Πίνακας Συνεισφοράς

 1. ninaki80

  ninaki80

  Registered Users


  • Points

   3

  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

   1.736


 2. kotsifikos

  kotsifikos

  Registered Users


  • Points

   3

  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

   856


 3. kine

  kine

  Registered Users


  • Points

   2

  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

   643


 4. Sankar

  Sankar

  Νέο Μέλος


  • Points

   2

  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

   31Popular Content

Showing content with the highest reputation on 29/01/2019 in all areas

 1. 2 points
  Καλησπέρα. Κοντά άκρα δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. "το παρακολουθείς" σημαίνει ότι πας και ξανα κάνεις τη μέτρηση, πχ 2 εβδομάδες μετά και βλέπει ο γιατρός, αν τα άκρα αναπτύσσονται, έστω και αν είναι χαμηλά, στα φυσιολογικά όρια. Αν όντως αναπτύσσονται, σημαίνει ότι ίσως το παιδί σας να μην γίνει μπασκετμπολίστας. Αν δεν αναπτύσσονται, δηλαδή δεν προχωρά η ανάπτυξη και αυτό φαίνεται συγκρίνοντας τις 2 μετρήσεις, της β επιπέδου και της επανάληψης δυο βδομάδες μετά, μπορεί να σε καθοδηγήσει ο γιατρός σε περαιτέρω εξετάσεις. "Είναι κληρονομικό" σημαίνει, ότι αν εσύ και ο πατέρας, είστε μετρίου ύψους, είναι απόλυτα φυσικό και το παιδί να είναι μετρίου ύψους, δηλαδή να είναι κοντά τα άκρα του. Αν εσύ και ο μπαμπάς είστε 1,90 τότε μπορεί πάλι το παιδί σας, να είναι μετρίου ύψους, αλλά τη δεδομένη στιγμή, μπορεί να κινητοποιήσει το γιατρό σε περαιτέρω εξετάσεις ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ. Και τέλος, ακόμη και ένας υπέρηχος που δείχνει κοντά άκρα, μπορεί να μην σημαίνει τελικά τίποτε απολύτως και να μεγαλώσει το παιδί ψηλώνοντας περισσότερο ή λιγότερο από τους γονείς του. Η αμνιοπαρακέντηση είναι παρεμβατική εξέταση, επικίνδυνη αφού έχει πιθανότητες αποβολής και ως εκ τούτου, αχρείαστη, εκτός κι αν σου τη συστήσει ο γιατρός σου, μετά την επανάληψη της μέτρησης και άλλων πιθανών εξετάσεων. Δεν την κάνουμε για να μας καθησυχάσει! Έχει πιθανότητες αποβολής και δεν διακινδυνεύεις μια αποβολή σε ένα φυσιολογικό έμβρυο, μόνο και μόνο για να σου φύγει το άγχος. Με το καλό να έρθουν όλα.
 2. 2 points
  Συγχαρητήρια! Δεν ξέρω σε ποιο δημόσιο τομέα σου πρότειναν να εργαστείς, γνωρίζω ωστόσο κάποιους φορείς που η δουλειά κάθε άλλο παρά με το τυπικό δημόσιο δεν είναι, ειναι πολύ πολύ ενδιαφέρουσα και δυναμική, αλλά και απαιτητική. Πχ ο σύζυγος που είναι σε φορέα δημοσίου, παραμονή Χριστουγέννων και σε άδεια την έβγαλε όλη μέρα στα τηλέφωνα και στα email! Το ωράριο είναι πλέον τυπικό 8ωρο στις υπηρεσίες απλά υπάρχει σε κάποιους φορείς μεγαλύτερη ανοχή σε άδειες. Συμβάσεις 2 ετών συνήθως ανανεώνονται. Από την άλλη έτσι όπως το γράφεις η δουλειά του ιδιωτικού ακούγεται πολύ δελεαστική και σίγουρη. Επειδή εσύ ξέρεις τη δυναμική της οικογένειάς σου και τις επιθυμίες σου σε επαγγελματικό επίπεδο ζύγισε τα παρακάτω: Ωράριο εργασίας & χιλιομετρική απόσταση Απασχόληση σε αντικείμενο που σε ενδιαφέρει Ευκαιρίες που σου δίνονται επιλέγοντας το ένα ή το άλλο Ευκαιρίες που κόβονται επιλέγοντας το ένα ή το άλλο Τι προοπτικές υπάρχουν αν "στραβώσει" η ιδιωτική εργασία ή δεν ανανεωθεί η 2ετής σύμβαση.
 3. 2 points
