Πίνακας Συνεισφοράς


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/06/2021 in all areas

 1. 4 points
  Διάβασμα και ταξίδια! Και μέχρι να κάνω το ταξίδι, το οργανώνω. Επίσης μου αρέσουν πολύ τα ψώνια αν μετράει για ενδιαφέρον.
 2. 3 points
  Καλημέρα, καλή Κυριακή! Απλά να σημειώσω ότι περιγράφετε δύο διαφορετικά πράγματα. Η εκμάθηση των Αγγλικών στο σχολείο είναι μια στοιχειώδης επαφή με τη γλώσσα, που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να εμβαθύνει πολύ - είναι και το τμήμα μεγάλο άλλωστε. Αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω για τις συνάψεις ισχύει απόλυτα, και γενικά έχει αποδειχτεί ότι τα παιδιά μέχρι τα πέντε μπορούν να μαθαίνουν εκπληκτικά πολλές γλώσσες ταυτόχρονα χωρίς να τις μπερδεύουν. Φυσικά δεν εννοώ ότι θα στείλουμε το παιδί να μάθει τρεις γλώσσες από τα δύο. Αλλά η εκμάθηση της γλώσσας δεν είναι μόνο λεξιλόγιο. Η έκθεση από μικρή ηλικία, εκτός από την προφορά, τα βοηθάει να αντιληφθούν τη δομή της γλώσσας, τη σύνταξη, τις συμφράσεις, να αποκτήσουν καλό αισθητήριο. Αυτά τα πλεονεκτήματα δεν υπάρχουν αργότερα, όσο εντατικά κι αν κάνει ένα παιδί. Και δεν χρειάζεται να κάνει μάθημα με φυσικό ομιλητή - εξίσου χρήσιμο είναι να βλέπει παιδικά στα Αγγλικά ας πούμε, κι ας μην πιάνει ούτε τα μισά. Επίσης ας μην συγκρίνουμε το μοντέλο το δικό μας με το σημερινό, γιατί σήμερα τα Αγγλικά είναι απαραίτητα πολύ περισσότερο από όταν βγήκαμε εμείς στην αγορά εργασίας, και θα είναι ακόμα πιο απαραίτητα σε είκοσι χρόνια. Δεν είναι το πτυχίο το θέμα, αλλά η χρήση. Για μένα τα Αγγλικά είναι παράθυρο στον κόσμο, τέλος. Οπότε ναι, προτιμώ να εκμεταλλευτώ την πλαστικότητα του νεαρού εγκεφάλου ώστε να βοηθήσω το παιδί να τα κατακτήσει πιο γρήγορα.
 3. 2 points
  Κοπέλα μου εύχομαι να βρεις άκρη και να ηρεμήσεις. Θα σου έλεγα καταρχήν να διερευνήσεις αν θες πραγματικά την τρίτη εγκυμοσύνη. Ο άντρας σου σε κατηγορεί ότι δεν το ήθελες αλλά διαβάζω ότι εσύ είσαι μόνη σου με δύο παιδιά κ αυτός λείπει στη δουλειά. Πρέπει να σε στηρίξει ουσιαστικά αν τελικά θέλει και το τρίτο που σημαίνει πρακτική βοήθεια, ίσως και τα δύο παιδιά να πάνε στον παιδικό σταθμό όταν γεννήσεις. Επίσης, είναι δικαίωμα σου να φοβάσαι για τις επιπτώσεις μιας τρίτης εγκυμοσύνης, την υγεία σου γενικά και απολύτως θεμιτό να μη θες μια τρίτη εγκυμοσύνη, στο δικό σου σώμα συμβαίνει όλο αυτό. Θα είναι λάθος αν σε κατηγορήσει. Αν πάλι αποφασίσεις ότι θες την εγκυμοσύνη, πήγαινε στον τρίτο γιατρό και συζήτησε το διεξοδικά το θέμα. Προσωπικά θα απέρριπτα τη δεύτερη γιατρό. Ναι όντως είναι λίγο πιο αυξημένες οι πιθανότητες να συμβούν οι κίνδυνοι που σου ανέφερε, αλλά για όνομα, αυτή σου μιλάει λες και είσαι καταδικασμένη να σου συμβούν όλα αυτά. Δεν πάμε καλά... Επίσης, φυσικά και γίνεται διακοπή κύησης μετά την όγδοη εβδομάδα. Σαν να ήθελε να σε πιέσει συναισθήματα. Τραγική απλά. Συμφωνώ με τη @mama16 πολλή τρομοκρατία. Ο πρώτος γιατί είναι αδιάφορος; Με τον πρώτο έκανες και τις δύο γέννες; Είχατε συνεργαστεί καλά στις προηγούμενες γέννες; Μου κάνει εντύπωση που το αναφέρεις ενώ ήδη έχεις κάνει γέννες μαζί του. Ήταν έτσι και πριν; Προσωπικά θα πήγαινα στον πρώτο γιατρό που ξέρει και την κατάσταση μου και θα τον ζαλιζα με όλες μου τις απορίες. Εκτός αν δεν ήμουν γενικά ευχαριστημένη και από πριν. Αν δε με κάλυπτε θα προσπαθούσα να βρω έναν πολύ καλό συστημένο μαιευτήρα.
