Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
 

Διαβάστε εδώ ποιές βάσεις μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας έτσι ώστε αργότερα να έχει την εσωτερική δύναμη να αντιδράσει και να αποφύγει κάποιο κακόβουλο άτομο, σε περίπτωση που αυτό προβεί αναγκαίο.

 
Ένα ζυμάρι πανεύκολο και αστείο!

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην καθημερινότητα στον παιδικό σταθμό αλλά και στο σπίτι μπορεί μεν να είναι απλά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τα αντιμετωπίζουν σε αυτή τους την ευαίσθητη ηλικία, είναι αντιπροσωπευτικός για το πώς θα αντιμετωπίσουν πιό σοβαρά και περίπλοκα προβλήματα αργότερα στη ζωή τους.

 
Ευαισθητοποιήστε τα παιδιά σας απέναντι σε αυτές τις αντίθετες έννοιες.

Το Time out είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να δείξετε σε ένα παιδί ότι κάποια συγκεκριμένη συμπεριφορά του δεν είναι αποδεκτή. Διαβάστε την σύντομη περιγραφή του καθώς και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το εφαρμόσετε (προσοχή - χρησιμοποιείται για παιδιά πάνω απο 3,5 ετών και μονο για συμπεριφορές επικίνδυνες ή συμπεριφορές με πολύ δυσάρεστες συνέπειες όπως πχ. δάγκωμα).

 
Είναι το παιδί σας στην ηλικία των 3 ετών? Μπορείτε να το βοηθήσετε να είναι περισσότερο αυτόνομο, με το να βρείτε παπούτσια και ρούχα τα οποία να ανοίγουν και να κλείνουν εύκολα.

Το κλάμα σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει συνήθεια. Πώς να δείξετε στα παιδιά σας να ζητούν αυτό που θέλουν χωρίς κλάμα ή κλαψούρισμα (για παιδιά απο 3 ετών).

 
Όταν έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν έντομα απο κοντά όλα τα παιδιά ενθουσιάζονται! Δείτε εδώ πως να φτιάξετε πολύ απλά ένα ζουζουνοσκόπιο.

Το παιδί σας αρνείται να φάει? Διαβάστε μερικές συμβουλές που ίσως σας βοηθήσουν!

 
Η μουσική προσφέρεται ιδανικά για την γνωριμία των παιδιών προσχολικής ηλικίας με έννοιες όπως η έκφραση συναισθημάτων, συμβολικό παιχνίδι και απλές μαθηματικές έννοιες.

Τα μαθηματικά πρέπει να περιμένουν έως το δημοτικό? Όχι απαραιτήτως! Η πρώτη επαφή των παιδιών με μαθηματικές έννοιες μπορεί να γίνει στην πραγματικότητα πολύ νωρίτερα με την μορφή πολύ ευχάριστων δραστηριοτήτων όπως αυτές που προτείνουμε εδώ.

 
Η επιλογή ή η άρνηση συγκεκριμένων τροφών είναι ένας τρόπος για τα παιδιά να αποκτούν έλεγχο –γεγονός που είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του χαρακτήρα και της δυναμικότητάς τους.


3

ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008