Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
 

Δείτε εδώ την συνταγή για ένα επιδόρπιο/πρωινό/σνάκ το οποίο υπόσχεται σούπερ-ενέργεια για τους μικρούς και μεγάλους αθλητές.

 
Πολλές ιδέες για τα πρώτα δημιουργικά βήματα του παιδιού σας.

Απόφαση των υγειονομικών αρχών σε ΗΠΑ και Βρετανία για την προστασία των βρεφών.

 
Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά αρχίζουν να αναπτύσσουν πολλές ικανότητες και να ανακαλύπτουν τον περιβάλλον τους. Διαβάστε εδώ πως μπορείτε να τα καθοδηγήσετε.

Διαβάστε και ακούστε για τους ήχους-λέξεις που χρησιμοποιούν τα μωρά εώς 3 μηνών για να επικοινωνήσουν.

 
Πότε είναι ένα παιδί έτοιμο να αφήσει τις πάνες στην άκρη και να χρησιμοποιεί το γιο-γιο?

Το παιδί σας μεγάλωσε και ήρθε η ώρα για να του πάρετε καινούρια παιχνίδια? Δείτε εδώ ποιά παιχνίδια είναι ιδανικά για αυτή την ηλικία, αλλά και πως να τα χρησιμοποιήσετε (απο 2 ετών)

 
Μία πρωτότυπη και δροσερή συνταγή για παιδιά 8 - 12 μηνών

Απο πότε μπορείτε να δίνεται στο μωράκι σας στερεά τρόφιμα? Διαβάστε εδώ τι έδειξε μία έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 
Oμιλία
10/02/2006
Η ομιλία είναι ένα στάδιο στην ανάπτυξη του παιδιού, το οποίο είναι διαφορετικό για κάθε παιδί. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια χρονικά πλαίσια σύμφωνα με τα οποία εξελίσσεται η ικανότητα της ομιλίας σε σχέση με την ηλικία ενός παιδιού.

Βοηθήστε το παιδί σας να κοινωνικοποιηθεί, οργανώνοντας ή συμμετέχοντας σταθερά σε μία ομάδα παιχνιδιού (playgroup) με το παιδί σας - ακόμα και από την ηλικία των 18 ή και 15 μηνών.

 
Γνωρίζετε ότι ένα κοινό άσπρο κοντομάνικο (t-shirt) παρέχει προστασία από τον ήλιο μόνο σε βαθμό που αντιστοιχεί σε SPF 3 ; Φροντίστε λοιπόν να βάζετε αντηλιακό ακόμα και αν το παιδί σας θα φοράει κοντομάνικο. Iδού όμως και η απάντηση της τεχνολογίας!

Πότε είναι η ιδανική ηλικία για να σταματήσετε το μπιμπερό και να αρχίσετε σταδιακά τη διατροφή με στερεά τρόφιμα ?

 
Η επιλογή ή η άρνηση συγκεκριμένων τροφών είναι ένας τρόπος για τα παιδιά να αποκτούν έλεγχο –γεγονός που είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του χαρακτήρα και της δυναμικότητάς τους.

Για μωρά μέχρι 8 εβδομάδων

 
Μερικοί βασικοί κανόνες ασφαλείας που είναι καλό να έχουμε εν γνώση μας !


2

ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008