 4. 2 points
  Νομίζω ότι αναπόφευκτα ο καθένας έχει άλλα βιώματα και επηρεάζονται τα όνειρά του και για τα παιδιά του. Αν δηλαδή κάποιος κάνει πολλά ταξίδια και βλέπει ότι 9 στις 10 φορές τα Αγγλικά είναι καθοριστικός παράγοντας για εξέλιξη, ε λογικά το θεωρεί απαραίτητο. Αν είναι καλλιτέχνης και παίζει 4-5 μουσικά όργανα ο ίδιος, ε προφανώς θα μυήσει το παιδί στη μουσική από μικρό. Αν ασχολείται με τον αθλητισμό, θα προσπαθήσει να βρει κάτι αντίστοιχο και για το παιδί του κλπ. Εξάλλου σε μεγάλο βαθμό, όσο και να μην το ομολογούμε αρκετές φορές, το τι θέλουμε για τα παιδιά μας το ξέρουμε, ή έστω τι δε θέλουμε, από πριν καν γεννηθούν. Μπορεί να φανεί ο χαρακτήρας του και οι επιλογές τους, αλλά στα πλαίσια του τι είναι αποδεκτό/αναμενόμενο/ιδανικό από την οικογένεια.
 5. 1 point
  Παραδοσιακούς χορούς και μουσική σε διάφορες δραστηριότητες (μόνη, μικρά σύνολα με φίλους, φιλαρμονική, χορωδία)
 6. 1 point
  Τίποτα Προσωπικά δε μου χρειάστηκε ποτέ, δε θα με χαλούσε όμως να μάθαιναν τα παιδιά κάτι, αλλά δεν ήθελαν. Ο ένας μου γιος κάποια στιγμή ήθελε, αλλά όχι να αφήσει κάτι άλλο, οπότε ήταν αδύνατο. Εχω σαν μη διαπραγματεύσιμα Αγγλικά - άθλημα, από τη στιγμή που επέλεξαν μουσική και κατά καιρούς δεύτερο άθλημα ή και άλλες τέχνες, είναι αδύνατο να μπει και δεύτερη γλώσσα
 7. 1 point
  Το πρωτο μας μπάνιο σήμερα οικογενειακώς και όταν τα ετοίμαζα αναρωτιόμουν τι θα χρησιμοποιήσει το καθένα. Πήρα τελικά και των δύο τα μπρατσάκια αλλά η μεγάλη μου προς έκπληξή μου θυμάται από πέρυσι και τελικά δεν χρησιμοποιεί καθόλου μπρατσάκι μόνο με τη σανίδα της κάνει μπάνιο και κολυμπάει απίστευτα η μικρή μου γοργόνα. Πολύ περήφανη. . Πάει κι αυτό μάθαμε να κολυμπάμε! Πάμε στα επόμενα τώρα! Εν τω μεταξύ είχα πάρει μαγιό πάνα που της χρησιμοποιούσα στο κολυμβητήριο και την έβαλα τώρα στο μωρό και έκανε τσίσα και της φύγανε κανονικά στην παραλία .και μου έκανε εντύπωση τι στο καλό κρατάει αυτό το βρακί γίνεται να χάλασε με τη χρήση? αλλά δεν το είχαμε χρησιμοποιήσει και πάρα πολύ
 8. 1 point
  Κι εγώ το έχω αναρωτηθεί αυτό, αν έχω ΔΕΠΥ. Αλλά όταν αποφασίζω να συγκεντρωθώ το κάνω. Λες να κάνουμε κανα τεστ? Αλλά δε βαριέσαι μια χαρά δεν παμε?
 9. 1 point
  Στην α δημοτικού απαγορεύεται ρητά να γίνει με μορφή παραδοσιακού μαθήματος. μόνο σαν παιχνίδι κ νομίζω μόνο προφορικα. Οπότε δεν είναι καμία μεγάλη επιβάρυνση. Απλώς επειδή ξέρω τι γίνεται με τα ωρολόγια προγράμματα, μαθήματα μπαίνουν κ βγαίνουν με κοπτοραπτική ανάλογα με τις διαθέσιμες ώρες κάθε κλάδου κ τις εξυπηρετήσεις που θέλουν, γι αυτό είμαι παραπάνω επιφυλακτική για όλα αυτά. τα αγγλικά στο σχολείο είναι μια μεγάλη πονεμένη ιστορία κ απλώς κάνουν ένα λάθος μετά το άλλο, κ ο κόσμος τελικά πληρώνει έξω, κ οι φροντιστές ασκούν γενικα μεγάλη πίεση γιατί συμφέρει όλο αυτό.
 10. 1 point
  Θεωρώ ότι αυτό το σύστημα να ξεκινάς αγγλικά ως εξωσχολική δραστηριότητα στη β δημοτικού όπως κάναμε εμείς τουλάχιστον, για να πηγαίνεις δυο φορές την εβδομάδα φροντιστήριο από μιάμιση ώρα, κ αρχικά να προχωράς με τον αργό ρυθμό που ταιριάζει στην ηλικία, είναι κάτι που εξυπηρετεί απλώς τα φροντιστήρια. Δεν έχει καμία σχέση με τα οφέλη του να μάθει κανεις τη γλώσσα μικρός, που θα έπρεπε να γίνεται με άλλο τρόπο. Δηλαδή θεωρώ λάθος κ το φροντιστήριο ως σύλληψη. Το ιδιαίτερο έτσι κ αλλιώς σε πάει πιο γρήγορα, οπότε λογικό είναι να το ξεκινήσεις πιο αργά, αφού καλώς ή κακώς στο πρόγραμμα είναι κ το πτυχίο. Δεν καταλαβαίνω τι το περίεργο λέω. Έτσι κ αλλιώς κάνουν ήδη αγγλικά στην α δημοτικού κ υποτίθεται θα κάνουν κ στο νηπιο. Πιο λογικό μου φαίνεται να αξιοποιηθεί ο χρόνος αυτός σε κάτι άλλο, αφού το ίδιο πράγμα μπορεί να το κάνει αργότερα. Βλέπω αυτό το άγχος για τα αγγλικά κ αναρωτιέμαι: ο κόσμος μαθαίνει κι άλλη γλώσσα περίπου στην εφηβεια, είτε μόνο στο σχολείο είτε κ εκτός, που τη μαθαίνει πιο γρήγορα κ που δεν μπορεί να προδιαγράψει κανεις ότι μιας κ την έμαθε αργότερα, δεν θα τη μάθει τόσο καλά ή δεν θα έχει καλή προφορά κλπ. Πόσοι άνθρωποι εξάλλου κατέληξαν να σπουδάσουν στη χώρα της δεύτερης ή της τρίτης ξένης γλώσσας τους. ή να χρησιμοποιήσουν επαγγελματικά αυτή τη γλώσσα που έμαθαν μεγαλύτεροι. Αυτό δηλαδή ότι υπάρχει ένα παράθυρο να ξεκινήσεις τα αγγλικά τόσο νωρίς, που αν δεν το κανεις χάθηκε για πάντα η ευκαιρία σου να μάθεις τη γλώσσα σωστά, δεν το καταλαβαίνω, ειδικά όταν μιλάμε για φροντιστηριακή εκπαίδευση ή για ένταξη απλα 2-3 ωρών στο πρόγραμμα του σχολείου. Να πούμε για παιδί που μεγαλώνει δίγλωσσο ή πηγαίνει σε διγλωσσο σχολείο, το καταλαβαινω, αλλά αυτό είναι τελείως άλλο πράγμα. Δεν υπάρχει εκπαιδευτικός που δεν βρίσκει κακώς κείμενα. Αν ήταν έτσι θα τα παρατούσαμε όλοι. Άσε που έχουμε κ ένα βίτσιο να αγχωνόμαστε ότι δεν προλάβουμε