➔ ParentsCafe.gr

Διαγωνισμός Kangarou Sans Frontieres

Μάρτιος 2018: για παιδιά Β΄Δημοτικού εώς Γ΄Λυκείου
Ο επόμενος Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “Καγκουρό”, που διενεργείται ταυτόχρονα σε 42 χώρες της υφηλίου, θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2018!

Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “Καγκουρό”, 20 Μαρτίου 2018

Σας ενημερώνουμε για τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό “Καγκουρό”, ο οποίος κάθε Μάρτιο διενεργείται ταυτόχρονα σε 42 χώρες της υφηλίου. Συμμετέχουν σε αυτόν πάνω από 5.300.000 μαθητές, από την Γ΄ Δημοτικού έως την Γ΄ Λυκείου. Στην Ελλάδα ο διαγωνισμός ήλθε πριν τρία χρόνια, αρχικά σε πειραματική μορφή, αλλά η επιτυχία του ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τον περασμένο Μάρτιο οργανώθηκε σε πανελλήνια κλίμακα με την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας. Συμμετείχαν 8.200 μαθητές που διαγωνίστηκαν σε 84 Κέντρα Εξέτασης (Δημόσια ή Ιδιωτικά Σχολεία) ανά την Ελλάδα ή σε ελληνόφωνα Σχολεία του εξωτερικού.

Διαφημίσεις

Σε τι διαφέρει από άλλους διαγωνισμούς;

Η φιλοσοφία του “Καγκουρό”, είναι τελείως διαφορετική από τους γνωστούς διαγωνισμούς που ανιχνεύουν ταλαντούχους μαθητές. Βασίζεταi
στην αρχή ότι μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να
παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη
και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε
λίγους.

Ποιός μπορεί να λάβει μέρος;

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Γ΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄Λυκείου, σε θέματα του επιπέδου τους. Οιερωτήσεις στις οποίες διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσειςμαθηματικών ούτε απευθύνονται (μόνο) σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Οι ερωτήσεις έχουν, ως επί το πλείστον, διασκεδαστικό χαρακτήρα και είναι ελκυστικές στους μαθητές. Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους.

Επίσης, ένας στους έξι μαθητές λαμβάνει επιπρόσθετο συμβολικό βραβείο, με βάση την επίδοσή του.

Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό υπάρχει συνδρομή 10 ευρώ +ΦΠΑ. Όμως, η αξία των δώρων που παίρνει στα χέρια του ο κάθε μαθητής υπερβαίνει το ποσό της συμμετοχής.

Για την κατά τόπους οργάνωση του διαγωνισμού ζητάμε «Κέντρα Εξέτασης» και «Υπεύθυνους Εξέτασης» για να τον διεκπεραιώσουν στα Σχολεία τους.
Το έργο των Υπεύθυνων Εξέτασης περιγράφεται λεπτομερώς στην παραπάνω ιστοσελίδα. Με λίγα λόγια, πάντως, χρειάζεται να οργανώσουν και διεκπεραιώσουν σωστά τον διαγωνισμό, να μοιράσουν στους μαθητές τα δώρα τους, και άλλα αυτονόητα.  Όσοι ενδιαφέρεστε να συνεργαστείτε ως Υπεύθυνοι Εξέτασης,  παρακαλώ να έλθετε σε επαφή μαζί μας.

Θα παρακαλούσαμε θερμά να ενημερώσετε τους συναδέλφους σας (ιδίως τους Δασκάλους και τους Μαθηματικούς), τους μαθητές σας και τους γονείς των για το περιεχόμενο της παρούσας επιστολής. Επίσης, θα ευγνωμονούσαμε όσους από εσάς έχετε δική σας ιστοσελίδα ή blogg, να αναρτούσατε την σχετική πληροφορία.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείγμα παλαιοτέρων θεμάτων και πολλά άλλα, μπορείτε να αποτανθείτε στην ιστοσελίδα www.kangaroo.gr

Η διεθνής ιστοσελίδα του διαγωνισμού  Kangarou Sans Frontieres:

https://www.aksf.org/

Τον διαγωνισμό αναδεικνύει συνήθως και το Υπουργείο Παιδείας:

 https://www.kangaroo.gr/wp-content/uploads/2016/02/YpourgeioPaideias09.pdf

Συχνές ερωτήσεις

Άλλοι μαθητικοί διαγωνισμοί:

http://parents.org.gr/2017/07/18/mathitiki-diagonismoi-kai-ypotrofies/

Τελευταία ανανέωση: 28/2/2018
Πρώτη δημοσίευση: 10/10/ 2009

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: