Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Συνταγές για μικρούς μάγειρες

Διατροφή στην βρεφική & προσχολική ηλικία

Διατροφή γενικά

 
Κάνετε δίαιτα? Έρευνα δείχνει πώς οι δίαιτες επηρεάζουν την αυτοεικόνα των παιδιών σας!
21/08/2006

Τα παιδιά, σε περίπτωση που οι ένας απο τους γονείς τους κάνουν δίαιτα, είναι δυνατόν να αποκτήσουν μία εμμονή για την εικόνα του σώματός τους και το βάρος τους.

Ακόμα και υποτιμητικά σχόλια στον καθρέφτη, λόγω κάποιων παραπανισιων κιλών στον καθρέφτη, ή χαρά για χαμένα κιλά, δείχνουν σε ένα παιδί πόση σημασία έχει το βάρος του και του μαθαίνουν να δίνει σε αυτό μεγαλύτερη βαρύτητα απο άλλα πράγματα, προσθέτοντας άγχος στην εικόνα του για τον εαυτό του.

Αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό για μία έφηβη μιάς και είναι πιθανό να μάθει να "ζυγίζει" την αυτοπεποίθησή της σε σχέση με το σωματικό της βάρος.

Η έρευνα έγινε στις Η.Π.Α. και έδειξε πως οι κόρες ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της εφηβείας τους όπου το σώμα τους αλλάζει σχήμα και βάρος, εάν έχουν παρατηρήσει την εφαρμογή δίαιτας απο την μητέρα τους, θα εφαρμόσουν και εκείνες στρατηγικές απώλειας βάρους (δίαιτα, πρόκληση εμετού, πρόσληψη καθαρκτικών) σε αντίθεση με κορίτσια των οποίων η μητέρα δεν κάνει δίαιτα.

Έτσι λοιπόν οι γονείς καλούνται να προσπαθήσουν να δείξουν στα παιδιά καλές διατροφικές συνήθειες, αλλά και ταυτόχρονα να μήν δίνουν μεγάλη σημασία στο σωματικό βάρος.

 

Πηγή: Associated Press, http://www.intelihealth.com/IH/ihtIH/EMIHC251/333/21344/490885.html?d=dmtICNNews

ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008