό δεν έχει κ πολύ νόημα η νομοθεσία αλλά κ για τους λόγους που παραθέτει η @ΑΡΓΚ με τον γνωστό κυνικό της τρόπο, που όμως δν λέει ψέματα. δυστυχώς υπάρχουν συγκρουόμενα συμφέροντα, χωρίς να σημαίνει ότι η μια ή η άλλη επιλογη κάνει κάποιον καλό ή κακό γονιό. και η τεκνοποίηση σε πολύ νεαρή ηλικία αν οι γονείς (ειδικά οι μητέρες) δεν έχουν βρει το δρόμο τους, μπορεί να έχει μελλοντικά αντίκτυπο στα παιδιά. κ η γέννηση παιδιών παραπάνω από τις οικονομικές αντοχές της οικογένειας μπορεί να έχει. κ η επιβάρυνση μιας γυναίκας -ασχέτως ηλικίας/ με πολλά φάρμακα εξωσωματικής, μπορεί να έχει μελλοντικούς κινδύνους στην υγεία της άρα κ στη ζωή της οικογένειας. κ μια υιοθεσία μπορεί να δημιουργήσει άλλου ειδουσ προβλήματα κλπ κλπ. Δεν καταλαβαίνω γθατι είναι ταμπού να το συζητάμε. Αρκεί να μην το περιορίζουμε στις γυναίκες μόνο.
 17. 1 point
  Δυστυχώς όχι, δεν είναι σίγουρο ότι έναν υποψήφιο γονέα σε μεγάλη ηλικία τον έχουν απασχολήσει αυτά τα ζητήματα. Ούτε όμως είναι δεδομένο ότι θα αντιμετωπίσει τέτοια θέματα ένα παιδί με μεγάλους σε ηλικία γονείς. Για παράδειγμα, τα πεθερικά μου είναι 77 και 87 αντίστοιχα. Δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας (οι δικοί μου είναι αρκετά χειρότερα και πολύ αμελείς), είναι πλήρως αυτόνομοι και μάλιστα προσφέρουν και μεγάλη βοήθεια. Παράλληλα βέβαια, με απασχολεί το γεγονός ότι η μικρή θα βιώσει την απώλεια σχετικά σύντομα (εξαιρετικά πιθανό).
 18. 1 point
  Καλησπέρα κ να σου ζήσει το παιδάκι σου. Κ στα 2 μου παιδάκια σε τέτοιες ηλικίες δεν έτρωγαν πολύ κ υπήρχε στασιμότητα βάρους, όχι όμως να χάσουν. Βέβαια εμένα ήταν κ λιγότερα κιλά οπότε χρειάζονταν λιγότερες θερμίδες για να διατηρηθούν στα κιλά τους. Λίγο η ζέστη, λίγο τα δόντια, λίγο το ότι περπατάνε κ καίνε περισσότερες θερμίδες, λίγο ότι κόβοντας τα πολτοποιημένα τρώνε μικρότερη ποσότητα πολλά μωράκια δεν παίρνουν βάρος. Βέβαια για να αποκλείσετε τπτ άλλο καλύτερα να κάνετε εξετάσεις όπως σου είπε κ η γιατρός
 19. 1 point
  @vtgian τα είπες πολύ ωραία και συμφωνώ. Υπαρχει το νομικό και το ιατρικό πλαίσιο γι'αυτα (που καλό είναι να συμβαδίζουν). Όλα τα άλλα είναι απλές υποθέσεις ανθρώπων που είχαν νέους γονείς (όσο μεγάλοι κι αν ήταν για την εποχή τους σίγουρα δεν ήταν άνω των 50 που τίθεται τώρα) και που απλά σκέφτονται/σκεφτόμαστε "πώς θα ήταν ΑΝ ήταν μεγάλοι κι εμείς μικροί όταν θα γερνούσαν". Και σίγουρα δεν είναι ωραίο σε ένα θέμα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής να αναλύουμε πόσο καταδικασμένο θα είναι το παιδί και πόσο εγωιστής ο υποψήφιος γονιός (χωρις να έχουμε ζήσει έχοντας όντως 80αρη γονιό στα 30 μας). Τα προβλήματα και τα μειονεκτήματα τον ταλανίζουν ήδη σίγουρα αυτόν τον υποψήφιο γονιό, σίγουρα δεν παίρνει αυτή την απόφαση ελαφρά τη καρδία.
 20. 1 point
  Στεναχωριέμαι για τις μικρο μάνες των 48 ετών που μας διαβάζουν και βλέπουν σε δυο χρόνια βάση των γραφομένων εδώ θα θεωρούνται γιαγιάδες. Λες και η κοινωνία μας ειναι τελεια. Απορώ πως δεν ανοίγουμε και μια συζήτηση για τους ανώριμους γονείς. Τι σημαίνει να γίνεσαι γονιός ως τα 20 σου.