  Αν και η θεματοθετρια έκλεισε το θέμα τρόπον τινά, νιώθω την ανάγκη να εκφέρω την άποψη μου. Καταρχάς θεωρώ πως δε χρειάζεται, όταν βρισκόμαστε απέναντι σε ένα πρόβλημα, να γυρνάμε στο παρελθόν σκεπτόμενοι τι θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Αυτό δε βοηθά, παρά μόνο, εφόσον έχει επιλυθεί το πρόβλημα, προκειμένου να αντλήσουμε πείρα. Το βασικό θέμα είναι καταρχάς να εντοπίσεις εάν όντως υπάρχει πρόβλημα, γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο ένας άνθρωπος, ο οποίος μέχρι πρότινος εργαζόταν, είχε τον κύκλο του, ελευθερία χρόνου και κινήσεων, όταν ξαφνικά βρεθεί επί εικοσιτετραώρου βάσεως στο σπίτι να αρχίσει να τρώγεται με τα ρούχα του. Αξιολόγησε καταρχάς αυτό λοιπόν. Σε ο,τι αφορά εσένα, θεωρώ πως ιδιαίτερα την περίοδο της λοχείας και άδειας μητρότητας το μοτίβο πυτζάμες όλη μέρα, κότσος τα μαλλιά, κλπ. δε βοηθάει στην ψυχολογία της γυναίκας. Δεν θα είσαι με το δωδεκαποντο στο σπίτι, όμως μια όμορφη φόρμα μπορείς να φορέσεις, να έχεις τα μαλλιά σου χτενισμένα, μια όμορφη πλεξίδα, ένα καλό ισιωμα (που διατηρείται και μέρες), μετά το πρωινό ντουζ να βάλεις μια κρέμα με χρώμα, λίγη μάσκαρα και ρουζ και ήδη η διάθεση σου θα αλλάξει. Όλα αυτά πάνω από 15' δεν παίρνουν. Βρες ασχολίες, οι οποίες περιλαμβάνουν και το παιδί, κάτι που σου αρέσει, που θα σου δίνει κίνητρο. Αυτό μπορεί να είναι μια απλή βόλτα έως κάποια σωματική άσκηση. Θα συμφωνήσω και με όσες πρότειναν εξωτερική βοήθεια για τις δουλειές του σπιτιού, αυτό όμως εξαρτάται από το αν υπάρχει οικονομική άνεση, διαφορετικά απαραίτητος είναι ο καλός προγραμματισμός και η οργάνωση. Στα του συζύγου. Προσωπικά με ενοχλεί αφάνταστα η έκφραση "βοηθάει στο σπίτι" ή "συμβάλλει στις δουλειές" γιατί αυτό υποδηλώνει πως δεν έχει ουσιαστικά ευθύνη. Θεωρώ πως σε μια οικογένεια όλα τα μέλη (ναι και τα παιδιά αναλόγως την ηλικία τους) έχουν ευθύνες. Ιδιαίτερα σε επίπεδο συζύγων κατά τη γνώμη μου και οι δύο είναι υπεύθυνοι για όλα. Δεν μπορώ να διανοηθω πως ένας σύζυγος π.χ. δε γνωρίζει πότε τα παιδιά έχουν εμβόλιο, δραστηριότητα ή ότι εφόσον διαπιστώσει πως το καλάθι με τα άπλυτα είναι γεμάτο δε θα βάλει πλυντήριο ή δε θα προσθέσει το Χ πράγμα στη λίστα με τα ψώνια. Ορισμένα παραδείγματα δίνω. Αυτό όμως αφορά εμένα. Έναν άνθρωπο δηλαδή ο οποίος δε θα δρούσε πρωτοβουλα στο πλαίσια της οικογένειας δεν θα μπορούσα να τον ανεχτώ. Αναρωτησου εσύ τι θες από το σύζυγό σου. Περισσότερη προσοχή ερωτική, μεγαλύτερη ανάληψη ευθυνών μέσα στο σπίτι, ποιοτικότερη ενασχόληση με το παιδί; Και γιατί; Επειδή νιώθεις κουρασμένη; Επειδή θεωρείς πως αδικεισαι; Επειδή νιώθεις πως δεν συνεισφέρει στη σχέση σας όσο χρειάζεται ή έχεις ανάγκη εσύ; Ξεδιαλυνε τα και επικοινώνησε του τα. Όχι την ώρα που νιώθεις την ανάγκη να του τα επισημάνεις, άλλη στιγμή. Κι ένα τελευταίο, φρόντισε οι συζητήσεις σας να μην περιστρέφονται γύρω από το σπίτι και το παιδί μονάχα. Αυτές είναι κάποιες σκέψεις σχετικά με τη δική σου στάση.
 4. 2 points
  Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να νιώθουμε ευγνώμονες όταν ο σύζυγος βοηθάει στο μεγάλωμα του παιδιού ή στις υποχρεώσεις του σπιτιού? Και κυρίως όταν η γυναίκα εργάζεται και εκείνη? Δεν ζούμε και οι δύο σε αυτό το σπίτι?Δεν υπάρχει ένα μαγικό χέρι που μαζεύει τα πάντα και είναι όλα στην εντέλεια, κάποιος πρέπει να τα κάνει αυτά, και όταν η γυναίκα εργάζεται είναι δυσκολο να σηκώσει μόνη της το βάρος. Σίγουρα κάποια πράγματα δεν τα κάνουν όπως εμείς ή για να το πω πιο σωστά δεν τα κάνουν όπως εμείς θέλουμε (π.χ δεν πειράζει αν δεν απλώσουν τα ρούχα όπως εμείς..σημασία έχει πως τα άπλωσαν και δεν θα χρειαστεί να το κάνουμε εμείς και αυτό) Θεωρώ πως όση υποχρέωση έχουμε εμείς έχουν και οι ίδιοι. Εμένα ο άντρας μου μπορεί να κάνει τα πάντα μέσα στο σπίτι (εκτός από σίδερο) και με το παιδί συμμετέχει πολύ στο μεγάλωμα του, πολλές γυναίκες από τον κύκλο μου λένε να λέω και ΄''ευχαριστώ'' (που εννοείται πως δεν παραπονιέμαι)..αλλά γιατί να πω ευχαριστώ?που συμμετέχει ενεργά στα πάντα? την ίδια υποχρέωση δεν έχουμε? Υπάρχουν άντρες που είναι ακόμα και σήμερα ''πασάδες'' επειδή εμείς οι γυναίκες το τροφοδοτούμε αυτό, επειδή μέσα μας και εμείς πιστεύουμε πως ουσιαστικά μας κάνουν χάρη αν μαζέψουν το τραπέζι ή κάνουν μπάνιο το παιδί..ενώ δεν είναι έτσι. Τουλάχιστον αυτή είναι η άποψη μου. Δεν θα μπορούσα να ζω με έναν άνθρωπο που περιμένει να γίνουν τα πάντα από εμένα, για αυτό και είπα και πριν πως αυτό φαίνεται ακόμα και πριν έρθει το παιδί στην ζωή του ζευγαριού.
 5. 1 point
  Να κανεις οτι ειναι καλυτερο για σενα απλα προσπαθησε να εισαι ηρεμη για να χαρεις και την εγκυμοσυνη σου βρε κοριτσακι!!Ολα καλα θα πανε!!!
 6. 1 point
  Ροζακι είναι ένα ποστ που μιλάω για την αμνιοπαρακέντηση να κάνω η όχι...είναι δύσκολο αλλά πιστεύω θα έρθει μόνο του αρκεί να το πιστέψεις.ολα καλά θα πάνε και να επιλέγεις να έχεις ανθρώπους γύρω σου που σου κάνουν μόνο καλό και σε βοηθάνε.
 7. 1 point
  Συγχαρητήρια και για τα δύο!! Τα μεγάλα προνόμια της δουλειάς στο δημόσιο είναι η μονιμότητα και συνήθως το ωράριο που είναι κατάλληλο για οικογένεια. Το πρώτο προνόμιο δεν το έχεις. Το δεύτερο είναι τόσο καθοριστικό που να παίξει ρόλο στην απόφασή σου; Δεν σε ρωτάω πόσο σου αρέσει η δουλειά γιατί το Δημόσιο είναι τόσο προβληματικός οργανισμός που φροντίζει να σου εξαφανίσει γρήγορα και τον ενθουσιασμό και την πρωτοβουλία και τη δημιουργικότητα.
 8. 1 point
  Διαβασα καπου παραπανω περι ρομαντισμου και δικαιολογιας. Εχω δυο παιδια, σχεδον στα 20 το πρωτο και στα 16 το δευτερο. Τα παιδια εκτος απο αγαπη χρειαζονται και υλικα πραγματα. Το βλεπω καθημερινα και δεν εννοω το πλειστασιον. Περα απο τα βασικα, το καθημερινο φαγητο, το παπουτσι κ το ρουχο, αυτα τα παιδια δεν πρεπει να σπουδασουν; ακομη και η μετακινηση στο πανεπιστημιο κοστιζει. Ευτυχως φετος εβαλαν φοιτητικο στον προαστιακο κ απο 115 που στοιχιζε η μηνιαια καρτα περσι φετος κοστιζει 75. Βαλτε κ το ταξι γιατι δεν υπαρχει λεωφορειο απο τον προαστιακο για την σχολη. Κοριτσια μιλαμε για πρακτικα πραγματα. Εκει η αγαπη τι θα σου κανει; θα πεις μην πας να κανει τα ονειρα σου πραγματικοτητα, να φτθαξεις την ζωη σου οπως θες αλλα πηγαινε στην καφετερια ν; εργαστεις; και αν εχεις κ ενα παιδι με μαθησιακες δυσκολιες η αγαπη παλι θα το βοηθησει; και η αγαπη βεβαια αλλα χρειαζονται και αλλα πραγματα για να ειναι πρωτα απ ολα καλα το μεσα του, να γινει ολοκληρωμενος ανθρωπος χωρις να ντρεπεται για τις δυσκολιες που αντιμετωπιζει και φυσικα να κανει αυτο που ονειρευεται. Οσο μεγαλωνουν τα παιδια εχουν περισσοτερες αναγκες. Δεν ειναι ενα κουτι πανες η δυο γαλατα που θα τα ζητησουμε απο το φεισμπουκ η την γειτονισσα....
 9. 1 point
  Κορίτσι καλημέρα. Μπράβο από μένα για την γρήγορη απόφαση. Εγώ έχασα αρκετό χρόνο...Πάρα πολλά κορίτσια πέτυχαν με την πρώτη, εγώ είμαι μία απο αυτές. Πολύ καλή επιτυχία σου εύχομαι. Θα την έχεις!
