Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Ψυχολογία

Ανάπτυξη

Συμπεριφορά

 

Ένα άρθρο που εξηγεί τους μηχανισμούς της συναισθηματικής σεξουαλικής κακοποίησης, μια πολύ συνηθισμένη μορφή κακοποίησης της οποίας όμως η έννοια δεν είναι ακόμα ευρέως γνωστή στο κοινό.

 
Πολλές φορές παρατηρείται ότι οι γονείς δίνουν ασυνείδητα περισσότερη προσοχή στα παιδιά τους όταν αυτά κάνουν "αταξίες". Έτσι τα παιδιά επαναλαμβάνουν ανεπιθύμητες συμπεριφορές μόνο και μόνο επειδή ενισχύεται η συμπεριφορά τους απο την προσοχή που τους δίνεται. Πως να ξεφύγετε απο αυτή την παγίδα.

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, συχνά να εκφράζουν το θυμό τους με μή επιθυμητό τρόπο, χτυπώντας ή και δαγκώνοντας κάποιο άλλο παιδί ή ακόμα και τους γονείς τους. Τι είναι καλό να κάνετε σε αυτή την περίπτωση ? (για παιδιά απο 2,5 ετών)

 
Στην περίπτωση που το παιδί σας παρουσιάζει κάποια ανεπιθύμητη συμπεριφορά θα χρειαστεί να το καθοδηγήσετε σε μια επιθυμητή συμπεριφορά, δίνοντας του προσοχή και επιβραβεύοντάς το με τους κατάλληλους τρόπους.

Επαναφέρουμε το άρθρο του 2007 για τις πυρκαγιές και την επιρροή που έχουν φυσικές καταστροφές στην συμπεριφορά των παιδιών: "Η Γραμμή-Σύνδεσμος 801 801 1177, δέχτηκε τις τελευταίες μέρες κλήσεις με αίτημα πώς να βοηθήσουν οι γονείς τα παιδιά τους να ξεπεράσουν το πρόσφατο τραυματικό γεγονός των πυρκαγιών. Οι καλούντες αναφέρονται είτε σε παιδιά που βίωσαν από κοντά τις πυρκαγιές είτε σε παιδιά που ενημερώθηκαν γιΆαυτές και είδαν εικόνες μέσω των ΜΜΕ"

 
Είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τους ειδικούς για την αξιολόγηση του επιπέδου της ανάπτυξης ενός παιδιού. Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι εξετάσεις έφτασαν. Γονείς και παιδιά, βρίσκονται σε μεγάλη ένταση για να επιτεύξουν την σωστή προετοιμασία, ψυχολογική και νοητική. Ποιά βήματα μπορούν να ακολουθήσουν για να βοηθηθούν? Τι να αποφύγουν?

 
Υπάρχουν κάποια βήματα που οι γονείς μπορούν να ακολουθήσουν έτσι ώστε να προετοιμάσουν το πρωτότοκο παιδί τους για τον ερχομό του νέου μέλους στην οικογένεια. Διαβάστε εδώ πως μπορείτε να προετοιμαστείτε για αυτή την αλλαγή στην οικογένειά σας.

Τι μπορείτε να κάνετε και τί μπορείτε να πείτε στο παιδί σας για να το προστατέψετε απο κακόβουλα άτομα.

 
Διαβάστε εδώ ποιές βάσεις μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας έτσι ώστε αργότερα να έχει την εσωτερική δύναμη να αντιδράσει και να αποφύγει κάποιο κακόβουλο άτομο, σε περίπτωση που αυτό προβεί αναγκαίο.

Έχουμε μεγαλώσει με μύθους γύρω απο την διαφορά των φύλων - τί ισχύει στην πραγματικότητα & τι είναι καλό να έχουν υπόψη τους οι γονείς?

 
Διαβάστε εδώ για τα βιβλία που προτείνει το parents.org.gr για την καλύτερη ενημέρωση όσον αφορά θέματα της ανάπτυξης και ψυχολογίας των παιδιών απο την γέννησή εώς και την εφηβεία τους.

Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά αρχίζουν να αναπτύσσουν πολλές ικανότητες και να ανακαλύπτουν τον περιβάλλον τους. Διαβάστε εδώ πως μπορείτε να τα καθοδηγήσετε.

 
Διαβάστε και ακούστε για τους ήχους-λέξεις που χρησιμοποιούν τα μωρά εώς 3 μηνών για να επικοινωνήσουν.

Πότε είναι ένα παιδί έτοιμο να αφήσει τις πάνες στην άκρη και να χρησιμοποιεί το γιο-γιο?

 
Το παιδί σας λέει πολύ συχνά ότι είναι ο σούπερμαν, μπάτμαν ή κάποιος άλλος σούπερ ήρωας? Διαβάστε για αυτό το συχνό "φαινόμενο".


2ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008