Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Κατασκευές

Ζυμάρια

Πειράματα & Επιστήμη

Χρώματα

Παιχνίδια & Τραγουδάκια

Προτάσεις για εξορμήσεις

 
Αποκριά 2011
02/01/2011

ΑΠΟΚΡΙΑ 2011

Ξάνθη - Θρακικές Λαογραφικές Εορτές 2011

Παρασκευή 18 & Σάββατο 19 Φεβρουαρίο. Βιωματικό σεμινάριο αφήγησης με την Ανθή Θάνου και το Παναγιώτη Κούλελη 'άκου ένα παραμύθι, πες μου ένα παραμύθι'. Πειραματισμοί πάνω στην αφήγηση. Ο χαρακτήρας του σεμιναρίου είναι βιωματικός. Ο καθένας μας μέσα από πειραματισμούς και παιχνίδια θα ανακαλύψει το δικό του μοναδικό τρόπο να αφηγείται, θα προσπαθήσει να ζωντανέψει και τις δικές του ιστορίες, μύθους, παραμύθια. Το λοιπόν... αρχή του παραμυθιού καλησπέρα της αφεντιά σας... και βούβα κ όλο αυτιά, αρχίζουμε... Δηλώσεις συμμετοχής πληροφορίες στο τηλ. 2541025421. Οργάνωση: Φιλοπρόοδη Ενωση Ξάνθης.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00 στο Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ, 'φτου πιπέρι' - λαϊκά γαμοτράγουδα, πιπεράτα παραμύθια και μασάλια όλα τσ' Αποκριάς. Η Ανθή Θάνου και ο Παναγιώτης Κούλελης μας παρασέρνουν σε ένα πονηρό σεργιάνι μέσα από πικάντικες ιστορίες, ερωτικά παραμύθια και ευτράπελες διηγήσεις. Τα αποκριάτικα τραγούδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης. Ας χαρούμε τον ερχομό της Αποκριάς, μια ανάσα μια στιγμή, με αθυροστομίες που μόνο τώρα επιτρέπονται. Αφήγηση: Ανθή Θάνου - Μουσική: Παναγιώτης Κούλελης. Εναρξη προπώλησης: Σάββατο 12 Φεβρουαρίου -στη ΦΕΞ- ?10. Οργάνωση: Φιλοπρόοδη Ενωση Ξάνθης

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου και ώρα 22.00 στο Elisso. Συναυλία TANGart. Το quinteto TANGartO είναι ένα μουσικό συγκρότημα που έχει συνδέσει το όνομά του με την ερμηνεία και το αυθεντικό συναίσθημα των αργεντίνικων Tangos. Εχοντας διαγράψει μια αξιόλογη και πεισματικά προσεγμένη καλλιτεχνική πορεία από το 1996, επιλέγει τους χώρους που εμφανίζεται, κάνοντας παραστάσεις που εντυπωσιάζουν. Αυτό που χαρακτηρίζει τον ήχο του σχήματος είναι η έντονη προσωπικότητα και η ψυχή, είναι ο μοναδικός ήχος του bandoneon, είναι ο τρόπος που ερμηνεύουν οι μουσικοί και φορτίζουν την ατμόσφαιρα μεταδίδοντας το πάθος και τον ερωτισμό αυτής της μουσικής. Εναρξη προπώλησης: Σάββατο 12 Φεβρουαρίου -στη ΦΕΞ- ?1. Οργάνωση: Φιλοπρόοδη Ενωση Ξάνθης

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 στο Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ. Παραμύθια απ' όλο τον κόσμο - για παιδιά. Η Ανθή Θάνου (αφήγηση) και ο Παναγιώτης Κούλελης (μουσική) παρουσιάζουν λαϊκά παραμύθια με συνοδεία ζωντανής μουσικής.Πιασμένοι από την άκρη μιας κλωστής θα ταξιδέψουμε στην άκρη της γης. Όπου σταθούμε θα γευτούμε παραμύθια...Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν ... στη ΦΕΞ - γενική είσοδος ?3. Οργάνωση: Φιλοπρόοδη Ενωση Ξάνθης.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο. Συναυλία Suditalia & Body percussion.  Armando Illario & Simone Mongelli. Το project κινούμενο στο ευρύτερο πλαίσιο του world body music ρεύματος, καταφέρνει να αναδείξει και να διατηρήσει τον ελληνικό χαρακτήρα του, καθιστώντας το έτσι ως μοναδικό στα καλλιτεχνικά δρώμενα παγκοσμίως. Εναρξη προπώλησης: Τρίτη 15 Φεβρουαρίου -στη ΦΕΞ- ?15 και ?10 φοιτητικό - μαθητικό. Οργάνωση: Φιλοπρόοδη Ενωση Ξάνθης

