Όλες οι δραστηριότητες

This stream auto-updates     

 1. Τελευταία ώρα
 2. Εγώ κορίτσια από νεογέννητο έπαιρνα βρασμένο νερό σε θερμός, τη σκόνη σε δοχείο με μεζουρες το οποίο δεν αποστειρωνα και το μπιμπερό που είχα αποστειρωσει και ετοίμαζα το γαλα όταν ήταν να το πιεί. Ούτε μέτρησα ποτέ τη θερμοκρασία Ούτε τίποτα. Μια χαρά πήγαν όλα και στους 3 μήνες σταμάτησα και την αποστείρωση με τις ευλογίες του παιδιάτρου... Ο παιδίατρος μας είναι της άποψης ότι μετά τους 2 μήνες δεν είναι απαραίτητη η αποστείρωση. Και καναμε άπειρες βόλτες απο 7 ημερων! Ποτέ δεν αγχωθηκα για αποστείρωση, θερμοκρασία κτλ.
 3. Today
 4. @Elefantaki25 Εγω ακολουθω τις οδηγίες που λέει στο κουτί της σκονης γαλακτος. Συστήνει η θερμοκρασία του νερού να είναι κοντά στους 40 βαθμούς όταν θα γίνει η μιξη με την σκόνη. Στο σπίτι γεμιζω τα μπουκάλια με το νερό που εχει βράσει, τα βάζω ψυγείο και μετά όταν έρχεται η ώρα του γευματος τα βαζω σε ειδικό θερμαντήρα, δουλεύει σαν μπεν μαρι, που τον εχω ρυθμισμενο στους 40 βαθμούς. Εξω όταν είμαι, βαζω το μπιμπερό με το ζεστό νερο απο το θερμος σε ενα μπωλ με κρυο νερό μέχρι να γίνει χλιαρη η θερμοκρασία κ μετα βάζω την σκόνη.
 5. Καλησπέρα, Βρίσκω αφορμή να ρωτήσω κι εγώ, που έχω μωρό 1μισι μηνός. Έχει τόση σημασία η θερμοκρασία; Εννοώ, αν είναι βρασμένο το νερό, πειράζει το γάλα πριν το πιει να έχει κρυώσει λίγο παραπάνω; Να είναι παραπάνω ζεστό καταλαβαίνω ότι δεν κάνει γιατί καίει, αλλά αν είναι λίγο παραπάνω κρύο τι πειράζει; Δεν μας έχει πει κάτι ο γιατρός. Εκτός αν δεν εννοείτε τη θερμοκρασία του γάλακτος αλλά του νερού πριν μπει η σκόνη. Το κουτί γράφει ότι πρέπει να έχει κρυώσει το νερό για μισή ώρα πριν μπει η σκόνη (που έτσι πλέον δεν είναι καθόλου ζεστό). Έχω ακούσει και ότι πρέπει να τη βάζεις όσο είναι ζεστό για να διαλυθεί καλύτερα. Εμείς το κάνουμε όπως τύχει, αναλόγως αν βιαζόμαστε να πιει ή όχι. Το δικό μας πίνει από στήθος + αντλημένο + ξένο (αν δεν έχω αρκετό αντλημένο). Επειδή δεν είναι τόσο πολύ το ξένο δεν κάνουμε τη μέθοδο με το προβρασμένο στο ψυγείο, το βράζουμε εκείνη την ώρα. Όπως είπα βάζουμε τη σκόνη άλλες φορές αμέσως και άλλες λίγο αργότερα. Όμως μετά το γάλα δεν το πηγαίνουμε σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Είτε το αφήνουμε απλά να κρυώσει (έχει μια ώρα περιθώριο επειδή πρέπει να θηλάσει για μία ώρα πριν) είτε το βάζουμε κάτω από τη βρύση σε κρύο νερό. Και κοιτάμε απλά να μην καίει. Όσον αφορά το ανάποδο, δηλαδή από κρύο να γίνει ζεστό, το κάνουμε με το αντλημένο που είναι φυλαγμένο στο ψυγείο. Και σε αυτό όμως δεν το φτάνουμε σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, το αφήνουμε απλά μια ώρα έξω (αφού όπως είπα θηλάζει μία ώρα πριν το συμπλήρωμα) ή το βάζουμε σε ζεστό μπεν μαρί. Γι'αυτό