Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Κατασκευές

Ζυμάρια

Πειράματα & Επιστήμη

Χρώματα

Παιχνίδια & Τραγουδάκια

Προτάσεις για εξορμήσεις

 
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
01/03/2011

 

Συναισθήματα και Μηνύματα

Τα παιδιά δημιουργούν ανακαλύπτοντας το νεολιθικό πολιτισμό
10 - 24 Μαρτίου 2011
_______________________________________________________________________________________________

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού) παρουσιάζει έκθεση έργων του συνόλου των 925 μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Ψυχικού, με τίτλο ‘Συναισθήματα και Μηνύματα-Τα παιδιά δημιουργούν ανακαλύπτοντας το νεολιθικό μας παρελθόν'.

Η έκθεση αυτή είναι το αποτέλεσμα του δημιουργικού διαλόγου των παιδιών με τα αντικείμενα της έκθεσης ‘Το ξεχασμένο παρελθόν της Ευρώπης. Η κοιλάδα του Δούναβη, 5000-3500 π.Χ. & Οι σχέσεις της Ελλάδας με τα Βαλκάνια κατά τη Νεολιθική εποχή', που φιλοξένησε το Μουσείο από τις 6 Οκτωβρίου 2010 έως τις 10 Ιανουαρίου 2011.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση και μέσα από ειδικά σχεδιασμένη ξενάγηση του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, να γνωρίσουν τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε κατά τη Νεολιθική εποχή στην περιοχή των Βαλκανίων και στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο του προγράμματος των Ελευθέρων Δράσεων του Κολλεγίου Ψυχικού, οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν τα δικά τους έργα,  μέσα από τα οποία φανερώνονται οι σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Οι μικροί δημιουργοί αντλούν από το παρελθόν της Ευρώπης εικόνες που μοιάζουν να αποτελούν φορείς συναισθημάτων όλων των λαών, σε όλη τη γη και σε όλες τις εποχές. Τα γεωμετρικά και τα αφαιρετικά σύμβολα που εμφανίζονται στα σπίτια, στα αγγεία, στα ειδώλια, στις σφραγίδες και γενικά σε πολλά αντικείμενα της ‘παλαιάς Ευρώπης' μαρτυρούν έναν ‘κώδικα' επικοινωνίας, μία γλώσσα διαχρονική και παγκόσμια.

Η έκθεση αποτελείται από έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής, καθώς και από ορειχάλκινα κοσμήματα και ζωγραφιστές πέτρες.

Η έκθεση άνοιξε στο κοινό την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου παιδιά και γονείς είχαν την ευκαιρία να δουν τα έργα και να ξεναγηθούν στο χώρο.

 

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74 Κολωνάκι

Διάρκεια: 10 - 24 Μαρτίου 2011

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011: ελεύθερη είσοδος στην έκθεση

ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008