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο. Συναυλία και εργαστήριο για τους μαθητές της πόλης. Με τους Armando Illario & Simone Mongelli - Θάνος Δασκαλόπουλος, Suditalia είναι ένα µουσικό project βασισμένο στην παράδοση της Κάτω Ιταλίας.Body percussion είναι η χρήση του σώματος ως μουσικό όργανο, δηλαδή η πιο αρχαία μορφή μουσικής. Πληροφορίες - συμμετοχή στο τηλέφωνο 25410-25421 και στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης. Οργάνωση: Φιλοπρόοδη Ενωση Ξάνθης.

Από το Δευτέρα 21 έως και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στον πολυχώρο του καφέ Φίλοιστρον. Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ - Αφιέρωμα ο μύθος του Ορφέ. Από το αρχείο της ΦΕΞ ένα αφιέρωμα στο μύθο του Ορφέα. Η κινηματογραφική Λέσχη και το θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ παρουσιάζουν 10 ταινίες που οι δημιουργοί τους εμπνευστήκαν από το μύθο του Ορφέα. Από τα Παρισινά καφέ του Jean Cocteau στον Αμερικάνικο νότο του Tennessee Williams και από την σκληρή Ελλάδα του Νίκου Κούνδουρου στη Βραζιλία με τους ξέφρενους ρυθμούς του Marcel Camus. * Ακόμη στους 93,5 Ράδιο Ξάνθη σχόλια, soundtrack, συζητήσεις... (κυκλοφορεί αναλυτικό πρόγραμμα). Είσοδος ελεύθερη. Οργάνωση: Φιλοπρόοδη Ενωση Ξάνθης.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου και ώρα και ώρα 16.30 στο Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ.  Bal d' enfant - από τη ΦΕΞ. Η ΦΕΞ προσκαλεί τους μικρούς της φίλους σ' ένα Bal d' enfant, με πολύ μουσική και κέφι. Αποκριάτικες περιπέτειες, πολύχρωμες φιγούρες, μάσκες και μικρά παιδιά συνθέτουν το σκηνικό μιας περιπετειώδους Αποκριάς. Γενική είσοδος ?3. Οργάνωση: Φιλοπρόοδη Ενωση Ξάνθης.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη) και ώρα & ώρα 22.00 στο Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ. Αποκριάτικο πάρτι της ΦΕΞ. Τα εργαστήρια της ΦΕΞ οργανώνουν το αποκριάτικο πάρτι. Τα είκοσι δύο εργαστήρια της ΦΕΞ στο πνεύμα των ημερών σας προσκαλούν σε μια βραδιά με εξαιρετική μουσική και πολύ κέφι. Οργάνωση: Φιλοπρόοδη Ενωση Ξάνθης.

Latin Masque Party. Σάββατο 26 Φεβρουαρίου και ώρα 22.00 στο Elisso. Το εργαστήρι λατινοαμερικάνικων χορών της ΦΕΞ οργανώνει ένα ξεχωριστό Latin party, με επιδείξεις χορών από τους δασκάλους και τα τμήματα. D.J. o Βασίλης Μαραπίδης. Οργάνωση: Φιλοπρόοδη Ενωση Ξάνθης.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Παιδική Σκηνή ΦΕΞ. Παιδική μουσικοθεατρική παράσταση. Η ΦΕΞ, ξετυλίγει το κουβάρι του παραμυθιού και σας προσκαλεί στη θεατρική μουσική παράσταση «Αποκριάτικες περιπέτειες» του Παιδικού Μουσικού της Θεάτρου. Μικροί παραμυθένιοι ήρωες σε μια αποκριάτικη ιστορία που συνέβη κάποτε, ίσως και εδώ.... Σκηνοθεσία Βάνια Φίτσεβα. Είσοδος ελεύθερη. Οργάνωση: Φιλοπρόοδη Ενωση Ξάνθης.