ρωτάω αν πειράζει να είναι λίγο πιο κρύο. Και στη βόλτα το παίρνουμε έτσι απλά μαζί μας, μέχρι να έρθει η ώρα να το πιει θα έχει ζεσταθεί ούτως ή άλλως, δεν κάνουμε κάτι. Προς το παρόν στις βόλτες έχουμε πάρει μόνο αντλημένο ή κάτι έτοιμα γαλατάκια που μας είχαν δώσει στο μαιευτήριο και δεν χρειάζονται ούτε ζέσταμα ούτε κρύωμα, είναι απλά σε θερμοκρασία δωματίου (δεν μπαίνουν σε ψυγείο). Όταν χρειαστεί να πάρουμε έξω γάλα σκόνη έχω σκεφτεί κι εγώ να έχουμε βρασμένο νερό στο μπιμπερό και να μπει η σκόνη μετά (αφού αν μπει από πριν πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε μια ώρα απ'ό,τι γράφει το κουτί). Δεν είχα σκεφτεί όμως ποτέ ότι πρέπει το βρασμένο νερό να διατηρηθεί ζεστό σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, με δεδομένο μάλιστα ότι το κουτί γράφει να κρυώσει μία ώρα. Και αν πάμε σε κάποιο σπίτι, να πάρουμε μαζί μας μόνο σκόνη και να βράσουμε νεράκι εκεί.
 6. Με τον παιδίατρο δεν συζηταμε μόνο τα παθολογικά όμως. Συζηταμε και τα αναπτυξιακά και τα ψυχολογικά και τα συμπεριφορικα κλπ κλπ . Παλαμακια, δαχτυλοδειξια, 2-5 λέξεις, μίμηση, μέρη σώματος κλπ είναι κάτι αναμενόμενο για 18 μηνών, όπως επίσης να τρώει μόνο του με κουτάλι , να κάνει ταξινόμηση, να χαιρετάει κλπ κλπ Εάν το σύνολο των παραπάνω χαρακτηριστικών δεν εντοπίζεται , εγώ θα το συζητούσα με τον παιδίατρο για μια αξιολόγηση. Δεν είπαμε να το κανεις «σκυλάκι», αλλά για να το συζητάς εδώ μέσα, προφανώς έχεις μπει σε μια διαδικασία σύγκρισης μεταξύ παιδιών. Δεν είναι κακό. Όλες το κάνουμε. Και πολλές φορές αποδεικνύεται σωτήριο. Ένας παιδο ΩΡΛ πχ μπορεί να εντοπίσει ένα υγρό στο αυτί που να θέλει παρακολούθηση για να μην επηρεάσει την ομιλία.
 7. Νεφελη στο εξοχικο να πατε, κ ας μην πηγαινετε για μπανιο, θεωρητικα πιο δροσερα θα ειστε απο το σπιτι σας Κ εγω παω κ δ οδηγω κιολας.παραλια ακομη μονο κ με αλλους ενηλικες, δ εχουμε βολευτει ακομη κ σωσιβιο για τον μικρο
 8. Δεν ειναι αναγκη να επιδεικνύεις αλλου οσα κανει (πχ "κανε αγαπη μου κουπεπε να το δει η νονα") αλλα μπορείς οταν ειστε δυο σας να τ δινεις τετοια παραδείγματα... Εγω πχ στη μικρη λεω" κολλα 5" και παιτνω το χέρι της καο το χτυπαω στην παλαμη μ... Ε εχει λίγο καιρο που το κανει απο μονη της επιτελους, αλλα ποτε δεν εκατσα να κανουμε επιδειξη σε αλλους (το σιχαίνομαι και εγω οταν το κανουν, μου θυμίζει αυτο ακριβώς που ειπες, σαν να ειναι ζωα σε τσιρκο, ενω επιπλέον οσες φορες εχει τυχει να ακούσω γονεις να λενε σε παιδι "κανε αυτο ή το αλλο", τους έχει ξεφτυλισει πανηγυρικα αφου αρνείται πεισματικα και πολυ καλα κανει!!! )... Νομιζω πως μονο ετσι θα μαθει να τα κάνει, εκτός κι αν εχεις την υπομονή να περιμενεις να τα κάνει μονος τ οποτε του έρθει, πράγμα που θα το θαύμασω, μιας και εγω δεν το εχω καθολου!!!