 10. 1 point
  Καλησπερα theodora μου.Σ ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια και μακαρι ολα να μας πανε οπως τα επιθυμουμε.Σου ευχομαι ολες οι σου οι εξετασεις να εχουν καλα αποτελεσματα και εσυ μια τελειομηνη εγκυμοσυνη.Επισης σου εχω απαντησει για την αμνιο οταν ειχες θιξει το θεμα.Καλο ειναι να μην αγχωνεσαι και να ακολουθεις τις οδηγιες του γιατρου σου.Σχετικα με το θεμα της υψηλης μυωπιας που αναφερεις τυχαινει και εγω να εχω 10 βαθμούς.Να μην ανυσυχειτε γι αυτο διοτι η εγκυμοσυνητης φιλης σου δεν ειναι τελειομηνη και δεν θα χρειαστει πολυ σπρωξιμο, εφοσον η περισσοτερη δουλεια γινεται απο τα φαρμακα.Σκεψου οτι εμενα ο γιατρος μου ειχε πει οτι στον 8ο μηνα θα με εβλεπε οφθαλμιατρος και μετα απο βυθοσκοπηση, θα μου εδινε το ελευθερο να γεννησω με φυσιολογικο τοκετο εαν ολα ηταν ενταξει.Επομενως ολα ειναι σχετικα.Να μην φοβασαι για τη φιλη σου στο θεμα αυτο.Κουραγιο και στις δυο σας και να ακουσουμε τα καλα σου νεα συντομα.
 11. 1 point
  Σε ευχαριστώ πολύ κοριτσι μου...με συγκίνησες...Πόσο το εύχομαι κ το περιμένω να έρθει...Είναι δύσκολο πολυ.. πωπω ειχα καιρο να κλάψω... Που ειναι το ποστ...;; το έψαξα αλλα δεν μπορώ να το βρω...θα πάνε όλα τέλεια...Βήμα βήμα θα φτάσετε στο τέλος...απόλαυσε την διαδρομή σιγα σιγα...!!! Εύχομαι για την φίλη σου τουλάχιστον να μην ταλαιπωρηθεί...Δεν έχω τι άλλο να πω ειλικρινά...
 12. 1 point
  Λυπάμαι ροζακι για την απώλεια σου.ναι βέβαια ο σωματικός πόνος κάποια στιγμή περνάει απλά εύχομαι η φίλη μου να μην χρειαστεί να περάσει και το χειρουργείο μέσα σε όλα αυτά.ολη τη στηρίζουμε.οδο για μένα σε ευχαριστώ πάρα πολύ να είσαι καλά αν και έχω τόσους φόβους πώς θα πάει και με μένα αλλά μιλάω σε άλλο ποστ για αυτό.σου εύχομαι γρήγορα να κρατήσεις ένα γερό μωράκι!
 13. 1 point
  Θεωρω οτι δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για εναν άνθρωπο που δεν τον γνωρίζω. Ξερω πχ άνδρες στον κύκλο μου που ειναι απίστευτα βοηθητικοί στο σπίτι και στις γυναίκες τους αλλα δεν τους εχω καθόλου σε εκτίμηση. Τα πάντα ειναι σχετικά λοιπόν. Ετσι λοιπόν θα σου οτι απο την πλευρά σου θεωρω οτι δεν θα έπρεπε να αλλάξουν οι απαιτήσεις σου απέναντι του μετα το μωρο. Θα μιλήσω για τον δικό μου άνδρα ο οποίος δεν βοηθάει στο σπίτι, δεν περιμενω οτι μετα τον ερχομό ενός μωρού θα του έρθει η επιφοίτηση. Το θεμα λοιπόν έρχεται σε σένα και τι θα κανεις. Αν οι γονείς σου ειναι διαθέσιμοι αξιοποίησε τους. Δεύτερον τον ρώτησες τι σου καταλογίζει εσενα; Που πιστεύει οτι οτι εσυ εισαι λάθος; Τελος θα σου προτεινα να μην ξαναναφερεις την λέξη διαζύγιο ειναι πολυ βαριά και σκληρή λέξη αν δεν εισαι αποφασισμένη. Γενικως δώσε λιγο χρόνο.
 14. 1 point
  Καλησπέρα!!! Συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση μου, αλλα φαντάζομαι πως καταλαβαινετε οτι με ενα μικρο μωράκι ο χρόνος ειναι περιορισμένος... Καταρχας σας ευχαριστώ ολες για τις απαντήσεις σας!! Αλλες ειναι πιο κοντα στις δικες μου πεποιθησεις, καποιες πιο ακραιες, ωστοσο θεωρω πως μεσα απο ενα καλο φιλτραρισμα οσων ειπωθηκαν, μπορουν να εκμαιευτουν καλες και ωραιες συμβουλες!!! Επειδη σε καποια σημεια ξεφυγε η συζητηση, ισως εφταιγε και ο δικος μ τρόπος εκφρασης και η αναλυση των γεγονότων, ήθελα να ξεκαθαρισω καποια πραγματα!!! Σε καμια περίπτωση ο αντρας μου δεν καθεται σαι "πασας στα Γιάννενα", παρακολουθωντας με να καταρρεω και περιμςνωντας να