Πηγή: http://www.opencalendar.gr/portal/resource/contentObject/id/128d73a4-d4db-4807-ac34-b7bf50de83cd  

 


Δήμος Πατρέων

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Πατρινού καρναβαλιού εδώ:

http://www.opencalendar.gr/portal/resource/contentObject/id/3edda825-1731-4aee-8c6d-4cda54cf88df  


Δήμος Ηρακλείου : Καστρινό Καρναβάλι

Το Καστρινό Καρναβάλι πραγματοποιείται και φέτος στο δήμο Ηρακλείου με πολλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Σάββατο 19/02

12:00: Παρέλαση με τις Φιλαρμονικές Ορχήστρες των Δήμων Ηρακλείου, Σητείας, Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας στους κεντρικούς δρόμους και πεζόδρομους της πόλης.

Κυριακή 20/2

10:00: Το Καρναβάλι των παιδιών και το παιδικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Μικρά και μεγάλα παιδιά ντυμένα με τις αποκριάτικες στολές πρέπει να είναι στη πλατεία Δημαρχείου. Στις 11:00 ξεκινάμε την αποκριάτικη βόλτα στο κέντρο τηςπόλης με προορισμό τη πλατεία Ελευθερίας. Οι ομάδες των παιδιών 9 -12 ετών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο παιδικό κυνήγι θησαυρού θα περάσουν στον περιφραγμένο χώρο τηςπλατείας. Σας περιμένουν γρίφοι, δοκιμασίες και παιχνίδια. Την οργάνωση έχει η ομάδα: «Χειροκίνητοι». Τα άλλα παιδιά κάθε ηλικίας θα προχωρήσουν προς τη νομαρχία, την πλατεία Δασκαλογιάννη και τη λεωφ. Δικαιοσύνης.  Κλόουν, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, ένα τεράστιο Lego, το γαϊτανάκι, υπαίθριες εκθέσεις και face painting σας περιμένουν.

20:00: Συναυλία με το δημοφιλές συγκρότημα 'SA.LA.TA' για να ξεσηκώσει τον κόσμο στους ξέφρενους ρυθμούς του.

Δευτέρα 21/2  'Θεατρικός σταθμός' 18:00: 'Ο λύκος ξαναγύρισε', παράσταση μουσικού παραμυθιού για παιδιά. Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας νομού Hηρακλείου 'Δομίνικος Θεοτοκόπουλος' και η μουσικοπαιδαγωγική ομάδα παρουσιάζει το παραμύθι στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου Ηρακλείου. Μια πρωτότυπη παρουσίαση του παραμυθιού μέσα από δραματοποίηση, κουκλοθέατρο, μουσική και χρήση πολυμέσων. Πριν την έναρξη της παράστασης μικροί και μεγάλοι θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαφορά διασκευαστικά δρώμενα.

Κινηματοοθέατρο 'Αστόρια', 20:00: Είσοδος ελεύθερη Συναυλία - αφιέρωμα στο Tango με τον Γιώργο Ψαρουδάκη, τον Γιώργο Χυντηράκη το Μιχάλη Κλώντζα , Λένα Χατζηγεωργίου και ορχήστρα

Τρίτη 22/2 Κινηματοθέατρο 'Αστορια'.

Πέμπτη 24/2 ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ. Την ημέρα της Τσικνοπέμπτης το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το έθιμο του τσικνίσματος σε 2 κεντρικά σημεία της πόλης (είσοδο της κεντρικής αγοράς (μεϊντάνι) και Ίδης - Καλοκαιρινού).

Παρασκευή 25/2 'Ολη η πόλη μια παρέα'. Αποκριάτικη καντάδα στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες του κέντρου της πόλης από χορωδίες, κρητικούς Καλλιτέχνες, το Μουσικό Σχολείο, ωδεία και άλλες μουσικές παρέες.

Σάββατο 26/2 Παρέλαση καρναβαλιστών, παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων από Χανιόπορτα - Καλοκαιρινού - Δικαιοσύνης - Πλατεία Ελευθερίας. Έναρξη με 7 παραδοσιακά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια τα σύγχρονα τμήματα των καρναβαλιστών.

Κυριακή 27/2 Το 9ο Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Στις 10:00 το πρωί όλες οι ομάδες που συμμετέχουν συγκεντρώνονται στο Δημαρχείο (Λότζια) για ενημέρωση. Η περσινή νικήτρια ομάδα «Χοιροκίνιτοι», ανακοινώνει τον πρώτο γρίφο και το παιχνίδι ξεκινά.

Δευτέρα 28/2 -Κυριακή 6/3 Αποκριάτικες εκδηλώσεις στα τοπικά διαμερίσματα και του συνενωμένους δήμους.

Πηγή: http://www.opencalendar.gr/portal/resource/contentObject/id/ddd04e32-22a9-4aa6-98bf-925712a6fa4e

 


Δήμος Ρεθύμνου

Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Φεβρουαρίου. Του Ασώτου.  22ο Κυνήγι Θησαυρού

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011. Αποκριάτικος Παιδικός Χορός. 17:00 Aίθουσα Περιηγητικής Λέσχης. Πάρτι της ομάδας Align στο Αυλαία Club με θέμα "Cartoon"

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011. Καντάδα από το μουσικό σχήμα «Φωνές του Νότου». Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011 - Τσικνοπέμπτη - Τσίκνα Χορός και ξεφάντωμα. Αποκριάτικος Παιδικός Χορός: 15:30 - 19:00 Aίθουσα Λυκείου Ελληνίδων. Αποκριάτικο πάρτι της ομάδας Boudalia στο Casa Del Loco (Σαλαμίνος 14, Παλιά πόλη)

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011. Εργαστήριο Αποκριάτικων Κατασκευών για παιδιά Δημοτικού. Εικαστικά Εργαστήρια. Χειμάρας 8, πληρoφορίες τηλ. (28310) 57353. Διοργάνωση Εικαστικά Εργαστήρια Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτη. Χορός Ομάδων Καρναβαλιού. Διοργάνωση Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού (ΟΡΚ)

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011. Δρώμενα & Αποκριάτικοι Χοροί. Διοργάνωση Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου. (Η εκδήλωση είναι σε αναμονή επιβεβαίωσης)

Τρίτη 1 Μαρτίου. Πάρτι της ομάδας (Αντί)Καπνιστές Club στο Metropolis Club

Πέμπτη 3 Μαρτίου. Πάρτι της ομάδας Ανιχνευτές στο Karma Cafe. Πάρτι της ομάδας Γκουσγκούνηδες Club στο Metropolis Club

Παρασκευή 4 Μαρτίου. Πάρτι της ομάδας Εμείς και Εμείς στο Κάρμα Cafe. Πάρτι της ομάδας Ασυγκράτητοι στο Opera Club

Σάββατο 5 Μαρτίου. Νυχτερινή Παρέλαση.  Πάρτι μετά τη Νυχτερινή Παρέλαση στην Aίθουσα Περιηγητικής Λέσχης

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011. Μεγάλη Παρέλαση - Παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων-Τελετή Λήξης - Κάψιμο Βασιλιά Καρνάβαλου

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011. Καθαρά Δευτέρα: Αναβίωση εθίμων, πέταγμα χαρταετού στο κέντρο της πόλης και σε χωριά του Δήμου.

 


Δήμοι Αθηνών


Δήμος Αλίμου
Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 11:30 το πρωί.  Θεατρικό δρώμενο για παιδιά με θέμα «Η Απαγωγή του Καρνάβαλου», χορός, μπαλονοκατασκευές, facepainting, εργαστήρι σοκολάτας κ.α., στο θεατράκι Μαίρη Αρώνη, Πλατεία Καραϊσκάκη. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η γιορτή θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο, Ιωνίας 96. Συμμετέχουν τα ΚΔΑΠ, και οι Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου.
 
Δήμος Αργυρούπολης - Ελληνικού.
Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011.  Παιδικά αποκριάτικα πάρτυ
1. Πλ. Δημαρχείου - Κύπρου 68, ώρα 11.30 το πρωί Αργυρούπολη
2.  Πλατεία Σουρμένων ώρα 11.30 π.μ. με κλόουν, ζογκλερικά, Ξυλοπόδαρο, μπαλονοκατασκευές, Facepainting και πολύ χορό.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011. Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού
Ώρα εκκίνησης 10.00 το πρωί από τα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού Αργυρούπολης (Κύπρου 97 & Χρ .Σμύρνης).