 9. Καλή ιδέα φαντάζομαι οτι με αυτή τη διαδικασία θα σκοτώνονται αρκετά μικρόβια , εσείς βρε κορίτσια βάζετε τη σκόνη οταν ειναι χλιαρο το νερό περίπου στους 37 βαθμούς ή πολύ πιο ζεστό στους 80 .;;
 10. Δεν πιστεύω ότι έχει κάτι παθολογικό για να το δει γιατρός, ακόμα τουλάχιστον. Απλώς έχω αναρωτηθεί πολλές φορές αν αυτός ο περίφημος ρυθμός είναι ατομικός ή έχει σχέση με το τι ερεθίσματα δίνουμε εμείς. Δεν θεωρώ σύμπτωση ότι δυο σχεδόν συνομήλικα, που μπορώ να παρακολουθήσω, που έχουν γύρω τους παππουδογιαγιάδες κ θείους, κ μεγαλώνουν με τα κλασικά "που είναι αυτό", "κάνε παλαμάκια" κλπ, είναι πιο προχωρημένα σε τέτοιες κοινωνικές δεξιότητες. Εμένα δεν μου αρέσει αυτή η πίεση, μιλάω με φυσικότητα σαν να συζητάμε, δίνω έμφαση σε πράγματα και φυσικά του λέω τι είναι όταν κάτι ρωτάει, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έκατσα ποτέ επι τούτου να του μάθω να κανει το σκυλάκι ή να λέει ναι όπως ακούω από φίλες μου ότι κάναν στα παιδιά τους (βασικά οι γιαγιάδες τα κάναν) και ότι όντως τα έμαθαν. Αλλά δεν ξέρω, είναι τελικά σωστό αυτό που έκανα; Γλώσσα του σώματος χρησιμοποιεί πολύ. Έτσι συνεννοούμαστε κ πολύ καλά. Και δάχτυλο χρησιμοποιεί, απλώς το δικό μας, όχι το δικό του.
 11. Λοιπόν εγω χρησιμοποιω θερμος, ειδικό για μωράκια απο μαγαζι με μωρουδιακα και όλα μια χαρά. Φυσικά το χρησιμοποιώ μονο για το νερακι του μωρού.Πλενω το θερμος πρώτα καλα εσωτερικά - εξωτερικα κ το ξεπλενω πολύ καλα. Επειτα βραζω νερο στον βραστήρα κ το γεμιζω μεχρι πάνω. Το αφηνω πέντε λεπτά κ μετα το χυνω. Επαναλαμβανω αλλες μια δυο φορές το γεμισμα με βραστο νερο και την τελευταία φορά βαζω το βρασμενο νερακι που θελω να εχω μαζι μου. Μέχρι 4-5 ωρες το νερό διατηρείται μια χαρά. Καλες βόλτες!
 12. @ninika84 ισοθερμικό τσαντάκι πήρες κάποιο συγκεκριμένο και για πόση ώρα διατηρούσε τη θερμοκρασία ; Χρησιμοποιουμε μπιμπερο dr brown και πήραμε την αντίστοιχη τσαντα για μπιμπερο ..αλλα έχω την εντύπωση οτι ειναι μόνο θι τη διατήρηση του κρύου καθώς συνοδευόταν με δώρο παγοκύστη... και εμείς δε θα θέλαμε να αρρωστήσουμε με τίποτα πηγαίμουμε σε ανοιχτούς χώρους πιστεύως δε διατρέχουμε ιδιαίτερο κίνδυνο
 13. Προσωπικά ζεσταινα το μπιμπερο στην θερμοκρασία που έπρεπε και το έβαζα σε ισοθερμικό τσαντάκι.και είχα τη σκόνη σε αποστειρωμενο βαζακι τις μεζούρες που χρειάζονταν.Καλο θα ήταν να αποφεύγεις το μαγαζιά με πολύ κόσμο.Συμβουλη της παιδιατρου ήταν να προσέχω σαν τα μάτια μου το μωρό να μην αρρωστήσει μέχρι 6 μηνών.