του δωσω κι αλλα!! Αντίθετα, και πιατα θα πλυνει και πλυντήριο να χρειαστεί να απλωσει θα το κανει και θα σφουγγαρισει και θα σκουπισει και απο ολα! Αυτο που μαλλον δεν εκανα εγω κατανοητο προς εσας ειναι οτι για να γινουν ολα αυτα ή θα πρέπει εγω να του το πω, πολλες φορες με νευρα αφου εχω φτασει στο αμην ή να τα εχω αφησει ολα στο ελεος του Θεού, αφου προφανως δεν ειμαι η θεα Καλι να εχω 50 χερια και να τα κανω ολα! Ισως αυτη να ειναι η φυση των ανδρων, ισως οντως να ηταν κακομαθημενος απο τη μανα τ, ισως να τν κακομαθα και εγω στο παρελθόν ή ισως εγω να ειχα απλα πολλες προσδοκίες οι οποιες ηταν δυσκολο να πραγματωθουν!!! Αυτό που ήθελα ηταν να δω αν μονο εμεις εχουμε σαν ζευγάρι αυτο το θεμα ή αν υπάρχουν και αλλα ζευγάρια με παρομοια προβλήματα!!! Παροτι πανω στα νευρα μου τη λεξη διαζύγιο (δυστυχώς) την εχω κανει καραμελα, θεωρώ πως ειναι κατι ακραιο το οποιο οταν αποφασιζουμε να φερουμε στον κοσμο ενα παιδι θα πρέπει να το σκεφτομαστε διπλα και τριπλα πριν το κάνουμε πραγματικότητα... Τουλάχιστον ο δικος μ χαρακτήρας αυτο θελει και γενικα μ αρέσει να εξαντλω τις πιθανοτητες διορθωσης καποιου προβληματος, παρα να το λυνω "κοβωντας" επι τοπου το γορδιο δεσμο!!! Και παλι θα ηθελα να σας ευχαριστήσω ολες... Να σας ζητήσω συγγνώμη που εγω δεν μπορώ να εκφραστω τοσο ομορφα οπως οι περισσοτερες (ειλικρινά πολλες φορες εχω αναρωτηθει τι σπουδες εχςτε και εκφραζεστε τοσο ομορφα ορισμενες!! Σας θαυμαζω!!) και για ακομη μια φορά θα πω πως θα παρω απο την καθεμια αυτο που πιστεύω πψς ταιριάζει καλύτερα στο χαρακτήρα μου και στην σχεση μου με τον αντρα μου!!! Να ειστε ολες καλα και να χαιρεστε τα παιδακια σας!!!
 15. 1 point
  Mα εννοείται πως δεν θα αγαπήσεις το άντρα σου περισσότερο επειδή θα μαγειρέψει, όμως εμένα προσωπικά το ότι έχει αναλάβει αρκετά πράγματα -χωρίς καν να χρειαστεί να το ζητήσω- έτσι ώστε να μην τα επωμισθώ όλα μόνη μου μου επιβεβαιώνουν πόσο με αγαπάει και με σκέφτεται, επίσης δεν ζω με το άγχος πως αν δεν κάνω κάτι δεν θα γίνει ποτέ. Δεν τον αγαπάω γιατί μου κάνεις τις δουλειές, σίγουρα όμως τον εκτιμώ ακόμα περισσότερο γιατί αποδεικνύει με πράξεις πόσο με έχει στην έννοια του. Δεν στηρίζεις την σχέση σου στις δουλειές όμως βλέπεις πόσο σε υπολογίζει ο άλλος και πόσο διατεθειμένος είναι να ξεβολευτεί προκειμένου να είναι δίπλα σου στην δύσκολη καθημερινότητα. Και εννοείται πως μιλάω για περιπτώσεις που εργάζονται και οι δυο περίπου τις ίδιες ώρα, αλίμονο αν ήμουν σπίτι όλη μέρα και περίμενα να γυρίσει ο άντρας μου στις 10 να μου πλύνει τα πιάτα. (που πιστεύω πως και το αν είσαι σπίτι πάλι είναι ένα πολύ δύσκολο έργο όλο αυτό) .
 16. 1 point
  @Macgyver κορίτσι μου τι λες;! Αν ανακαλυπτα ότι ο άντρας μου έκανε λίστα με τα υπέρ κ τα κατά μου εκτός του ότι θα ένιωθα απαίσια σαν άνθρωπος, θα ζητουσα αμέσως διαζύγιο. Τα συναισθήματα σε όλη αυτή τη διαδικασία που βρίσκονται; Για σένα ο γάμος είναι ένα συμβόλαιο που όταν κάποιο μέρος δεν τηρεί τους συμφωνηθεντες όρους σπαει; Ο άντρας σου τις γνωρίζει αυτές σου τις πεποιθήσεις κ είναι συμφωνος; Λυπάμαι που ακούω τέτοια πράγματα ειλικρινά. @anemoni1989 κοπέλα μου χρόνια πολλά κ να χαίρεσαι την οικογένεια σου. Πιστεύω πως αν όχι ολα, τα περισσότερα ζευγάρια περνούν από αυτή τη φαση μετά τον ερχομό του παιδιού κ είναι φυσιολογικό γιατί όπως είπες κ εσύ αλλάζουν εντελως οι ισορροπίες. Κ εγώ όπως κ εσύ ήμουν