Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Κατασκευές

Ζυμάρια

Πειράματα & Επιστήμη

Χρώματα

Παιχνίδια & Τραγουδάκια

Προτάσεις για εξορμήσεις

 
Στένσιλ από χαρτόνι
24/03/2015

Stencil απο χαρτόνι:

Φτιάξτε μόνοι σας τα πρώτα stencil (στένσιλ) του παιδιού σας - είναι ότι πρέπει για δαχτυλομπογιά - ή απλώς υγρή τέμπερα και έπειτα με μαρκαδόρους, κηρομπογιές, μολύβια κα.

Απλά σχήματα όπως το ζιγκ ζαγκ, ίσιες παράλληλες γραμμές, καρδιά, λουλούδι, πεταλούδα είναι ότι πρέπει για να μην δυσκολέψουν τους μικρούς καλλιτέχνες.  

Φροντίστε οι γραμμές ή τα σχήματα και τα περάσματα να είναι τουλάχιστον τόσο φαρδιά όσο τα δαχτυλάκια του παιδιού σας. 
Τα συγκεκριμένα έχουν φτιαχτεί απο το πλαινό χαρτόνι μιας συσκευασίας/κουτιού το οποίο είχε πάχος 3 χιλιοστά. 

 

 
 

Σε ένα χαρτόνι σχεδιάστε τα σχήματα που βλέπετε (ή τυπώστε το pdf), με κάποιο μολύβι, επάνω στο χαρτόνι. 

Προτιμήστε χαρτόνια λίγο πιο χοντρά και επικαλυμμένα, που δε θα απορροφούν τα χρώματα πολύ. Συνήθως χαρτόνι από κουτιά ηλεκτρικών συσκευών, είναι ότι πρέπει.

Φροντίστε να τοποθετήσετε τα σχέδιά σας στο κέντρο του χαρτονιού έτσι ώστε να μην υπάρχει κάποιο πιο στενό σημείο, έτσι θα είναι γερό.  

Πάρτε ένα κοπίδι και χαράξτε επάνω στο σχέδιό σας, μια φορά και άλλη μια δεύτερη, και χαράξτε ξανά απο πίσω τις γραμμές εάν δεν έχει περάσει το κοπίδι ακόμα εντελώς.
Δεν πειράζει εάν το χαρτόνι έχει  λίγα "ξέφτια" καθώς στην χρήση αυτά θα ισιώσουν, αφού θα βρέχεται το χαρτόνι.

Καθαρίστε ελαφρώς με νωπό σφουγγαράκι μετά απο κάθε χρήση κ αφήστε το να στεγνώσει. 

Το στένσιλ είναι ιδανικό για όλες τις ηλικίες και για αρκετά μεγαλύτερα παιδιά εάν πχ. χρησιμοποιηθούν με χρώματα/μαρκαδόρους για ύφασμα για την διακόσμηση ρουχισμού.  

Για μικρά παιδιά αρχικά χρησιμοποιήστε το με υγρές τέμπερες με το δάχτυλο όπως στις φωτογραφίες  και αργότερα και με μαρκαδόρους, μολύβια, ξυλομπογιές, πινέλο κλπ.

 


 

Τα παρακάτω σχήματα είναι αυτά που φαίνονται στις φωτογραφίες είναι ειδικά σχεδιασμένα έτσι ώστε να ζωγραφίζονται με το δάχτυλο ή χοντρό μαρκαδόρο. 

 

Πατήστε εδώ για να τυπώσετε τα στενσιλ σε χαρτί για να μπορέσετε ευκολα να τα ξεπατικωσετε επάνω σε χαρτόνι. Εμείς τα τοποθετήσαμε το ένα δίπλα στο άλλο για να τυπώνονται εύκολα.

Εσείς όταν τα μεταφέρετε στο χαρτόνι, καλύτερα να αφήσετε χώρο ανάμεσα στο κάθε σχήμα. Δείτε στις φωτογραφίες όπου στο κάθε χαρτόνι υπάρχουν μόνο 3 σχήματα, όχι παραπάνω.

Ιδανικά θα είναι να κόψετε απλώς χαρτονένια τετράγωνα και στο κάθε τετράγωνο να υπάρχει ένα σχήμα στένσιλ.   

http://parents.org.gr/images/upload/stencil_all.pdf (link PDF)

http://parents.org.gr/images/upload/stencil_all.png (link PNG)

 

Μ.Στυλιανάκη

 

ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008