 14. Αν δεν δειχνει , δεν κάνει παλαμάκια, δεν δειχνει μέρη του σώματος του , δεν κάνει «κόλλα το» κλπ να το συζητήσεις με τον παιδίατρο. Για την ομιλία : ένας έλεγχος σε παιδο ΩΡΛ δεν βλάπτει Κάθε παιδί έχει τους ρυθμούς του, αλλά για ότι μας προβληματίζει ο παιδίατρος (και και δεύτερη γνώμη) αλλά και το ένστικτο μας κάνουν καλό Τα παιδιά που αργούν στο λόγο χρησιμοποιούν πολύ έντονα το δάχτυλο για να μας δηλώσουν τι θέλουν και φυσικά όλη τη γλώσσα του σώματος.
 15. Κόριτσια καλησπέρα έχουμε μια μπέμπα 2,5 μηνών περίπου και έχουμε ξεκινήσει τις βόλτες μεγαλύτερης διάρκειας, τρέφεται αποκλειστικά με γάλα σκόνη στο σπιτι αποστειρώνουμε τα μπιμπερό τα γεμίζουμε με βρασμένο νερό και τα διατηρούμε στο ψυγείο και οταν έρθει η ώρα του γεύματος ζεσταίνω σε θερμαντήρα. Η παιδίατρος μας ειναι κατα του θερμός λόγω οτι δεν αποστειρώνεται και μου πρότεινε τη λυση του θερμαντήρα αυτοκινήτου για τη βόλτα και να μεταφέρω σε τσαντα ψυγειου τα μπιμπερό με παγοκύστη, δε κινούμαστε όμως πάντα με αυτοκίνητο ή μπορει να καθόμαστε σε ενα καφε και να είναι μακρία το αμάξι ή να είμαστε στα μαγαζία. Εσείς τι κάνετε πως φτιάχνετε το γαλατάκι σας τη βόλτα .;
 16. Κανονικά ξερω ότι δεν πρέπει να αγχώνομαι για αυτά, αλλά βλακωδώς διάβασα διάφορα προσδοκώμενα από την ανάπτυξη ενός παιδιού 18 μηνών και το παιδί μου κάνει τα μισά, ενώ άλλα τα έχει κάνει εδώ και καιρό. Ιδιαιτέρως έχω παρατηρήσει ότι υστερεί σε θέματα κοινωνικότητας και ομιλίας. Πχ μιμείται πράγματα που κάνουμε στο σπίτι, όπως το σκούπισμα, το πλυντήριο, το πλύσιμο των δοντιών, το κουτάλι (τώρα τελευταία), έχει πολύ καλή λεπτή κινητικότητα, αντιλαμβάνεται αρκετές λέξεις και μικρές εντολές (και κάθε μέρα με εκπλήσσει με κάτι που δεν περίμενα να καταλάβει), φτιάχνει πύργους με αρκετά τουβλάκια εδώ και καποιους μήνες (ενώ αυτό το βλέπω σαν κατάκτηση για την ηλικία που είναι τώρα και μάλιστα με λίγους κύβους), ξεχωρίζει σχήματα βάζοντάς τα στη σωστή τρύπα, ξεφυλλίζει βιβλία και ρωτάει τι είναι διάφορα πράγματα (τις τελευταίες μέρες πολύ έντονα), μπαμαλίζει με αρκετή ποικιλία. Όμως: δεν δείχνει, αντί για αυτό παίρνει τον δικό μου δείκτη και τον πηγάινει στο αντικέιμενο που θέλει να μου δείξει, δεν φαίνεται να έχει αντιστοιχίσει λέξεις σε πράγματα, δηλαδή ακόμα και το μαμά μπαμπά σαν τυχαία μου ακούγονται, δεν λέει καμία άλλη λέξη ενώ διαβάζω ότι θα έπρεπε να έχει 5-20 λέξεις, δεν