όλη μέρα εκτός σπιτιού, δουλειά, ψώνια, ποτά, ταξίδια κλπ κλπ. Την πρωτοχρονιά ήμουν με 39 πυρετό κ έβαλα τον άντρα μου να με πάει βόλτα με το αυτοκίνητο γιατί δύο μέρες μέσα στο σπίτι θα έκανα μπαμ. Κ ξαφνικά βρέθηκα κλεισμένη να θηλάζω όλη μερα κ να προσέχω ένα νεογέννητο. Είναι φυσικό να επέλθει ρήξη στη σχέση όταν χάνεις τον εαυτό σου, δεν σε αναγνωρίζεις εσύ πόσω μάλλον ο άλλος. Δώσε λίγο χρόνο, ζητά βοήθεια από τους δικούς σου, μια μέρα ντύσου, βαψου κ μόλις γυρίσει ο άντρας σου παρτον να βγείτε χωρίς να τον ρωτήσεις. Εξήγησε του ήρεμα κ πολιτισμένα πως νιώθεις κ ότι τον χρειάζεσαι σύμμαχο σου κ όχι εχθρό σου, ότι τον αγαπάς κ δε θες να χαλάσετε την οικογένεια σας, άκου τη δική του πλευρα, πολλοί άντρες νιώθουν παραγκωνισμένοι μετά τη γέννα κ οτι η γυναίκα τους έχει προτεραιότητα το μωρό πλέον κ όχι αυτούς - μπορεί να είναι αληθεια αλλά δώσε του να καταλάβει ότι είναι προσωρινό κ για να μη γίνει μόνιμο χρειάζεται μια βοήθεια κ από μεριάς του. Υπολόγισε κ την έλλειψη επαφων. Προσπαθήστε τελοσπαντων να το συζητησετε. Πάντως δεν είναι όλοι οι άντρες έτσι. Ο δικός μου άντρας έκανε τα πάντα στο σπίτι, εγώ όλη μέρα είχα νευρα, φώναζα κ τσακωνομασταν συνεχεια αλλά έδινε όσο μπορούσε τόπο στην οργή. Αυτό συνεχίστηκε μάλιστα κ για πολύ καιρό γιατί η αϋπνία με είχε τσιτωσει ακόμα περισσότερο. Μέχρι που με έπιασε μια μέρα κ μου είπε αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να συνέλθεις, εγώ δε σε χωρίζω για να μην μπορώ να δω το παιδί μου, θα μείνουμε έτσι μέχρι να γίνουμε δύο ξένοι στο ίδιο σπιτι.
 17. 1 point
  Πρώτα από όλα χρόνια πολλά κατά δεύτερον : ακομα οι ορμόνες κάνουν πάρτυ και θα έπρεπε ο σύζυγος σου να το σέβεται αυτό . Για εμένα : φταις εσυ ηξερες από πριν τι χαρακτήρα είχες επιλέξει και πηγές και τον παντρεύτηκες . Άλλο το πάθος , άλλο ο γάμος . Ο γάμος θέλει προσοχή και ορθολογισμό , ποσω μάλλον η απόφαση να κάνει κάποιος παιδιά . Βεβαια τώρα ότι έγινε έγινε . Κατ εμε η επιλογή σου είναι μια : ορισε από μόνη σου ένα χρονικό διάστημα δοκιμών πχ 6 μήνες . Καταγραψε σε χαρτί / ημερολόγιο / word ότι θεωρείς θετικό στον άντρα σου κ ότι θεωρείς αρνητικό . Κατα τη διάρκεια αυτού του διαστήματος καταγραψε περιστατικά που σε ενόχλησαν καθώς και αυτά που σε χαροποίησαν . Αν τα αρνητικά χαρακτηριστικά και οι «λύπες» είναι τελικά περισσότερα , βρες έναν καλό δικηγόρο και χώρισε . Αν έχουν ισορροπία , συζήτησε τα ήρεμα μαζί του ώστε να βελτιωθούν τα αρνητικά . Να εστιάζεις στα συναισθήματα σου πχ «έκανες αυτό που σου είπε η μάνα σου αλλά εμένα με πληγώσες και αισθάνθηκα εγκλωβισμένη» . Αν τα θετικά και οι χαράς υπερτερούν , βάλε λίγο νερό στο κρασί σου γιατί με τον καιρό θα βρείτε ξανά τους ρυθμούς σας. Σημαντικό: 1) μην του επιτρέπεις να σε προσβάλλει 2) ούτε εσυ να τον προσβάλλεις 3) εξήγησε του ότι έχεις κλονιστεί 4) άκουσε κι αυτόν τι έχει να σου πει 5) συμφωνείτε από κοινού να μην αφήνετε τρίτους να παρεμβαίνουν . Αν δεν συμφωνεί , τότε πρέπει να του δώσεις τελεσίγραφο. ο γάμος θέλει προσπάθεια και από τους δυο αλλά καλό είναι να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες όταν επιλέγουμε κάποιον για πατέρα των παιδιών μας και σύζυγο και να μην συγχέουμε μια σχέση πάθους και έρωτα με την αγάπη , την υπομονή και τα ίδια πιστεύω σε βασικές αρχές που απαιτεί ένας γάμος για να έχει ισορροπία και να αντέχει τις κρίσεις . Καλο κουράγιο κ να χαίρεσαι το μωράκι σου Δεν είναι οι περισσότεροι άντρες έτσι .... λάθος επιλογές είναι αυτές
