Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
 

Πως φτάνουμε στο να σκεφτόμαστε δημιουργικά; Πως είναι να μαθαίνεις δημιουργικά; Διαβάστε εδώ το πώς βιώνει μια νηπιαγωγός αυτή την έννοια και δείτε ένα παράδειγμα δημιουργικού τρόπου εκμάθησης των συλλαβών: μέσω ενός παραμυθιού - της ιστορίας του μικρού ΜΠΟΥ!

 
Τα νέα του ParentsCafe.gr: επισκεφθείτε το πρώτο μας εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων του δημοτικού.

Ανήκει η εκμάθηση γραφής και ανάγνωσης στους στόχους του νηπιαγωγείου; Διαβάστε εδώ την τοποθέτηση της κας. Πιπεράκη, κλινικής ψυχολόγου, που εργάζεται στα Εκπαιδευτήρια Δούκα ως ψυχολόγος/ειδική παιδαγωγός.

 
Παραστάσεις για παιδιά 3 - 8 ετών, απο το "Θέατρο της κούκλας!" που όπως πάντα μαγεύει μεγάλους και μικρούς. Ο ιδανικός χώρος για την πρώτη επίσκεψη του παιδιού σας σε κουκλοθέατρο.

Τί μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να τρώνε σωστά

 
Πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα νησί εύκολα και γρήγορα ? Καλοκαιρινή κατασκευή.

Μια πολύ διασκεδαστική και μαγική δραστηριότητα για παιδιά απο 3 ετών!

 
Κάτασπρο ζυμάρι, με σόδα μαγειρικής και κόρν φλάουερ (νισεστέ) κατάλληλο για λεπτεπίλεπτα σχέδια και λεία σχήματα (απο 2 ετών) τα οποια μετά μπορείτε να ζωγραφίσετε και με μαρκαδόρο.

Δείτε εδώ την συνταγή για ένα επιδόρπιο/πρωινό/σνάκ το οποίο υπόσχεται σούπερ-ενέργεια για τους μικρούς και μεγάλους αθλητές.

 
Πολλές ιδέες για τα πρώτα δημιουργικά βήματα του παιδιού σας.

Μια πανεύκολη συνταγή για μικρούς μάγειρες, με μήλο βούτυρο και αλεύρι.

 
Πολλές φορές παρατηρείται ότι οι γονείς δίνουν ασυνείδητα περισσότερη προσοχή στα παιδιά τους όταν αυτά κάνουν "αταξίες". Έτσι τα παιδιά επαναλαμβάνουν ανεπιθύμητες συμπεριφορές μόνο και μόνο επειδή ενισχύεται η συμπεριφορά τους απο την προσοχή που τους δίνεται. Πως να ξεφύγετε απο αυτή την παγίδα.

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, συχνά να εκφράζουν το θυμό τους με μή επιθυμητό τρόπο, χτυπώντας ή και δαγκώνοντας κάποιο άλλο παιδί ή ακόμα και τους γονείς τους. Τι είναι καλό να κάνετε σε αυτή την περίπτωση ? (για παιδιά απο 2,5 ετών)

 
Στην περίπτωση που το παιδί σας παρουσιάζει κάποια ανεπιθύμητη συμπεριφορά θα χρειαστεί να το καθοδηγήσετε σε μια επιθυμητή συμπεριφορά, δίνοντας του προσοχή και επιβραβεύοντάς το με τους κατάλληλους τρόπους.

Η Δέσποινα Παυλάκη, εξιστορεί την εμπειρία της σαν εθελόντρια σε νηπιαγωγείο της Χιλής, συγκρίνοντάς την παράλληλα με την εμπειρία της σε παιδικό σταθμό της Αθήνας.

 
Δεν χρειάζεται να αγοράσετε έτοιμο υγρό για σαπουνόφουσκες - μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι σας με απλά υλικά.


2

ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008