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 8.00 μ.μ.  Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» Κύπρου 68 Πλ. Δημαρχείου Αργυρούπολης, συναυλία Μουσικό ταξίδι από το Θεοδωράκη -Χατζιδάκι και την Ελληνική Οπερέτα μέχρι τα κλασσικά ιταλικά κομμάτια και την Όπερα.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011, 11.30 το πρωί.  Μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στην οδό Μαρίνου Γερουλάνου. Στο χώρο της πλατείας Μαρ. Γερουλάνου και Αβέρωφ θα λειτουργήσει παιδότοπος με φουσκωτό καστράκι τραμπολίνο και ηλεκτρικό τρενάκι.

Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011. Κούλουμα στο Ελληνικό.  ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΕΙΖΜΠΟΛ - ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ με μουσική και φαγητό.

Κούλουμα στην Αργυρούπολη.  Γήπεδο Μπάσκετ Μιλήτου και Κορίνθου δίπλα στο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης.
 
Δήμος Αθηναίων

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

26/2/2011-27/2/2011.  "Ελλάδα-Ιταλία, ένα ταξίδι στην αποκριά".  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 7-12 χρόνων.  Τα παιδιά ανακαλύπτουν αποκριάτικα έθιμα της Ελλάδας και της Μεσογείου και φτιάχνουν τη δική τους αποκριάτικη στολή.

"Αστείες μάσκες της αποκριάς".  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 3-6 χρόνων
Μάσκες από διάφορα μέρη του κόσμου. Με ποικιλία υλικών τα παιδιά θα κατασκευάσουν τη δική τους αποκριάτικη μάσκα.

5/3/11 - 6/3/11.  "Ένας χαρταετός σαν το μουσείο ανοιχτός".  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 7-12 χρόνων.  Τα παιδιά ακολουθούν την ιστορία των χαρταετών και ανακαλύπτουν τι χρειάζεται ένας χαρταετός για να φτάσει ψηλά στον ουρανό. Τέλος, κάθε οικογένεια κατασκευάζει το δικό της εξάγωνο χαρταετό.

Ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων: 11:00-11:45, 12:00-12:45, 13:00-13:45, 14:00-14:45. H οικονομική συμμετοχή είναι 7 ευρώ για κάθε παιδί & ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Πληροφορίες: 210 3312995. Τοποθεσία: Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14 Πλάκα.

Tα παιδιά διασκεδάζουν στο Ζάππειο αλλά και στα 7 διαμερίσματα της πόλης!

Οι Απόκριες είναι ομολογουμένως γιορτή των παιδιών. ΄Ετσι, το χαμόγελο, το κέφι και η φαντασία περιμένουν του μικρούς δημότες Κυριακή  27 Φεβρουαρίου από τις 11.30 έως τις 14.30  στον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό το Ζάππειο, όπου θα έχει στηθεί ένα μεγάλο σκηνικό που θα φιλοξενεί διαφορετικά δρώμενα. Όλος ο  χώρος θα είναι διακοσμημένος αποκριάτικα ενώ θα περιμένουν τα παιδιά εμψυχωτές, μασκότ, εργαστήρια, face painting, μουσική, αλλά και πολλά αποκριάτικα δρώμενα.

Όμως ο Δήμος Αθηναίων θέλησε να μεταφέρει την εορταστική ατμόσφαιρα και στις γειτονιές της Αθήνας. ΄Ετσι διοργανώνονται αποκριάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά με παντομίμα, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργούς, αλλά και πολλή μουσική  και στα 7 Διαμερίσματα. Συγκεκριμένα:
1ο Διαμέρισμα: Κυριακή 27/2,  11.30, Πλατ. Αγ. Παύλου
2ο Διαμερισμα: Σάββατο 26/2, 13.00-14.00, Άλσος Παγκρατίου
                     Κυριακή 27/2, 11.00-13.00  Πλατ. Χελντράιχ

3ο Διαμέρισμα: Πέμπτη 3/3 Ώρα 18.00 Πολιτιστικό κέντρο  «Μελίνα» (Ηρακλειδών και Θεσσαλονίκης) Παράσταση καραγκιόζη  από τον Χαρίδημο.
Κυριακή 6/3 Ώρα 11.30 Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων (Λ.  Αμαλίας, Θησείο,  Μοναστηράκι) 
  
4ο Διαμέρισμα: Κυριακή 27/2, 11.30,  Πλατ. Σ. Πέτρουλα   
5ο Διαμέρισμα: Κυριακή 27/2, 11.30 -13.30,  Πλατ. Αγ. Ανδρέα, 11.30 -13.30   Άλσος Προμπονά
7ο Διαμέρισμα:  Κυριακή 27/2, 11.30,  Πλατ. Αγ. Δημητρίου

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις οργανώνονται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων  με τη συνεργασία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων και τις 7 Δημοτικές Κοινότητες (διαμερίσματα).