 18. 1 point
  Δε θα το έλεγα ότι ήταν ήσυχα ιδιαίτερα. Απλά δεν υπήρχε εναλλακτική. Αν ήμουν όλη μέρα μέσα, θα είχα καταλήξει σε ψυχίατρο, δεν αντέχω να κάτσω μέσα ουτε όταν είμαι άρρωστη. Απλά έβαζα το μωρό στο μάρσιπο, και φεύγαμε.
 19. 1 point
  Επειδή εγώ το έθεσα το θέμα της γνώσης των απόψεων του άλλου, προφανώς δεν εννοούσα ότι πριν παντρευτείς κάνεις συνεδρίαση ή του δίνεις ερωτηματολόγιο και αν απαντήσει "σωστά" τον παντρεύεσαι! Συμφωνώ 100 % ότι με καλή θέληση όλα λύνονται, ειδικά αν κάτι δεν είναι πολύ σημαντικό για τον έναν, οπότε ας γίνει αυτό που θέλει ο άλλος αν το θεωρεί τόσο σημαντικό. πχ αν ο ένας δεν καίγεται και τόσο πολύ τι όνομα θα έχουν τα παιδιά, αλλά για τον άλλο είναι πολύ σημαντικό να πάρει από παππούδες/να πάρει αρχαίο/να πάρει από τάμα κλπ, ας γίνει αυτό που θέλει αφού τον άλλο δεν τον πολυνοιάζει. Τι γίνεται όμως αν και οι δύο θέλουν οπωσδήποτε κάτι εντελώς διαφορετικό; Σε αυτό εννοούσα ότι αδυνατώ να πιστέψω ότι πέφτει κανείς από τα σύννεφα μην γνωρίζοντας την άποψη του άλλου. Γιατί δεν μπορεί όσα χρόνια είναι μαζί να μην έχει τύχει κάποια κουβέντα! πχ δεν θα έχει τύχει να ποτέ να πει κανείς αν του άρεσε η διαφορά ηλικίας που είχε με τα αδέρφια του και συνεπώς αν θέλει τα παιδιά του να είναι κοντινά ή όχι; Αν είναι υπέρ των δημόσιων ή ιδιωτικών σχολείων; Αν κάτι το θεωρούν παρεμβατικό από παππούδες ή όχι; Με αφορμή συγγενείς και φίλους. Ούτε μίλησα για πλήρη προγραμματισμό της οικογενειακής ζωής, ίσα ίσα έγραψα ότι είναι ανθρώπινο να αλλάξουν γνώμη για κάτι. Αλλά από αυτό μέχρι το να πέφτεις από τα σύννεφα για κάποια άποψη του άλλου, έχει τεράστια διαφορά.
 20. 1 point
  Από την πλήρη άγνοια ως τον πλήρη προγραμματισμό του έγγαμου βίου πριν γίνει ο γάμος υπάρχουν κάποιες διαβαθμίσεις. Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες, δεν υποστήριξα όμως πουθενά την πλήρη άγνοια. Αυτό που με ξένισε είναι η αντίληψη ότι όλα τα μετά του γάμου (αριθμός παιδιών, ονόματα, διαφορά ηλικίας των παιδιών, σχολεία κτλ.) θα πρέπει να έχουν εκ των προτέρων συζητηθεί και συμφωνηθεί. Υποθέτω ότι προ γάμου οι περισσότεροι γνωρίζουμε τα βασικά των αντιλήψεων του συντρόφου μας και αν όχι σίγουρα οι πιθανότητες να παει καλά ο γάμος δεν είναι με το μέρος μας. Σχετικά με τα παραδείγματα που ανέφερες: υποθέτω ότι ο θρησκοληπτος άνθρωπος θα έχει αποκαλυφθεί και προ γάμου, χωρίς να χρειάζεται κουβέντα εκ των προτέρων για το αν πχ θα πάνε τα παιδιά κατηχητικό. Λογικά θα το έχεις καταλάβει γιατί πιθανό να σε τρέχει σε μοναστήρια και λειτουργίες. Το ίδιο και η διάθεση για ζωή σε χωριό ή πόλη, δίπλα σε γονείς ή όχι. Φαντάζομαι ότι αν ξέρεις τον σύντροφό σου είναιεύκολο να αντιληφθείς τον τρόπο ζωής που επιλέγει ή τη σχέση με τους γονείς του (ανεξάρτητος ή μαμάκιας). Αυτά νομίζω μπορείς να τα δεις από νωρίς. Αν όχι μάλλον την πάτησες. Θα συνεχίσω ωστόσο να πιστεύω στην αγάπη και ας φανώ γραφική. Αν δεν υπάρχουν κραυγαλέες διαφορές, με αμοιβαίους συμβιβασμούς τα πράγματα λύνονται ευκολότερα.
 21. 1 point
  Να μου επιτρέψεις, έχοντας παράδειγμα συγγενούς με 4 παιδιά, ότι όχι. Καμιά φορά ο ρομαντισμός σημαίνει να απευθύνεσαι σε μηνιαία βάση σε συγγενείς, γείτονες, εκκλησία, κοινωνικά παντοπωλεία κλπ, ενώ τίποτα από αυτά δε θα χρειάζοταν για ένα παιδί. Άλλος ο προϋπολογισμός για να ταϊσεις, να ντύσεις και να στεγάσεις μία τριμελή οικογένεια, άλλος για μια τετραμελή ή πενταμελή.
