➔ ParentsCafe.gr

Φράσεις που θα ήταν καλό να αποχωριστείτε!

Οι εποχές άλλαξαν και ο σημερινός τρόπος επικοινωνίας με τα παιδιά διέπεται απο άλλους κανόνες που σέβονται περισσότερο τα συναισθήματα τους.

Αν δε φας πως θα μεγαλώσεις / δεν θα μεγαλώσεις

“Αν δε φας πως θα μεγαλώσεις / δεν θα μεγαλώσεις.”  Ένα παιδί αν ακούσει αυτό μπορεί να ανησυχήσει για το αν θα μεγαλώσει όπως τα άλλα παιδιά. Μπορείτε να πείτε: “Αυτό το φαγητό θα σε κάνει να τρέχεις πιό γρήγορα και να έχεις πάρα πολύ δύναμη!” ή εάν φάς αυτό (την σωστή ποσότητα σε φαγητό που το παιδί γνωρίζετε ότι τρώει) μόνο τότε μπορούμε να πάμε παιδική χαρά/να παίξεις με τον φίλο σου – για να

Διαφημίσεις

Άδειασε το πιάτο σου

“Αδειασε το πιάτο σου.” Είναι καλό να αφήνουμε τα παιδιά να τρώνε όσο αυτά θέλουν – με αυτό τον τρόπο τα βοηθάμε να αναγνωρίζουν το συναίσθημα του κορεσμού.  Περισσότερα για το θέμα του φαγητού εδώ.

Πάρε το ψαλίδι/μαρκαδόρο με το καλό χέρι (δεξί).

Διαφημίσεις


“Πάρε το ψαλίδι/μαρκαδόρο με το καλό χέρι (δεξί).” Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ενθάρυνση ενός παιδιού να χρησιμοποιήσει το δεξί χέρι, όταν αυτό προτιμά το αριστερό, επιδρά αρνητικά την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του.

Κοιμάται στον ουρανό

Σε περίπτωση που κάποιος απεβίωσε: “Κοιμάται στον ουρανό”. Ένα παιδί εάν ακούσει αυτό, ίσως φοβηθεί ότι ο ύπνος κάνει κάποιον να πεθαίνει.

Τα καλά παιδιά/κορίτσια/αγόρια δεν κλαίνε

“Μην κλαίς” ή “Τα αγόρια δεν κλαίνε” ή “Τα καλά κορίτσια δεν κλαίνε”: Αυτές οι φράσεις οδηγούν τα παιδιά στο συμπέρασμα ότι το κλάμα είναι κακό και τους προκαλούν στα παιδιά ενοχές. Ένας καλός τρόπος για να κάνετε ένα παιδί να σταματήσει να κλαίει, είναι να πείτε ουδέτερα “Δεν καταλαβαίνω τι λες, τι είναι αυτό που θέλεις; Μίλα κανονικά για να σε καταλάβω.”  Έτσι το βοηθάτε να εστιάσει στο να λύσει την κατάσταση που το ενοχλεί – περιγράφοντας και ζητώντας αυτό που έχει ανάγκη. Προσφέρετε μια αγκαλιά ως επιβράβευση! Είναι καλό να κλαίμε για να εκφραστούμε αλλά δεν έχει νόημα να κλαίμε χωρίς να κάνουμε προσπάθεια να λύσουμε το πρόβλημα που μας έκανε να κλάψουμε!

. Bιβλία ENCA Kids in Athens LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami S.O.S. STEM vbac Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διατροφή Δικαιοσύνη Δώρο Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Πρωτοχρονιά Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σπίτι Συμβουλές Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη


This is the First Placement in the SidebarThis is the Second Placement in the Sidebar
"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "

      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: