Η γωνιά του μετανάστη
13 topics in this forum
-
- 17 replies
- 40.5k views
Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία (UNDEF) προκήρυξε τον 5ο γύρο χρηματοδότησης οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών για έργα που στοχεύουν στην προώθηση και τη στήριξη της δημοκρατίας. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Περισσότερες πληροφορίες (ηλεκτρονική φόρμα αίτησης, συχνές ερωτήσεις κτλ.) μπορείτε να βρείτε εδώ <http://www.unric.org/el/index.php/-latest-news/26488-5. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ (τηλ. 00 32 2 788.84.68, φαξ. 00 32 2 788.84.85, Email: [email protected]). Τομέας Ενημέρω…
Last reply by Συντονιστής Π, -
Διαφημίσεις
-
- 2 replies
- 9.1k views
Γεια σας και καλώς σας βρήκα όλους! Αποφάσισα και εγώ να σας γράψω για να ζητήσω πληροφορίες....Ετοιμάζομαι να μετακομίσω Κύπρο , περιπου τον Ιουνιο.. Εχω ενα παιδακι 3 χρονων, τι γινεται εκει με τους σταθμους, πες τε μου παρακαλω. Υπάρχουν δημόσιοι που θα μπορω να στειλω το παιδι και να μην πληρωνω? Η έστω ενα πολυ μικρο ποσο? Οι ιδιωτικοι σε τι τιμές κυμαινονται? Και αν υπαρχει καποια διαδικασια, εγγραφα, που θα πρεπει να ετοιμασω απο Ελλαδα προκειμενου να κανω αιτηση για να συμπεριλαβουν το παιδι μου, και ποιο μηνα γινεται αυτο? Αν ξερει κανεις και μπορει να με βοηθησει, θα ειμαι ευγνωμων! Ευχαριστω
Last reply by osin, -
- 0 replies
- 8.2k views
αφρικανικο περιοδικο κατ αρχας θερμα συγχαρητηρια που διαχωρισατε τα θεματα και ανοιξστε αυτό το καινουργιο. Κατά δεύτερον, θελω να ενημερώσω για την υπαρξη ενός περιοδικού που εκδιδόταν (αλλά λόγω έλλειψης χρημάτων σταματησε) και τώρα υπάρχει ον λάιν και είναι το ασάντε
Last reply by CedarLemons, -
- 1 follower
- 9 replies
- 35.7k views
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Φέτος, αποφάσισα μετά από πολλά χρόνια να επισκεφτώ την οικογένειά μου στη Γερμανία. Από τη μέρα που έφτασα εκεί, μέχρι τη μέρα που έφυγα, ήμουν σίγουρη ότι κάτι πρέπει να κάνω για να ζήσω εκεί. Γενικότερα, είχα μία τάση φυγής, πολύ πριν την οικονομική κρίση και τώρα βέβαια, έχει γίνει πολύ πιο έντονη. Σαν παιδί στρατιωτικού, δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι θα μου φανεί δύσκολο το να φύγω. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το ότι έχω ζήση ήδη 3 χρόνια στο Βέλγιο και 1 χρόνο στην Αγγλία, ολοκλήρωσαν το πακέτο. Μέχρι τώρα έλεγα λοιπόν, ότι θα πάω σε μία από αυτές τις χώρες, λόγω του ότι χρησιμοποιώ τις γλώσσες, με την ίδια ευκολία που χρη…
Last reply by Χαρά-Μαρία, -
- 11 replies
- 26.9k views
Δεν τις μπορώ καθόλου τις παγκόσμιες ημέρες...Αύριο όμως είναι η παγκόσμια ημέρα... των μεταναστών...Κι όπως λέει κι ένας φίλος "Φτύστε την καραμέλα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, πριν λιώσει στο στόμα σας"... http://www.ksm.gr/
Last reply by Lorien, -
- 4 replies
- 22k views
Φέτος η χρονιά μας ξεκινάει σε μια ξένη χώρα, στην κεντρική Ευρώπη. Για προφανείς λόγους τα μαζέψαμε και φύγαμε. Εδώ τα παιδιά (2 αγόρια) θα αρχίσουν το Σεπτέμβριο (δημόσιο) σχολείο στις τάξεις του προνηπίου και του νηπίου. 'Εχω δύο ζητήματα: 1) Θα ανταπεξέλθουν στο ξένο περιβάλλον, όπου για πρώτη φορά θα εκτεθούν; Εμείς που δεν γνωρίζουμε τη γλώσσα θα τα καταφέρουμε να τα στηρίξουμε; 2) Ο μεγάλος λόγω του διαφορετικού σχολικού συστήματος θα ξαναπαρακολουθήσει νήπιο. Θα του κάνει καλό ή θα τον αφήσει πίσω, είναι σχεδόν 6 ετών και αρκετά προχωρημένος για την ηλικία του. Κάθε εμπειρία, άποψη είναι χρήσιμη. Ειδικά από τους ανθρώπους που το πέρασαν αυτό ερχόμενοι στην Ελλά…
Last reply by nikosmix, -
- 12 replies
- 27.7k views
Καλησπερα και απο μενα.ειμαι 26 ετων Γραφτηκα σημερα γιατι εδω και καιρο ψαχνω καποιες απαντησεις σε καποια ερωτηματα και κανεις δεν μπορει να μου πει με σιγουρια τιποτα. το θεμα μου ειναι νομιζω λιγο πολυπλοκο. Ηρθα στην ελλαδα με τους γονεις μου και τον αδερφο μου οταν ημουν σε ηλικια 9 ετων(απο αλβανια ειμαστε). πηγαμε σχολειο κανονικα.εγω και ο αδερφος μου εχουμε την ελληνικη ιθαγενεια. δυστυχως οι γονεις μου ειχαν ενα ατυχημα πριν 7 χρονια το οποιο αφησε τον μπαμπα μου αναπηρο και με εγκεφαλικες αιμοραγιες . η μητερα μου δεν ζει... αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι το εξης και αν γνωριζει καποιος να μου απαντησει... σκεφτομαι για μεταναστευση στη γερμανια.ομως…
