Αυτά τα κεϊκάκια μοιάζουν με τα μικρά madeleines – είναι πεντανόστιμα. Τα madeleines είναι μίνι “κεικάκια” από την Γαλλία και έχουν μέγεθος μπισκότου. Είναι δηλαδή μαλακά. Για περισσότερες πληροφορίες για τα madeleines πατήστε εδώ.
Διαφημίσεις
Το κάρδαμο, το λεμόνι, το μέλι και τα αμύγδαλα, κάνουν αυτή τη συνταγή ανεπανάληπτη.
Θα χρειαστείτε
250 γρ ωμά αμύγδαλα με την φλούδα τους, τα οποία να έχετε μουλιάσει στο ψυγείο, σε νερό από το προηγούμενο βράδυ (12 ώρες).
Το ζύγισμα έγινε μετά το μούλιασμα/στράγγισή τους.
140 γρ μπανάνα ιδανικά ώριμη
100 γρ βούτυρο
1 αυγό
80 μλ γάλα
120 γρ μέλι ή 120 γρ πετιμέζι
75 γρ αλεύρι (εμείς χρησιμοποιήσαμε ολικής)
1 1/2 κτγ μπέικινγκ παουντερ baking powder
1 ξύσμα από λεμόνι
2 μύτες μαχαιριού κάρδαμο
Αφού μουλιάσετε τα αμύγδαλα πλύντε τα καλά. Τα αμύγδαλα θα αποκτήσουν πολύ πιο φρέσκια γεύση από το μούλιασμα και το άλεσμά τους θα γίνει πολύ πιο αποτελεσματικό.
Ακόμα, αφήνοντας την φλούδα, τα κεικάκια σας θα έχουν περισσότερες ίνες και πιο καλή γεύση – δεν είναι δηλαδή καθόλου απαραίτητο να βγάλετε την φλούδα τους.
Εμείς το θεωρήσαμε επιθυμητό και την αφήσαμε.
Χρησιμοποιήστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου δηλαδή να είναι μαλακό και εύκολο στο ανακάτεμα – ιδανικά αφήστε το εκτός ψυγείου 2 ώρες.
Για την συνταγή αυτή εμείς βολευτήκαμε με το μούλτι, ή το μπλέντερ μπαστούνι.
Αλέσαμε στο ίδιο μπώλ τα αμύγδαλα και απλώς μετά προσθέσαμε όλα τα υπόλοιπα υλικά τα οποία ανακατέψαμε επίσης εύκολα πάλι με το ίδιο μίξερ.
Για να αλεστούν καλά, τοποθετήσαμε και κάποιο από τα υγρά της συνταγής, δηλαδή είτε το γάλα, είτε το αυγό κλπ.
Μετά από αυτό το στάδιο απλώς προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά.
Με δύο κουταλάκια, τοποθετήστε την ζύμη στις φόρμες της αρεσκείας σας.
Εάν την τοποθετήσετε απλώς σε ένα ταψί, θα δημιουργηθούν επίπεδα πολύ μαλακά μπισκότα που βολεύουν ίσως μικρά παιδιά – δώστε χώρο έτσι ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους:
Ψήστε 20 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Εάν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερες φόρμες ψήστε τα λίγο περισσότερο.
Εάν ψάχνετε και άλλη συνταγή με αμύγδαλα, δείτε εδώ πως μπορείτε να φτιάξετε αμυγδαλωτά, αυτή τη φορά με ζάχαρη: http://parents.org.gr/food/a288