Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

Έκτακτη αύξηση εισοδηματικών κριτηρίων voucher - παράταση ως 2/10!

This announcement is no longer active


Έκτακτο μήνυμα:  

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ  
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                                              Δελτίο Τύπου                                                                                                                       Αθήνα   25-09-2020
 

 

Αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για voucher στους  βρεφονηπιακούς σταθμούς

 

Σημαντική αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για το «Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών για την Παροχή Φροντίδας και Φιλοξενίας σε παιδιά Προσχολικής Ηλικίας» αποφάσισαν τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών. Θυμίζουμε ότι μετά το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής», με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου και αποκλειστικά με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εργασίας, δημιουργήθηκε ένα νέο παράλληλο πρόγραμμα για μητέρες με υψηλότερα εισοδήματα που εργάζονται στον Ιδιωτικό αλλά, για πρώτη φορά, και στον Δημόσιο τομέα.
Μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεωδωρικάκου και της Υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται κατά 6.000 ευρώ σε κάθε κατηγορία ωφελουμένων.
Συγκεκριμένα, ενώ έως τώρα στο πρόγραμμα ως ανώτερο οικογενειακό εισόδημα συμμετοχής προβλέπονταν τα 39.000 ευρώ, τώρα αυξάνονται στα 45.000 ευρώ.
Αναλυτικά, τα εισοδηματικά κριτήρια καθορίστηκαν ως εξής: 
Έως τριάντα έξι χιλιάδες (36.000,00 ) ευρώ για μητέρες που έχουν έως δύο (2) παιδιά
 Έως τριάντα εννέα χιλιάδες (39.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν έως τρία (3) παιδιά
 Έως σαράντα δύο χιλιάδες (42.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν τέσσερα (4) παιδιά  

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ  
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                           Δελτίο Τύπου                                                    Αθήνα   22-09-2020
Συνεχίζεται η κατάθεση  αιτήσεων για το παράλληλο πρόγραμμα παροχής voucher για  βρεφονηπιακούς

Τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για την παροχή voucher για τη φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς υπενθυμίζει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Για τον σκοπό αυτό και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων,  έχει δοθεί παράταση στην υποβολή αιτήσεων μέχρι και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα έχει αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια και για πρώτη φορά απευθύνεται και σε γυναίκες εργαζόμενες στον δημόσιο τομέα. Το Υπουργείο Εργασίας τονίζει τη σημασία της υποβολής των αιτήσεων για τη βελτίωση των όρων της επαγγελματικής ζωής των δικαιούχων και τους καλεί να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που παρέχεται.   
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά στην παροχή συνολικά 15.000 θέσεων σε σταθμούς για βρέφη και νήπια ηλικίας από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για να υπαχθούν στο πρόγραμμα έχουν γυναίκες εργαζόμενες τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα με εισοδηματικό όριο έως 30.000 ευρώ για δύο παιδιά, προσαυξημένο κατά τρεις χιλιάδες για κάθε επιπλέον παιδί. 
Αναλυτικά οι κατηγορίες εισοδημάτων έχουν ως εξής:
-Έως 30.000,00 ευρώ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά
- Έως 33.000,00 ευρώ για μητέρες που έχουν έως 3 παιδιά
- Έως 36.000,00 ευρώ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και
- Έως 39.000,00 ευρώ για μητέρες που έχουν από 5 και άνω

Οι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στην ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr) έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αξιοποιήσουν  την περίοδο παράτασης, προκειμένου να επωφεληθούν από τις επιπλέον θέσεις που δίνονται για πρώτη χρονιά στα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια.  
 

 

 

 

 

 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ  
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                           Δελτίο Τύπου                                                    Αθήνα   04-09-2020

Δημοσίευση πρόσκλησης από την ΕΕΤΑΑ για το παράλληλο πρόγραμμα παροχής voucher στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Δημοσιεύθηκε σήμερα η πρόσκληση από την ΕΕΤΑΑ για το παράλληλο πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών. Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση επιπλέον 15.000 vouchers για θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με 30.000.000 ευρώ. 
Οι 15.000 αυτές θέσεις έρχονται να προστεθούν στις 79.500 που έχουν ήδη εγκριθεί μέσα από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής» και έτσι κατά τη φετινή χρονιά θα διατεθούν συνολικά περισσότερα vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς από κάθε άλλη προηγούμενη. Σε σχέση με την περσινή περίοδο η αύξηση  φτάνει το 18% και το σύνολο των προσφερόμενων vouchers  φτάνει τις 95.000. 
Σημειώνεται ότι τα εισοδηματικά κριτήρια για το παράλληλο πρόγραμμα είναι υψηλότερα κατά 3.000 ευρώ ανά κατηγορία οικογενειακού εισοδήματος, ενώ για πρώτη φορά έχουν δικαίωμα αίτησης και εργαζόμενες μητέρες του δημοσίου τομέα.
Σχετικά με τη δημοσίευση της πρόσκλησης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου επισήμανε: «Σε μια δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο με το παράλληλο πρόγραμμα και τις 15.000 επιπλέον θέσεις κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού. Την ίδια στιγμή αποκαθιστούμε μια αδικία πολλών ετών, εντάσσοντας για πρώτη φορά σε αυτό και τις γυναίκες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα».

  

×
×
  • Δημιουργία νέου...