Last reply by Cacao, -
- 0 replies
- 22.6k views
http://www.leaderu.com/orgs/probe/docs/hunger.html World Hunger Kerby Anderson Kerby Anderson is the president of Probe Ministries International. He received his B.S. from Oregon State University, M.F.S. from Yale University, and M.A. from Georgetown University. He is the author of several books, including Genetic Engineering, Origin Science, Living Ethically in the 90s, Signs of Warning, Signs of Hope, and Moral Dilemmas. He also served as general editor for Marriage, Family and Sexuality. He is a nationally syndicated columnist whose editorials have appeared in the Dallas Morning News, the Miami Herald, the San Jose Mercury, and the Houston Post. He is th…
Last reply by Μαρια Στυλιανακη, -
- 13 replies
- 25.4k views
http://www.ekka.org.gr/Guide.htm ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο παρόν Οδηγός αποτελεί μια απόπειρα συνοπτικής καταγραφής του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων για πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Στόχος του Οδηγού είναι να συμβάλει στην παροχή ενημέρωσης των μεταναστών και των προσφύγων που διαμένουν στη χώρα μας για τα δικαιώματά τους στην υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά και στην ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας καθώς και του ευρύτερου κοινού σε θέματα ίσης μεταχείρισης και αποφυγή…
Last reply by Eleftheria, -
- 0 replies
- 22.6k views
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 195, 22 Νοεμβρίου 2010 ΠΔ ΥΠʼ ΑΡΙΘΜ. 114 «Καθιέρωση ενιαίας διαδικασίας αναγνώρισης σε αλλοδαπούς και ανιθαγενείς του καθεστώτος του πρόσφυγα ή δικαιούχου επικουρικής προστασίας σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 2005/85/ΕΚ του Συμβουλίου «σχετικά με τις ελάχιστες προδιαγραφές για τις διαδικασίες με τις οποίες τα κράτη μέλη χορηγούν και ανακαλούν το καθεστώς του πρόσφυγα» (L 326/13.12.2005).» Άρθρο 12 (Άρθρο 17 Οδηγίας) Αιτήσεις ασυνόδευτων ανήλικων 1. Οι αρμόδιες αρχές, όταν υποβάλλεται αίτηση από ασυνόδευτους ανήλικους, ενεργούν σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 19 του π.δ…
Last reply by Συντονιστής Π, -
- 5 replies
- 26.5k views
Να τοποθετηθούν εδώ οργανισμοί κ φορείς που βοηθούν/υποστηρίζουν μετανάστες
Last reply by sunsun, -
- 0 replies
- 22.7k views
Ελληνικά English Κοινοτικό πρόγραμμα για την απασχόληση και την αλληλεγγύη - PROGRESS (2007-2013) Στόχος του προγράμματος PROGRESS είναι να εξασφαλίσει χρηματική ενίσχυση για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της απασχόλησης και των κοινωνικών υποθέσεων. Το PROGRESS χρηματοδοτεί δραστηριότητες ανάλυσης και αμοιβαίας μάθησης, ευαισθητοποίησης και διάδοσης καθώς και την ενίσχυση των βασικών συντελεστών για την περίοδο 2007-2013. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε πέντε τομείς που αντιστοιχούν στους πέντε κύριους τομείς δραστηριοτήτων: απασ…
Last reply by UFO, -
- 0 replies
- 22.6k views
κατ αρχας θερμα συγχαρητηρια που διαχωρισατε τα θεματα και ανοιξστε αυτό το καινουργιο. Κατά δεύτερον, θελω να ενημερώσω για την υπαρξη ενός περιοδικού που εκδιδόταν (αλλά λόγω έλλειψης χρημάτων σταματησε) και τώρα υπάρχει ον λάιν και είναι το ασάντε (http://www.asante.gr) Eκδίδεται και αρθρογραφείται από αφρικανούς μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα και εκεί θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα θέματα για την Αφρική παλαιότερα και σήμερα καθώς και πολλά θέματα που αφορούν τους μετανάστες ή καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι μεταναστες στην Ελλάδα.
Last reply by Layla Diop,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 replies
- 18,543 views
-
- 2 replies
- 9,063 views
-
- 0 replies
- 7,529 views