 22. 1 point
  Messy play σημαίνει μπάχαλο αλλά όχι υπό την έννοια που το λες. Λίγα μέρη κάνουν καλή δουλειά στο messy play. Μπαχαλο έτσι κ αλλιώς τα κάνουν όλα στο σπίτι. Στο messy play έρχονται σε επαφή με διαφορετικά υλικά κ αφες κ χρησιμοποιούν έτσι όλες τις αισθήσεις. Θα σου δώσω μερικά παραδείγματα. Παιχνίδι με τη λάσπη, με ζυμάρι, πηλό, χαρτί, αφρό, ΠΑΓΟ μπογιές κ ο.τι δεν βάζει ο νουσου. Την τελευταία φορά πχ τους έδωσαν εκατομμύρια μικρά χαρτάκια σαν χαρτοπολεμος, γέμισαν δοχεία, μπουλντόζες κτλ, τα τίναξαν στον αέρα κ τα έκαναν χιόνι, τους έδωσαν μεγαλύτερα χαρτιά να τα σκισουν, μετά να τα κολλήσουν σε κολλωδη επιφάνεια στον τυχο, μετά να περάσουν διαφορά αντικείμενα από συγκινονουντα χάρτινα δοχεία, μετά να φτιάξουν χάρτινο σπίτι κ να κολλήσουν επάνω κ άλλα χαρτάκια κ τέλος να βάλουν την σκεπή που είχε φωτάκια, να σβήσουν τα φώτα κ να μπούνε μέσα στο σπίτι. Αν μένεις Αθήνα μπορώ να σου προτείνω σε διάφορα σημεία διαφορά μέρη. ΑΦΟΥ μιλάς για κουκλόσπιτο κ κουζινικα η μικρή σου λογικά θα είναι 3+.Σε αυτή την ηλικία μπορείτε να συμμετέχετε κ σε πειράματα πχ στους μικρούς επιστήμονες η στο μουσείο πειραμάτων.
 23. 1 point
  Εκτός από μανούλα ενός τρισχαριτωμένου μπέμπη είμαι και βρεφονηπιοκόμος και έχω δουλέψει και σε βρεφικό και παιδικό σταθμό αλλά και σε σπίτι για δημιουργική απασχόληση...συστήνω λοιπόν έτσι στις μανούλες να προτιμήσουν έναν καλό παιδικό σταθμό όχι κατ'ανάγκη ιδιωτικό...(αν καποια έχει απορίες για τα κριτήρια ενος επιλογής σταθμού διάφορα σημεία που πρέπει να προσέξει κτλ να επικοινωνίσει για πληροφορίες θα χαρώ να βοηθήσω).Ο σταθμός κατά την άποψη μου είναι η δεύτερη μικρούλα κοινωνία που έρχεται να ακολουθήσει την πρώτη την οικογένεια...ώστε να ακολουθήσει η τρίτη που είναι το σχολείο!!!!καλύτερα λοιπόν να μπαίνουμε σιγά σιγά στην διαδικασία της κοινωνικοποίησης με ομαλό τρόπο...ελαστικό ωράριο κτλ..έτσι το παιδί μας θα ανεξαρτητοποιηθεί και θα ενταχθεί σε μια καινούρια κοινωνία ομαλότερα..αν προτημίσουμε βέβαια την φύλαξη στο σπίτι από την μία θα νιώθουμε λίγο περισσότερη σιγουριά αφού το παιδί θα είναι σε οικίο περιβάλλον αλλά από την άλλη πιστέψτε με η συναναστροφή με άλλα παιδάκια απαριθμεί μια σειρά θετικών στοιχίων στην προσωπικότητα του παιδιού που θα εκπλήξει ακόμα και τους ίδιους τους γονείς!!!! Βέβαια δεν απορρίπτω την βοήθεια στο σπίτι απλά συνιστώ τον παιδικό (μην παρεξηγηθέ εννοείται..και εγώ εχω δουλέψει ως babbysitter)!!!!
 24. 1 point
  Phani εμείς προτιμήσαμε σταθμό από όταν ήταν 50 ημερών και αυτό γιατί δεν εμπιστεύομαι να βάλω κάποια κοπέλα άγνωση σπίτι για όλους τους γνωστούς λόγους. Στο σταθμό είναι πιο υπεύθυνα τα πράγματα και μπορείς όποια στιγμή θέλεις να πας απροειδοποίητα να δεις τι γίνεται.
 25. 0 points
  Χερομαι για εσάς που ακούω ότι έχετε το αγγελάκι σας στα χέρια σας... Να είναι γερός ❤️❤️ Εξετάσεις για ποιο λόγο; Εγώ έκανα διακοπή κύησης στην 19η εβδομάδα κύησης, τραυματική εμπειρία... Έχουν περάσει 3 μήνες από τότε και δεν έχω μείνει έγκυος ακόμα... Προσπαθώ να επανέλθω λίγο ψυχολογικά και σωματικά και μακάρι να με λυπηθεί και εμένα ο Θεός...
ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά

© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008 !!


Powered by Invision Community