κάτι, θα καταστραφεί η εκπαίδευση των παιδιών! Το θέμα είναι ότι ο καθένας ερμηνεύει διαφορετικά την αιτία των προβλημάτων. Ένας μεγάλος φιλόλογος θα θεωρεί τα τελευταία προγράμματα διδασκαλίας πολύ μοντέρνα κ θα λέει ότι αυτό φταίει, επειδή έχει συνδυάσει καλύτερες μεθόδους με εποχές που υπήρχε ας πούμε ένα καλύτερο επίπεδο γλωσσικής έκφρασης ή γενικών γνώσεων (σε μερικούς μαθητες) κ έτσι γίνεται ο συνειρμός ότι παλιά τα παιδιά μάθαιναν καλύτερα κ μετά ήρθαν οι παιδαγωγοί με τα μοντέρνα κλπ κλπ. Εγω πάλι θεωρώ ότι τα προγράμματα ή είναι μια χλιαρή πρισπαθεια εκσυγχρονισμού χωρίς τόλμη, ή είναι οκ αλλά αφού πρέπει να συνδυαστούν με παραδοσιακές μεθόδους κ δραστηριότητες που δεν έχουν αλλάξει απ όταν ήμουν εγω μαθήτρια, ακυρώνονται στην πράξη κ συη τοις αλλοις φταίνε κ οι πιο μεγάλοι που δεν εκσυγχρονίζονται. Άλλος θα πει ότι δεν υπάρχουν αρκετές εξετάσεις άλλος θα πει ότι η εξετασιομανια κ η βαθμοθηρία είναι το πρόβλημα. και ούτε καθεξής. Έτσι κάποιοι θέλοντας να βελτιώσουν, γίνονται μέρος του προβλήματος κ το ανακυκλώνουν. Εγω ελπίζω ότι δεν το κάνω αυτό!!!
 11. 1 point
  Έτσι είναι, @Samsung 91. Πρέπει να δεις τις προϋποθέσεις σχετικά με τα ένσημα, δε θυμάμαι τι ακριβώς ισχύει. Και πρέπει να γίνουν άμεσα οι διαδικασίες με τα έγγραφα και το ΙΚΑ αν δεν έχουν ήδη γίνει. Ναι μεν έχεις ως εγκυμονούσα δικαιώματα αλλά πρέπει όλα αυτά τα βαρετά διαδικαστικά να γίνουν σωστά και στην ώρα τους για να μην έχεις άλλα θέματα πέρα από την αντιμετώπιση που είχες έως τώρα από τον εργοδότη σου. Εύχομαι μια καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη!
 12. 1 point
  Για την ξένη γλώσσα θεωρώ λάθος το σκεπτικό αλλά ο καθένας έχει την άποψή του και είναι σεβαστή. Αυτό το "πόσο γρήγορα θα τον προετοιμάσουν" το θεωρώ μέγα λάθος και το βλέπω κι από φίλους και συγγενείς. Τέλος πάντων... Άλλωστε θα έχει μια επαφή με την ξένη γλώσσα και μέσω του σχολείου. Σχετικά με το πού δίνει ή όχι έμφαση το σχολείο θα συμφωνήσω. Είμαι κι εγώ υπέρ του να προσφέρουμε γνώσεις στα παιδιά σχετικά με διάφορα θέματα. Κάπου θα τους χρειαστούν και κάτι θα θυμηθούν. Δυστυχώς, πολλά παιδιά και νέοι γενικά δε γνωρίζουν βασικά πράγματα και μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και το σχολείο. Διαβάζοντας πάντως τις απόψεις σου μου κάνει εντύπωση πώς μπορείς και δουλεύεις σε έναν τομέα στον οποίο θεωρείς ότι η κατάσταση στη χώρα είναι τόσο άσχημη. Όχι ότι δεν έχει τα αρνητικά της, κάθε άλλο. Φαντάζομαι προσπαθείς από την πλευρά σου να αλλάξεις την κατάσταση όσο μπορείς.