 21. 1 point
  Eγώ πάλι δεν καταλαβαίνω το εξής. Ας βγάλουμε τον κοινωνικό παράγοντα, τη διάκριση, την περιθωριοποιήση κλπ. Είμαι εμβολιασμένη, γιατί προφανώς ανησυχούσα αρκετά για τον covid ώστε να εμβολιαστώ. Και δεν έχω 100% ανοσία και το ξέρω. Ενόσω κυκλοφορεί γύρω μας ο ιός και νέες μεταλλάξεις, τι κίνητρο είναι να μπω σε κλειστούς χώρους με 100% πληρότητα; Να με πληρώσουν να πάω σε ένα κλειστό χώρο εστιατορείου γεμάτο, δεν θα πήγαινα. Δηλαδή έχω ένα 5-10% πες ρίσκο να κολλήσω, μην πω και μεγαλύτερο. Γιατί να πάω γυρεύοντας; Πιο πιθανό είναι ο αρνητής της ασθένειας να θέλει να πάει να παρτάρει και να ζήσει σαν να μην υπάρχει αύριο, παρά ο άνθρωπος που πρόσεχε ενάμιση χρόνο και πήρε και το ρίσκο ενός εμβολιασμού. Χώρια που τα παιδιά είναι ανεμβολίαστα και γιατί να πάω γυρεύοντας να κουβαλήσω κάτι στο σπίτι; Πάντως όλοι το περιμένουν το νέο κύμα και ο καθένας βγάζει και αντίδραση με τον τρόπο του πλέον. Φίλοι που πρόσεχαν πάρα πολύ, στέλνουν τα παιδιά κατασκήνωση τώρα, πάνε στις πρώτες συναυλίες, σε μπαρ κλπ και η λογική είναι "άντε 4-8 εβδομάδες να ζήσουμε, από Σεπτέμβρη ένας χρόνος τηλεδιασκέψεων".
 22. 1 point
  Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο το Φθινόπωρο να υπάρχουν ενήλικες ανεμβολίαστοι και γιατί να μην είμαστε στο 70 %. Δεν μιλάω για τις εγκύους φυσικά, τις οποίες οφείλουμε να προφυλάξουμε και φυσικά οφείλουν να προφυλαχτούν και εκείνες, αποφεύγοντας το συνωστισμό. Να κλειστώ εγώ μέσα και να πληγεί επιπλέον η οικονομία για να προφυλάξουμε αυτούς που μας κοροϊδεύουν και λένε να μείνουμε εμείς να ανάβουμε το καντήλι? (το άκουσα και αυτό) Τέτοια έλεγε και ο γείτονας στην εταιρία και είναι στα θυμαράκια τώρα. Πάντως στις περισσότερες μεγάλες εταιρίες και οργανισμούς, όπως και σε ιδιωτικά σχολεία (δες κολλέγια Αθηνών που διδάσκει ο γαμπρός μου, δεν δέχονται ανεμβολίαστους. Τυπικά δεν μπορείς να τους απολύσεις, όμως το κράτος είναι πολύ υποστηρικτικό σε αυτό, το επικροτεί θα έλεγα , και προβλέπει μη καταβολή μισθών κτλ. Θα του το πω εγώ που είμαστε και γειτονάκια!
 23. 1 point
  Γενικά οι Άγγλοι είναι οι επιφοβοι για την μετάλλαξη Δ γιατί έχει μεγάλη διασπορά στο ΗΒ. Τώρα που θα κουβαληθουν όλοι εδώ, μιας και η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση για πανευρωπαϊκη πολιτική καραντινας στους Άγγλους, θα γίνει το σώσε. Τα ίδια με πέρσι δηλαδή που από 2 κρούσματα την ημέρα τον Ιούνιο φτάσαμε να γίνεται χαμός τέλος καλοκαίριου. Δεύτερη χρονιά η ίδια ιστορία. Γιατί οι Πορτογαλοι που τους βάζουν καραντίνα είναι βλακες και δεν εξαρτώνται από το τουρισμό των αγγλων.
 24. 1 point
  Γελοιότητες και τα μέτρα με τις επιχειρήσεις και το διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη. Ελπίζω να μην ισχύσει αλλά είμαι σχεδόν βέβαιη ότι τα lockdown δεν τα γλιτώνουμε. Και το εμβόλιο κάναμε όσοι το κάναμε και μέσα πάλι θα κλειστούμε. Ας εκμεταλλευτώ τα όποια οφέλη τώρα το καλοκαίρι τουλάχιστον, γιατί από φθινόπωρο δύσκολα τα πράγματα.
 25. 1 point
  Μα στα 55 ας πούμε, όλοι έχουν αντοχές, δεν είναι υπερήλικες. Το θέμα είναι ότι αν γεννήσεις ένα παιδί στα 55, που μια χαρά θα είσαι, όταν το παιδί θα είναι 15, εσύ θα είσαι 70. Και όπως και να το ωραιοποιήσουμε, θα είσαι ο γέρος γονιός ενός εφήβου. Εκεί είναι το πρόβλημα, όχι στα πρώτα χρόνια. Δεν έχει καμία σχέση. Άλλο να πας στο νοσοκομείο τη γιαγιά 1-2 φορές ή να της κάνεις παρέα, άλλο να βρεθείς στα 25 να αναρωτιέσαι πώς θα πληρώσεις αποκλειστικές με το μισθό σου, να ξεχάσεις μεταπτυχιακά, ταξίδια ή και γάμο, και να σκέφτεσαι αν η μαμά είναι καλύτερα στο σπίτι με νοσοκόμα ή σε μονάδα φροντίδας, για τι από όλα θα φτάσει η σύνταξη κλπ. Αυτές δεν είναι ευθύνες που έπρεπε να ανήκουν σε έναν άνθρωπο 25-35 ετών, αλλά αν υπάρχουν 50-55 χρόνια διαφοράς με το γονιό, είναι πιθανά. Και αν ο ένας γονιός είναι πολύ νεότερος, πχ 35άρα μαμά, 50άρης μπαμπάς, η μαμά θα αναλάβει το ρόλο αυτό και όχι το παιδί. Αν και οι δύο γονείς είναι 80 όταν το παιδί φτάσει τα 25, δεν υπάρχει άλλος να βοηθήσει.
ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά

© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008 !!


Powered by Invision Community