Παρασκευή 4/3
Ώρα 20.30 Πλάκα (Κυδαθηναίων και Αδριανού) Θέατρο Σκιών «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΟΥΛΤΣΙΝΕΑ»   με συνοδεία ζωντανής μουσικής.
Σάββατο 5/3
Ώρα  12.00  Μουσικός περίπατος δύο αγημάτων της  Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. (Πλ. Κοτζιά , Αίολου, Ερμού, Σύνταγμα και Παναθηναϊκό Στάδιο,  Ζάππειο, Σύνταγμα )
Κυριακή 6/3
Ώρα 11.30 -14.30 Ζάππειο Εμψυχωτές, μασκότ, εργαστήρια, μουσική, face painting και αποκριάτικα δρώμενα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους.  
Ώρα 17.00 Πλάκα (Κυδαθηναίων και Αδριανού ) Συναυλία με λαϊκή μουσική και τραγούδια της αποκριάς  

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ

Λόφος Φιλοπάππου Ώρα 11.00 -15.00  Κούλουμα με λαγάνες, χαλβά και ελιές .
Λαϊκή και παραδοσιακή μουσική με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής των Μουσικών Συνόλων του Δ.A. Τραγούδι : Λάκης Χαλκιάς, Νάντια Καραγιάννη.  

Πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ. Ώρα 11.30-15.30  Παραδοσιακά  κούλουμα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Α. Αμπελοκήπων. Συναυλία λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο 210 3621601, στη Γραμμή του Δημότη 1595 και στο www.cityofathens.gr και www.athenscityculture.gr


 

Δήμος Ελευσίνας

Ελευσίνα.
Σάββατο 26 Φεβρουαρίου.  10:30 π.μ. : Κυνήγι θησαυρού. Συγκέντρωση ομάδων στην Πλατεία Ηρώων.
17:30 μ.μ. : Κατασκευή χαρταετού και αποκριάτικης μάσκας στο εργαστήρι κατασκευής στις Παλαιές Αποθήκες της Ελαιουργικής. Για την διασκέδαση θα φροντίσουν 1 dj, ταχυδακτυλουργοί, κλόουν. Μπαλονοκατασκευές και face painting για όλα τα παιδιά.
Κυριακή 27 Φεβρουαρίου.  17:30 μ.μ. : Party Νεολαίας με τοπικά συγκροτήματα του Δήμου στην Πλατεία Ηρώων
Μαγούλα
Σάββατο 5 Μαρτίου. 10:30 π.μ. : Κυνήγι θησαυρού. Συγκέντρωση ομάδων στην Κεντρική Πλατεία Μαγούλας.
Κυριακή 6 Μαρτίου. 11:00 π.μ. : Ο Χορός των Κοριτσιών (ΒΑΛΕ-ΒΑΪΖΕ) στην Κεντρική Πλατεία Μαγούλας, με ζωντανή μουσική και φαγητό.
Δευτέρα 7 Μαρτίου.  11:00 π.μ. : Κούλουμα στον Λόφο του Προφήτη Ηλία, με μουσική και φαγητό.
 
Δήμος Ηρακλείου
Καθαρά Δευτέρα 07 Μαρτίου στις 11 το πρωί. Κούλουμα για μικρούς και μεγάλους με πολλές δραστηριότητες, πλούσιο σαρακοστιανό τραπέζι και άφθονο κρασί. 11 το πρωί στην Πλατεία Θεάτρου στον Πράσινο Λόφο(Παναγίτσα).

Δήμος Καισαριανής
Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, από τις 10.30 π.μ. έως 3.30 μ.μ. Αποκριάτικο πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορευτικά από τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου - μουσική - χορό - Face painting - και  πολλές εκπλήξεις.
Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου. Παραδοσιακά Κούλουμα στο πάρκο Αϊ Γιάννη.
 