 13. 1 point
  Την δεύτερη γιατρό εγώ την θεωρώ απλά τραγική... Δεν γίνεται να τρομοκρατεις τόσο μια έγκυο! Ξέρω περίπτωση από κοπέλα που το 2015 έκανε την πρώτη καισαρική της κ τώρα είναι στον 5ο μήνα απ' το τέταρτο παιδάκι της κ ο γιατρός της δεν την τρομοκράτησε καθόλου! Όταν γεννήσει το 4ο το 3ο παιδάκι της θα κλείσει τα 2.
 14. 1 point
  Περαστικά βρε κορίτσι μου, σου στέλνουμε θετική ενέργεια, ολα καλά θα πάνε!!
 15. 1 point
  Από όσο θυμάμαι για την αναρρωτική υπάρχουν όροι σε ένσημα μέσα στον τελευταίο χρόνο, όχι απαραίτητ στον ίδιο εργοδότη. Το χαρτί του γιατρού αν δεν καταθέσεις χαρτιά στο ΙΚΑ για αναρρωτική για να περάσεις ελεγκτή ή επιτροπή, είναι παντελώς άχρηστο από όσο ξέρω, σαν να μη το πήγες Και η προσκόμση των σωστών εγγράφων βαρύνει εσένα, όχι τον εργοδότη.. Αν δηλαδή έχεις εξαφανιστεί από τη δουλειά απλά με ένα τηλέφωνο για πάνω από 3 μέρες, και δεν έχεις καταθέσει χαρτιά, είσαι βασικά αδικαιολογήτως απούσα και εκεί σηκώνει απόλυση ακόμη και σε εγκυμοσύνη, οπότε αν δεν το έχεις κανονίσει, θα πρέπει να το κάνεις άμεσα. Είανι πολύ συγκεκριμένη η διαδικασία και οι προϋποθέσεις, στείλε κάποιον συγγενή στο ΙΚΑ να βγάλει άκρη. Καταλαβαίνεις βέβαια ότι για τον εργοδότη είσαι στα μαύρα κατάστιχα, και θα πρέπει να είσαι τυπικότατη.
 16. 1 point
 17. 1 point
  Ναι, έτσι γίνεται. Νομίζω από εκεί μπορείτε να ζητήσετε και βεβαίωση για την εργασία σας, αν χρειάζεστε, ώστε να αποδείξετε ότι είστε καραντίνα. Κάπως έτσι μου τα είπαν άνθρωποι που το πέρασαν. Υπομονή και ηρεμία. Θα περάσουν οι μέρες και μπορεί το παιδί να μην εκδηλώσει συμπτώματα αλλά και να μην κολλήσει κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας.
 18. 1 point
  Κι εγώωωω! Νομίζω δεν έχω βαρεθεί ποτέ στη ζωή μου! Μπορώ να φαντάζομαι πράγματα για ώρα! Όχι φανταστικά. Εννοώ μελλοντικά σχέδια, όνειρα, αγορές, αλλαγές στο σπίτι... Από μικρή το είχα. Φανταζομουν τα παιδιά μου, το σπίτι μου, τον άντρα μου κλπ. Και φυσικά αφαιρουμουν πολύ σε μαθήματα κι ακόμα πιο πολύ σε ταινίες και θέατρα. Έχανα τη μισή παράσταση! Ώρες ώρες αναρωτιέμαι μήπως έχω δεπυ.
