Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Κατασκευές

Ζυμάρια

Πειράματα & Επιστήμη

Χρώματα

Παιχνίδια & Τραγουδάκια

Προτάσεις για εξορμήσεις

 
Κουκλοθέατρο: Νέες παραστάσεις απο το Θέατρο της Κούκλας
06/03/2011

Η Μαρίτσα και η αρκούδα  (Ιανουάριος, Φεβρουάριος)

Η Μαρίτσα είναι ένα μικρό κορίτσι, που μια μέρα μαζεύοντας λουλούδια στο δάσος απομακρύνεται και χάνεται. Όταν νυχτώνει η Μαρίτσα που περιπλανιέται στο δάσος βρίσκει ένα μικρό σπίτι που μέσα δεν υπάρχει κανένας και αποφασίζει να περάσει την βραδιά της εκεί.
Αυτό το σπίτι όμως είναι της αρκούδας και όταν γυρίζει αιχμαλωτίζει την Μαρίτσα και δεν την αφήνει να γυρίσει πίσω στο παππού και την γιαγιά της. Η Μαρίτσα όμως είναι έξυπνη και τολμηρή και τα καταφέρνει με την βοήθεια ενός απρόσμενου συμμάχου.

Παλιό Ρώσικο παραμύθι.
Απευθύνεται σε προνήπια, νηπιαγωγάκια καθώς και παιδιά των δύο πρώτων τάξεων του δημοτικού.
διάρκεια 40 λεπτά.
Παίζεται με επιτραπέζιες κούκλες, με φανερή την παρουσία των κουκλοπαικτών που παράλληλα αποκαλύπτουν το πώς στήνεται μια παράσταση.

Απλή, απλούστατη ιστορία που όμως πραγματεύεται σημαντικά θέματα όπως η αιχμαλωσία. Παράσταση που δίνει αφορμές και ερεθίσματα για συζήτηση με τα παιδιά.

Μα... είμαι μία αρκούδα, του Φρανκ Τάσλιν (Μάρτιος, Απρίλιος)

Μία αρκούδα παίρνει τα σημάδια πως έρχεται ο χειμώνας και πέφτει για να κοιμηθεί στο δάσος. Την άνοιξη όμως ξυπνάει στο προαύλιο ενός εργοστασίου. Τα δέντρα έχουν κοπεί, το δάσος δεν υπάρχει πια. Η αρκούδα τα χει χαμένα όταν μια φωνή της φωνάζει: γρήγορα στη δουλειά τεμπέλη. Μα... εγώ είμαι μια αρκούδα, απαντάει η αρκούδα κ.λπ., κ.λπ.

Αυτή είναι η αρχή μιας καταπληκτικής ιστορίας που αποδίδεται από την πιο ευρηματική παράσταση του «Θεάτρου της Κούκλας».
Παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού καθώς και σε νήπια ( όχι όμως σε προνήπια). Διάρκεια 50 λεπτά.
Παίζεται με διάφορων ειδών κούκλες και με διάφορους σκηνικούς τρόπους.

Η παράσταση μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον δάσκαλο και τον γονιό να συζητήσουν με τα παιδιά για θέματα όπως: περιβάλλον-οικολογική καταστροφή του πλανήτη, προστασία χλωρίδας και πανίδας. Με αυτά τα θέματα καταπιάνεται το έργο.

 

 Παλιότερες παραστάσεις:

 

Ένας Γάιδαρος, ένας σκύλος, μία γάτα κι ένας κόκορας πάνε να γίνουν μουσικοί στη Βρέμη. Τι τους έκανε να ξεκινήσουν αυτό το ταξίδι; Πώς κάνουν παρέα μια γάτα κι ένας σκύλος? Τι μουσική μπορεί να παίξει ένας γάιδαρος; Το κοκόρι τι ρόλο παίζει; Το ξυπνητήρι; Και το κυριότερο, φτάνουν ποτέ στη Βρέμη;
Όλες οι απορίες λύνονται στη παράσταση. Μια παράσταση για μικρά παιδιά, (νηπιαγωγείο και πρώτες τάξεις του Δημοτικού) αλλά και για μεγάλους που τους αρέσουν τα απλά και τα όμορφα και τους κάνουν να νιώθουν παιδιά.

Μετά την παράσταση δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να δούν απο κοντά τις κούκλες και να ρωτήσουν ότι θέλουν τους ταλαντουχους κουκλοπαίχτες.

Δευτέρα - Παρασκευή 11.00 π.μ. (κράτηση θέσης απαραίτητη) Υπάρχουν και μεμονωμένες παραστάσεις τις Κυριακές, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 8323714 για περισσότερες πληροφορίες.

Παίζουν: Μίνα Σαρρή, Σοφία Σαρρή, Τάκης Σαρρής

Το Θέατρο της κούκλας, είναι μικρό, ειδικά φτιαγμένο για μικρούς επισκέπτες, με μικρή χωρητικότητα. Είναι δηλαδή πολύ φιλικό για παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού και ιδανικό για την πρώτη επίσκεψη στο κουκλοθέατρο.

Περισσότερες πληροφορίες/Κρατήσεις θέσεων στο τηλ.: 210 8323714
 
 Το Θέατρο της Κούκλας
http://www.greekpuppettheatre.gr/info/


Δείτε εδώ πληροφορίες και για τα ανοιχτά μαθήματα κουκλοθεάτρου που προσφέρει δωρεάν το Θέατρο της Κούκλας.

Ψαρουδάκη 34, 10445 Αθήνα - Τηλέφωνο/Fax: 210 8323714 - E-mail: info(at)greekpuppettheatre.gr 

 

ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008