μιμείται παλαμάκια, χαιρετισμό, κόλλα το, δεν δείχνει μέρη του σώματος κλπ. ΕΝτάξει τώρα που τα ξαναδιαβάζω δεν είναι τόσο τραγικά αλλά αναρωτιέμαι αν θα ήταν καλό να επιμένω σε τέτοιες δεξιότητες. Γιατί δεν μου αρέσει να του δείχνω κάτι και να του ζηταω να το ξανακάνει ή να του λέω να δείξει σε άλλους πράγματα που ξέρει κλπ, το θεωρω πιεστικό και σαν να είναι ζωο του τσίρκου, αλλά μήπως υπερβάλλω; Και γενικά αναρωτιέμαι μήπως δεν του κάνει καλό που όλη την ώρα του την περνάει με τους γονείς του μόνο, επειδή δεν έχουμε αλλους συγγενείς εδώ, ούτε κύκλο φίλων με παιδάκια. Από αλλού άκουσα ότι τα παιδιά που έχουν μονο τους γονείς τους ως φροντιστές αργούν να μιλήσουν γιατί οι γονείς τους καταλαβαίνουν τι θέλουν και δεν πιέζονται να βρουν εναλλακτικούς τρόπους (όντως οτιδήποτε θέλει έχει τρόπο και το ζητάει, σπανια προβληματιζόμαστε για το τι εννοεί).
 17. Προφανώς ο γιατρος μιλάει για φυσικό τροποποιημένο κύκλο. Επομενως μιλάμε για 150 μονάδες για 6 μερες σίγουρα. Επομενως μια 900 πχ gonal εχει 300 ευρώ. Αυτο ειναι χοντρικά ενα κόστος. Τα υπόλοιπα πχ αγωνιστές, ανταγωνιστές μπορει να στα συνταγογραφήσει ο γιατρος σου. Αξίζει ομως να κανεις ολες τις διαδικασίες και περάσεις κανονικά απο επιτροπή.
 18. Γιατί δεν ρωτάς στο κέντρο που θα κανείς εξωσωματική; ρωτα ποιος ασχολειται με τα παραπεμπτικά των επιτροπών κ θα σε ενημερώσει. Η αποζημίωση του εοπυυ ειναι 375 ευρω, ηταν δλδ πριν δυο χρονια. Οι εξετασεις που απαιτούνται η αληθεια οτι σαν συνολο κοστίζουν, δεν ξέρω αν τα βάλεις όλα μαζί αν αξίζει για αυτο το ποσο που παιρνεις πισω. κι έχει κ αρκετο τρεξιμο ειναι η αληθεια. θα έλεγα πάντως να το ρωτήσεις απλώς για να ξέρεις τα δικαιωματα σου.
 19. Αν έχεις έντονη ροή, κυριολεκτικά φαίνεται. Αν το παιδί δεν θέλει το ένα στήθος, το πιο πιθανό, από όσο μου έχει πει η παιδίατρος, είναι είτε να υπάρχει θέμα με την ανατομία στο συγκεκριμένο στήθος, που θα το έβλεπες, ή κάτι να έχει το μωρό. Π.χ. ο μικρός μου είχε γεννηθεί με ρεβόκρανο, και δεν μπορούσε να γυρίσει το ίδιο καλά και από τις δύο μεριές, ή μάλλον μπορούσε μεν, αλλά πόναγε δε. Αν πιάσεις το παιδί σαν να πρόκειται να θηλάσει από το αριστερό, αλλά το βάλεις στο δεξί, θηλάζει; Φταίει η στάση ή το στήθος; Γενικά, ιδιότροπα νεογέννητα δεν υπάρχουν, απλά υπάρχουν φορές που είναι δύσκολο να καταλάβεις τι τα ενοχλεί. Σε καμία περίπτωση ένα μωρό δεν έχει "παραξενιές".