 19. 1 point
  Το "θέλω να είναι επιλογή του" δεν το καταλαβαίνω. Μάλλον θες να συμφωνήσει με την επιλογή τη δική σου για τον ίδιο. Δεν ξέρω, μου ακούγονται πολύ παλιές και συντηρητικές αυτές οι αντιλήψεις και με ξενίζουν όταν τις έχουν νέοι, μορφωμένοι άνθρωποι και ειδικά εκπαιδευτικοί. Δεν μπορεί να μη συμφωνείς ότι δεν μπορεί να μας αναγκάσει κανείς να κάνουμε μέρος της ταυτότητάς μας κάτι που εμείς δε θέλουμε. Και πάλι, αν δεν του αρέσει πώς θα πάει σε συναυλίες κλασικής μουσικής; Άσε που μπορεί να μην τον ενδιαφέρει, οπότε και να γνωρίσει άλλα άτομα που ασχολούνται με τη μουσική που θες εσύ, δε θα έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Φαντάζομαι έχεις ήδη αποφασίσει τα αγαπημένα του μαθήματα, την κατεύθυνση και τις σπουδές που θα κάνει, σωστά;
 20. 1 point
  Έτσι τόσο διαφορετικά είναι και τα δικά μου παιδια, και καταλαβαίνω την έκπληξη σου! Κι εγώ τα ίδια παθαινω !!!
 21. 1 point
  Θα μου ακουγόταν ωραιότερο να πεις: "εγώ θα φέρω σε επαφή το παιδί με την κλασική μουσική δίνοντάς του τη δυνατότητα να ασχοληθεί με κάποιο όργανό μικρός και αυτός μετά θα επιλέξει πως θα το διαχειριστεί" παρά το "θέλω να μυηθεί για να γίνει μέρος της ταυτότητάς του". Μου ακούγεσαι πάλι το control freak που όλοι γνωρίζουμε και όλοι αγαπήσαμε . Όσο και αν θέλουμε να περάσουμε στο παιδί μας την κουλτούρα μας, τις συνήθειές μας και τα ενδιαφέροντά μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι μεγαλώνουμε ξεχωριστές προσωπικότητες που έχουν το δικαίωμα να παρεκκλίνουν από τις δικές μας προσδοκίες. Μην κάνεις τα λάθη των γονιών σου...
 22. 1 point
  Μήπως δε μιλούσες με κανέναν μη εγκεκριμμένο ως παιδί (άρα γαλλικά και πιάνο) και μόνο στην Αγγλία μπόρεσες να συναναστραφείς υπόκοσμο που αθλούταν; Καλά τώρα ως ενήλικες, γυναίκες και άντρες, όσοι δεν υπήρξαμε πρωταθλητές δεν ασχολούμαστε με αθλήματα αλλά γενική γυμναστική. Και να θες να πας σε ομάδα ως σαραντάρης, τι ομάδα θα είναι αυτή; Η απαράδεκτη γενικά ( απίστευτα υπερσυντηρητική σε βαθμό υστερίας, τη μισή μέρα προσεύχεται και την άλλη μισή μιλάει για δαίμονες και πειρασμούς) πενηνταπεντάρα-εξηντάρα θεολόγος του Γυμνασίου εδώ, κάνει πολεμικές τέχνες και ούτε καν κάτι συμβατικό, είναι γραμμένη σε ένα γυμναστήριο που ειδικεύεται σε μια παραλλαγή krav maga, μαζί με μια συνομήλική της φιλόλογο του Λυκείου. Και η αλήθεια είναι ότι από μυικό σύστημα, αν και μικροκαμωμένες και οι δύο, τις συγχαίρω, δε θα ήθελα να τσακωθώ μαζί τους. Κράτα τον γενικά μακριά από έγχορδα, είναι κακή επιρροή. Γιατί αν τυχόν καταφέρει και παίξει καλά οτιδήποτε, από κλασική κιθάρα, μέχρι βιολί και τσέλο, μία συνηθισμένη πορεία για όσους θέλουν να κάνουν επίδειξη τεχνικής είναι το heavy metal, και λογικά αν δείτε το παιδί να βάζει μαύρα και να κάνει headbanging , το εγκεφαλικό είναι εγγυημένο. Μη σου πω ότι παίζει να κάνει και piercing (ανεξαρτήτως μουσικών γούστων) !