Δήμος Μεγάρων - Ν. Περάμου
24/2  Πέμπτη Ώρα 19:30. Παραδοσιακό γλέντι στο Μελί (πλατεία Αγ. Ιωάννου Θεολόγου)
26/2   Σάββατο  Ώρα 11:00.  Πλατεία Ηρώων Νέας Περάμου, Καρναβαλούπολη -Εκδήλωση για παιδιά. Θεατρική παράσταση -κλόουν -ζογκλέρ -ξυλοπόδαρος-διαγωνισμός χορού.
27/2   Κυριακή της Αποκριάς.
ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ
Ώρα 17:00 Καρναβαλική παρέλαση πεζοπόρων τμημάτων & αρμάτων.
Ώρα 19:00 Συναυλία με ντόπιους καλλιτέχνες  και συμμετοχή Λαογραφικών συλλόγωνΝ. Περάμου & Μεγάρων.(πλατεία Ηρώων Ν. Περάμου)
Άναμμα φωτιάς (πυρά) με εποπτεία των Προσκόπων. (πλατεία Ηρώων Ν. Περάμου)
ΜΕΓΑΡΑ
Ώρα 19:00 Άναμμα  φωτιάς (πυρά) Λαογραφικό Συγκρότημα Μεγάρων (περιοχή Ερκίς).
28/2 Δευτέρα,  Ώρα 18:00
Σχολείο κατασκευής αερόστατου (κλειστό γυμναστήριο  1ου-3ουΔημοτικού σχολείου Ν. Περάμου)
2/3 Τετάρτη  Ώρα 18:00
Σχολείο κατασκευής αερόστατου (κλειστό γυμναστήριο  Γυμνάσιου Μεγάρων)
5/3 Σάββατο
Ώρα 9:00 Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού σε Μέγαρα & Ν. Πέραμο.(αφετηρία Δημαρχεία Μεγάρων & Ν. Περάμου)
Ώρα 11:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΥΤΑΡΑ ΜΕΓΑΡΩΝ, Καρναβαλούπολη -Εκδήλωση για παιδιά.Θεατρική παράσταση -κλόουν -ζογκλέρ -ξυλοπόδαρος-διαγωνισμός χορού.
Ώρα 15:00 ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ, Εργαστήρι μάσκας & Χαρταετού
6/3 Κυριακή της Τυρινής
ΚΟΥΡΚΟΥΡΙΑ ΜΕΓΑΡΩΝ
Ώρα 10:30 διαγωνισμός Αερόστατου
Ώρα 17:00Καρναβαλική παρέλαση πεζοπόρων τμημάτων & αρμάτων στα Μέγαρα.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΥΤΑΡΑ ΜΕΓΑΡΩΝ
Ώρα 19:00 Συναυλία με συγκρότημα 4Friends.

Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
ΜΟΣΧΑΤΟ : 11.30 πμ. Πλατεία Μεταμόρφωσης. Αποκριάτικα έθιμα, χοροί και τραγούδια.
ΤΑΥΡΟΣ : 6.00 μμ. Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Αγίου Γεωργίου), Δρώμενο των «Μπαμπούϊρων» και παραδοσιακό γλέντι.
Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011, 2.30 μμ.  Μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων: Λεωφ. Μακρυγιάννη, Μοσχάτο
Καθαρή Δευτέρα, 7 Μαρτίου.  παραλία Μοσχάτου, Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων Ταύρου
 
Δήμος Νίκαιας - Ρέντη
Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011.  Από τον Αη Γιώργη έως την Πλατεία Αγίου Νικολάου - 17:30, Μέλη των ΚΑΠΗ με 6μελή μπάντα μοιράζουν το κέφι και τη ζωντάνια τους σε μια μουσική βραδιά Flamengo στην πλατεία Αγίου Νικολάου
Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011. Πλατεία Αγίου Νικολάου - 11:00
Παιδική εκδήλωση με πολλά παιχνίδια, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργούς. Στις οδούς 28ης Οκτωβρίου και Ανωγείων, στην Χαλκηδόνα - 11:00 περιοδεύουν μπάντες Κουβανών σε ρυθμούς Καρναβαλιού
Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011.  Κεντρική Πλατεία Ρέντη - 11:00.  Παιδική εκδήλωση
Σάββατο 05 Μαρτίου 2011.  Πλατεία Κρήνης - 11:00
Παιδική εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς, εργαστήρια κατασκευής αποκριάτικης μάσκας & ρεμπέτικο πρόγραμμα.
Στις οδούς Βουρνόβα, Ελλησπόντου, Κουταϊση - 11:00, Περιοδεύουν μπάντες Κουβανών
Κεντρική Πλατεία Ρέντη - 19:00, Νυχτερινή παρέλαση αρμάτων
Κυριακή 06 Μαρτίου 2011. Κεντρική Πλατεία Ρέντη - 12:00.  Μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων
 
Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011και ώρα 18:00.  Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτυ. Μαριονέττες, κλόουν και ξυλοπόδαρος. Διαγωνισμός αποκριάτικης στολής. Πολυχώρος Δημαρχείου ( Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ) ( Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος)
 
Δήμος Πετρούπολης

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου.  Κλόουν, μπαλονοκατασκευές και facepainting.  Πλατεία Ηρώ Πετρούπολης 11:00-12:30 το μεσημέρι
Πλατεία Αγίας Τριάδας 13:00-14:30 το μεσημέρι.  Σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι γιορτές θα μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΠΑΛ Κων/λεως & Βούτσαλη και του 7ου Δημοτικού Κ. Παλαμά 189.
 
Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος
6 Μαρτίου 2011.  Καρναβάλι στην ΑΡΤΕΜΙΔΑ (κεντρική Λεωφόρος).
7 Μαρτίου.  Τα κούλουμα θα γιορταστούν στον λόφο του Αϊ- Γιάννη.
 
Δήμος Βριλησσίων
Κυριακή 27/02/2011, Ώρα έναρξης 11:00
Πλατεία Αναλήψεως. Χορός, τραγούδι, ξεφάντωμα και πολλές εκπλήξεις.

Δήμος Φιλοθέης

7 Μαρτίου 11π.μ. Πλατεία Ελευθερίας

Πηγή εκδηλώσεων Δήμων Αθηνών: http://www.flowmagazine.gr/article/view/The_events_of_municipalities_of_Attiki_for_Carnival/category/quality_of_life

 

Δήμος Ιλίου

Σάββατο 26/2 * 'Ταξίδι στη χώρα του Καρνάβαλου' Αποκριάτικο παιδικό πάρτι με διασκεδαστικά ομαδικά παιχνίδια.

Κλειστό γυμναστήριο Πεταλούδας (οδός Κωλέτη και Σφακτηρίας), ώρα 17:30

* Αποκριάτικα δρώμενα και παραδοσιακά εδέσματα από φορείς του Δήμου μας, έναντι δημαρχείου, ώρα 19:00

Κυριακή 27/2 * Καρναβαλική Παρέλαση, οδός Πρωτεσιλάου, ώρα 16:00

* Αποκριάτικα δρώμενα με μοντέρνους χορούς. Από τα επιμορφωτικά τμήματα μοντέρνων χορών του Πολιτιστικού Κέντρου και την Εθνική Εστία

έναντι δημαρχείου, μετά το πέρας της καρναβαλικής παρελάσεως

Δευτέρα 7/3 'Κούλουμα 2011'  πάρκο 'Αντώνης Τρίτσης', ώρα 11.30

 

Πηγή:  http://www.opencalendar.gr/portal/resource/contentObject/id/39044b83-3103-430b-8511-3f3a3ab7ab8a

 «Αποκριά 2011» από τον Δήμο Λαρισαίων


Πλούσιο είναι το πρόγραμμα και των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων με την επωνυμία «Αποκριά 2011».

«Αποκριά 2011» από τον Δήμο Λαρισαίων
Το αναλυτικό πρόγραμμα παρουσίασαν στις 16 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο ειδικής συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Σπύρος Μπαρμπούτης και η υπεύθυνη οργάνωσης των εκδηλώσεων κ. Βάσω Οικονόμου.

Η εκκίνηση του προγράμματος «Αποκριά 2011» θα γίνει την Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου, ενώ η «αυλαία» θα πέσει την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου.

Το σύνολο των εκδηλώσεων διοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων, τον Πολιτιστικό  Οργανισμό του Δήμου Λαρισαίων και την Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.   

Πηγή: http://www.kosmoslarissa.gr/article/9994/

 


Εργαστήρια και δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά όπως εργαστήρια κατασκευής μασκών, χαρταετών, αποκριάτικων στολών κ.α. εδώ:  http://parents.org.gr/events/a348ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008