 20. Εμένα αρχισε να πιάνει πραγματα (άτσαλα κ όλο της πέφταν) στους 3μιση μήνες. Πριν τους 3 δεν νομίζω ότι πρεπει να το περιμένεις. Και φωνούλες αναλογα με την όρεξη τους, άλλα βγαζουν περισσότερες άλλα λιγότερες, αρκεί που μπορεί κ βγάζει. Το βλέμμα στο φως ηταν πολύ στανταρ για 4 μήνες τουλάχιστον. Τωρα με τα παιχνίδια, εμένα στους 2,5 μήνες ψιλοέπαιξε πρώτη φορά με το γυμναστήριο. Πιο πριν δεν ασχολιόταν με τίποτα. Με φωτεινά, μουσικά παιχνίδια κλπ άργησε πολύ να ασχοληθεί. Κορίτσια χαλαρώστε πάντως. Γύρω στους 6 μήνες νομίζω γίνονται μεγάλες αλλαγές του τύπου να νιωθεις οτι το μωρό "καταλαβαίνει" κάποια πραγματα. Μην βιαζεστε και απολαύστε την κάθε ηλικία.
 21. Χθές
 22. Μαλλον εννοεις την κινηση που κανουν οταν ψαχνουν την θηλη.
 23. καλησπερα θα μπορουσα να εχω μια βοηθεια,θελω να κανω πλαστικη στη μυτη να διορθωσω το κατω μερος μονο(ακρορινιο)το κοκκαλο ειναι μια χαρα,υπαρχει καποιος που να εχει κανει η που μπορει να μου πει καποιο γιατρο γιατι εχω τρομερο αγχος
 24. Θα τον ρωτήσω εννοείται την Παρασκευή έχω ραντεβού. Έχει να τον δει ένα μήνα και πριν ένα μήνα είχε κάνει την κλασική εξέταση. Πάντως πριν διαβάσω το συγκεκριμένο θέμα δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μου φαινονταν όλα φυσιολογικά. Επίσης, κάτι άλλο που κάνει τώρα τελευταία όταν τον κρατάμε πάνω μας είναι να τρίβει τη μούρη του πάνω μας. Ξέρει καμία γιατί το κάνει αυτό;
 25. καλησπερα μηπως θα μπορουσες να μου πεις τον γιατρο?
 26. Κορίτσια όταν η μικρή μου ήταν 2μηνων κόντευα να τρελαθώ ! Δεν με κοίταζε δεν μου γέλαγε όχι σε εμένα μόνο σε κανέναν ! Έλεγα είναι δυνατόν να μην μου σκάει ούτε ένα γελακι ; Νόμιζα πως δεν καταλάβαινε καθόλου ότι είμαι η μαμά της !!!! Τελικά έσκαγα χωρίς λόγο διάβαζα συνέχεια μέσα στο internet άρθρα και μόνο που δεν αρρώστησα από την στεναχώρια μου . Φυσικά ήμουνα απλά μια νέα χαζομαμα! Το παιδάκι μου απλά ήτανε πολύ μωρό !!!! Τώρα που είναι 8 μηνών και από τον 6ο μήνα ουσιαστικά μου γελάει συνέχεια με ακουμπάει κάνει παιχνίδια καμία σχέση με το αγέλαστο μωράκι που ήταν μέχρι και 5 μηνών !!!!
 27. Φυσικα θελει χρονο, οταν ειχα στην κορη μου οταν βγηκαμε απο το νοσοκομειο εκανα σε καθε ημερησιο θηλασμο μασαζ για τα πετρωματα, κ καθε μερα μια φορα στο ντουζ Κ μαλαξεις την ωρα θηλασμου βοηθανε, με το λαδι θα ειναι κ πιο ευκολο
 28. Ηθελα να προσθεσω πανω σ'αυτο. Μην περιμενεις να φυγει το πετρωμα απο τη πρωτη φορα του μασαζ. Εσυ θα κανεις μεσα στη μερα για καποια λεπτα + κατα την διαρκεια του θηλασμου και σε λιγες μερες λογικα θα υποχωρησει το πετρωμα σταδιακα.
 1. Φόρτωση περισσότερων