 23. 1 point
  Ο άντρας μου πηγαινει πολεμικες τεχνες με αγαπημενη την πυγμαχια. Πανω απο ολα εχει σημασια ο δασκαλος. Ημαστε ομως και οι δυο εναντια στις πολεμικες τεχνες ειδικα για παιδια κατω των 6 ετων. Οι πολεμικες τεχνες θελουν μια ωριμοτητα που παιδια σε νηπιακη ηλικια δεν εχουν. Επισης ιδανικα οπως και θα κανουμε με τα παιδια μας στο μελλον, θα θελαμε να ασχοληθουν με πιο ηπια αθληματα σαν πρωτη επαφη οπως στιβο ποδοσφαιρο μπασκετ, να αγαπησουν τον αθλητισμο, να σεβαστουν τις αντοχες και το σωμα τους και μετα να εκτεθουν σε αθληματα πολεμικων τεχνων τα οποια προσωπικα θεωρω και πολυ πιο απαιτητικα. Ενταξει το καρατε δεν μου αρεσει ουτε το ταε κβο ντο. Την πυγμαχια και το kick boxing τα βρισκω αθληματα γαι μεγαλυτερα παιδια καθως ευκολα μετα ξεφευγουν και "φανατιζοντε" κατι που δεν θα ηθελα για τα παιδια μου οχι για να μην γινουν επιθετικα καμια σχεση. Απλα γιατι εχω δει πολλα παιδια εφηβους και στα 20 τους να παιζουν χωρις κασκες κτλ. Οι πολεμικες τεχνες εχουν επι το πλειστον πολυ ομορφη κουλτουρα, ειναι ομως πολυ ευκολο καποια ατομα να ξεφυγουν και να την δουν καπως αλλα εδω δεν φταιει το αθλημα αλλα ο χαρακτηρας. Δυσκολο παντως οχι να ανεχτουν αλλα να επικροτησουν κατι τετοιο ειδικα σε σχολες πολεμικων τεχνων. τι στυλ ατομα ειχες δηλαδη στο μυαλο σου? περιεργη ειμαι να μαθω χαχα
 24. 1 point
  Α εμένα που εργάζομαι σκέφτονται το άλλο: ότι δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα και γι'αυτό αναγκάζομαι να δουλεύω τόσο πολύ και ότι έχω φορτώσει το παιδί μου στη γιαγιά. Άστο, όποιος θέλει θα βρει να πει αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Οι λύσεις είναι πρώτον να λες όσο το δυνατόν λιγότερα στους άσχετους και δεύτερον όταν απαντάς να δείχνεις σίγουρος και ευτυχισμένος με τις επιλογές σου.
 25. 1 point
  Nα πω την αλήθεια όλο αυτό το "ξέρω κάποιον που οι εξετάσεις έδειχναν πρόβλημα (συνήθως άσχετο) αλλά το μωρό γεννήθηκε και μεγαλώνει μια χαρά και όλοι το αγαπάνε" σε μαμά που ετοιμάζεται για διακοπή, το θεωρώ bullying προσωπικά σε έναν άνθρωπο που περνά μια δύσκολη στιγμή και ακούει για πράγματα που δεν τον αφορούν καν (έχει πρόγνωση από ειδικούς, δεν ψάχνει ανέκδοτες άσχετες ιστορίες), και απλά μαθαίνει ότι οι καλές μαμάδες αγαπάνε τα παιδιά και με κάποιο μαγικό τρόπο αυτή η αγάπη θα θεραπεύσει ανίατες ασθένειες. Και να πω και την άλλη ανέκδοτη ιστορία, από όσους γνωστούς έχω με μεγάλα ή και ενήλικα πια παιδιά με ανίατες ασθένειες, κανείς δεν υπάρχιε που να μην εύχεται να είχε διαγνωστεί το πρόβλημα ώστε να είχε διακόψει. Ναι, τα αγαπάνε τα παιδιά τους. ΄Και ναι, θα προτιμούσαν να μην είχαν παιδιά και γονείς υποφέρει έτσι. Η αγάπη δεν κάνει ένα παιδί καθηλωμένο σε αναπηρική να ζήσει καλά χωρίς να υποφέρει, ούτε βρίσκει λύση για το βαρύ σύνδρομο Down που ποτέ σαν ενήλικας δε θα ζήσει εκτός ιδρύματος. Τα άρρωστα γλυκά μωράκια, μεγαλώνουν. Και οι γονείς το ίδιο.
ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά

© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008 !!


Powered by Invision Community